maailman paras lasagne

koti & sisustus, lapset, resepti, ruoka

Moi! 🙂 Mä rakastan lasagnea. Niin ihanaa comfort-ruokaa, joka maistuu entistä paremmalta lämmitettynä. Meillä tämä ruoka tehdään usein sunnuntaina. Lasagne on aika moni vaiheinen, joten ihaninta on kokkailla rauhassa ja ajan kanssa. Tätä ruokaa riittää myös seuraaville päiville, joka aina tietty helpottaa. Tästä tuli mieleen, että mun tavoite tälle keväälle on kaupassa käynnin harventaminen. Olisi ideaalia käydä kaupassa yhden kerran viikossa isosti ja toisen kerran hakemassa tuoreita ja täydennystä jos vaatii. Pitäisi oppia suunnittelemaan ruuat etukäteen. Meillä nimittäin on ihan liian usein se tilanne, että käydään nappaamassa ne tarvikkeet mitä sinä päivänä tarvitaan.

Tämä viikko on ollut aikamoista vilinää ja vähän jo odotan sunnuntain rauhaa. Voisin tehdä tämän Lasagnen. <3 Tänään vielä kasa töitä sisällä ja ulkona. Sitten Helsinkiin kirjaan liittyvään tapahtumaan ja illalla pitääkin pakata vkl varten. Ihanaa torstaita sinne! <3Sara

Tämä resepti on kokeilemisen arvoinen, NAMI!

JAUHELIHALASAGNE (4 annosta)
n 9-12 kpl lasangelevyjä

Jauhelihakastike:
2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa (voit tietysti korvata lihan)

1-2 sipulia

2-4 valkosipulinkynttä

2 tlk tomaattimurskaa yrteillä maustettua

1 lihaliemikuutio

2 rkl tomaattisosetta

1 tölkki herkkusieni viipalaita (ei ole pakollinen)

2 tl mustapippuria

1 rkl oreganoa

Ohje: Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää tomaattimursta, liemikuutio ja mausteet sekä herkkusieni. Anna hautua kannen alla 10 – 15 min.

Juustokastike:
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
noin. 6 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
200 g juustoraastetta

Ohje: Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen muutama minuutti ja mausta. Siirrä pois levyltä. Lisää suurinosa juustoraasteesta.

Lasagnen kasaaminen ja valmistus: Levitä suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä (noin kolme kappaletta). Aseta päälle 1/3 jahelihakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Tee näin kolmekertaa ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 min.

Lisänä tomaatti & basilika salaatti ja tuore patonki maistuu aika hyvältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

30 kommenttia

 1. Mari 24.01.2019

  Me ollaan kesästä lähtien käyty kaupassa isot ruokaostokset tekemässä kerran viikossa ja se toimii! Oon kerännyt puhelimen muistioon listaa kaikista ruoista, mistä tykätään/ollaan tehty ja niiden pohjalta tehdään ruokalista seuraavalle viikolle ja kauppalista. Toki ehkä kerran viikossa pitää hakea täydennystä (leipä, maito tmv) mutta muuten on pysytty kerran viikossa kaupassa käynnissä. Hävikkiruoan määrä on meillä vähentynyt kun joka päivälle on ruoka suunniteltuna ja myös rahaa säästyy, kun ei tule tehtyä heräteostoksia niin paljon 🙂

  Vastaa
 2. ansku 24.01.2019

  Olen tehnyt lasagnea monella tavalla (myös soijarouheesta ja tonnikalasta) ja oon huomannut kokemuksesta että yhtä hyvää tulee ja helpommalla pääsee kun sekoittaa maitokastikkeen ja jauhelihakastikkeen (tonnnikalan (tai -soijaouhekastikkeen) Ja jos haluaa nopeuttaa maitokastikkeen valmistusta niin sekoittaa valmiin kastikkeen (jauheliha/ tonnikala tms. ) joukkoon kermaa, sulatejuustoa, juustoraastertta, niin ei tarvi tehdä maitokastiketta erikseen).
  Helppoa ja nopeaa ja valmistus nopeutuu puolella. Yhtä hyvä tulee, ellei jopa parempaa. Mehevää ja hyvää. pitää maustaa kastike vähän överiksi koska pasta imee makuja.

  Vastaa
 3. ansku 24.01.2019

  ai niin Sara. Ethän laita pohjalle lasagnelevyjä, koska ne jää raaoiksi ja koviksi. Pohjalle kastiketta.

  Vastaa
 4. Kiitos kivan kuuloisesta ohjeesta, taidan testata vloppuna! Meillä käydään kerran viikossa tyhjentämässä puoli kauppaa (Kiitos viisi lasta?❤) ja sitten se yks täydennyskäynti. Toimii tosi hyvin ja jää ne kaikki turhat ostokset pois. Muutamat kerrat piti harjoitella ostosten tekemistä, että oppi ostamaan tarpeeksi isot määrät!
  Ihanaa viikonloppua teille♡♡

  Vastaa
 5. Anni 25.01.2019

  Ihana ohje, täytyy laittaa testiin! Meillä mä käyn kerran viikossa kaupassa, yleensä torstaina töiden jälkee. Teen alkuviikon kauppalistaa, eli mietin seuraavan viikonlopun ja viikon ruoat jo valmiiksi. Ostan kerralla enemmän ja pysyn listassa. Ollaan todettu tämän vähentävän ruoka hävikkiä ja tietenkin rahaa säästyy. Meillä ei käydä edes hakemassa mitään keskellä viikkoa, jos ei nyt sit ihan tuu pakottavaa tarvetta. Tää on toiminut hyvin, samaa ruokaa syödään yleensä aina kaks päivää. Ei tarvii joka päivä kokkailla, saa keskittyä muuhun ?suosittelen!

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.02.2019

   siis ehdottomasti tämä pitää ottaa haltuun, kuulostaa niin hyvältä 🙂

   Vastaa
 6. Riitu 25.01.2019

  Hei, olen kohta parikymmentä vuotta käynyt perjantaisin kaupassa jolloin ostetaan viikon ruuat, ruokalista suunnitellaan viikoksi joten kaikki mitä tarvitsee tulee ostettua kerralla, helpottaa arkea kun ei tarvi alkaa töiden jälkeen miettimään kaupassa mitä syödään tai tekee mieli 🙂
  Mukavaa viikonloppua!

  Vastaa
 7. Heidi 25.01.2019

  Suosittelen myös kerran viikossa kaupassa käyntiä, se paitsi säästää vaivaa, myös rahaa ?
  Muutama vuosi on nyt meillä menty tällä tyylillä ja tykkään, minusta on ihana torstaina tai perjantaina kahlata reseptejä, miettiä ruokia, tehdä kauppalistaa ja sitten lauantaina käydään porukalla kaupassa ?

  Ja lasagne on kyllä ? meilläkin oli sitä viime viikolla ja 2,5v tuumas, että ’tää on mun lempparia’ ?

  Vastaa
 8. Miina 26.01.2019

  Hei!

  Kommenttini ei liity nyt tähän aiheeseen, mutta luin haastattelusi MeNaisista ja siellä mainittiin, että teille rakennetaan parhaillaan hirsitaloa Espooseen. Olisi mukava lukea myös tästä teidän rakennusprojektista! Luulin että se on vielä teidän tulevaisuuden haaveissa, joten yllätyin lukiessani että talo on jo rakennusvaiheessa 🙂

  Vastaa
 9. Sirpa 27.01.2019

  Moi Sara. 🙂
  Oon lukenut blogiasi n. vuoden verran, mutta nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. Aiheeni sivuaa vähän postauksesi aihetta, mutta kysyn keittiön materiaaleista. Olen ihastellut keittiönne materiaalivalintoja, osaatko sanoa tarkemmin mm. keittiön tason, kaapinovien, kaapin kahvojen valinnoista. Kiitos ihanasta blogistasi ja toivottavasti kirjoitat jatkossakin ruokaan ja kotiin liittyvistä aiheista!

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.02.2019

   ihanaa 🙂 Kiitos! Keittiö on puustellin. Emme ole itse tätä valinneet joten en osaa oikein tarkemmin sanoa :/ Löytyy varmasti heiltä tämä malli vielä 🙂

   Vastaa
 10. Johanna 27.01.2019

  Meidänkin lasagne valmistuu useinmiten sunnuntaisin ja kutakuinkin samalla reseptillä ?
  Tuota kerran viikossa ruokakaupassa käyntiä voin ehdottomasti suositella! Meillä on tehty niin jo useamman vuoden ja ruokamenot on ainakin pienentyneet, plus että kaupassa rahtaamisen väheneminen säästää arjen arvokasta aikaa ☺️ Meillä mies (koska ollaan huomattu, että silloin säästyy enemmän sekä aikaa että rahaa ?) hoitaa yleensä maanantaisin kaupassa käynnin k-ruoka sovelluksen kauppalistan avulla, johon tallentuu kätevästi kaikki jatkuvat perusostot (maito, leikkele, leipä, jauheliha, kana yms.). Siihen vain lisäillään pitkin viikkoa loppuneita tarvikkeita. Leipää pakastamme, koska ei säily viikkoa tuoreena ja myös karjalanpiirakat on hyviä tähän. Maito yms. valkataan hyllyn perältä, koska sieltä löytyy ne pidemmällä päiväyksellä olevat ☺️ Pitäisi vain suunnitella vieläkin paremmin tulevan viikon ruuat, niin ei aina tulisi tehtyä samoja ruokia. Perjantaisin käymme usein hakemassa viikonlopuksi esim. tuoretta lohta ja yritän hyödyntää aina kaikki plussatarjoukset yms. ruuan suunnittelussa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.02.2019

   hei toi sovellu pitää kyllä ottaa haltuun. Kiitos vinkistä! 🙂

   Vastaa
 11. Pia 29.01.2019

  Oi lasagne on minunkin lemppari. Tosin lihaliemikuution jätän pois koska monesti niissä on migreeniä aiheuttavaa natriumglutamaattia tai hiivauutetta. Mutta lisään välimeren yrttiseosta mausteeksi, pippuria, suolaa valkosipulia yms. nam nam

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.02.2019

   aa totta.. 🙂 hyvä kun olet löytänyt keinon välttää!

   Vastaa
 12. Eva 31.01.2019

  Hei ootteko kokeilleet Ruokaboksia tai jotain muuta ruokakassipalvelua? Se helpottaa tosi paljon arkea 🙂 Mulla on vasta yksi kokeilu takana Anton & Antonin ruokakassista mutta oon jo jäänyt koukkuun 🙂

  Vastaa
 13. Päivi Kangas-Lahti 20.01.2020

  Moi! Raastan tuohon jauhelihakastikkeeseen ison kasan porkkanoita mukaan. Annan raasteen hautua kastikkeen seassa. Tulee ihanan mehevää ja paljon vitamiineja.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2020

   hei mieletön vinkki! Testaan ens kerralla :))

   Vastaa
   • Zoippa 30.12.2020

    Tomi Björk tekee valkokastikkeen lasagneen mozzarellasta.
    Nopeuttaa ja helpottaa – ja on hyvää

    2 dl kermaa
    1 dl raastettua mozzarellajuustoa
    suolaa ja pippuria myllystä
    Kuumenna kerma kattilassa ja sekoittele juusto joukkoon niin, että se sulaa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Vastaa
    • Sara Parikka 01.01.2021

     nam 🙂

     Vastaa
 14. Essi 15.09.2021

  Tätä kokeilen! On juuri uunissa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.09.2021

   ihana kuulla, toivottavasti tykkäät :))

   Vastaa