Kevään kuulumiset

me, ruoka, travel

Moikka! Mitä teidän kevääseen kuuluu? 🙂 Meillä oli pidempään joku/joitain pöpöjä kylässä ja monta viikkoa meni silleen, että joku lapsista oli kotona. Nyt on onneksi ollut jo pari viikkoa (kop kop) kaikki omissa menoissaan ja arki rullaa.

Olin viime viikolla meidän esikoisen ja äitini kanssa Roomassa. Tämä oli äitini lahja 10-vuotiaalle ja vitsit miten ihana reissu meillä oli. Muutama kiireetön päivä Roomassa ja kolmessa sukupolvessa oli unohtumaton. Tuntuu, että se teki myös hurjan hyvää meidän esikoiselle joka sai jakamatonta huomioita ja ehdimme jutella kunnolla ihan kaikesta. <3 Oli ihanaa. Postauksen kuvat on Rooman matkalta.

Rooman suosikit: 

  • Cacio e pepe / Rakastuttiin tähän klassikkoon reissussa ja oli ihana seurata myös lapsen ruokafiilistelyä. Oon luvannut testata asap samaista ruokaa myös kotona.
  • Pietarinkirkko / Jono kirkkoon näytti tosi pitkältä ja eräs myyjä kertoikin, että pelkkä jonottaminen veisi 2,5h. Hän yritti myydä 140€ lippuja pidemmälle kierrokselle. Nooh, ei sitten ostettu parin tunnin opastettua kierrosta (koska ajattelin, että yli kaksi tuntia olisi lapselle liian pitkä englanniksi). Onneksi asetuttiin vaan jonoon, koska se vei todellisuudessa 40min. Joten tämä kannattaa pitää mielessä, jos suuntaat samaiseen kohteeseen.
  • Gelato / Niin hyvää. Lempparimakuna yogurt ja mango. Raikkaat maut innostivat eniten tällä kertaa.

Mä oon hämmästellyt kevään kalenteria joka on työntäyteinen mutta samalla sieltä löytyy kaikkea kivaa. Olo on usein tähän aikaa vuotta aika tukkoinen ja vain odotan kesälomaa. Nyt on ihan eri fiilis. Hyvä niin. <3 Muistan kun viime vuonna mietin, että olisi ihana joskus nauttia toukokuusta niin, että se ei olisi tukotettu täyteen töitä. Toki meidän pitkä kesäloma vaikuttaa vähän väkisinkin siihen, että toukokuu ja elokuu ovat usein aika vilkkaat kuukaudet.

Ollaan kotona suunniteltu pientä muutosta, kun meinataan vaihtaa vanhimman ja nuorimman huoneet päikseen. Näin ollen esikoinen saa ”isomman lapsen huoneen” ja pienin saa enemmän leikkitilaa. Meillä on kolme lastenhuonetta joista yksi on selvästi pieni ja ehkä tässä kohtaa sopivin vanhimmalle joka ei juurikaan käytä lattiapinta-alaa omassa huoneessaan. Voisin kuvata tätä projektia tarkemmin jos teitä kiinnostaa? 🙂

Viikonloppuna meillä juhlitaan vihdoin isommin lapsia, kun pidetään yhteissynttärit perheelle ja läheisille. Tilasin prinsessakakun Halmen leipomosta ja loput herkut tehdään itse. Mikko lupasi tehdä jemmanakkeja ja mä ajattelin tehdä ainakin couscous salaattia, porkkanakakkua ja keksejä. Juuri tsekkasin mitä säätä on luvattu, niin ei kyllä hyvältä näytä. Lauantaina näyttäisi satavan lunta.. 😀 ja mä kun ajattelin että voitaisi olla ainakin osittain pihalla. Porukkaa tulee meinaa sen verran, että terassista olisi iso apu. Nooo ainakin on tunnelmaa. 🙂 <3

Ihanaa viikonloppua. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Noora 24.04.2024

    Toivoisin kovasti tiheämpää postaustahtia… Ymmärrän kiireet, mutta tämä blogi on ihan paras <3

    Vastaa
    • Sara Parikka 28.04.2024

      hei ihana kuulla, kiitos <33

      Vastaa