kevään lemppari munakasresepti

koti & sisustus, kuulumiset, me, resepti, ruoka

Moikka! Kivaa keskiviikkoa 🙂 Ajattelin jakaa teille hyvin arkisen reseptin nimittäin munakkaan! Olen syönyt tismalleen tämän setin nyt moneen otteeseen viimeisten viikkojen aikana. Parsatankoja lähtee kaupasta mukaan lähestulkoon joka kerta ja uusia perunoita rakastan, joten kombo on valmis. Nämä ainekset löytyvät usein kotoa ja siitäkin syystä tämä ruoka on helppo kasata. Tykkäättekö te syödä ruokaisaa munakasta? Meillä lapset ei niin välitä tästä, joten nimenomaan lounaaksi toimii hyvin! 🙂

Tarvitset:

 • 2-4 keitettyä (uusia)perunaa
 • 3 parsatankoa
 • halutessasi 1/2 sipuli
 • 2 kananmunaa
 • louraus maitoa
 • mausteita
 • Ohje: Laita pannulle öljyä ja paistele pilkotut perunat sekä sipuli öljyssä. Sekoita munat ja maito kulhossa. Lisää joukkoon haluamiasi mausteita. Katkaise parsat, kuori hyvä osuus ja keitä ihan hetki, noin.30sek.. Laita paistinpannu pienelle ja kaada muna&maito seos peruna+sipuli päälle. Levitä parsat päälle ja anna hyytyä siihen saakka kuten tykkäät. Mä tykkään syödä munakkaan aika löysänä, kun taas Mikko tykkää että se on kokonaan hyytynyt ja kunnolla paistettu. 🙂 Nauti salaatin kanssa.

Ihan best salaatinkastike on opittu lapsuudesta, äidiltäni. Elikkäs: purkki kermaviiliä, valkosipulijauhetta ja sitruunapippuria. Mausteita kannattaa laittaa rohkeasti, mutta maku vahvenee jääkaapissa mitä enemmän kastike tekeytyy. 🙂 Eli seuraavana päivänä maistuu jo monta astetta vahvemmalta!

Nyt lähden hakemaan tyttöjä päiväkodista ja huomenna pidetään yhteinen arkivapaa. Ajattelin myös käydä tänään puutarhalla ja vaihtaa nuukahtaneet narsissit uusiin kukkasiin. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. ida ihana 16.05.2019

  Kiitos ideasta 🙂 Muutama ylijäänyt peruna löytyykin tähän juuri sopivasti jääkapista 🙂

  Kivaa loppuviikkoa ja kiitos reseptistä!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
 2. Roosa 16.05.2019

  Ihana tyyli sulla ja inspiroiva blogi. Vaikutat aurinkoiselta persoonalta 🙂

  Tätä jäin kuitenkin miettimään: ”Meillä lapset ei niin välitä tästä, joten nimenomaan lounaaksi toimii hyvin.” Lounaaksi toimii hyvin, koska lapset ei tästä niin välitä? Mitä koitat sanoa tässä? Lauseeseen laittaisin ehkä ennemmin mutta-sanan. Toivottavasti et ajattele pilkun viilauksena, mutta en saanut ajatuksesta kiinni. Muuten ihanan soljuva tekstiä.

  Vastaa
  • Josefina 16.05.2019

   Tämmöset kommentit on ihan turhia. Juuri tollasta pilkun viilausta. Ihana ja rento postaus Sara!

   Vastaa
  • Henna 16.05.2019

   Uskon että Sara tarkoitti et arkisin kun lapset on päiväkodissa lounasaikaan 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 17.05.2019

   Kiiitos <3
   ääh olinpa epäselvä.. Meinasin just sitä, että lapset on arkena päiväkodissa ja silloin he eivät syö lounasta kotona 🙂

   Vastaa
 3. Minna 16.05.2019

  Varmaankin Sara voisi tarkoittaa tällä sitä ,että toimii aikuisille lounaaksi ja lapset saavat muuta . Rento kiva kirjoitustyyli , toimii hyvin ja mitä väliä jos ei aina ihan pilkulleen meni oppikirjan mukaan. Ei varmaan sitä yritäkään vaikka varmasti hallitsee. Tuskin me muutkaan lukijat ja kommentoijat ”aina” virheetöntä tekstiä kynäilemme 🙂 🙂 . Kivoja juttuja tässä blogissa aina ja jokainen voi valita omat kiinnostuksen kohteensa ja vaikka vaihdella niitä .Valinnanvaraahan löytyy. Aurinkoa päivään.

  Vastaa
 4. Ruusa 17.05.2019

  Moi!! Mitkä on sun lasten lemppari väli ja ilta palat? Teetsä yleensä ruuat vai Mikko? Osaaks lapset jo laittaa ruokaa? Hyvää kesää!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.05.2019

   Moii 🙂 Lapset ei laita itse.. Mä tykkään laittaa ruokaa enemmän kuin Mikko, mutta kyllä hänkin kokkailee 🙂 Suosikkeja on leivät, jogurtti, hedelmät, rahka, puuro.. 🙂 Ihanaa kesää sinne kans!

   Vastaa
 5. Jossu 21.05.2019

  Kuulostaa hyvältä! Täytyypä kokeilla!

  Vastaa