uusi kalenteri

design, koti & sisustus, me

Moikka! Oon aina tykännyt näpertää ja askarrella. En tosin suunnittele sen suuremmin, vaan luotan intuitioon ja lätkin menemään. Tällä tavalla askartelu on mulle kaikista rentouttavinta.. Silloin kun ei tarvii liian tarkkaan miettiä vaan voi tehdä täysin fiilispohjalta. Vaikka ajattelen olevani näppärä käsistä niin esim hääkorttien askarteleminen ei ole lempi hommaa. Kädet tärisee, liimaa ei saa mennä liikaa, mutta täytyy olla tarpeeksi että pysyy ja tätä rataa. Huh! Bravuurini on sen sijaan itsetehdyt syntymäpäiväkortit mihin kerään kaikkea kivaa sankariin liittyen. Lehtien lukeminen askartelu mielessä on yllättävän avartavaa. 😀

Tein viimeksi viisi vuotta sitten kalenterin kannen itse. Tänä vuonna kaupasta ei löytynyt juuri mun silmää miellyttävää kalenterimallia, joten nyt saan sen varmasti. (netistähän pystyis tilata niin ihania kalentereita esim. Nunuco design)

Kalenteri on mulle tosi tärkeä arkena ja etenkin silloin kun on töitä. Merkitsen kaikki muistettavat asiat sinne ja usein kalenteri lepää pöydällä aukinaisena. Meillä on joskus käynyt niin että kalenteri on maannut väärän viikon kohdalla aukinaisena ja sitten ollaan myöhästytty töistä jne, karmeeta!

Tykkäättekö te askarrella ja ootteko tehneet kalenterinkansia?

Lopputulema jäi mustavalkoiseksi ja lisäsin siihen vielä tyttöjen&mikon passikuvat sekä siskonpoikani koulukuvan. Nyt kaikki tärkeä näkyy kannessa! Tänään tarkoituksena on siirrellä vanhasta kalenterista uuteen kaikki synttäripäivät+ siirtyvät muistettavat. Eilen juotiin ensimmäistä kertaa glögiä ja tänään jatketaan samalla linjalla (eikö jo saa, kun on marraskuu 😀). Ulkona pyryttää eikä se haittaa meitä yhtään täällä sisällä. Voi sitä Matildan onnea kun ihasteltiin aamulla satanutta lunta. Olin kyllä odottanut vähän isompaa lumi määrää, mutta eiköhän sekin ole vielä tulossa. Kivaa päivää! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Emmi K 02.11.2016

  Itse just tykkään tehdä synttärikortteja niin että leikkaa lehdistä sanoja/kuvia jotka kuvastaa kortin saajaa 🙂 Ja aiheesta poiketen, millon teet taas videopostauksen? Ne on niin kivoja, varsinkin ”päivä kanssani” 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Sama homma täällä 🙂
   Heei voisin toteuttaa vaikka viimeistään ensi viikolla 🙂
   Pitää tehdä youtube tili.. 🙂

   Vastaa
 2. Ansku 02.11.2016

  Tykkään itsekin askarrella, varsinkin viimevuosina siitä on tullut mulle SE juttu. Olin ennen jotenkin niin peukalo keskellä kämmentä tyyppiä ja askartelut tuntuivat varsinkin koulussa todella ahdistavilta kun en koskaan saanut sellaists lopputulosta kun halusin. No jätinkin askartelun vuosiksi takaa alalle ja muutama vuosi sitten tuli vain olo että pakko tehdä jotain. Ideoita pukkasi ja pakko oli päästä toteuttamaan. Ja yllätys yllätys nyt olen suht koht tyytyväinen lopputuloksiin aina.
  Viime vuonna ostin kalenterin jonka jokainen sivu kuuluu askarrella itse. Tilasin sen netistä, oli tuskaisen kova hinta kalenterista mutta päivääkään en ole katunut. Askartelen aina tulevan viikon päivät kerralla viikonloppu iltana erilaisin kuviopaperein, tarroilla ja sisustusteipeillä. On aina viikon kohokohta kun saa tehdä seuraavan viikon valmiiksi, samalla rentoutuu mutta saa ylös kaiken muistettavan! Onneksi kalentereja löytyy jos jonkin moista, niin kaikille löytyy varmasti sopiva 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   WAU <3 Kuulostaa aivan ihanalle! Voin vaan kuvitella kuinka kaunis kalenteri sulla on <3

   Vastaa
 3. Pauliina 02.11.2016

  Mä kanssa tykkään askarrella. Oon tehnyt itse paljon materiaalia töihin lapsille, esim. Lorupussin ja myrkkysieni kortit. Satun myös omaamaan niin ihanan kummin, että järjestetään sen kanssa marraskuun loppupuolella joulukortti askartelupäivä :))

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Eikä, aivan ihana perinne tapa teillä kummisi kanssa <3
   Ja hei noi lorupussit jne on ihania, onnekkaat lapset sulla töissä 🙂

   Vastaa
 4. Tiitu 02.11.2016

  Hei Sara!

  Täällä yksi vakkarilukija, joka ei ole tainnut ikinä vielä kommentoida. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan :).
  Sulla on ihana blogi! Sulla on myös ihana asenne elämään ja handlaat ainakin näin blogia seuranneen silmissä hienosti arjen kahden pienen lapsen kanssa. Itse olen sinua lähes kymmenen vuotta vanhempi, yhden hulivilin äiti ja musta tuntuu, että arki on aina melkoista menoa ja olen paljon nipompi äiti – pisteet siis sulle, haluaisin ripauksen sinun asennettasi :D!

  Mulla oli sulle itse asiassa kysymyskin. Teillä on kaunis sisustus ja itse pähkäilen yhden sisustusprobleeman kanssa. Meillä lattia on ekalta silmäykseltä harmaa, mutta tarkemmin katsottuna sieltä löytyy ministi ruskean sävyä. Sohvakin on tumma harmaa, mutta sielläkin pilkistää vähän ruskeaa lankaa. Mikä väri olisi seinälle hyvä maalata, kun muuten noudatan aika mustavalkoista linjaa, mutta ehkei kylmä harmaa ole sittenkään se oikea sävy, kun minusta se ehkä riitelee vähän tuon ruskean vivahteen kanssa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Kiitos viestistäsi 🙂 Ihanaa että mulla on eri ikäisiä lukijoita, ihan mahtavaa ja parasta palautetta! <3
   Hahaha kyllä mäki oon välillä tosi tiukka ja nipo 😀 välillä tuntuu et oon kaveriporukan nipoin 😀 joten hetkensä kullakin! Yritän aina hengitellä ja ajatella että asiat ei ole vakavia 😀 hehe, väsyneenä se on helpommin sanottu kun tehty. Täälläkin yksi 2,5v viikari joka vetää päivät 100% aamusta iltaan.. 🙂 ihania päiviä sinne teidän viikarin kanssa <3

   Voih.. onpas hankala.. pitäisiköhän nähdä kuva. Voit laittaa [email protected]. 🙂 Mites joku tuntomaali tms jossa olisi myöskin vähän pintaa ja vivahteita.. Mutta riippuu tietenkin tilasta, koosta jne. Laita kuva jos jaksat niin viestitellään mailin puolella. 🙂

   Vastaa
 5. Mimmi 03.11.2016

  Ihana idea askarrella itse kalenterin kansi! ? askartelu on kyllä ihanan vapauttavaa ja aivot nollaavaa puuhaa ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   nimenomaan <3 liian vähän aikaa sille nykyään.. mutta kohtahan Matildan jo voisi ottaa askartelutalkoisiin mukaan 🙂

   Vastaa
 6. Henriikka 03.11.2016

  Oon kyl just miettiny et pitäis ostaa uus kalenteri ja toi on kyl kiva idea et askartelee ite ton kannen 🙂 Sulta saa kyl usein hyviä ideoita niin askarteluun ku sisustukseenki 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Kiva kuulla <3<3 joo suosittelen, toi oli tosi kivaa ja vuoden keskellä voi tehdä kannen vaikka uudestaan jos rupee kyllästyttämään 🙂

   Vastaa
 7. Jonna ja Jesse 04.11.2016

  Täällä kanssa tehdään yleensä joka vuosi, yleensä just marraskuun aikana kalenteri mulle, missä on just lasten tarrakuvat ja sit miehen passikuva :3 Ja tapana on myös tehä aina ennen joulua niin isovanhemmille ja miehelle kalenterit, lasten kanssa nelisteen samalla kun mies on poissa kotona <3 Miehelle tulee just lasten kuvat ja isovanhemmille meijän lasten kuvat ja sit välillä mun/miehen (riippuen toki ihan et kumman vanhemmille menee:D) sisrusten kuvat
  Mutta just juteltiin miehen kanssa tai sit miehen äidin kanssa että olis tosi kiva, jos otettais joku ns. Perhekuva miehen ja lasten kanssa ja sit just joku "sukukuva" niin koko suku kummankin puolella eriksee ja laittaa ens 2018 vuoden kalentereihin.. Toivottavasti tajusit 😀 😛

  Meillä siis 3kk,1v,2v tytöt ja 3,5v poika ja me vanhemmat 23v Jonna ja 25v Jesse :)<3

  Btw, suuuper ihanaa marraskuuta ja joulun odotusta ihanat <3 <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2016

   Hei jooo, mahtava idea!!! 🙂 Olis varmaan huippua saada koko perhe samaan kuvaan.. Just rupesin miettimään onkohan meilläkään sellaista olemassa 🙂
   Voi miten ihana kolmikko <3<3<3 ja 3kk <3 Voih! Nauttikaa ja ihanaa alkavaa viikkoa & Joulunodotusta koko perheelle!

   Vastaa
 8. Milla 16.11.2016

  Moikka!

  Olen kissojen ja koirien kanssa etsinyt kalenteria mitä lähtisin tuunaamaan mieleiseksi, mutta en löydä. Oletko mistä ostanut kyseisen kalenterin vai onko se tilattuna netistä? 🙂

  Ps. Tää on myös ihana joululahjaidea

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.11.2016

   Mä löysin suomalaisesta kirjakaupasta 🙂
   Hei totta, niin on aivan ihana lahjaidea!!! <3

   Vastaa