valjaat lapsella

yleinen

Moi! Ajattelin kirjoittaa teille taaperoiden valjaista, kun niistä on tullut paljon kysymyksiä. Koettiin tarpeelliseksi ostaa valjaat mukaan Nycin reissullemme, sillä Matilda on kova tyyppi vipeltämään, mutta häneltä ei löydy lainkaan itsesuojeluvaistoa. Ajateltiin myös, että tyttö varmasti nauttisi kun pääsisi välillä kaduilla kävelemään ja niinhän hän nauttikin. Tosin liikennevalojen ollessa punaisella meinasi neidillä palaa käpy, kun olisi pitänyt heti päästä jatkamaan matkaa.

Puistoissa ja rauhallisilla kaduilla Matilda sai mennä itsekseen, mutta vilkkailla kaduilla sekä lentokentällä valjaat olivat todella hyödylliset. Saas nähdä tuleeko Suomessa koskaan käytettyä..

Valjaat eivät häirinneet Matildaa, vaan pikemminkin hän hihkui kun luuli pääsevänsä liikkumaan yksin vapaasti. Luulen siis ettei hän tajunnut, kuinka valjailla pystyi hyvin ohjailemaan hänen kulkusuuntaa.

Ajatuksena ja mielikuvana monet eivät pidä ”lapsentalutus” ajatuksesta, mutta tämä valjaiden käyttö on mielestäni niin tapaus- ja lapsikohtaista, että kukin tehköön tavallaan. Kyse on kuitenkin turvallisuudesta eikä rajoittamisesta. Meidän neiti on ainakin niin vilkas, että tyttö yhdistettynä New Yorkiin tarkoittaa valjaita. 😀

Löydettiin valjaat Tammiston Lastentarvike liikkeestä ja maksettiin niistä n.20e. Vieressä oli 6e valjaat, mutta nuo 20e sopii 1-4v ja pääteltiin, että meillä tulee niille käyttöä luultavasti jatkossakin. Myös valjaiden erkonomia ja uskomattoman pieneen tilaan mahtuminen oli plussaa.

Mitä mieltä te ootte valjaista? Omistatteko?

Kivaa viikonloppua, me lähdetään mummin ja vaarin luokse viettämään päivää vesileikkien merkeissä. <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. E 04.07.2015

  Todellakin ymmärrän valjaiden käytön juuri paikoissa kuin new york! Mutta esim kun ihan lähiaikoina oon prismassa ja muissa kaupoissa suomessa nähnyt ihmisten käyttävän lapsella valjaita ja se jos joku näyttää aika huvittavalta 😀 kaikki tietysti tavallaan, mutta en usko liiallisella käytöllä olevan ainakaan hirveästi positiivisia vaikutuksia haha..

  Vastaa
 2. Cami 04.07.2015

  Mun pikkusiskolla oli valjaat käytössä ja ne oli mun mielestä äärimmäisen hyvä keksintö. Siinä sai juurikin temmeltää ”vapaana” juurikin vilkkailla alueilla. En usko, että jäi mitää traumoja ja onhan se vanhemmillekin parempi kun pysyy lapsi varmasti tallessa 🙂

  Vastaa
 3. Kiki 04.07.2015

  Samaa mieltä että täysin lapsi/tilanne kohtaisia valintoja. Meillä oli ensimmäinen lapsi niin rauhallinen ja piti aina kädestä kun jossain liikuttiin ettei edes ajateltu valjaita. Oikeastaan nauroin mielessäni ku näki lapsia talutushihnojen päässä. 😀 Nyt kakkosen kanssa ollaan jouduttu joskus jopa siellä prismassa käyttämään, on niin vilkas ettei paljon katsele taakseen kun pääsee vapaaksi kaupassa, toinen vaihtoehto huudattaa pientä kärryissä väkisin. Joten mielestäni myös siellä isossa marketissa lapsi saa kulkea vapaana valjaissa oman ilonsa ja turvallisuutensa vuoksi. 🙂 Meillä goldbugin perhos”reppu”-valjaat. Pehmeät ja mukavat tytöstäkin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.07.2015

   täysin samaa mieltä 🙂 teilläkin löytyy siis pieneltä luonnetta 😀 ihanaa kesää koko perheelle!!

   Vastaa
 4. Jaana 04.07.2015

  Meillä aikanaan oli lapsilla valjaat, kun liikuimme kaupungilla. Lapset on niin nopsajalkaisia, että muuten ne olis helposti olleet auton alla. Ei lapset jaksa koko aikaa istua rattaissa, vaan haluavat itsekin kävelemään. Lisäksi hyvä opettaakin liikkumiseen pienestä pitäen. Oletteko saaneet mitään kommentteja valjaiden käytöstä? Meille muutamat kommentoi: hau, hau. Niistä kai näytti että ulkoilutetaan lasta kuin koiraa. En noista kommenteista välittänyt, sillä koin valjaat sen verran hyödyllisiksi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.07.2015

   nojust joo hauhau jutuille 😀 Oon sun kanssa täysin samaa mieltä 🙂

   Vastaa
 5. Sinna 05.07.2015

  Mun mielestä se on ihan jokaisen vanhemman oma asia, esim. teidän tapauksessa suojelette lastanne – miten se voisi olla paheksuttavaa?!
  Yleisesti ottaen en näe valjaissa mitään pahaa, lapset ovat kuitenkin arvaamattomia, parempi katsoa kuin katua. Ja mitä noihin traumoihin tulee, niin harva lapsi tietyssä iässä tahtoo olla kytkettynä rattaissa, autossa.. Tuskin siitäkään traumoja jää, ettei saa tahtoaan läpi? 🙂

  Tietysti aina on niitä, jotka käyttää niitäkin vääriin tarkoituksiin, eikä kasvatus ehkä muutenkaan ole kaunista katsottavaa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.07.2015

   niin, totta 🙂 oon kyllä samaa mieltä! Hyvin kirjoitettu, olisi voinut tulla omasta suusta 🙂

   Vastaa
 6. Jasmin 06.07.2015

  Mulla oli pienenä valjaat enkä oo nähnyt niissä sinällään mitään ihmeellistä. Yllättäen olin niitä vilkkaampia tapauksia… Jollain tavalla oon ehkä jopa ylpeä, kun ne valjaat on aina se takuuvarma läppä juttu, jonka voi kaivaa tietyissä tilanteissa esille. 😀

  Mutta nimenomaanhan se on lapsen turvallisuuden takia, ja ehkä vähän äidinkin hermojen takia, jos on liikuttu kaupungilla tms. Meillä on ollut esim. näitä tilanteita, että ollaan oltu Italiassa rannalla ja äiti on kääntänyt selkänsä sen sekunnin ajaksi että saa levitettyä pyyhkeen hiekalle. Juu, otin jalat alleni enkä osannut takaisin. Ja ennenhän Suomen kaukojuniin oli lisämaksullinen paikkavaraus (joka siis nykyään kuuluu lipun hintaan) eikä kyllä ollut mitään toivoa että oltaisiin voitu lähteä millekään matkalle kaksin ilman sitä paikkavarausta, koska no – paikallaan istuminen on tylsintä ikinä. Nykyään toki sen tenavan voi vaan tuupata leikkihuoneeseen, eri asia sitten että malttaako se pysyä siellä. 😛

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.07.2015

   Haha, ihana viikari oot ollut 🙂 kiva kuulla että hyviä muistoja jäänyt. Kiitos viestistä <3

   Vastaa
 7. mmndi 06.07.2015

  Kiitos tästä postauksesta :).
  Muistan itsekkin joskus vuosia vuosia sitten ajatelleen et en ikinä laittaisi lastani talutushihnaan, mutta kyllä joudun perumaan puheeni.. Meilläkin kun asustaa hyvin omapäinen ja kerkeävä taapero, niin en oikeastaan voisi kuvitella että ulkomailla vilkkailla kaduilla yms voisin häntä päästää ominpäin säntäilemään. En edes halua kuvitella sitä huolta mikä olisi kun sellaisessa paikassa lapsi livahtaisi johonkin ja katoaisi silmistä.. Ja kyllä nimenomaan, ei oman lapsen suhteen voi olla koskaan liian varovainen ja huolehtia <3.
  Aurinkoista viikkoa teille 🙂

  Vastaa
 8. Säde 24.11.2016

  Ihana positiivinen postaus.
  Olen miettinyt että pitäisikö ostaa kun ollaan menossa Kööopenhaminaan ja tyttö (1,5v) on hyvin innokas menemään itsekseen. Kiva kuulla muiden kommentteja valjaiden käytöstä. Törmäsin googlettaessa turvareppuun, joka toimii samalla idealla kuin valjaat. Voi olla että sellainen tulee olemaan seuraava ostos 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2016

   Joo hei se turvareppu on tosi hauska 🙂 Ihanaa reissua!!!

   Vastaa