elämän -hyvät- päätökset

kuulumiset, lapset, loma, me, pohdintaa, työelämä

Heippa! Vitsit miten on hymy huulilla alkavan viikonlopun, auringon ja lämmön johdosta. Olen fiilistellyt kuluvaa kevättä niin paljon, koska se on konkreettisesti erilainen kuin edellinen. Teen lähestulkoon 100% niitä asioita joita haluan ja olen entistä enemmän löytänyt omaa suuntaa. Se on tärkeää! Minulla on ollut kunnolla aikaa olla lasten kanssa ja tuntuu, että en ole luopunut mistään (paitsi kotona ei ole niin siistiä, haha 😀). Pitääkin joskus kirjoittaa syyllisyydestä, koska aika harvoin soimaan itseäni äitiyteen liittyen.. Se on kuitenkin asia josta puhutaan paljon.

Aloin alkuviikosta miettimään pieniä ja isoja elämän hyviä päätöksiä. Sellaisia asioita, joihin voi itse vaikuttaa. Toki asiat menee aina omalla painolla, mutta ainakin se päätöksen hetki on sellainen mikä on lähtenyt minusta. 🙂 Tietty elämään mahtuu myös niitä ei niin hyviä päätöksiä, mutta olen luonteeltani sellainen että käännän kaiken aina loppu peleissä hyväksi. En olisi tässä muuten ajatus tuntuu hyvältä. Tietty virheitä on hyvä pohtia ja oppia niistä, mutta en halua jäädä niihin makaamaan. Millaisia ajatuksia/asioita teillä nousee mieleen, kun mietitte kevyitä sekä syvällisiä elämän hyviä päätöksiä? Aurinkoista viikonloppua! <3Sara

Blogi / Perustin tämän omaa nimeäni kantavan blogin 01.10.2014. Sitä ennen olin kirjoittanut blogia muutamaankin otteeseen, mutta selkeästi se omalta tuntuva muoto ei ollut aiemmin löytynyt. Olen iloinen siitä, että kokeilin uudemman kerran ja tein kaiken alusta saakka omin ehdoin. Tästä on tullut mulle tärkeä paikka ja iso vertaistuen lähde. Kiitos siitä teille. <3

Lapset / Olen aina ylpeä siitä, että minulla on kaksi lasta. Olen erityisen ylpeä siitä, että uskalsimme aikoinaan perustaa perheen.. Se tuntui niin omalta ja onneksi kuuntelimme sitä. En koe, että olisi jotenkin helppo päätös tehdä lapset esim. ennen koulutusta nykymaailmassa.. Joten kannattaa kyllä aina kuunnella sydäntä! 🙂

Salkkarit / Aika merkityksellinen osa mun elämää.. 😉 Se, että ikinä uskalsin mennä koekuvauksiin, ottaa roolin vastaan ja aloittaa näyttelijän työt on yksi iso hyvä päätös. Sen takia on super hassu ajatella, että ihan yhtä hyvä päätös oli luopua urastani Salkkareissa. Jotain muuta on nyt edessä. 🙂

Kahvi / Oli niin hyvä päätös ottaa anoppilassa kerta toisensa jälkeen kahvia ja maistella sitä.. 😀 Rakastan nykyään kahvia ja hetket sen parissa tuo minulle onnea elämään. <3 Siis esim. kahvi & leivos hetki kaverin kanssa on jotain PARHAUTTA! Myös aamukahvi on suosikkini.. Se kun kaikki muut nukkuu ja kävelen aamutakissa alakertaan nauttimaan kahvia.

Crossfit / Oon kirjoittanut aiheesta oman postauksen (löytyy täältä) ja enempää itseäni toistamatta totean, että en olisi ikinä kuvitellut itseäni kyseisen lajin pariin. Harrastuksen aloittaminen on ollut yksi parhaista päätöksistä ajatellen fyysistä ja henkistä terveyttä viimeisen vuoden aikana. En ole koskaan aiemmin löytänyt lajia jonka parissa en ajattele m i t ä ä n muuta. Crossfitissä keskityn vain lähinnä hengittämään ja tekemään liikkeet oikein. Se on parasta!

Koti / Ollaan tehty kodin suhteen rohkeita päätöksiä kerta toisensa jälkeen. Onnekseni ollaan Mikon kanssa tässä mielessä suht samanlaisia ja meidän unelmat kohtaavat. Pikku hiljaa ollaan päästy siihen tilanteeseen, että alettiin rakentamaan omaa kotia. Kaikki päätökset kotien suhteen eivät ole olleet täysosumia tai erityisen hyviä, mutta toivon että ainakin tämä käsillä oleva rakennusprojekti on sellainen.. Kaikesta säädöstä huolimatta.. 😉

Ajokortti / Ajoin ajokortin, kun odotin Mimosaa. Käytän edelleen ahkerasti julkisia, mutta rakastan sitä vapauden tunnetta jonka sain siitä kun ajoin ajokortin. Pääsen liikkumaan ilman kuskia (=Mikko) ja käymään puutarhalla, ikeassa jne jne. Ei tarvitse kysellä toiselta vaan voi mennä kun huvittaa! 🙂 Tietty lasten kanssa ajokortin omistaminen on myös aika oleellinen.. Tai ainakin se säästää hurjasti aikaa. 🙂

Häät / Menimme pienesti naimisiin Matildan ristiäisten yhteydessä. Teimme Johannan kanssa aiheesta podcast jakson (taitaa tulla muutaman viikon päästä) ja olen sen jälkeen pohtinut paljon näitä asioita. Halusimme mennä naimisiin ja menimme. Emme ajatelleet muita (mikä on mulle itseasiassa aika epätyypillistä 😀 aina pohtimassa mitä muut mahtaa ajatella) vaan teimme mikä tuntui hyvälle. <3 Joskus sitten juhlitaan meidän häitä ja avioliittoa isommin tai sitten ei.

kukka housut & paita / bubbleroom / saatu

kengät / Timberland / saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

30 kommenttia

 1. tuula 17.05.2019

  Hei Sara!
  Mihin katosi se kommentti, joka koski kirjoitustaitoasi ja jossa joku seuraajasi arvosteli kosmetiikka-suosikkejasi?
  Olen samaa mieltä hänen kanssaan kirjoituksestasi, joka on 5-6 luokkalaisten tasoa oikeellisuudessaan, mutta tämähän on se ikäryhmä, joka seuraa Salkkareita.
  Kun et itse hallitse kirjallista tuottamista, kehottaisin jotakuta oikolukemaan tekstisi.
  Ja muuten- miten ikinä olet voinut julkaista kirjan?
  Kun lapsesi menevät kouluun, kertaa välimerkit, pää- ja sivulauseet. Tulevat muistaakseni 3. luokalla.
  Nimimerkki” Suomi on kaunis kieli oikeine välimerkkeineen”
  Hae apua kirjallisiin tuotoksiisi!

  Vastaa
  • Jesu 17.05.2019

   Älä missään nimessä muuta tyyliäsi joka sinulle kuuluu! Asia välittyy parhaiten kun sen kirjoittaa niin kuin sinä teet ilman pilkun viilausta. En edes tiedä miksi vastaan tähän, mutta kai vain on pakko tulla ihmettelemään ihmisten ihmeellisiä kommentteja. Onneksi toiset osaa olla positiivisiä ja sivuuttaa epäoleellisen.

   Vastaa
  • Ihmeissään 17.05.2019

   Ihan käsittämätöntä, miten ilkeä kommentti!! Enkä ole yhtään samaa mieltä!

   Vastaa
  • Jotain rajaa 18.05.2019

   Älä oksenna omaa pahaa oloa toisten niskaan. Seuraa jatkossa niitä blogeja, joista tykkäät. Blogissa kirjoittaja kirjoittaa aina omalla tyylillään. Mukavaa kesää kommentoijalle ja erityisesti Saralle!

   Vastaa
  • Tuuletar 18.05.2019

   Se kommentti löytyy tuolta edellisestä tekstistä! Oon ihan samaa mieltä, että Saran olis tosi tärkeätä alkaa kiinnittää huomiota oikeinkirjoitukseen ja kirjoitusasuun muutenkin. En voi ymmärtää niitä kommentteja, että ”pidä oma tyylisi, älä mieti oikeinkirjoitusta”, koska ei väärin ja huonosti kirjoittaminen ole mikään oma tyyli. Se on vaan väärin ja huonosti kirjoittamista! En ihmettele, että Suomen lasten ja nuortenkin kirjoitustaidot rapistuvat, kun ne lukee kirjojen ja hyvin kirjoitettujen tekstien sijaan kenen tahansa kirjoittamia blogeja ja sometilejä, joissa oikein vilisee oikeinkirjoitusvirheitä… Älkää käsittäkö väärin silti, musta on todella hienoa, että ihmiset kirjoittavat ja lukevat blogeja. Silti joku taso olisi syytä pitää. Erityisesti, jos ihan oikeasti ELÄTTÄÄ itsensä sillä kirjoittamisella. Saralla on blogissa tosi hyviä elementtejä, mutta uskottavuus kärsii kovasti, kun teksti vilisee yhdyssanavirheitä, vääriä pilkutuksia ja konjunktioita sun muita. Hyvää kesänjatkoa ja tsemppiä Saralle ja kaikille lukijoilla 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2019

   Heippa Tuula!
   Kuten aiemmin oon monta kertaa kirjoittanut, niin kirjoitan tajunnanvirtaa ja tekstini ei taatusti ole mitenkään kieliopillisesti mahtavaa. Tämä on kuitenkin itselle toimiva tapa kirjoittaa blogia, enkä halua tuottaa sitä.. Onneksi löydät taatusti monen monta paremmin kirjoitettua blogia. Kaikkea hyvää jatkoon!

   Vastaa
   • Ope 18.05.2019

    Tällainen ajatusten, tekstien ja somesisältökokonaisuuksien jäsentelemättömyys on muuten kiinnostava nykyisen digiajan ilmiö. Määrä ja nopeus ylittää nykyään laadun ja siksi varmaan tuntuu monesta oudolta, että joku peräänkuuluttaa hyvää ja hiottua kieliasua ja muuta sellaista nykyään harvinaista.

    Vastaa
 2. tuuli 18.05.2019

  Hei Sara .Olen pian70 oleva mummeli ja luen blogiasi tykkään että olet hyvä esikuva lukijoillesi ,leivot laitat erilaisia ruokia ja teet muitakin kotitöitäsi lapset mukaan ottaen. Itse olen myös aina tykännyt tästä tavallisesta arjesta.Hyvää kesää koko perheellesi ja iloitkaa lapsistanne he ovat niin hetken pieniä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2019

   Heippa <3 Olipa ihana tämä viesti. KIITOS! Ihan parasta kuulla, että teitä lukijoita löytyy niin eri-ikäisiä <3 Kaikkea parasta koko teidän perheen kesään! 🙂

   Vastaa
 3. mm 18.05.2019

  Samaa mieltä tuulin kanssa ( edell. viesti ),itse myös mummeli-iässä, +50. Saran tyyli rento ja iloinen , sopivasti arkea ja luksusta. Sitähän me jokainen haluamme ja sen balanssin voimme itse määritellä. Blogia olen seurannut ihan alusta asti , kuin myös Salkkareita ( mies ja äitikin ). Että ei ihan 5-6 luokkalaisia enää olla 😉 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2019

   Voi miten mahtavaa 🙂 <3 Aivan ihana kuulla!! Terkkuja kovasti sinne ja aurinkoista kesää koko teidän perheelle 🙂 <3

   Vastaa
 4. Tytti 18.05.2019

  Moi Sara! Mua kiinnostaisi hirmusti lukea sun ja sun perheen ajatuksia säästäväisyydestä ja rahan käytön opettamisesta lapsille! Mulla on 1- ja 4 vuotiaat lapset ja isomman kohdalla on alkanut tulla ajankohtaiseksi nämä kalliit lelut, matkat ja harrastukset ja niiden selittäminen. Viikko raha alkaa sitten kun herra täyttää 5-v. Teillä on selkeästi tavallinen keski luokkainen elämän tyyli, autolla ajetaan, omassa paritalo asunnossa asutaan, matkustellaan, aina on mahdollisuus kokeilla uusia ruokia, kalliita talvi takkeja ostellaan. Toki myös saat sponsoreilta tavaraa. Et kuitenkaan vaikuta kerska kuluttajalta, vaan jalat maassa järkevältä, vaikka kukkaron nyörejä teillä tuskin tarvii kiristellä. Käyttekö läpi tyttöjen kanssa vaikka ruokien ja tavaroiden hintoja ja maksamista yleensä, tai onko teillä lapsilla viikko raha systeemi jo käytössä? Me ollaan puhuttu lapsen kanssa ihan jopa hintojen vertailusta, että sama tuote voi maksaa eri kaupassa eri verran ja sitten me tehdään myös niin, että leikitään kauppaa ja kahvilaa tosi usein itse askarreilluilla rahoilla, on tosi mieluisaa 🙂 Kiitti ja ihanaa kesää teille <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2019

   Heippa! 🙂 Kiitos viestistä! Tämä on todella kiinnostava aihe ja myös paljon meillä mielen päällä. Itse kun olen saanut hyvinkin sellaisen ”raha ei kasva puussa” kasvatuksen, niin koen tämän hyvinkin tärkeäksi. Meillä ei vielä ole viikkorahaa tms käytössä, mutta varmasti sitäkin pitää jossain vaiheessa miettiä. Laitan tämän kommentin ylös ja voisin miettiä josko jossain vaiheessa kirjoittaisin pidemmin aiheesta 🙂 Kiitos siis äärimmäisen hyvästä vinkistä <3
   Kaikkea parasta teidän perheelle ja ihanaa kesää! 🙂

   Vastaa
 5. Aurinko 18.05.2019

  Tuuletar , Suomen lapset ja nuoret ; ” kun ne lukee ” . Olisiko tuossakin korjattavaa ?

  Vastaa
 6. ope 18.05.2019

  Tuulan/Tuulettaren viestit eivät kyllä myöskään ole kieliopillisesti oikein kirjoitettuja, siellähän vilisee virheitä vaikka kuinka! Kannattaa siis sielläkin kaivaa kielioppikirja esiin. 🙂 T. ope

  Vastaa
 7. Lähes nelikymppinen nainen 18.05.2019

  En juuri koskaan kommentoi näihin blogeihin, mutta nyt vaan oli pakko. En pysty ymmärtämään, miksi ihmiset ylipäätänsä lukevat sellaisia blogeja, joista eivät pidä ja ainoa tarkoitus on löytää jotakin negatiivista kommentoitavaa (todennäköisestihän se kertoo ihmisen omasta pahasta olosta ja kateudesta). Sara sun blogi on ihanan aito ja elämänmakuinen! Sellaisen kuvan sinusta saa myös ihmisenä blogisi ja instasi perusteella! Kirjoitat todella kivasti ja tekstejäsi lukiessa tulee kiva ja positiivinen fiilis! Ehkä siitä syystä en ole ikinä edes kiinnittänyt kirjoitusvirheisiin…eihän se ole oleellista lukiessani hyvää blogia niin kuin tätä! Ja mitä sitten, jos niitä on…onko se todella jollekin niin vakava asia, että siitä pitää kommentoida ilkeästi….no meitä on moneen junaan. Aurinkoista ja ihanaa kesää!!

  Vastaa
 8. Kaarnalaiva 18.05.2019

  Hei Sara!
  Kiitos siitä että olet niin aito pienine kirjoitusvirheineen kaikkineen! Eihän blogisi tarkoitus ole toimia minään äidinkielen oppimateriaalina vaan tarkoitus on tuottaa iloa ja hyvää mieltä lukijoillesi – kirjoittamalla tosiaan ns tajunnanvirtaa ilman miettimistä onko pilkun paikka oikein 🙂 On ihana lukea tekstejäsi, jotka ovat niin elämänmakuisia! Anna ikävien kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja tulla vauhdilla toisesta korvasta ulos! 🙂 Juuri tuo teeskentelemättömyys on parasta sinussa. Kaikkea hyvää kesääsi, ole ylpeästi oma itsesi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.05.2019

   no just se 😀 tämä ei ole kyllä oikea paikka, jos toivoo kielellisesti nokkelaa tekstiä.. Kukin tykkää tietty eri jutuista. Mä taas itse viihdyn tosi rentojen ja ”puhekieli”tyylisten blogien parissa. 🙂 Hei ihanaa kesää sinne kanssa ja iso kiitos kauniista sanoista!

   Vastaa
 9. kaisu 18.05.2019

  Mä ajattelen, että sä oot rohkea, kun oot tehny päätöksiä mitkä tuntuu susta hyvältä, ja mitkä on tuntunu teidän perheen kannalta oikeilta. Mä olen joskus aiemmin miettinyt omia päätöksiä tehdessä vähän liikaakin muiden mielipiteitä, mutta en enää 🙂 Niin ja kiitos aivan parhaasta blogista, minkä postaukset on aina pakko käydä kurkkaamassa vaikka olis kuinka kiirettä <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.05.2019

   Kiitos <3 Ymmärrän tosi hyvin mitä meinaat ja ajoittain mutkin valtaa tunne siitä, että mitä muut ajattelee. Yritän tietoisesti pyrkiä siitä eroon. 🙂 Kaikkea parasta viikkoosi ihana sinä!

   Vastaa
 10. M 18.05.2019

  Pitää vielä mainita , että Saran ja Johannan Papupata podi on ihanaa ja niin hauskaa kuunneltavaa. Kovia puhumaan ovat ja erittäin supliikkeja nuoria naisia molemmat , huomaa ,että sanat / asiat ovat molemmilla hyvin hallussa . Mutta muistakaa molemmat myös levätä paljon ja välillä unohtaa kaikki kiireet ja julkisuus. Olette niin nuoria vielä ,että ehditte vaikka ja mitä !! Terkkuja siis myös Johannalle perheineen. Ps. Jari Puhakka oli ihana bumtsi bumissa …..

  Vastaa
 11. Päivi 19.05.2019

  Crossfitin kohdalla on jäänyt linkki puuttumaan 🙂 Mutta ihana blogi todellaki ja ite ainakaan en oo ikinä mitään kielioppeja seurannut vaan sitä itse tekstiä ja ajatusta, joka on juurikin sitä tajunnanvirtaa eikä mitään tönkköä ja väritöntä kirjakieltä, mitä ei jaksaisi lukea.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.05.2019

   hei ääk, pitää käydä korjaamassa 🙂 Ihana kuulla, kiitos niin paljon <3

   Vastaa
 12. N 21.05.2019

  Itse pidän juurikin Saran tavasta kirjoittaa! Rentoa ja nimenomaan elämänmakuista tekstiä, josta tunne välittyy lukijalle. Jatka samaan malliin ja ihanaa kesää teidän perheelle<3

  Vastaa
 13. Henna 22.05.2019

  Hei, olisi mielenkiintoista kuulla lisää teidän rakennus projektista podcastissa tai lukea blogista. Ikävää, että teillä on ollut niin paljon vastoinkäymisiä 🙁 Vanhempani rakentavat uutta taloa samaan aikaan kuin tekin, mutta heillä se on edennyt mutkitta ja sai luvat suullisesti ennen kaikkien suunnitelmien ja muitten juttujen varmistusta. Pikkupaikkakuntien etuja… Muutenkin sua on kiva seurata somessa, kun olet niin positiivinen ja aito. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.05.2019

   Oi ihana kuulla, että heillä meni hyvin 🙂 Tulen puhumaan aiheesta varmasti podissa ja täälläkin kirjoitan, kunhan asia etenee 😀 Hei ihanaa viikkoa sinne ja kiitos paljon sanoistasi <3

   Vastaa