yrittäjyys

pohdintaa, työelämä

Helouu! Meiltä tuli eilen taas uusi Papupata podcastjakso. Kuunteleeko teistä muuten moni Papupataa? Meillä on viikottain melkeinpä tuplamäärä kuuntelijoita, jos vertaan blogin lukijamääriin. 🙂 Podcast on lähtenyt siis hyvin rullaamaan ja meillä on mahtavia suunnitelmia kesälle sekä vuodelle 2019.

Eilisessä jaksossa käsittelimme yrittäjyyttä ja sitä kuinka meidän urapolkumme ovat tähän mennessä sillä saralla kulkeneet. Mä olen ollut nyt kolmisen vuotta yrittäjänä ja alkuun kevyellä mallilla, sitten siitä pikkuhiljaa siirtynyt kokonaan yrittäjäksi. Koen olevani vielä alussa kaikessa ja vielä on edessä monta uutta asiaa sekä muutosta. Kannattaa kuunnella podcastjakso, jos aihe yhtään kiinnostaa.

Yrittäjyyden + ja minun linssien läpi

Saa päättää aikataulusta itse. Nautin vapaudesta! En ollut saikulla kertaakaan 11v Salkkari-uran aikana, joten oon vähän liiankin tunnollinen mitä tulee työntekoon. Yrittäjänä tämä tilanne on paljon järkevämpi, kun voin itse päättää milloin lepään ja milloin teen töitä. Olen myös aina loppupeleissä vastuussa itselleni.. ihanaa!

+ Ei ole esimiestä, pystyy itse määritellä palkan ja työsuhde-edut sekä voi sumplia palkkiot itselle suotuisalla tavalla.

Työpäivät venyy helposti ja viikon jokaisena päivänä tulee tehtyä jotakin. Oon skarpannut tässä asiassa paljon, mutta parannettavaa on vielä.

Kaikki asiat liittyen työterveyteen, vakuutuksiin, eläkkeeseen jne. Asiat kannattaa tsekata kuntoon, kilpailuttaa ja miettiä mikä on itselle ja omalle yritykselle juuri se toimivin vaihtoehto.

Löytyykö täältä lukijoiden joukosta yrittäjiä? Veikkaisin, että löytyy paljonkin. Olisi ihana kuulla millainen yrityksesi on ja mitä teet? 🙂 Kirjoita kommentteihin ja kerro meille lisää! 🙂 Luen mielelläni ja tutustun uusiin yrityksiin.. Samalla te lukijat pääsette myös tutustumaan toistenne yrityksiin. Ihanaa keskiviikko-iltaa! <3Sara

meikki & hiukset & kukkakruunu & kuvat = Anu Uusipulkamo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Jensku 22.05.2019

  Mä kuuntelen teidän podia (on muuten ainoa podi mitä kuuntelen ;D ) en välttämättä ehdi joka viikko kuuntelemaan, ainakaan joka tiistai kun uusi tulee 😀 mutta sit kun ehdin niin otan aina kiinni, ihan alusta asti en oo kuunnellut mutta joulukalenterin aikoihin rupesin kuuntelemaan ja jäin koukkuun, mä en vaan ole oppinut sinne podiin kommentoimaan vai pystyykö sinne edes? Kuuntelen acastin kautta. Ja ihan huippu hyvä podi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.05.2019

   Hei jeeee, mahtavaa että kuuntelet 🙂 hmm, pitääpä tsekkaa tuo, että voiko kommentoida! <3

   Vastaa
 2. ? 22.05.2019

  Moi ? Yrittäjyys on niin kiehtova aihe, että siitä voisi puhua vaikka kuinka paljon. Itse myyn vakuutuksia yrittäjänä. Kyllä on niitä hetkiä kun epätoivo iskee ja sitten on taas niitä onnen hetkiä eikä oikein tiedä miten saisi kerrottua itselleen, että onnistuit muuten ?Sussa on yrittäjä paljon sellaista mitä arvostan ja pystyn samaistumaan. Arvomaailma on saman tyylinen. Toivon sulle kaikkea hyvää ja olet kaiken hyvän ansainnut ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.05.2019

   wau, kuulostaa kivalta 🙂
   Hei kiitos ihan super paljon, tulipa hyvä mieli <3 Kaikkea parasta myös sinne ja menestystä!

   Vastaa
 3. Martta 22.05.2019

  Moikka!
  Olen ollut nyt vuoden 4H-yrittäjänä, ja yritykseni tuottaa lasten- ja eläintenhoitopalveluja! Perustin yrityksen ryhtyessäni kaupungin kesäsomettajaksi 2018. Lisäksi olen muutamat villasukat myynyt yritykseni kautta❤
  Olen kyllä tykännyt tästä yrittäjämuodosta, paperitöitä on vain nimeksi asti ja tiettyyn rajaan asti (ei ole ylittynyt minulla) ei tarvitse maksaa veroja jne hommia. Tätä on myös helppo tehdä lukion ohella silloin kuin itselle sopii! Yritykseni nimi on Ninera, Facesta löytyy pienet kotisivut?

  Vastaa
  • Anni 23.05.2019

   Meillä on yritys nimeltä Jäätelöseteli. Me myydään liikelahjoja yrityksille, jotta he saavat jakaa maukasta ja iloista mieltä näin kesäaikaan.
   Yrittäjyydessä on parasta mukavat kommentit tuotteesta ja palvelusta, saa suoran palautteen aina asiakkaan suusta! 🙂

   Aurinkoa päivään!

   Vastaa
  • Sara Parikka 26.05.2019

   Hei ihan mahtavaa! kuulostaa super mielenkiintoiselta 🙂 hyvä sä! <3

   Vastaa
 4. Jenni 23.05.2019

  Olen kuunnellut kaikki teidän podijaksot, eilen uusimman kun käytin koiria lenkillä. 🙂 Itse en ole yrittäjä, mutta kirjanpitäjänä joten uusin jakso oli mielenkiintoinen myös siltä kantilta kuunneltuna. 🙂 Kirjanpitoasiat kun työn myötä on itselle ”helppoja” ymmärrettäviä niin sitä välillä unohtaa, että ei asia ollut itsellekkään niin kun aloitin. Täytyy siis aina muistaa, varsinkin uusien yrittäjien kohdalla, että esim. kirjanpitosanasto ei ole tuttua eikä kaikki käytännötkään. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.05.2019

   hei jeee 🙂
   Oi kirjanpitäjät on kyllä PARHAUTTA!!!! <3 hyviä pointteja!
   Hei ihanaa kesää sinne 🙂

   Vastaa
 5. Miisa 23.05.2019

  Heippa Sara!

  Luen aina välillä blogiasi, mikä onkin yksi niistä harvoista, jota edes luen! Blogityyppi en ole oikein ikinä ollut, mutta someasi seuraan ahkerasti ja sieltä välillä eksyn tännekin, jos joku mielenkiintoinen aihe osuu silmään! Taitaa se olla niin että nykypäivänä IG-storyt ovat seuratuimpia, myös minulla! Ne on ihania pikku videoita, mitä voi tilanteen tullen selailla. ☺️ PP-podin lähes kaikki jaksot olen myös kuunnellut! Taidan olla minäkin enemmän Podcast/video-ihmisiä, vaikka kirjoittamisesta itsekin tykkään. Toivottavasti blogit eivät siis mihinkään katoa, vaikka enpä usko!

  Itse perustin 2017 vuoden lopussa OP-kevyt yrityksen, kun tuli tilanne, missä sen kautta oli järkevin tapa auttaa tuttua, joka piti enemmän vapaata töistään. Aloin tekemään sillä siivoustöitä. OP-kevytyrittäjyysläisethän on yksityisiä elinkeinoharjoittajia, koska me emme ole kaupparekisterissä, kuten toiminimi. Kuten Johannakin sanoi podissa, palvelu on aivan huippu ja teen sillä edelleen erilaisia keikkoja siivouspuolella!

  Suosittelen lämpimästi kaikkia, etenkin nuoria, tutustumaan kevytyrittäjyyteen ja vertailemaan palveluntarjoajia! Se on loistava tapa työllistää itsensä, sillä monella yrittäjällä kynnys palkata työntekijää saattaa olla liian suuri, koska työntekijän kuluthan tunnetusti ovat todella suuret. Mutta laskuttamalla oman yrityksesi kautta ei tätä ongelmaa ole! Ja etenkin jos teet yritykselle vain hieman töitä, saat jopa saada hieman enemmän käteen, kun jos tekisit verokortin kautta. ???

  Kivaa kesää sinne kaikille!! Keep it up!!

  <3:lla Miisa

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.05.2019

   Mieletön viesti 🙂 KIITOS! Samaan mikäki kannustan 🙂
   Ja hei GO SINÄ!! Hienoa, että olet tehnyt rohkeita liikkeitä uralla <3
   Kaikkea parasta kesään ja halaus!!

   Vastaa
 6. Laila 23.05.2019

  Hei,
  Blogisi on ainut blogi jota luen ja papupata taas ainut podi jota kuuntelen.
  Mukavaa kesän jatkoa sun perheelle.

  Vastaa