kartanolla 19.

yleinenTags:

Huomenta! Viimeinen viikonloppu ennen joulua. Meidän viikko on hurahtanut vikkelästi, kun ollaan aika paljon puuhattu kaikenlaista. Tai mä oon kyllä yrittänyt ottaa mahdollisimman rennosti ja Mikko&Matilda on käynyt uimassa, puistoilemassa ja leikkimässä. Oon yrittänyt levätä ja ladata voimia tulevaan. Nyt voin olla vain iloinen siitä, että aloitin joulutohinat aikaisin ja kaikki hommat on jo hoidettu. Muutamia ruokia pitää vielä hakea ja leipoa pari jälkkäriä. Noi hommat on musta sieltä kivoimmasta päästä, joten ne ei stressaa. Onko teillä rauhallinen joulufiilis vai puskeeko hiki? Oon niin monena jouluna ollut siinä tilanteessa, että tässä vaiheessa on kaikki tekemättä ja hoitamatta. Eikä siinäkään mitään vikaa, jos täsmä isku kaupoille tuottaa tulosta. Itselle käy vaan yleensä niin, että silloin kun jotain tiettyä etsii sitä ei löydä.. (ja päinvastoin). Toisaaltaan nyt saa ehkä hyödynnettyä alennusmyyntejä lahjaostoksissa, kun tuntuu että monissa paikoissa alet ovat jo alkaneet.

Tässä kuvia, kun käytiin Tuomarinkylän kartanolla, Country White- liikkeessä ja sen jälkeen Haltialassa lounaalla. Ihania paikkoja kaikki. Matildan kanssa ihmeteltiin hevosia, lehmiä ja lampaita. Kivaa viikonloppua! <3SaraOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Mimmi 20.12.2015

  Täällä kans joulu alkaa oleen hyvällä mallilla 🙂 kaikki lahjat hommattu jo hyvissä ajoin.. ja oonkin tänä vuonna innostunut paljon enemmän joulusta ja sen myötä tullut tehtyä esikoisen kanssa piparkakkutaloa, leivottua useammin pipareita ja joulutorttuja, tekasin salaatinkastiketta itselle ja jouluviemisiksi, kuten myös saaristolaisleipää ja tänään vielä laitoin kotikaljaa ja mielenkiinnolla odotan tuleeko siitä mitään 😀 itse en siitä yhtään välitä, mutta ostin kivoja pulloja mihin ajattelin sitä laittaa ja viedä sitten joulun pyhinä tuliaisena 🙂 vielä tarttis jouluaaton jälkkärisuklaakakku väsätä, mutta sekin onneks sen verta helppo homma, ettei tartte turhaa stressiä siitäkään ottaa. Joten mun puolestani joulu vois hyvinkin jo saapua, täällä poltellaan kynttilöitä ja rauhaisissa tunnelmissa jo kovasti odotellaan että pääsee SYÖMÄÄN ja näkemään innon lasten kasvoilla jouluaattona 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.12.2015

   Kuulostaa ihan täydelliseltä! Tuo saaristolaisleipä, salaatinkastike ja kotikalja, WAU! Hei jos osottautui hyväksi saaristolaisresepti, niin mielellään ottaisin vastaan 🙂 Rakastan nimittäin saaristolaisleipää!
   Varmasti teillä on lapset ollu innoissaan kun oot jaksanut leipoa moneen otteeseen. 🙂
   Mutta niinhän se on, että joulun tekee juuri ne iloiset pikku naamat! Ja täällä myös se RUOKA 😀
   Nautitaanhan <33

   Vastaa
 2. Mimmi 23.12.2015

  Saaristolaisleivästä tuli kyllä todella hyvää 🙂 kotikaljat meni viemäriin ja uudet ehtii nippa nappa jouluaatoksi, saas nähä kuinka niiden kanssa käy 😀 laitan tähän vielä saaristolaislevän reseptin:

  Ainekset

  3 kappaletta

  1 l

  omenamehua

  100 g

  hiivaa

  3 dl

  siirappia

  1 rkl

  suolaa

  3 dl

  kaljamaltaita

  3 dl

  vehnä- tai kauraleseitä

  3 dl

  ruisjauhoja

  13 dl

  vehnäjauhoja

  Ohjeet

  Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti. Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

  Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti. Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia

  Vastaa