uusi pöytäpinta / mikrosementti

design, koti & sisustus

Moikka 🙂 Täällä alkaa flunssa paranemaan ja muutenkin elämä voittamaan tavaroiden järjestelyn suhteen. On kyllä pikkasen eri homma muuttaa kahden minin kanssa, kuin aikoinaan kaksin.. Huh hei! Tietty meidän portti oli vielä väärän kokoinen ja saatiin vasta äsken kunnollinen portti rappusten eteen. Meillä on pitänyt todellakin olla silmät selässä ja samalla oon yrittänyt olla innovatiivinen ja keksiä esteitä rappusten eteen. 😀

Mikko tosiaan muokkaisi meidän pöydän pinnan t a a s kerran. Pinta oli puuta ja heti kun ostimme tämän kodin, tiesimme että pöytä sellaisenaan ei sopisi/istuisi tänne. Niinpä kokeiltiin kauan mielen päällä ollutta mikrosementtiä. Meillä on ajatuksena käyttää sementtiä myös muualla joten oli kiva kokeilla kuinka sen työstäminen itseltä (=Mikolta) sujuu. Pöytä oli hyvä harjoituskappale, vaikkakin onnistui todella hyvin eikä siinä mennyt mitään pieleen. Pinta on kova, helposti pyyhittävä ja miellyttävän tuntuinen. Itse tykkään kovasti reunojen rosoisuudesta ja mielestäni on ihanaa kuinka pöydässä näkyy kauttaaltaan Mikon kädenjälki.

Ensimmäinen joulukoriste saapui meille ja ollaankin oltu tähden valossa aamusta iltaan. Näissä kuvissa en laittanut valoa päälle, koska se olisi taittanut kuvat liian keltaisiksi. Todellisuudessa pöydän väri on kylmän harmaa ja betoninen. Mitä tykkäätte? 🙂 Jossain vaiheessa haaveilin tätä pintaa rappusiin, niin että olisi ”betoniset” askelmat.. mutta saas nähdä. Mikrosementtiä on helppo työstää, mutta sen työvaiheet ovat monivaiheiset sekä aikaa vievät.

Kivaa tiistai päivää, mä suuntaan kohta Ikeaan! <3Sara

ps. Lokkivalaisin ei ole meidän, vaan lainassa edellisiltä asukkailta, kunnes saadaan telineet ja vaihdettua omat valaisimet. Tämä lokki on kyllä erityisen kaunis yksilö!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Laura 22.11.2016

  Moikka Sara! Pöytä on todella hieno, minunkin mielestä nuo rosoiset reunat sopivat hyvin pöytään, ne antavat enemmän ilmettä pöydälle. Toista täysin samanlaista pöytää tuskin tulee vastaan. 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa! ?

  Vastaa
 2. Riina 22.11.2016

  Toi mikrosementti on kyllä loistava! Me tehtii loppukesästä kylppäriremppa ja lattia ja seinät on mikrosementtiä, ihan paras ratkaisu ikinä ja niin helppo siivota ja pitää puhtaana! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2016

   ooh ihanaa!! Mä niin tykkään mikrosementistä kylppärissä 🙂 wau!

   Vastaa
 3. Sanna P 22.11.2016

  Eikä, taas tuli yks vaihtoehto tulevan uuden asunnon keittiöpinnan uusimiseen.. Niin siis ollaan sittenkin muuttamassa jouluaaton ja uuden vuoden aikana, eli vielä tän vuoden puolella uuteen asuntoon, neliöitä uudessa talossa oli sen 144, ja tässä vanhassa/nyksessä on se 98neliöö, eli yks makkari on uudessa kämpässä ja se on sen 44neliöö, eli toosi iso, mut päätettiin et yhdistetään sinne nurkkaan joku pieni toimistonurkkaus, eli näillä näkymin ja aika varmasti tulee meijän vanhempien makkariks se ja yks iso plussa on siinä asunnossa että siinä on ihan sairaan iso olkkari yläkerrassa ja siellä takka, uu? (vaan naiset tajuaa?)!! Ja muutenkin sen kämpän tilaratkasut ja ne huoneiden ”järjestys” on tosi kätsy meille, että yläkerrassa on olkkari, meijän makkari, kattoterassi ja kodinhoitohuone+wc & alhaalla 2 makkarii (molemmille lapsille omat huoneet), keittiö, pesutilat ja iso piha ?..
  Mutta pienenä miinuksena tulee se, että alhaalla ei oo mitään sellasta tacallista oleskelutilaa, että sinänsä olis ollu tosi jees et jos olis ollu joku huone edes mihi ois saanu jonkun sohvan ja pari säkkituolia alakertaan siis.. Mutta kai se siitä kun noi lapset kasvaa vähän vielä, niin voi jättää sen portin käytöstä ja päästää noi tytöt vapaasti tonne yläkertaan ilman vahtimista.. Ne kun on niin vikkeliä jaloistaan, niin viel ei uskalla päästää niitä ilman vahtimista, ettei vaan satu silleen että jommalla kummalla on pääauko kun on kaatunu portaista, tajuat varmaan! 🙂

  Tsemppii loppu rutistukseen kuitenkin!! :)<3

  Vastaa
 4. Jade 22.11.2016

  Vau! Tuo pöytä on todella ihanan näköinen ja on varmasti mukavaa, että on pöytä,jossa näkyy oma kädenjälki!? Tuo jouluvalokin on ihana, joku tuollainen olisi kiva saada omaan huoneeseenkin?
  Ihanaa tiistaita siullekin <3

  Vastaa
  • Jade 22.11.2016

   +Matildan ”ja sitten” juttuja on hauska kuunnella? Itselläni on Mimosaa suunnilleen puoli vuotta vanhempi pikkusisko❤ Pikkuset on ihania?

   Vastaa
 5. Laura 22.11.2016

  Oi ihana pöytä?!! Laitoitteko läpinäkyvän lakan tuohon päälle suojaamaan pintaa? 🙂 Oi toi olis kyllä ihana idea meidän kellarin portaille. Pitääkö pitkään antaa kuivua?

  Vastaa
 6. Alina 22.11.2016

  Heippa !

  Olisiko mahdollista saada ohjeita pöydän päällystämiseen mikrosementillä ja neuvoa, mitä tarvikkeita pitää hankkia? 🙂

  Vastaa
 7. ILOONA 22.11.2016

  Moikka!
  Olen jo todella pitkään lueskellut sun blogia, mutta en jostain syystä ole rekisteröitynyt käyttäjäksi (okei.. myönnän laiskuuteni!). Pakko kuitenkin kiittää ihanan lämminhenkisestä ja inspiroivasta blogista! 🙂

  En ole itse aiemmin kuullut mikrosementöinnistä, mutta lopputulos näyttää olevan ihan mielettömän upea! Pakko laittaa tämä vinkki harkintaan 🙂 Kuinka helposti saitte levitettyä aineen noin sileäksi?

  Vastaa
 8. Henna 22.11.2016

  Hei ensinnäkin mahtava blogi kiitos siitä. Sitten olisi pyyntö tai kysymys voisitko tehdä sellaista postausta missä esittelisit. Urheilu vaatteita mitä käytät ja kuvien kera ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2016

   Kiitos 🙂 Hei joo kiva idis! Voisin toteuttaa joskus 🙂 Ihanaa viikkoa <3

   Vastaa
 9. Tiia 22.11.2016

  Aivan ihana pöytä! Muistan, kun joku aika sitten olit ’ihastunut’ betonisiin tavaroihin sisustuksessa – nyt betonisuus on löytänyt tiensä myös tänne! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, sekä mitä parhainta joulun odotusta!

  Vastaa
 10. Emmi 24.11.2016

  Aivan ihana tuunaus! Näin myös saman tyylistä työskentelyä seinien kanssa tässä vasta ja ihastuin täysin, niin tämä pöytäkin on kyllä upea! Propsit miehellesi. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2016

   Jep, tämä on kyllä huippu tuotetta! Viime kämpässä kylppäri oli mikrosementtiä 🙂

   Vastaa