paras paikka

me, muoti, ootd

Puuhamaa on paras paikka.. puuhamaa on iloinen.. 😀
Tätä hoilattiin eilinen päivä kun vietettiin koko päivä Puuhamaassa. Olin ensimmäistä kertaa siellä ja vitsit mikä paikka!! Aivan täydellinen ja touhuttavaa riitti kevyesti koko päiväksi (ei kyllä keritty edes kaikkea). Ainakin meidän muksujen ikäisille loistava kohde ja uskon että toimii passelisti myös vanhemmille. Onko teille tuttu paikka?
Tänään ollaankin sitten iisimmin kotona ja meinataan käydä kaupassa + ulkona leikkimässä. Tuli tästä kotipäivästä mieleen, että mulle on sattunut viime päivinä silmiin monta juttua missä käsitellään perheen ajankäyttöä ja sitä kuinka lapsilla pitäisi olla suunnittelematonta aikaa. Vapaa aika ja joutilaisuus kehittää mielikuvitusta ja on hyvästä, että lapset saavat keskittyä omiin juttuihin ilman jatkuvaa aikataulua. Näiden juttujen lukeminen on ollut mulle lohduttavaa ja omalla tavalla helpottavaa, koska monesti meillä vietetään niitä ihan perus kotipäiviä. Arkemme koostuu niin monesta palasta, että usein meidän yhteinen aika on ”vain” olemista. Tällöin olen saattanut ajoittain tuntea huonoa omaatuntoa siitä kuinka en tarjoa puistoilua lapsille tai jaksa lähteä kotipihaa pidemmälle. Nyt en kyllä jatkossa pode enää mitään oloja. 😀 Kyllähän sen myös itse huomaa, että lapset viihtyvät kotona ja varsinkin silloin kun on hulinapäivä takana. Meillä näitä joutilaisuus päiviä tuppaa olemaan enemmän talvella, kun kesällä on ihana retkeillä ja tutustua uusiin paikkoihin. Kesä on siitä niin ihanaa aikaa, kun ei tartte pukea ja ulkona oleminen on vaivatonta. Tänään tosiaan taidetaan pysytellä lähistöllä epävakaan sään johdosta. 🙂 Onko teille osunut silmiin nämä lasten aikaan liittyvät jutut.. Tai oletteko niitä miettineet? Mitä ajatuksia aihe herättää?
Ihanaa viikkoa! <3Sara
pssst.. ajattelin kirjoittaa huomenna rahasta, kun siitä on tullut kyselyitä.. 🙂
(shortsit/american apparel, paita/ginatrikot, pitkä paita/hm, arskat/rayban, laukku/urban outfitters, kengät/hm, kello/Daniel Wellington/ saatu)
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 kommenttia

 1. Aida 11.07.2017

  Voi että mitä ihanka kesäisiä kuvia! Ja tuo puuhamaa on kyllä ihana paikka, muistan kun sielä käytiin lapsena useemmin kun asutaan tässä lähikaupungissa. Nyt pitäis saada jonkun lapsi vaikka hoitoon ja lähteä sinne niin vois viettää nostalgista päivää siellä. 😀 mutta toi joutilaisuus on kyllä tärkeetä. Huomaan itelläkin vaikkei lapsi enää olekaan niin että täys oleminen ilman puhelintanin niin jo alkaa keksimään tekemistä ja uppoutuu maailman pohtimiseen. 😀 Ihanaa päivää teille sinne!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.07.2017

   Hehe, joo ihan yllätyin miten kiva tuo puuhamaa oli!!
   hei älyttömän hyvä näkökulma tuo, että vaikka ei ole lapsia, niin onhan se ”vapaa” aika tosi tärkeää myös itselle ja varsinkin vapaa myös somesta ja netistä. Hyvä pointti!! 🙂
   Kiitos, samoin <33

   Vastaa
 2. Minna 11.07.2017

  Mä en ikinä lapsena päässyt puuhamaihin ja näihin paikkoihin. Kuulin niistä vaan huhuja ja näin telkkarista mainoksia. Ihanaa, että veitte tytöt sinne! On varmasti ollut superhauskaa! Mä en malta odottaa, että meidän pikkunen on niin vanha, että voin viedä hänet puuhamaahan, muumimaailmaan, visulahteen jnejne. siinä sivussa pääsen niihin vihdoin itsekin ?
  Oliko Mimosakin jo fiiliksissä puuhamaassa ja pystyi puuhailemaan siellä muitten mukana? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.07.2017

   Sama homma, että itse en ole näissä käynyt pienenä! Nyt oon ite ihan intona muumimaailmassa, puuhamaassa jne 😀
   Joo Mimosa menee ihan muiden mukana ja nauttii kovasti kun saa vapaasti tallustaa, eikä tartte miettiä autoja, liikennettä tms. 🙂
   Ihanaa kesää teidän perheelle <3

   Vastaa
 3. tytti 11.07.2017

  Tuo on kyllä totta, itsekin kesällä tulee touhuttua hirveästi! Varsinkin hyvällä ilmalla on heti aamusta jo fiilis mitä tänään tehdään? Mihin mennään? Varsinkin jos mieskin on vapaalla. Suomen kesä on niin lyhyt ja aurinkoiset päivät harvassa, niistä on jotenkin alitajuisesti paniikki saada kaikki irti! 😀 usein se rauhallinen oleminen ja arkiset jutut ovat lapsille tärkeitä, koitan pitää sen nyt loppuviikon mielessä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.07.2017

   Toi on niin totta ja ihan sama homma meillä 🙂 Mutta tosiaan nautitaan nyt kun voidaan <3
   Ihanaa kesää teidän perheelle <3

   Vastaa
 4. Tii 11.07.2017

  Voin sanoa, että mielestäni Puuhamaa on antanut itselleni parhaat kokemukset nyt, kun vien sinne oman lapseni! Ihan parasta taaperolle, ihanan aktiivinen paikka verrattuna esim. tavallaan vähän passiivisempiin Lintsiin tai Särkkikseen toki niitäkään väheksymättä. Puuhamaassa ainakin meidän poika viihtyi todella hyvin ja se riemu kasvoilla <3!
  Mekin oltiin eilen koko päivä siellä ja huh, olipa hyvä ilma ja huh, me ollaan tänään ihan poikki koko poppoo. Tai me vanhemmat, poika ei koskaan :)!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.07.2017

   Joo siis vitsit mikä paikka <3 Ai tekin olitte eilen!! Ainakin säät salli todella hyvin 🙂
   Ja heeii siis me ollaan oltu ihan loppu tänään 😀 kyllä se myös veronsa 😀
   IHanaa kesää koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 5. Jade 11.07.2017

  En ole koskaan käynyt puuhamaassa, mutta kuulostaa kyllä ihan huippupaikalta!

  Vastaa
 6. Sini 11.07.2017

  Mä oon tosi kova menemään lasten kans, etenki kun mies on töissä. Pitää saada aika kulumaan, kotona se ei aina tunnu kuluvan, varsinkin iltavuoro viikkoina kun mies pääsee vasta klo 22 töistä.
  Pitäis yrittää rauhottua välillä ja just olla vain, ehkä siihen tottuis!
  Ei siis mitään ihmeitä touhuta. Rattaillaan kaupoille, puistoon tai kirjastoon tai kerhoon ymym. Viikonloputkin menee yleensä aina muualla kuin kotona.. välillä kun sitä pysähtty miettimään, niin se ressaa. Mut toisaalta pidän siitä!
  Täytyy opetella pitämään vain kotipäiviä ?
  Oon ihan muksuna käynyt puuhamaassa, mut en kyllä muista siitä mitään ? tänä kesänä ois tarkotus viedä lapset titi-nallen taloon.

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.07.2017

   Kuulostaa tutulle 🙂 ja kyllähän nuo teidän menot on sellaisia lapsille kivoja ja mukavaa puuhaa, että en usko niistä mitään haittaa olevan.. Tunnistan kyllä niin ton stressaamisen jos tehtävää ei ole ;D Mutta tosiaan ainakaan kotipäivistä en enää stressaa koska mikäs siinä 🙂
   Oi toi titi-nalle talo kuulostaa aivan ihanalta <3 Mitä parhainta kesää koko teidän perheelle <3

   Vastaa
   • Sini 12.07.2017

    Kiitos ja hyvää kesää teille kans! <3

    Vastaa
 7. Anniina kuuttii 11.07.2017

  Koska tulle usii virjo sara

  Vastaa
 8. T 11.07.2017

  Postausidea: mitä ostatte ruokakaupasta? Onko aina samat ostokset vai vaihteletteko paljon? Voisit vaikka kuvata ostoksenne 😀 Tuntuu, että itse ostan aina vain samat muutamat perusainekset. Kiinnostaisi muiden ruokaostokset, jos niistä saisi itselle ideoita. Olin 5 vuotta kaupan kassalla töissä ja siinä kyllä näki mitä ihmiset ostavat, mutta aina kun itse menin ostoksille niin olin jo unohtanut ne ideat, joita työpäivän aikana sain 😀
  Kiitos ihanasta, positiivisesta ja aktiivisesta blogista <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.07.2017

   heeei aika kiva vinkki 🙂 kiitos 🙂
   Mäkin ollut kaupankassalla ja siinä tosiaan näki hyvin ideoita 🙂
   Ihana kuulla, kiitos sulle kun luet <3

   Vastaa
 9. Mimmi 11.07.2017

  Hei ihana sara pitkän kommentointitauon jälkeen! ?? vitsit teillä oli niiiiin ihanan näköinen kreikan reissu, että kaiken silloisen hääkiireen keskellä ois tehny mieli karata kans johonkin kauas aurinkoon löhöömään. Ja voi vitsi miten sulosia teijän neidit osaakin olla ?? ja hei puuhamaa! Ihan loistopaikka ja ihan kivenheiton päässä meistä, tänä kesänä on pakko koittaa itsekin lähteä käymään ? onks teillä vielä paljon lomasuunnitelmia tälle kesää? Mun lomat on ens viikolla jo ohi ja paluu arkeen ??? mutta tehdään vielä sitä ennen pieni pohjanmaan ja satakunnan lomareissu ? vielä otten kantaa tähän postaukseen; oon aivan samaa mieltä siitä että lapsille ei tarvitse liikaa yrittää keksiä aktiviteetteja ? lasten pitää oppia myös se että joskus on tylsää ja että kivaa voi olla kotonakin ollessa ja leikkiessä ? huomaa ainakin meidän lapsista että kuinka he nauttivat yhteisestä kiireettömästä ajasta ihan vain kotona. Viimeaikoina kun ollut niin paljon kaikkea menoa, juhlia, aktiviteettia, yökyläilyä, uimista yms ? joten älä suotta pode huonoa omatuntoa siitä että usein vietätte laatuaikaa vain kotona -lapset varmasti nauttii siitä että saa olla ainoana huomion keskipisteenä maailman tärkeimmilleen ihmisille ?❤halipus❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.07.2017

   Voi Mimmi, kiitos viestistä ja ONNEA tuhannesti vihkiytymisen johdosta <33333
   Nauttikaa kesästä ja onneksi töidenkin jälkeen voi sitten nauttia vielä päivästä kun on valoisaa ja toivottavasti lämmintä!!
   Kaikkea hyvää koko teidän perheelle 🙂 <3

   Vastaa
 10. Laura 11.07.2017

  Kesällä on paljon menoja ja muita, kotona ei juuri olla 😀 talvella sitten ei millään malttaisi lähteä kun kylmä ja pimeää

  Vastaa
 11. Paulina 12.07.2017

  Joka vuos käyty lasten kanssa puuhamaassa! (Lapset vajaa 5 ja 3). Kaikki odotamme yhtä innokkaina aina seuraavaa kertaa. Näimme teidätkin vilaukselta siellä maanantaina. 🙂 Upea ilma oli kyllä! Toivotaan paljon samanlaisia ilmoja!

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.07.2017

   No en ihmettele, huikea paikka!!! 🙂
   Aijaa, hauskaa 🙂
   Tosiaan toivotaan <3 Ihanaa kesää teidän perheelle!!

   Vastaa