lohilastut

yleinenTags:

Heippa! Tässä on kuvia maanantailta, kun äitini oli meillä syömässä ja kokkailin lohilastuja. Opin tekemään näitä lastuja vasta viime kuussa, kun äitini kokkasi niitä meille. Lohilastut olivat pappani bravuuri, mutta mä oon ollut silloin niin pieni että ei ole muistikuvia. Niinpä äitini opetti tämän reseptin mulle ja rakastuimme koko perhe näihin lastuihin. Lohesta fileroidaan ohuita leikkeitä, ne pyöritellään korppujauhossa, paistetaan pannulla oliiviöljyssä/rasvassa ja päälle ripotellaan suolaa sekä sitruunapippuria. Niiin hyvää! Kannattaa oikeasti kokeilla 🙂 Pappa paistoi kesäisin lohilastut aina muurikkapannulla ja perhe+sukulaiset jonottivat tuoreita herkkuja.

Mehua meillä juodaan todella harvoin, mutta nyt innoistuin tekemään mansikkamehua tiivisteestä joka oli jäänyt edellisistä juhlista. Keittiönpöytä ja tuolit ovat pian menossa uusiksi ja kuvailen ne teille heti kun saadaan pöydän pinta käsiteltyä ja uudet tuolit paikoilleen.

Ja heeei piti vielä sanoa tuosta viimeisestä kuvasta.. Matilda sai maistaa noita muroja naapureillamme ollessa ja silloin tyttö piti niistä kovasti. Kaupassa tutkin pakettia ja yllätyin miten ravintoarvot olivat yhtä hyvät (ellei paremmat) kuin puurossa. Matilda on syönyt nyt jo yhden purkillisen muroja ja toinen menossa. Tosin hän syö niitä kuivana ja juo maitoa päälle. 🙂 Naureskelin Mikolle, että ei meidän lapsuudessa murot maistuneet ihan samalle. 😀 Nämä ovat nimittäin todella terveellisen makuisia, verrattuna niihin perinteisiin sokerimuroihin..

I H A N A A    V I I K O N L O P P U A ! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

//

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Frida 20.05.2016

  Sä teet aina niin herkullisia ruokia ja katat toosi kauniisti ☺??

  Vastaa
 2. Taika 20.05.2016

  Kivoja nää ruoka postaukset 🙂 Vois olla kiva joku viikon ruokalista tyyppinen postaus välipaloineen jne. Etenkin erilaiset salaatit kiinnostaa, kun tuntuu ite aina jämähtävän samaa tekemään. Meillä on kans ollu suosiossa nuo talk murut. 🙂
  Mukavaa viikonloppua!

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.05.2016

   Hei kiitti postausvinkistä, hyvä idea! 🙂
   samoin hyvää viikonloppua <3

   Vastaa
  • Sara Parikka 24.05.2016

   Kiva kuulla 🙂 Hei joo, monet ovatkin toivoneet välipala postauksia.. täytyykin laittaa nyt ylös, että muistan tehdä 🙂 Kivaa päivää <3

   Vastaa
 3. Mimmi 20.05.2016

  Jes, lisää kalareseptejä! Tuntuu ainakin täällä olevan melko vähissä ruoka-ideat kalan suhteen 😀 tänään oli just lohimedaljonkeja joten menee varmaan hetki ennen kun näitä testaillaan, mutta menee kyllä kokeiluun 🙂 ja noi murot vois myös testauttaa lapsilla, lumikaan kun ei puuroa suostu enää syömään. Vissiin kyllästynyt jo 😀 samoin meni myös jirillä että johonkin 1,5v ikään asti söi puuroa jonka jälkeen alko totaalisesti kieltäytymään kaikenlaisista puuroista :/ kivaa viikonloppua myös sinne <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.05.2016

   joo noi muro uppoo NIIN paljon paremmin kuin puuro nykyään 🙂 Vitsit lohimedaljongit on hyvä, nami!
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 4. Kaisu 20.05.2016

  Näyttää todella herkulliselta 🙂 Ite oon jättäny ruokavaliosta punaisen lihan ja kanan pois, joten kiva saada uusia ideoita kalaruokiin 🙂

  Vastaa
 5. Jasu 20.05.2016

  Meillä kans (viikon päästä) 2 vee tytön herkkua on talk murut, niitä napostellaan pienestä kupista esim pikku kakkosta katsellessa kuivilteen mieluusti! 🙂

  Vastaa
 6. Helzu 20.05.2016

  Voisikohan kylmäsavulohesta kokeilla? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.05.2016

   no mä en kyllä kokeilisi.. en usko että onnistuu niin :/

   Vastaa
 7. ester 20.05.2016

  Muuten Sara tykkäätkö urheilla/ liikkua paljonkin? Voimia sulle Sara päiviin!❤️☀️

  Vastaa
 8. Inka 21.05.2016

  Hei noita muroja muuten voi antaa myös vauvalle sormiruokailuun sit kun sen aika on. Tulee hyvin harjoiteltua pinsettiotetta siinä samalla. Meillä noita muroja on myös ollu usein mukana kaupungille tms jo esikon ollessa pieni. Hyvää viihdykettä ja evästä kahvilaan.
  Tuo lohiresepti menee kyllä kokeiluun! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.05.2016

   Joo totta 🙂 niin itseasiassa naapurit juuri tekivät ja panin tämän merkille! Täytyy ehdottomasti ottaa käyttöön myös Mimosan kanssa.. ja kätsysti saa kyllä mukaankin 🙂
   Ihanaa viikonloppua <3 ja heii se lohihomma on niiin hyvää!!

   Vastaa