kotityöt ja kevät ootd

me, muoti, ootd, pohdintaa

Viesti / Hei. Kerroit joskus postauksessanu että kotityöt (esim pyykkäys) ei ole sinulle niin suuri selviytymis asia vaan sujuu omalla painollaan ja stressittömästi. Kerro ihmeessä tästä lisää ja anna vinkkejä kuinka itse ei ottaisi sitä vaan selvitymisenä/suoriutumisena. Onko teillä jotkut rutiinit tähän/ työnjako.

Sain tämän yllä olevan viestin blogiini viime viikolla ja vähän nauratti ajatus, että olen täällä kertonut kuinka kaikki hoituu tyyliin toisella kädellä. 😀 Siinä tilanteessa kun luin kommenttia, meillä oli pölyiset lattiat ja pyykkivuori odotti.. 😀

Sitten kun aloin tarkemmin asiaa pohtimaan, niin se on kyllä ihan totta, että siivoaminen tapahtuu kaiken toiminnan yhteydessä. Harvoin otan siivoamiselle oman ajan ja jynssään vaikka 2h putkeen. Kaikki lähtee siitä, että jokaiselle tavaralle on kotona oma paikkansa. Kaikki tavarat on paljon helpompi siivota, kun tietää mihin ne laittaa. Tähän auttaa turhan tavaran karsiminen, mitä pitää tehdä yllättävän usein. En ymmärrä miten paljon käyttämätöntä tai turhaa tavaraa kasaantuu vaikka juuri puoli vuotta sitten olisi tehnyt siivouksen. Tämä pätee etenkin lasten kamppeissa, jotka jäävät pieneksi tai vähälle käytölle. Kaikista paras ja ekologisin tapa on tietysti jo etukäteen miettiä kaikki kotiin tulevat asiat ja valkata ne pitkällä tähtäimellä. Turha ostaa mitään kaappeihin lojumaan. 🙂

Meillä myös molemmat siivoaa ja järjestelee kotia samalla tavalla. Mikko tekee varmaan nykyään enemmän siivoushommia kun taas minä asettelen ja muokkaan kodin esteettistä ilmettä. Kiva työnjako, eikö? 😀 Meillä on aika samanlainen tapa siivota ja molemmille on tietyt asiat tärkeitä, kuten keittiön siisteys ja vessan puhtaus. Ollaan kyllä useaan otteeseen puhuttu siivoojasta ja siitä kuinka voitaisiin kokeilla kyseistä palvelua. Välillä nimittäin tuntuu, että emme ehdi nauttimaan siisteydestä, kun aina on joku paikka puunauksen tarpeessa. Olisi ihanaa jos saisimme keskittyä pintasiivoukseen, pyykkäämiseen ja vaatteiden lajitteluun kun joku toinen hoitaisi itse siivoamisen. Onko teillä kokemuksia siivoojan käytöstä? Itselle tämä on kinkkinen juttu, koska toisaalta ajattelen että vitsit miten se helpottaisi arkea ja toisaalta koen sen turhaksi. En ajattele, ettenkö haluaisi maksaa kyseisestä palvelusta, vaan enemmän mulla on sellainen ”pärjään itse” tyyppinen ajattelu. Tämä varmasti juontaa juurensa lapsuudesta ja meillä ei koskaan ollut siivoojaa. Hmm.. pitää pohtia! 🙂

Ehkä suurin huomio on se, että jos koko ajan pitää huolta kodista ja ei päästä sitä likaiseksi tai liian sotkuiseksi on siisteyttä helpompi ylläpitää. Vai miten te koette asian? 🙂

Ihanaa päivää! <3Sara

ps. siivousasian vastapainona ootd henkiset kuvat viime viikolta, kun aurinko lämmitti +15 ja käytiin yhdessä lounaalla. Olin valinnut päälle farkkuhameen sekä kevyen silkkipaidan. Oi kevät, miten ihana oletkaan!

kengät / Flatterd*

hame / NA-KD*

paita / ginatricot*

takki / Zara

arskat / rayban

korvikset / & other stories

kello & rannekorut / Cluse*

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. 2x 26.04.2018

  Meillä on sama juttu, ei pidetä mitään siivousmaratoneja 😀 Kysehän on ihan normaaleista asioista: likaset pyykit koriin, tiskit koneeseen, ruokailujen jälkeen pyyhitään pöydät ja otan aina rikkaimurilla murut. Jos johonkin tulee tarha, pyyhin sen ja menee viisi sekuntia verrattuna siihen et kahen viikon päästä hinkkaan sitä viisi minuuttia. Kun imuroi parin päivän välein niin se perussiisteys pysyy, eikä vastaan kävele villakoiria tai leikitä sisällä hiekkalaatikolla.. Saatan vessassa käydessä samalla heilutella rättiä kun mulla on siellä pesuaine valmiina 😀 Lapsille 6&3 on opetettu mihin kuuluu ulkovaatteet ja kengät. Musta se on hassua kun joku sanoo että on mielummin lasten kanssa kuin siivoaa jälkensä. Meillä lapset on esimerkiks käsien ja suun pesulla ruokailujen jälkeen, jolloin saan ne astiat koneeseen. Eihän näihin asioihin mene kauaa että tiskien laitto tai pöydän pyyhkiminen olis jotenkin lapselta pois 😀 Sitä paitsi nekin tavat opitaan kotona.. lapsi vaan mukaan ikätasonsa mukaan!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.04.2018

   kuulostaa todella tutulta 🙂 ja oon kyllä samaa mieltä, että en koe lasteni jäävän paitsi mistään silloin kun siivoan tai putsailen jotain. Monesti ne saattaa myös vähän autella ja korjata omia tavaroita tms. Ehkä tässäkin asiassa on maalaisjärki ja itsehän sen tietää mikä omalle perheelle sopii parhaiten <3 Ihanaa kevättä koko teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 2. Ellu 26.04.2018

  Täällä viittoilee kotisiivooja? paljon käyn siivoamassa erilaisia koteja. Pääosin ehdottomasti perheellisten koteja jotka kokevat siivouksen helpottavan arjen kiireitä niin mukavasti, että se kannattaa. Palvelut kun saa tehtyä hyvinkin monipuolisesti ja itselleen räätälöidysti sekä käyntivälit niin se on juuri itselle sopiva. Itsestäni on ihana siivouksen jälkeen lähteä seuraavaan paikkaan kun tiedän että asiakkaan kotiin tullessa hän on tyytyväinen ja iloinen. Kyllä se kiireellistä arkea helpottaa niin paljon. Ja kotitalousvähennys on mukava lisä siinä. Jokainen tekee tietenkin niin kuin itselleen on hyvä ? se on kyllä niin totta että liika tavara tekee sotkuiseksi. Pitäis itsekin vaan roudata turhaa tavaraa eteenpäin.

  Vastaa
 3. Hills 26.04.2018

  Vanhempien luona käy siivooja 3vkon välein, koska äiti ei pysty enää siivoamaan koko taloa ja perheen miehet ei osallistu siivoukseen riittävästi. 😀 ylläpitosiivousta siinä kuitenkin tulee itselle, erityisesti, jos kertaväli on esim tuo 3vko.

  Vastaa
 4. Katja 26.04.2018

  Tykkään siivota itse vaikka onkin usein voimille käyvää kun lapsia on monta.
  Syy siihen on et tykkään tehdä ja laittaa asiat omalla tavalla ja kun joku toinen siivoaa se voi laittaa tavaroita mistä en sitten löydä mitään.
  Sama juttu on pyykkien kanssa.Katson kyl et mulla on se aika vaikka menee 2 tuntia et saan siivottua ja sit tulee todella hyvä mieli.
  Asunto on siivottu ja kun käy vaikka kaupassa ja asunto tuoksuu puhtaalle.Ihanaa <3
  Teillä oli siinä eteisessä sellainen paikka mihin voi laittaa avaimet jne onko se ollut hyödyllinen? Siitä on juttu blogissa.

  Vastaa
 5. Eve 26.04.2018

  Itse asun isossa omakotitalossa miehen ja 7 -ja 5 vuotiaiden poikiemme kanssa. Siivottavaa pinta-alaa riittää . Olen luonteeltani järjestelmällinen enkä halua mitään turhaa roinaa nurkkiimme pyöriin. Laitan kaiken turhan kiertoon ja poistoon. Annan tavaraa eteenpäin esim. hope yhdistykselle. Teen päivittäin tietyt rutiinit mitkä auttaa pitään kodin perussiisteyttä yllä. Tavaroille on omat paikkansa. Kolmivuorotyön vuoksi saan myös arkivapaita tai on ilta/yövuoroja jolloin hyödynnän tehokkaampaan siivoukseen ajat jolloin olen yksin kotona. Nautin kun saan rauhassa keskittyä siivoamiseen ja kyllä silloin urakoin? Sen jälkeen pystyy taas ylläpitään siisteyttä paremmin ja helpommin. Mutta koska elämä on hektistä ja välillä on pidempiä työputkia niin toisinaan on sitten ahkeroitava reippaammin. Nautin siististä kodista ja siivoamisessa näkee oman työn jäljen. Oikeastaan muun perheen läsnäollessa teen pienempiä perusjuttuja sekä järjestelyä ja yksikseni sitten ahkeroin enemmän. Kyllä siisti ja esteettinen koti on ilo silmälle mutta toki elää pitää saada?

  Vastaa