unelmien koti ?

yleinen

Moikka! Tiedettiin jo tähän kotiin muuttaessa, että asutaan tässä muutama vuosi ja sitten siirrytään eteenpäin. Kuitenkin ollaan nyt jo keritty kiintymään kotiin ja eihän se päätös enää kovin helppo ole. Oon sen verran sähäkkä liikkeissäni että jos jotain päätän niin sitten asialle teen jotain. Nyt haaveissa olisi löytää uusi koti missä lapset voisivat kasvaa, käydä koulua jne. Ei muuten ole kovinkaan helppo homma, kun kriteereitä on jo pelkästään lasten kautta niin paljon. Listaan teille muutamia juttuja mitä unelmien kodista löytyisi.. ja huom. unelmien! Suurin osa näistä listatuista asioista ei ole missään nimessä pakollisia, mutta ainahan sitä saa pohtia.. hehe.

noin. 100 neliötä, 4h, remontoitava, hyvä pohja, yhdessä tasossa, sauna, 2 vessaa, kaukolämpö, takka, puolikerros, sopivan kokoinen piha, iso terassi, kiva päänsisäänkäynti, hyvät liikenneyhteydet, mukava alue, ala-aste kävelymatkan päässä (turvallinen kävelymatka), kaupat/palvelut, hyvät ulkoilu ja lenkkimaastot, lapsiperheiden suosima alue, piha etelään/länteen.

Nämä tuli noin äkkiseltään mieleen. Voi miten paljon ideoita onkaan jo siitä mitä kaikkea olisi kiva remppailla ja laittaa! Katsotaan jos vaikka vuoden sisään pääsisimme uuteen kotiin. Aiheesta pystyy sitten  myös postaamaan niin kivasti kaikkia inspisjuttuja. En viitsit käyttää blogissani muita kuvia kuin vain itse ottamia, joten pinterestin ja instagramin upeat sisustusinspiskuvat eivät pääse kuvitukseksi postauksiin. Täytyy tyytyä näihin mun ototksiin. 😀

Leppoisaa sunnuntaita! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

25 kommenttia

 1. Miia 07.08.2016

  Mistä olette ostaneet pihakalusteet? Etsimme juuri uuteen kotiin terassille ruokapöytää ja tuoleja 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   ikeasta 🙂 ollaan kyllä oltu tyytyväisiä hinta-laatu suhteeseen!

   Vastaa
 2. Heidi Mäkinen 07.08.2016

  Vooih, toi sun unelma kämppä on just samanlainen, missä me asutaan Espoossa, tosin meillä on 110neliöinen ☺️ Vuoden/puolentoista sisällä tulee kyllä myyntiin tää kämppä, kun alkaa olee vähän liian pieni tälläselle vähän isommalle perheelle; Lapset 11kk Iina-Katariina, 2v Viola, 4v Jere ,7v Jaanika,9v Essi & mä 29v, aviomies 30v Teemu?

  Mutta pyritään muuttaa lähelle lasten koulua, ettei tarvii vaihtaa koulua ja olis yhtä turvallinen matka kävellen kun nyt:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   eikä!!!! 🙂 jos teillä olisi muutto aikeita lähempänä, niin olisin kyllä tosi kiinnostunut 🙂 ai että! luulen että meillä muuttokuume vauhdittaa tätä hommaa!

   voi miten ihana lapsimäärä teillä on <3 on kyllä tärkeitä noi koulujutut ottaa huomioon!

   Ihanaa viikonloppua sinne mun unelma kotiin 🙂

   Vastaa
   • Heidi Mäkinen 10.08.2016

    Toki, voidaan kattoo jo uutta kotia aikasemminkin täällä päin 🙂
    Ja sama täällä, kauhee muuttokuume mulla ja Teemulla 😀 Lappeenrannassa olis yks tosi kiva asunto, mutta se on vähän liian kaukana isovanhemmista ja meidän työpaikoista :/
    Mutta aletaan siis entistä tiuhemmin kattoo asuntoja, jos olis siellä päässä tosiaan sitä kiinnostusta 🙂
    Taitaa itseasiassa tässä asunnossa olla aika samanlainen lattia kun teillä 🙂

    Vastaa
 3. Hunaja 07.08.2016

  Vouh ompas sulla ihana unelma kämppä! <3

  Vastaa
 4. Marika 07.08.2016

  Moi! Meillä kans unelmien koti haussa ja ensimmäinen kriteeri oli kaukolämpö. Löydettiin kuitenkin vielä edullisempi vaihtoehto, nimittäin maalämpö. Sitä taitaa vain olla vielä harvemmin saatavilla, kuin kaukolämpöä 🙂 Meillä muuten samat kriteerit kuin teillä mutta tarvimme 5h ja mielellään yli 120 neliötä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   jooo hei muuten totta, toi maalämpö kävis erittäin mieluusti myös 🙂
   ja oih miten ihanan tilavaa etsitte! tsemppiä 😉

   Vastaa
 5. Mimmi 07.08.2016

  Tsemppiä sinne asuntokuumeen kanssa ;D se on ihan kamalaa kun se iskee ja sit pitäis saada kaikkihetitässänyt 😀 mulla onneks vielä asuntokuume pysyny piilossa (kaiketi tää työkuume vie kaiken energian :D), mutta meillä on onneks seuraava koti jo ”valmiina” ja tulevaisuuden suunnitelmat (muuten paitsi töideni suhteen) tiedossa 🙂 ostetaan siis 4-5v sisään mun lapsuuden koti. se on just sopivan kokoinen (100-120 neliöö varmaan suunnilleen), sopivan kokoinen yläpiha, alapihalla rantasauna ja joki (!!), ala-aste n.1km päässä, palvelut, kaupat ym lähettyvillä kuten myös puolet mun suvusta ja nuoruusaikaiset ystävät 🙂 Jonin työt samalla paikkakunnalla, nyt kun kulkee 55km/suunta päivässä töihin.. mulle toki tulee työmatkaa kun lähimmät kaupungit (Hämeenlinna ja Tampere) on n.35km päässä, mutta saman matkan nytkin joutuisin töihin kulkemaan nykyiseltä paikkakunnalta 🙂 lasten kannalta vaan haluais paikkakunnan muutoksen tehdä ennen koulun aloitusta, ettei joutuisi kesken koulua vaihtamaan. Joten saattaa olla että muutamme ensin johonkin toiseen asuntoon vähäksi aikaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2016

   Nimenomaan 😀 näköjään ymmärrät aika hyvin millaisissa fiiliksissä täällä ollaan 🙂

   Voi luoja miten teidän tulevaisuuden koti suunnitelmat kuulostaa hyvälle <3 ihan täydellistä! eipähän tarvitse paljoa stressailla että miten kaikki sujuu ja löytyykö sopivaa. Ei voisi kyllä paremmin mennä 🙂 ihana juttu! <3

   Vastaa
 6. Elina 07.08.2016

  Espoo Järvenperä on ihanaa aluetta, kannattaa katsastaa tämän alueen asuntotarjonta!

  Vastaa
 7. Ida 08.08.2016

  Kivan kuulonen unelma, tsemppiä etsintöihin! Paljonko teidän nykysessä on neliöitä?

  Vastaa
 8. Onko tuo teidän olohuoneessa oleva lattia laminaattia? Onko se ollut asunnossa kun muutitte vai laitoitteko itse, mietin, että mitähän mallia/väriä mahtaa olla… Olemme miettimässä itsellemme laminaattia ja yritän kartoittaa kaikki vaihtoehdot ja toki kiinnostaa, näkyykö tällä lattialla helposti kaikki roskat? Oikein mukavaa uuden kodin etsintää teille! Muistan kuinka hankalaa ja mukavaa kodin etsiminen on. Itse muutimme 1,5 vuotta sitten nykyiseen kotiimme ja tuli kyllä kerralla sellainen koti, että tässä ollaan pitkään. On päiväkodit/koulut lähellä, lapsiystävällinen alue jne.

  Vastaa
 9. Janika 08.08.2016

  Moikka! Olisi kiva jos tekisit vaikka postauksen ” päivä mimosan kanssa” 🙂 missä olisi vaikka hänen päivärytmiään jne….

  Vastaa
  • kr 08.08.2016

   Minä olisin myös kiinnostunut em.aiheesta 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2016

   Joo voin hyvin tehdä <3 kiitos ideasta!

   Vastaa
 10. Minttu 08.08.2016

  Oletteko harkinneet muuttoa muuallekin kuin pääkaupunki-seudulle? Me asutaan Sipoossa ja täältä noin 20km helsingin itäkeskukseen, eli ei kestä kauan kun autolla tulee 🙂 rauhallinen paikka ja luonto lähellä. Kaikki ”pakolliset” palvelut löytyvät tietty täältä, ruokakauppa, neuvola, apteekki mm. Hinnat paljon edullisemmat kun pk-seudulla, suosittelen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2016

   joo, ei ole kyllä sinäänsä pois suljettu.. olenhan itsekkin kirkkonummelta, eli ei pk seudulta 🙂 Täytyy puntaroida vaihtoehtoja. Isovanhempien ja perheen läheisyys pk seudulla on iiiiso plussa 🙂

   Vastaa
 11. Lia 20.10.2016

  Mistä tuo teidän olohuoneen matto on?

  Vastaa