Tämän vuoden merkittävimmät

me, muoti, ootd, pohdintaa

Heippa! Olen luonteeltani sellainen, että katson mielummin eteenpäin. Huomaan, että saatan jopa ahdistua jos alan liikaa fiilistellä menneitä aikoja. Tulee haikea olo ja on vain helpompaa keskittyä tulevaan. Olen myös aika taitava unohtamaan asioita mitä on tapahtunut.. 😀 Toisaalta taas olen käynyt tietyt asiat menneisyydestäni todella tarkkaan läpi, jotta ne eivät kulkisi mukana aina. No anyway, tänään tarkoituksena on tarkastella tätä vuotta ja sitä mikä on tehnyt siitä merkittävän. Istun todella harvoin miettimään sitä mitä olen saavuttanut. Tietysti lapsia mietin joka päivä ja kotia ihailen usein, mutta muut saavutukset ja elämän eteenpäin meno ei saa ajatuksistani juurikaan tilaa. Ehkä jopa ajattelen, että turhaa sitä alkaa nyt hehkuttelemaan.. Aika Suomalaista, eikö..? Tässä alla pohdintaani! Ihanaa päivää! <3Sara

Yritys / En ikinä haaveillut nuorena yrittäjyydestä. Näin pienenä hyvinkin läheltä mitä yrittäminen on ja voi olla.. Ajattelin, että jos jotain tiedän niin sen, että en koskaan perusta yritystä. Hehee, niin se elämä vain yllättää. Muutama vuosi sitten minusta tuli ensin kevytyrittäjä, jonka jälkeen tuli ajankohtaiseksi perustaa toiminimi.. Nyt alkuvuodesta perustin osakeyhtiön kirjanpitäjän suosittelemana ja monen tsemppipuhelun jälkeen. 😀 Onneksi tein niin! Nyt nautin tekemisestä enemmän kuin koskaan ennen ja pian ensimmäinen tilikausi on plakkarissa. En tiedä onko palkkatyöhön enää paluuta, mutta enpähän nyt ala sanomaan, että ei koskaan. 😀

Kirja / Olen kirjoittanut aiheesta oman postauksen, joka löytyy täältä. Asia on ehdottomasti yksi hienoimmista ja isoimmista töistä mitä olen koskaan tehnyt. Itseasiassa juuri tänään aamulla sain kirjan ensimmäistä kertaa käsiini. Se on aivan I H A N A! Paljon hienompi mitä osasin edes ajatella <3 Täältä sen pääsee tilaamaan alennuksella ja vaikka joulukiireet on päällä, niin sen pitäisi ehtiä jouluksi kotiin.

Podcast / Uuden kanavan aloittaminen ja sen vastaanotto on ollut mieletöntä. Papupata podcastilla on iso määrä kuuntelijoita ja en malta odottaa mitä kaikkea keksimmekään sen tiimoilta. Projekti on ollut ihanan paineeton ja tuntunut ”harrastukselta”, vaikka työtähän se on samalla tavalla kuin muutkin kanavat. Joulukuussa meillä on Papupadassa 24 jaksoa <3 Tänään sieltä löytyy pidempi höpötys ystävyydestä 🙂

Ruokasisältö / Multa on kysytty monta kertaa tämän vuoden aika, että olenko opiskellut ruoka-alaa.. Hihiii, en oo.. 😀 Olen aina ollut kiinnostunut ruuanlaitosta ja ollut äidin apukokkina ihan taaperosta saakka. Kun muutin omaan kotiin osasin tehdä tosi monet ruuat ilman reseptiä. Tämä ehkä kertoo siitä miten paljon olin äidin mukana keittiössä. Muistan myös kun pikku tyttönä pääsin koulusta ja tein teeleipää, mokkapaloja jne. Siis ala-asteikäisenä. 😀 Olipa onni, että mulla oli isompia siskoja, niin sain suht omatoimisesti käyttää uunia. Tänä vuonna merkittävä osa töistäni on pyörinyt ruuan ympärillä. Oon tehnyt useita ruokakamppiksia, kuvauksia, respetejä ja esiintynyt kokkina. Kaikissa sisällöissä on ollut juuri se pointti, että en ole ammattikokki vaan ”normi” ruuanlaittaja. Toivon, että saan tulevaisuudessa tehdä myös töitä ruuan parissa. 

Töiden paljous ja sen tajuaminen / Uran kannalta tämä vuosi on ollut merkittävä ja yksi hienoimmista tähän saakka. Toisaalta taas vuosi on ollut siinä mielessä pysäyttävä, että olen tehnyt päätöksiä ensi vuoden suhteen. Haluan olla enemmän lasten kanssa ja keskittyä vain tiettyyn osaan töistäni. Tämän tajuaminen ja rohkeiden päätösten tekeminen saa hymyn huulilleni päivittäin. En halua valittaa elämän kiirettä, vaan oikeasti olla tyytyväinen arkeen. Työn, koti-elämän, kavereiden, liikkunan ja unen on oltava balanssissa. <3

Isän poismenosta kertominen / Asian kertominen (tämä) oli mulle tosi iso juttu. Olen miettinyt sitä monta vuotta ja en voinut kiirehtiä sen kanssa. Vieläkin mietin usein viestejä mitä sain teiltä aiheen tiimoilta. Kiitos <3 Nämä on just niitä juttuja mitä me emme aina tiedä toistemme elämästä, kun somessa kaikki ei vaan jaa kaikkea.. En minä ainakaan, koska se ei tule luontaisesti multa.

Autokolari / Ehkä osa teistä muistaa, että olin tyttöjen kanssa autokolarissa lokakuussa. Rekka ajoi peräämme moottoritiellä, automme meni lunastukseen, mutta onneksemme kaikki kolarissa olleet selvisi ilman fyysisiä vahinkoja. Suojelusenkeli oli todellakin matkassa. Kerta heitolla tämä on yksi niistä elämäni hurjimmista kokemuksista.. Pelästyin niin paljon lasten puolesta <3 Kolari laittoi koko syksyn ja kaikki työkiireet uuteen perspektiiviin. Konkreettisesti ymmärsin mikä on tärkeää ja millä ei ole loppupeleissä mitään väliä.

Tontti / Olemme jo muutaman vuoden tarkkailleet tontteja lähialueelta, koska viihdymme täällä niin hyvin ja toiveena olisi aika tietynlainen pidempiaikainen koti. Löysimme kesällä tontin ja pitkien selvitysten jälkeen päädyimme ostamaan sen. Rakentamisen suhteen ei ole vielä tietoa ja aloitamme koko projektin 1-2vuoden sisään. Muutamat teistä on kysellyt jo projektin perään, mutta voin luvata että sitten kun asiaan ryhdymme myös blogissa tullaan käsittelemään aihetta. 🙂

Mikä on ollut Sinun vuodessa merkityksellistä?

kuvat / Sam Jamsen / Asennemedia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 kommenttia

 1. Loralii 11.12.2018

  Olis kiva saada postaus Yrittäjyydestä. Olen miettiny tuota asiaa,kun omat lapset on pieniä ja mies on sellasessa vuorotyössä et olis helpointa sumplia työajat ja lasten hoidot olemalla yrittäjä,koska munkin alalla työajat voi venyä tosi myöhään..Ei ehkä vielä just nyt ajankohtainen,mut vuoden parin päästä. Oon siis selvillä et Suomessa oliko se 10000,-saa tienata jotenkin verovapaasti (?),mutta se mitä siihen liittyy on ihan öööö… Mut olis kiva kuulla noista eri yrittäjä muodoista ja mitä maksuja/kuluja sisältyy. Yrittäminen kuulostaa ns täydelliseltä,mut pelottavalta jos kuluja menee ,mutta ei oo esim säännöllisiä tuloja. Tiedän nämä Ukko palvelut yms mut eihän siitä paljon jää käteen sit..Oon siis yrittänyt lukea aiheesta—mut ihan hepreaa ??..
  Kiitos teidän Podcastistä! Siis ihana,et me kuuntelijat saadaan kuunnella ilmaiseksi!!Ihan huippua ♥️.. Nykyään tuntuu et kaikki maksaa,niin ihan huippua et lahjoitatte hyvää mieltä ilmaiseksi ♥️. Teitä on niin ihana kuunnella,ehkä just siksi koska välillä kuulostais ku sun jutut tulis omasta suusta.Ja ku sama henkisyys ku itellä ja jutut on syvällisiä..
  Ja joo itse omien kokemuksien kautta tiedän kuinka lasten terveyttä arvostaa ♥️?..
  Ja hei kun susta tuntuu sopivalta olis niin kiva kuulla teidän haaveilusta talon suhteen. Esim.millanen pohjaratkaisu jne. Musta on niin kiva haaveilla omasta uudestatalosta eikä mikään olis vanhaa ja se olis sopivan,ei liian iso.Sellanen mis on edullista asua,iso varaava takka ja leivin uuni.Toivoisin aina et olis ns pyykkihuone/pukuhuone mis olis pesukoneiden lisäksi kaappitilaa niin paljon et siel sais säilöttyä tarvittaessa kaikki pyykit,pyyhkeet yms ja omat ja lasten vaatteet ja olis kylppärin/saunan vieressä, olis kyl ihan luksusta et omasta makkarista pääsis siihen pyykkihuoneeseen .. Ja sit toisella puolella kylppäriä/saunaa olis sit kuraeteinen oman perheen käyttöön ja saunan jlk pääsis ulos.. Mut kiva jos avaat teidän talo projektia meille kuulijoille ♥️.Saadaan haaveilla teidän kautta..

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.12.2018

   Hei ihana kuulla, että tykkäät kuunnella <3 Kiitos!!!!
   Taloprojektia varmasi jossain vaiheessa avataan, en vielä ihan tiedä kuinka paljon jne. Kaikki on vielä niin super alussa. 🙂
   Aika samanlaisia haaveita meillä myös. Ei liian isoa, toimivaa ja paljon yhteistä tilaa jne jne.. 🙂
   Kaikkea hyvää teidän perheen JOULUA <3

   Vastaa
 2. Karoliina 11.12.2018

  Kirja lähti tänään tilaukseen 🙂 Olisi kiva nähdä video, jossa kertoisit kirjan teko prosessista/ideoinnista 🙂 Tai miksei podcast jakso tai postauskin, tälläiset jutut kiinnostaa aina 🙂

  Vastaa
 3. Kata 11.12.2018

  Ihan mielettömiä juttuja! Oon todella viihtynyt teijän podcastin parissa, ihanan rentoa höpöttelyä<3

  Vastaa
 4. Abc 11.12.2018

  Upeita asioita! Mahtavaa, että listasit ne ylös, niin konkretisoituu merkittävät asiat. Voisi itsekin tehdä listan tämän vuoden asioista. 🙂

  Vastaa
 5. Jenni 12.12.2018

  Kirja lähti eilen tilaukseen ?✨? Innolla odotan mitä positiivisuuksia kirja tuo tullessaan ja itse rakastan juuri aforismi-tyylisiä kirjoituksia ?

  Mukavaa joulunaikaa!

  Vastaa
 6. Niisku 12.12.2018

  Kuin myös, kirja lähti täälläkin eilen tilaukseen. Ihanaa luettavaa tiedossa joululomalle ?✨. Kirjoista suurin osa menee yleensä kiertoon suht’ nopeesti, mutta tämän kirjan ääreen toivon voivani palata usein ?
  Tämä syksy ja kulunut vuosi on ollut aikataulullisesti todella kiireinen ja haastava, mutta vielä hetken rutistus ennen joululomaa jota odotetaan koko perheenä ?.

  Ihanaa ja rentouttavaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.12.2018

   Aah ihana kuulla, kiitos todella paljon <3 Kaikkea hyvää teidän Jouluun 🙂 <3

   Vastaa
 7. Salla 12.12.2018

  Oi kumpa tulisi jotain taloprojektiin liittyviä juttuja. Mekin nimittäin ostettiin tontti ja olis ihana seurailla muiden projektin etenemistä. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.12.2018

   Oi wau, onnea!!! 🙂 Varmasti jossain vaiheessa lisää valaistaan tätä, kaikki nyt super alussa <3

   Vastaa
 8. Hanna 12.12.2018

  Odotin sinulta kirjaa joka liittyisi sisustamiseen,ruoanlaittoon,muotiin ja matkusteluun ym ym…Mitä nyt muutenkin kerrot blogissasi?Toivottavasti sellainenkin tulisi?

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.12.2018

   Kirjasta löytyy myös näitä 🙂
   Saapi nähdä kirjoitanko joskus vielä lisää 🙂 <3

   Vastaa
 9. Heidi 13.12.2018

  Piti palata vielä uudestaan lukemaan tämä postaus ❤

  Ehkä jo vähän toistan itseäni, mutta erityisesti tänä vuonna olen saanut paljon hyvää mieltä sun kirjoituksista, kuvista ja ig-stooreista. Ihailen sua suuresti!
  Kirja on tilattu ja Papupadan kuuntelen joka aamu. Kiitos näistä ❤

  Tuo teidän kolari kuulosti hurjalta, onneksi ei kenellekään sattunut mitään! Oli varmasti pelottava kokemus. Arvostan sitä, että olet kertonut täällä vaikeistakin asioista (varsinkin kun niistäkin revitään klikkiotsikoita, inhottavaa!). Tuo sun positiivisuus on uskomatonta, kun taustalla on myös noin vakavia juttuja.

  Ihanaa joulun odotusta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.12.2018

   Kiiiiiiiitos, maailman parasta kuulla 🙂 <3
   Kaikkea hyvää Jouluusi <3

   Vastaa
 10. Vilma 20.12.2018

  Miten minulla on mennyt tuo isä postaus ihan ohi. Hämmentävää…
  Mutta samaistun fiiliksiisi todella paljon, itselläni isä kuoli 4 vuotta sitten sairauden vuoksi. Itsekään en pidä asiasta meteliä uusille ja vieraammille ihmisille. Luulen että suuri osa tutuistani ei edes tiedä koko asiasta. Pystyn kyllä asiasta läheisteni kanssa puhumuaan, olen jopa painottanut sitä että isästä saa ja pitääkin puhua. Yritän ainakin puhua hänestä paljon omille lapsilleni jos heitä joskus saan, koska isäni isä kuoli kun isäni oli nuori, eikä hänestä ikinä puhuttu. Aina kun näen tämän isoisän kuvia minua katsoo täysin tuntematon henkilö enkä halua lasteni kokevan samoin.
  Arvostan todella paljon sitä miten pystyit asiasta avautumaan. Tietyllä tavalla itse mietin että ajatteleeko joku kun en puhu isästäni, että hän ei ole mitenkään mukana elämässäni mikä toisaalta inhottaa ajatuksena, koska isäni kuitenkin oli tärkeimpiä ihmisiä elämässäni…
  Olet saavuttanut niin paljon hienoja asioita ja jaat hyvää, mistä isäsi olisi varmasti ylpeä <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.12.2018

   Siis samaistun täysin tähän.. Ihan samoja fiiliksiä.. kiitos tuhannesti kun kirjoitit tämän <3 ja otan osaa.. <3

   Vastaa