kaalilaatikko

koti & sisustus, resepti, ruoka

Moikka! Syksyllä yksi mun lemppari ruuista on kaalilaatikko. Se on niin heppo, maistuva ja siitä riittää aina monelle päivälle. Tämä maistuu myös ilokseni meidän tytöille, kuten minullekin pienenä. 🙂 Kuviakaan ei ole muuten kuin valmistusvaiheesta, koska oli niin kova NÄLKÄ! 😀 Tuntuu, että viikkoa olisi takana jo vaikka kuinka ja mennään vasta keskiviikossa. Kirjoittelen tänne huomenna lisää! <3Sara

Kaalilaatikko

 • 1 kaali
 • 2 sipulia
 • 400g jauhelihaa
 • 3 dl riisiä
 • 1 lihafondi vedessä
 • 2 dl kermaa
 • suola & pippurisekotus

Ohje: Pilkotut kaalit ja sipulit –> kevyt paisto voissa/oliiviöljyssä. Lihan paisto. Sekoita liha kaalien ja sipulien joukkoon. Lisää riisi, lihaliemi ja kerma –> sekoittele! 🙂 Uuniin 200 astetta 45min/1h, sekoita noin 20min kohdalla. Nauti raejuuston kera! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Noora 23.08.2019

  Tein kans keskiviikkona kaalilaatikkoa! NAM
  Tosin en laita sinne kermaa. Ja keitän kaalit lihaliemivedessä ennen paistamista. Sitten kaikki vuokaan, keittoliemi mukaan ja näin riisit kypsyy uunissa!

  Vastaa
 2. Jensku 23.08.2019

  Kaalilaatikko on niin parasta! Meillä laitetaan vielä porkkanaa sekaan ja riisit keitetään ensin 🙂

  Vastaa
 3. Kati 23.08.2019

  nam! pitäisikin taas tehdä pitkästä aikaa. oon ollut aikuinen jo aika monta vuotta enkä oo tehnyt kaalilaatikkoa kuin kahdesti, keittoa sitäkin useammin, koska tuntuu että se uppoaa meidän perheessä muille paremmin.. itse taas olisin laatikon ystävä enemmän.. taijan tätä versiota kokeilla seuraavaksi 😉 Näillä kahdella kerralla en nimittäin ole laatikosta saanut yhtä ihanan täyteläistä mitä äiti ja anoppi tekee..

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.08.2019

   Hei meillä ei ole keittoa tehty! Hyvä vinkki 🙂
   Toivottavasti laatikko onnistuu 🙂 Ihanaa viikkoa sinne!!

   Vastaa