näin hoidan ihoani

kauneus, me

Moiii <3 Ihanaa tiistaita!

Mä pidin lähestulkoon koko viikonlopun vapaata töistä ja nyt on kiva palata hommien pariin. Eilinen meni tiiviisti tietokoneen parissa ja tänään puolestaan kävin aamupalaverissa, sekä tekemässä äänitöitä. Lupailin kirjoittaa teille ihonhoidosta tarkemmin ja millaisia rutiineja pidän yllä. Nykyään kokeilen uusia tuotteita aika varovaisesti ja tutkin purkkien kyljet tarkkaan ennen kuin levitän kasvoille. Silti rakastan aina testailla ja harvoin pysyn pitkään samassa tuotteessa. Hieman ristiriitaista, eikö? 😀 Oon myös kirjottanut talven aikana pintakuivan ihon haasteista, mutta nyt keväällä tilanne on heti helpottanut. Iho ei huuda ihan samaan tapaan kosteutta kuin pakkasella.

Kasvosuihke / Olen löytänyt kasvosuihkeet kuluneen vuoden aikana ja koen, että niiden käyttö auttaa todella paljon pitämään ihon kosteutettuna. Suihkin puhtaalle iholle kasvovettä ja levitän perään seermumin sekä voiteen. En odota, että suihke kuivuu iholle vaan pyöritän sen samantien voiteen kanssa iholle. Näin se kosteuttaa mielestäni paremmin ja saa myös kosteusvoiteen imeytymään paremmin. 🙂

Seerumi / RAKASTAN seerumeita.. Varsinkin kosteuttavia. Sellaiset seerumit jotka kiristävät ihoa eivät ole mieleeni.. ehkä sitten joskus vanhempana ;). Seerumit jotka ovat ihanan kevyitä ja tekevät iholle freshin tunteen ovat parhautta!

Kosteusvoide / Kosteudvoide on ehkä yksi vaikeimmista valita. Toiveet sitä kohtaan on nimittäin suuret! Kosteusvoiteen pitää olla tarpeeksi kosteuttava, mutta samalla sen pitää toimia meikin kanssa. Usein ongelmana on se, että kosteusvoiteet lähtee rullaantumaan meikin kanssa.. Vaikka olisin laittanut kunnon pohjustustuotteet.. Sopivan kevyt ja samalla sopivan kosteuttava on jees! Tietty myös vuodenajat ja sää vaikuttavat suuresti siihen mikä toimii milloinkin kasvojen iholla.

Naamio / Olen tajunnut, että ihoni on suht herkkä ja kuorinta voiteet ei sovi minulle. Sen sijaan tykkään käyttää naamioita ja sen avulla kirkastaa ihoa. Mun pitäisi kyllä mennä jonkun ammattilaisen luokse ja kysyä vielä tarkemmin aiheesta! En edes kehtaa myöntää koska olen viimeksi ollut kosmetologilla (ja siis oon ollut kerran elämässä :D).

Silmänympärysvoide / Yritän muistaa käyttää säännöllisesti silmänympärysvoidetta. En tiedä tekeekö se mitään.. Ammattilaiset ovat sanoneet, että kyllä se auttaa ja sitä olisi hyvä käyttää. Uskon heihin :D.

Ihon jokapäiväinen puhdistus / Haluaisin pestä meikit pois jollain voidemaisella maidolla tms, mutta oikeesti käytän kyllä 99% suihkun yhteydessä toimivia pesuaineita, kuten vaahtoja tai geelejä. Jos minulla ei ole meikkiä, niin silloin puhdistan ihon misellivedellä.. Olen myös huomannut, että iho todellakin kannattaa puhdistaa illalla, vaikka meikkiä ei olisikaan. Yllättävän paljon iho kerää epäpuhtautta pitkin päivää. Päivisin kasvoilla on myös usein aurinkosuoja tms, joten se on hyvä ottaa pois ennen unia. 🙂

Tärkeät pointit:

 • Vesi
 • Ei ikinä meikit päällä nukkumaan
 • Aurinkorasva ja suojaus
 • Säännöllinen naamio/kuorinta
 • Meikittömät päivät

Miten te hoidatte ihoa? Ja onko teillä luottotuotteita vai kokeiletteko rohkeasti uusia..? Postauksessa ei nyt tällä kertaa näy tuotteita lainkaan, koska olen vahvasti sitä mieltä, että jokaisen kannattaa etsiä ne omalle iholle sopivat tuotteet. Aurinkoa uuteen viikkoon! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Niina 14.05.2019

  Hei Sara!
  Olen huomannut, että ylikäytät sanaa ”sekä” sellaisissa kohdissa, joihin kuuluisin ”ja”. Se ei tee tekstillesi oikeutta ja lukemisesta tulee töksähtelevää. ”Sekä”-sanaa voi käyttää luontevasti ”ja”-sanan tilalla silloin, kun ”ja” ei enää mahdu lauseeseen toisteisuuden vuoksi, esim.: ”Söin jugurttia ja mysliä sekä leipää ja juustoa.” Tässä lauseessa jugurtti ja mysli on rinnastettu ”ja”-sanalla samoin kuin leipä ja juustokin, sillä ne keskenään muodostavat tiiviin yksikön. ”Söin jugurttia ja mysliä ja leipää ja juustoa” taas olisi ”ja”-sanan ylikäyttöä. Tässä ”sekä” erottaa ja rinnastaa siis kaksi ”ja”-sanalla sidottua yksikköä toisistaan. Sen sijaan ei ole luontevaa sanoa ”harrastan juoksua sekä uintia”, koska ”ja” käy tähän paljon sujuvammin.
  Lisäksi huomautan, että silmänympärysvoiteet ovat sinun ikäisellesi turhia. Kasvovedet puolestaan ovat kaiken ikäisille turhia: mitä enemmän tököttejä ihoonsa työntää, sitä huonommassa kunnossa ja riippuvaisempi hoitotuotteista se on. Iholle riittää vesi, joskin meikinpuhdistusaineita on toki syytä käyttää. Ammattilaiset suosittelevat monenlaisia turhia tuotteita, sillä tuotteiden valmistajat luovat vakuuttavalla markkinoinnilla ja diileillään tuottelle keinotekoisen tarpeen. Isot kosmetiikkafirmat hyötyvät siitä, että tavallinen espoolainen tallaaja ostaa muovipurkissa vettä, vaikka hanasta saisi ilmaiseksi!
  Hyvää kevään jatkoa!

  Vastaa
  • Abc 14.05.2019

   Olisi kiva saada lähde tuolle lopputekstillesi hoitotuotteiden turhuudesta…

   Vastaa
   • Niina 14.05.2019

    https://www.iltalehti.fi/kauneudeksi/a/2016070721862473

    Vastaa
    • Abc 15.05.2019

     Ja linkkasit iltalehden artikkelin 😀

     Vastaa
     • Niina 15.05.2019

      Hyvin huomattu, hyvä sinä 🙂 Kuten kerroin, tieteelliset artikkelit ovat akateemisten tietoverkkojen sisällä, joten niitä en pysty tähän iloksesi valitettavasti linkittämään. Olisin mielelläni linkittänyt maamme suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien julkaiseman artikkelin, jossa samaista ihotautilääkäriä haastatellaan (ja jonka pohjalta Iltalehti tämän juttunsa teki), mutten viitsinyt tehdä sitä, koska en voi tietää oletko Abcci kyseisen lehden tilaaja vai et – juttu aukeaa vain tilaajille. Voit googlata itse itsellesi paremmin sopivia lähteitä 🙂 Ihanaa kevään jatkoa sinulle ja roimasti antia tiedonjanoosi! Muistathan, ettei sinun kannata ottaa itseesi siitä, jos joku on perustellusti eri mieltä kuin ihailemasi bloggari – bloggarikaan tuskin eri näkökulmia avaavasta keskustelunavauksesta mieltään pahoittaa 🙂


   • Niina 14.05.2019

    Heo abcci, tästä löytyy kansainvälistä ihotautispesifistä tutkimustietoa, mutta en saa sulle sitä jaettua, koska artikkelit ovat yliopiston hakujärjestelmän takana. Jos olet yliopisto-opiskelija, pääset kyllä itse hakemaan kaipaamiasi tutkimustietolähteitä 🙂 Tai sitten voit varata ajan ihotautien erikoislääkäriltä, jolta voit kysyä! Täytyy sanpa, että lääketieteen opiskelijana tuntuu hienolta, että asia kiinnostaa!

    Vastaa
  • Mariie 14.05.2019

   Hei vitsit Niina! Oot muuten ihan aidon asian äärellä! Johan sen tajuu maallikkokin! Varmaan Sarakin tajuaa sen, mutta ns. kaupallisena vaikuttajana se toki kuuluu hänen työn kuvaansa vuokrata omaa persoonaansa ja someaan mainostilaksi erilaisille brändeille! Kuten vaikkapa kosmetiikka tuotteille, vaikka ei hän niitä nyt nimeltä mainitsekkaan. Jatkossa loppuiso sponsorointi ja kaupallinenyhteistyö firmojen kanssa, jotka näitä kosmetiilla tuotteita myy. Eli työtään hänkin vaan tekee 😛
   Ihanaa kevättä hei kaikille <3

   Vastaa
 2. Jenni 15.05.2019

  Heippa Sara! Mua jäi kiinnostamaan mitä tuotteita käytät. Tuo seerumi kiinnostaa kovin 🙂

  Vastaa
 3. Tyylimanuaali 17.05.2019

  Mulle tulee aina huono omatunto kun luen muiden ihonhoidosta ? Mä oon itse jotenkin huono hoitamaan omaa ihoani, mutta toisaalta en käytä meikkejäkään. Vesi vanhin voitehista, vai miten se meni ? Hyvää viikonloppua!

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2019

   kuulostaa hyvältä tuo vesi 🙂 Ja siis mä koen, että oon aika perus hoitaja.. en jokapäivä jaksa, mutta välillä on kivaa hifistellä 🙂 ihanaa viikonloppua sinne kans <3

   Vastaa
 4. Katrinelene 29.05.2019

  Terevetuloa Tallinnaan kauneushoitolaan!

  https://kauneushoitolacare.ee

  Vastaa