punajuurisosekeitto

koti & sisustus, lapset, resepti

Moikka! Tein tänään päivälliseksi punajuurikeittoa ja oli pakko tulla jakamaan teille sen resepti kun maistui niin hyvältä. Ostin kaupasta 1e kilon punajuuria ja loputkin tuotteet päätyi koriin halvoin hinnoin. Ei siis todellakaan mikään kallis keitto kyseessä… ja ihanaa kun voi käyttää kauden makuja hyväksi! Oon tosi häveli kokki ja en mittaile tarkkaan mitään, mutta yritän saada nyt jonkinlaisen reseptin aikaan. 🙂

Tarvitset:

n.500g punajuuria

n.200g perunoita

1 sipuli

puolikas kukkakaali

1 aurajuusto

1 kasvisliemikuutio (ei pakollinen)

..Kuori ja lohko punajuuret+perunat ja laita kaikki kasvikset keittymään. Kun vihannekset alkavat tuntua pehmeiltä (punajuurissa menee yllättävän pitkään) lisää 1 kasvisliemikuutio sekaan. Kaada liemi erilliseen kulhoon ja soseuta vihannekset+ lisäile lientä sen mukaan kuinka paksua/laihaa keittoa haluat. Soseuta vielä aurajuusto keittoon. Nami nam.. Mulle tämä keitto maistuu erityisen hyvältä raejuuston, kermaviili nokareen tai näkkileivän kanssa. Netistä löytyy paljon punajuurisosekeitto reseptejä ja tämä mun on niihin verrattuna todella riisuttu, mutta voin suositella 🙂 Ajattelin käyttää loput punajuuret+kasvikset lohen kaverina uunilohkoiksi tehtynä. Voin kuvailla siitäkin reseptiä jos kiinnostaa. 🙂

Käytiin päivällisen jälkeen pulkkamäessä ja ei ole kyllä mitään söpömpää näkyä kun Matilda&Mimosa sylikkäin pulkassa. Meillä oli tosi kivaa ja kunto koheni kun vedin tyttöjä ylös alas miljoona kertaa 😀 Ihanaa, että talvi on vasta edessä! Mukavaa iltaa! <3Sara

img_5950 img_5952

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. mari 03.11.2016

  Hei täytyypi kokeilla! Kaivoin sun vanhoista postauksista tänään kanakeittoreseptin kun muistin sen siellä nähneeni ja vitsit miten hyvää ja lapsetkin santsasi ? kivoja nää arkireseptit kun tuntuu että aina tekee niitä samoja !

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Hei se kanakeitto on hyvää! kiitos muistutuksesta 🙂
   Kiva kuulla 🙂 Mulla ihan sama homma, että aina luisuu tekemään niitä samoja ruokia.. siksi on kiva selailla muitten respetejä ja koklaa ite uusia juttuja. Mä oon vaan sen tyyppinen etten jaksa arkena mitään miljoonaa vaihetta, hauduttelua jne. Helppoa ja nopeeta kiitos 😀
   Hei ihanaa viikonloppua teille <3

   Vastaa
 2. Sofia 03.11.2016

  Toi resepti punajuurista ja kasviksista lohen kanssa kiinnostaa! Kiva saada uusia vinkkejä ruuan laittoon. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Mä laitan tulemaan kun teen sen ruuan 🙂 Ihana kuulla! Kivaa viikonloppua <3

   Vastaa
   • milena 06.11.2016

    En itse tykkää punajuuresta mutta haluaisin maistaa.?

    Vastaa
 3. Laura 04.11.2016

  Miten kuorit punajuuret tahrimatta käsiä? ?. Joskus jotain tehnyt niistä ja kädet sit punaisina.. Tykkäisin enemmän tehdä niistä mut…

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   hehe, eilen oli koko illan punaiset kädet.. 🙂 Mutta nyt jo väri lähtenyt.. voisihan sitä käyttää vaikka kerttishanskoja jos ei halua sotkea.. 🙂

   Vastaa
 4. Johanna 04.11.2016

  Kuulostaapa herkulliselta! Ehdottomasti menee kokeiluun, koska esikoisen herkkua on punajuuri ja esim. jauhelihapihviä ei suostu syömään, mutta lindströmin pihvit tekee kauppansa, koska ne on ”punajuuripihviä” 😀 Osallistuuko teillä Matilda ruuanlaittoon? Meidän neiti (2v9kk) on tooodella innokas apulaiskokki ja -leipuri. Ihan en kyllä joka päivä (tai viikkokaan) ota ruuanlaittoon mukaan, mutta just nuo lindströmin pihvit on hauska tehdä yhdessä, kun pyörittelen pallot pellille ja tyttö saa painella ne pihveiksi. Myös kaiken sekoittaminen tuntuu olevan sitä lempipuuhaa kokkaillessa ja leipomisessa.
  Kivaa viikonloppua teille 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.11.2016

   Eikä, ihana pikku kulinaristi siellä <3 Joo siis Matilda tekis kaikki ruuat mun kaa jos saisi 😀 mutta valkkaan ne kerrat kun hän pääsee keittiöön. Se menee nimittäin niin että mä en saisi tehdä mitään ja neiti ronskilla otteella sekoittelee, lisäilee jne 😀 Hei toi on tosi hyvä vinkki että pihvejä voisi pyöritellä yhdessä, kiitos 🙂 Ja joo siis toi sekoittaminen on ilmeisesti se juttu 😀
   IHanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Vastaa
 5. Anne 04.11.2016

  Mää oon ihan hulluna uunijuureksiin ja ehdottomasti siihen punajuureen! Niin hyvää ? Mutta punajuurisosetta oon nyt kans miettiny ja tää menee kyl ehdottomasti testiin, vaikuttaa niin yksinkertaselta et vihtii alkaa tekee. Kiitos!! Mukavaa vkl! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2016

   Tää oli kyllä hyvää! Kandee koklaa 🙂 🙂 Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne myös!!

   Vastaa