hankinnat vauvalle

baby, decoration

Moikka! Kirjoitan aiheesta varmasti vielä useampaan otteeseen, mutta ajattelin nyt alkuun valjastaa kaikki ihanat lukijat siellä. 🙂 Uskon, että teillä on paljon vinkkejä ja annettavaa asian tiimoilta.

Mimosa on syntynyt vuonna 2015 ja hän meni pitkälti samoilla tavaroilla ja tuotteilla kuin Matilda. Tuntuu, että nämä muutamat vuodet ovat jo tehneet tehtävän ja markkinoille on tullut paljon uusia välineitä sekä tuotteita. Meillä ei ole ollut vaatehuonetta/varastoa käytössä, joten ollaan aika surutta annettu ja lahjoitettu suurin osa tarvikkeista. Ei vielä muutama vuosi takaperin osattu tietää, että kasvaako perhe ja näin ollen tuntui luontevalta luopua tavarasta. 🙂 Olen myös todennut kahden pienen kanssa, että tietyt tarvikkeet oli meidän käytössä turhat ja tietyt taas haluan ehdottomasti hankkia. Yksi iso muutos edellisiin vauva-aikoihin on myös, se että elämme kahdessa tasossa. Tämä aiheuttaa tietty omat säädöt esim. vaipanvaihdon, ensisänkyjen jne kanssa.

Auto on myös mietinnässä, mutta Mikko hoitaa tätä asiaa. Meillä taitaa olla jo pöydällä yksi tosi hyvä vaihtoehto. Siinä olisi meidän perheen lisäksi myös kaksi lisäpaikkaa, mikä auttaa monia tilanteita kun siskon poika tai äitini on matkassa mukana. Olisi ihanaa pystyä tehdä retkiä ilman turhaa autosäätöä. Meillä on myös tietyt vaatimukset autolta, kuten hybridi ja automaatti.

Alla hieman hahmotelmaa siitä mitä tullaan hankkimaan ja mitä ei. Tein myös kysymysmerkki kohdan, johon toivon teiltä apua. Muutenkin saa vinkkailla parhaista tarvikkeista. 🙂 Kaikki pienet tuotteet, kuten tutit, pullot, harsot ja vaatteet hommaan sitten selkeästi lähempänä pienokaisen syntymää. Nämä isommat hankinnat ovat lähinnä sellaisia mitkä mietityttää. 🙂

Kuvissa on ripaus kesää. Ne ovat otettu Juhannusaattona, kun matkassa ei vielä ollut vauvaa. Kivaa tiistai-iltaa! <3Sara

HANKITALISTALLA: 

Turvaistuin

Rintapumppu / Taisin tykätä enemmän sähköllä toimivasta.

Itkuhälytin / Tähän haluaisin kokeilla ehkä jotain mikä yhdistyy puhelimen kanssa.. Onko ne hyviä?

Stokke newborn set / Meillä ei ollut tyttöjen kohdalla tätä, mutta nyt kun perhe ruokailee hyvinkin säännöllisesti yhdessä on ihanaa saada pienimmäinen menoon mukaan ja samalle korkeudelle.

Vaunut / Bugaboo tai Stokke. Isopyöriset ja sellaiset joissa on hyvin säilytystilaa.

Kylpyamme / Meille tulee uuteen kotiin kylpyamme, mutta pientä vauvaa on siinä varmasti hankala kylvettää.

MEILTÄ LÖYTYY: 

Kantoreppu

Kantoliina

Ensisänky / Saadaan lainaan korisänky.

Pinnasänky + patja / Saatiin juuri kälyn perheeltä.

EN HANKI: 

Vaipanvaihtopiste / en ole kokenut yhtään tarpeelliseksi. Toki laitan kodinhoitohuoneeseen alustan jne, mutta erillistä hyllyä en osta.

????

Unipesä / näitä ei ollut meidän tyttöjen kohdalla. Onko tarpeellinen, entä turvallisuus?

Imetystyyny / Mulla ei ollut sellaista tyttöjen kanssa ja en kaivannut sitä. Nyt kuitenkin mietin, että voisiko sen avulla säästyä niskavaivoilta paremmin?

Sitteri / Tytöillä sitteri on ollut kovassa käytössä, mutta en tiedä olisiko sellainen järkevää hankkia uudestaan, vai riittäisikö leikkimatto ja syöttötuolin päällä oleva sitteri..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

83 kommenttia

 1. Hanna85 12.11.2019

  Meidän syyskuussa syntyneellä tytöllä tuo unipesä on ollut huippu alusta lähtien 🙂 Tarpeellisuus riippuu varmasti monestakin asiasta, mutta itse koin ihanana sen että tytön saattaa laittaa siihen päikkäreille vaikka sohvalle, jotta voi samalla hieman pitää silmällä kun itse touhailee muuta. Meillä nukkuu pesässään yöunensakin sängyssä mun ja seinän välissä ja ainakin meillä pesä on ollut hyvin turvallinen ja toimiva toistaiseksi. Toki sitten kun alkaa itse kääntyillä enemmän, niin tulee siirto omaan pinnasänkyyn ja saa olla pesässään vain valvotusti.

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.11.2019

   Kiitos tästä <3 kuulostaa ihanalta. Ne unipesät on kyllä älyttömän suloisia. Onnea pienokaisesta <3

   Vastaa
  • Anna Vainikainen 13.11.2019

   Unipesä ja sitteri olivat meillä ihan ykköshankinnat! Unipesessä nukkui päikkäreitä sohvalla ja yöunet menivät myös unipesässä, pesä oli joko meidän sängyssä tai sitten siirsin siinä pinnikseen (vauva ei havahtunut yhtään niin helposti kuin jos olisi siirtänyt ilman unipesää 🙂 ). Itseä olisi myös huolettanut nukkua perhepedissä ilman unipesää, vaikka imetysasento unipesän reunan yli ei olekaan yhtään ergonomista.. Sitterissä viihtyi myös tosi hyvin ja tykkäsi kuunnella siinä mm kun luettiin kirjoja jo tosi pienestä lähtien 🙂

   Vastaa
   • Sara Parikka 13.11.2019

    Ihana kuulla 🙂 kiitos paljon vinkeistä <3

    Vastaa
 2. Itsellä imetystyyny oli ihan ehdoton. Helpotti tosi paljon istuaaltaan imetystä ja vauva hengaili tyynyllä paljon muutenkin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.11.2019

   Hei huippua kuulla!

   Vastaa
 3. A 12.11.2019

  Imetystyyny on kyllä kätevä. Vapauttaa kädet ja niskat/ hartiat saavat olla rentona. Erityisesti pikkuvauva-aikana mulla on ollut ahkerassa käytössä kaikkien kolmen lapsen kanssa. Terkuin 5v., 3v. ja 10kk lasten äiti

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   Hei huippua kuulla 🙂 pitääpä googlailla niitä!

   Vastaa
 4. Allu 12.11.2019

  Moi! Mulla on reilun vuoden ikäinen tyttö eli suht. tuoretta kokemusta näistä. Ostin ison ja kalliin imetystyynyn, jota en sit koskaan oppinut käyttään, vaikka täysin imetetty lapsi on ollutkin. Jotenkin sitä tuli imetettyä kotonakin milloin missäkin ja aina se tyyny oli eri paikassa. Sen kanssa oleminen tuntui myös ihme säädöltä 😀 niskavaivoilta säästyin kuitenkin, huipuksi koin takanoja-imetysasennon!

  Unipesää meillä ei ollut mut on varmasti kätevä päikkäreillä valvotusti. Yöunille en uskaltaisi nukuttaa eikä sitä taideta suositellakaan 🙂

  Sitteristä taas ajattelin etukäteen, että en varmana hommaa, että se vaan passivoi lasta. Mut sit saatiin sitteri serkulta lainaan ja se oli tosi kätevä! Sai monet aamukahvit hörpätä rauhassa ja suihkussa käynti oli niin helppoa, kun vauva istuskeli siinä. Ja vielä yllättävän pitkään, alle vuoden ikäiseksi hoidin suihkukäynnit aamuisin niin! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   No siis just tota mietin, et käviskö meilläkin noin.. pitää miettiä. 🙂

   Nii joo, elikkäs se olis päivä käyttöön! <3

   Hei en edes muistanut, että sitteri pelasti mutkin tyttöjen kanssa juuri silloin kun meni suihkuun!! Hyvä pointti 🙂

   Vastaa
 5. Sanna 13.11.2019

  Stokken newborn setille iso suositus. Meillä kolmannella vauvalla oli se käytössä ja oli aivan ihana, kun vauvan sai ruokailuhetkiin samalle tasolle ja muutenkin oli korkeammalla, kun esim.laitoin ruokaa. Nyt vauva jo istuu syöttötuolissa, mutta tykkäsin tosi paljon. Itse en enää sit lisäksi hankkinut sitteriä, koska sitä vauvatavaraa on jo ihan riittämiin ja toi korvasi hyvin sitterin. Sit lisänä kun voi just lattialle/leikkimatolle/kantoliinaan/reppuun laittaa, niin itse en edes kaivannut sitteriä. Tietenkin sitteriä varmaan kätevämpi liikuttaa, kun ootte 2 tasossa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   Ihana kuulla.. juuri tuota mäkin haluan meille <3
   Hyviä pointteja! Kiitos viestistä 🙂

   Vastaa
 6. Noora 13.11.2019

  Heips! Itselläni tytöt jo isoja 2 ja 5, mutta muistan kyllä jotain sen ajan hankinnoista 🙂
  Sitteri oli ekalle, mut tokalle koin sen olevan turha. Panostin sit ja hankin semmoisen keinun missä sai pötköttää. Se täris ja keinutti itse sähköisesti, soitti myös musaa. Siinä neiti nukkui usein päikkärit. Ja myöhemmin siin aloitti kiinteiden maistelun kun ei viel osannut syöttiksessä istua.
  Unipesää ei ollut, nukkui heti omassa sängyssään.
  Tuttipullo lämmittimiä tai desinfiointilaitteita ei ole ollut kummalakaan, niin vähän niitä tarvittiin että olisi ollut kyllä todella turhat.

  Saiskos tuohon teidän ammeeseen sellaiset tuen/korokkeen, että siinä voisi kylvettää myös vauvan? Tosin vettä menee siinää kyllä enemmän kuin ihan vauvan ammeessa…
  Turvaistuimesta voisin suositella sitä mikä kääntyy 360 astetta! Varsin näppärä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   Kiitos viestistä 🙂 <3

   Hei muuten meilläkään ei ole ollut desinfiointilaitteita, eli niitä en kyllä nytkään hanki 🙂

   En ole vielä yhtään selvitellyt amme asiaa.. pitää tutkia 🙂
   Kiitos vinkeistä <3

   Vastaa
 7. Matilda 13.11.2019

  Pikkuvaniljalta löytyy vaikka mitä ihanaa ja suloista! Jos tykkää vaaleista ja luonnon läheisistä sävyistä vauvan/lasten tuotteissa ☺️ Asiakaspalvelu on myös ihan helmeä ❤️ Turvakaukalon lämpöpussi on kätevä kun sen alle ei tarvitse pukea hirveästi vaatteita vaan ihan kotivaatteissa voi pienen kanssa lähteä liikkeelle ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   Okei, hei kiitos superpaljon vinkistä <3

   Vastaa
 8. I 13.11.2019

  Hei,

  Onnea pienokaisesta. Täällä
  10kk ikäinen tyttö, joten tuoreesti mielessä erilaiset tarvikkeet ja niiden tarpeellisuus. Itkuhälyttimestä suosittelen lämpimästi Padwico 850. Ostettiin tämä ja nyt monet ystävät ostaneet saman. Erittäin hyvä akku, joka kestää myös pakkaskeleillä. Toimii tosi hyvin, vaikkakaan ei yhdisty mihinkään älylaitteisiin. Stokken New Born set kantsii ehdottomasti hankkia. Ihan vastasyntyneenä ei meidän neiti siinä viihtynyt, mutta kun oppi vähän seurustelemaan niin tää oli ihan huippu. Lisäksi käytettiin kyllä sitteriä erikseen. Vaunuina meillä Bugaboo Donkey, ollaan tykätty ja täyttää nuo mainitsemasi vaatimukset hyvin. Onnellista odotusta teidän perheelle <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   Kiitos todella paljon vinkistä. Menen heti googlettelemaan. 🙂 Kiitos paljon <3 ja ihanaa aikaa sinne pienen neidin kanssa! 🙂

   Vastaa
 9. Laura 13.11.2019

  Itselle imetystyyny on ollut ainakin onni ja autuis❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   kiva kuulla 🙂

   Vastaa
 10. Anna 13.11.2019

  Meillä on nyt 8v, 5v ja 3 kk ikäiset lapset, joten hankintojen mietinnät ovat vielä tuoreessa muistissa. Autoasiasta sen verran, että vaihtoehtoja oli vähän, kun halusimme kolme Isofix-istuinta takapenkille. Päädyimme VW Touraniin. Seitsemänpaikkaisissa autoissa on eroja siinä minkä kokoisia ihmisiä takariviin mahtuu/saa laittaa, joten tämä kannattaa tarkastaa. Esim. Skoda Kodiaqiin mahtuu aikuinenkin jotenkuten, mutta VW:n autoissa tilaa on vähemmän ja matkustajan maksimipituus taisi olla 160 cm. Kannattaa myös ehdottomasti kokeilla, että istuimet ja turvakaukalo mahtuvat autoon niin kuin olette ajatelleet.

  Meillä yöt on pelastanut trikoinen Uniliina-kapaloliina, joten sille iso suositus. Kapaloliina rauhoittaa nukahtamista ja vauvan unta ainakin meillä tosi paljon. Tosin vauva nukkuu pinnasängystä, enkä uskaltaisi kapaloliinassa ottaa viereen nukkumaan, koska paketoituna voisi herkemmin kierähtää ja joutua kasvot jotain vasten. Pienenä haasteena olisi nyt keksiä, mikä rauhoittaa yöt, kun kapaloliinaa ei voi enää käyttää, kun vauva oppii kääntymään…

  BabyBjörnin sitteri on meillä ollut hyvä, kun haluan välillä vauvan pois lattialta, ettei jää isompien jalkoihin niin helposti. Lisäksi sitteri on helppo ottaa sinne missä tarvitaan eli vaikka keittiöön tai kylppäriin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.11.2019

   Hyviä pointteja autoon liittyen 🙂 ja muutenkin! Kiitos vinkeistä!!

   Vastaa
 11. Emmi 13.11.2019

  Meillä on ollut nyt 8kk käytössä Nabby-itkuhälytin, joka yhdistyy puhelimeen. Ollaan tykätty kovasti! Näppärän pieni, loistava akunkesto (myöskään puhelimen akku ei kulu) ja yhdistyy hyvin. Toki paksut seinät tms. verottavat matkaa, mutta niin on käsittääkseni useissa hälyttimissä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   hei huippua 🙂 Tsekkaan heti! Kiitos!!

   Vastaa
 12. Anni 13.11.2019

  Suosittelen stokke bounceria ja stokke steps syöttötuolia, näin voi käyttää sitteriä syöttötuolin päällä mutta myös lattialla erikseen sitterinä. Ihan huippu. Menee helposti kasaan joten voi ottaa myös sitterinä muualle mukaan jne

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   oikeesti!! Mieletön vinkki, kiitos 🙂

   Vastaa
   • Anni 14.11.2019

    Meillä oli esikoisella stokke tripptrapp, eikä sitteriä ollenkaan, mutta kun pikkusisko syntyi 1 v 9 kk ikäerolla ajateltiin että sitteri olis hyvä kun voi helposti siirtää huoneesta toiseen ja kerroksien välillä. Samalla haluttiin kuitenkin myös ett pääsee mukaan ruokapöytään. Viihtyikin tosi hyvin mukana ruokapöydässä. Itse en myöhään tykkää kun on paljon vauvan tarvikkeita ympäriinsä niin tuo stokke bouncer oli hyvä kun se oli sekä sitteri että New born setti steps syöttötuoliin. Tripptrapp on ihan ok, mutta steps on mun mielestä jäänyt paljon sen varjoon vaikka onkin mun mielestä paljon parempi ja monikäyttöisempi. Syöttötuolina ja taaperotuolina myös parempi kun on reunoillakin käsinojat. Suosittelen kyllä tutustumaan stokke bounceriin ja steps syöttötuoliin

    Vastaa
    • Sara Parikka 14.11.2019

     Hei kiitos 🙂 tutustun aivan ehdottomasti <3

     Vastaa
 13. Elisa 13.11.2019

  Pakko kommentoida noista puhelimeen liitettävistä itkuhälyttimistä kun itselläni on kokemusta yhdestä sellaisesta. Ostin raskausaikana torista käytettynä nabby-itkuhälyttimen joka osoittautui ainakin meillä aika huonoksi. Laite yhdistyy bluetoothilla puhelimeem ja jostain syystä yhteys katkesi vähän väliä eikä sovellus aina hälyttänyt että yhteys on katkennut. Koin myös epäkäytännölliseksi sen jos puhuin puhelua päikkäreitten aikana niin hälytin piippasi puhelun taustalla pienimmästäkin äänestä ulkona vaikka lapsi ei ollut herännyt. Päätettiin sitten muutaman kuukauden käytön jälkeen ostaa perinteinen philips avent – itkuhälytin ja siihen ollaan oltu tosi tyytyväisiä! 🙂

  En tiedä johtuiko nuo yhteysongelmat viallisesta kappaleesta tai meidän kodin liian eristävistä seinistä ? ja voihan olla että muut mallit ovat parempia mutta halusin silti kertoa oman kokemukseni näistä puhelimeen liittyvistä hälyttimistä! ?

  Kiitos muuten super inspiroivasta ja lämminhenkisestä blogista? oon lukenut jo vuosia ja vaikka moni blogi on unohtunut vuosien varrella niin tätä vaan jaksaa lukea! Oon huono kommentoimaan mutta mielenkiinnolla silti aina seurailen ? etenkin nyt kun meilläkin on kotona ihastuttamassa 4 kk ikäinen esikoistyttö ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   Kiitos hei tästä 🙂 pitää tutkia. Voisin kuvitella, että mulla on päikkäreiden aikaa bluetooth käytössä myös kuulokkeiden kanssa, joten pitää tsekkaa miten ylipäätään olisi mahdollista.. Ehkä sittenkin normi olisi parempi. 🙂

   Hei ihana kuulla <3 kiitos äärettömän paljon 🙂 Voi miten ihana pieni siellä, nauttikaa <33

   Vastaa
 14. Jesu 13.11.2019

  Tens laite synnytys polttoihin ja etenkin jälkipolttoihin ja myöhemmin kivuliaisiin niskoihin. Vuokraus +30e oma hyvä 70e. Ja muutenkin lihas yms särkyihin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   Hei hyvä vinkki. 🙂 pitääpä tutustua laitteeseen!

   Vastaa
 15. Kaisu 14.11.2019

  Kiitos postauksesta, seuraavia vastaavanlaisia odotellessa! ? Itselleni syntyy esikoinen joulukuussa ja nämä tavara- ja hankintapostaukset on enemmän kuin tarpeen. Tosi vaikea on ollut miettiä, että mitä tarvitsee ja mitä taas ei. En haluaisi ostaa mitään turhaa, kun markkinoilla on tällä hetkellä niin paljon turhaakin saatavilla kaupallisessa mielessä… Joten kiva kun postaat aiheesta ja muutkin kommentoivat omia vinkkejään. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   Ei vitsit siellä on jo viimeiset viikot käsillä! 🙂 Jännittävää <3
   Kaikkea parasta sinne ja tsemppiä!! <3

   Vastaa
 16. Jensku 14.11.2019

  Itse en ole unipesää hommannut koskaan, oon kuullut että olis tiettyjä turvallisuus riskejä, mutta en sitten tiedä mikä totta ja mikä ei, mutta kuulemman ei saisi esim öisin siinä nukkua.

  Imetys tyyny on ihan paras raskaus aikana nukkumiseen ja niskatyynynä jos kattelee leffoja lukee kirjaa yms, mutta koskaan en ole oppinut sitä käyttämään niin kuin kuuluisi, mutta muuhun tarkoitukseen on ihan täydellinen.

  Meillä sitteri on kovassa käytössä ja on ollut aina, mutta saahan sen ostettua jälkeen päin jos tuntuu että sitä tarvitsee:)

  Ihanaa odotus aikaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   Kiitos hei näistä <3
   Ihanaa viikkoa sinne myös 🙂

   Vastaa
 17. Jensku 14.11.2019

  Ja autosta chrysler voyager kannattaa katsoa, siitä en tiedä saako niitä hybridinä, mutta siitähän voi ottaa selvää, se on tilava mahtuu istuimet hyvin ja myös taaimmaisille penkeille saa laittaa istuimia ja niissä sama istuma korkeus kaikilla penkeillä, on myös ihanasti tilaa ja korkeutta laittaa lapset kiinni istuimiin, aivan loistava siinä mielessä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   Joo hei totta, se onkin lapsuudesta tuttu auto 🙂

   Vastaa
 18. Tiia 14.11.2019

  Stokken babysettejä saa Tripptrappiin ja uudempaan Stepsiin, ja voin suositella sitä Stepsiä ihan kaikinpuolin! Ja Stepsin se baby osa tuntui mun mielestä paremmalta kun Tripptrappin ellei sitä ole myös uudistettu. 🙂 Meidän poika viihtyi siinä kyllä hyvin, mut ilman sitteriä ei varmaan olis pärjännyt kun sen sai joka paikkaan mukaan, esim. kun itse meni suihkuun jne. Baby Björnin sitterille siis ääni, meillä viihdyttiin ainakin tosi pitkään siinä ja tykkäs potkia ite vauhtia. 🙂

  Vastaa
 19. Hanna 14.11.2019

  Meillä taas (poika nyt 10kk) unipesä ja imetystyyny oli ihan turhia! Unipesässä kyllä nukkui alkuun jonkun verran, mutta ei niin paljoa että semmoista enää hankkisin,jos toinen lapsi siunaantuisi. Imetystyynyä taas tuntui että sai kuitenkin tukea myös toisella tyynyllä ja oli vain, noh turha ? mut sitteri taas ihan best ??

  Vastaa
 20. Titta 14.11.2019

  Paras itkuhälytin on nabby. Sen saa tablettiin tai kännykkään ja myös niiden isovanhempien älylaitteille. Muista en osaa kommentoida vielä kun kolmas vauva tulossa ensi kuussa ja meillä on myös kaikki isompien jutut annettu eteen päin.

  Vastaa
 21. Nelli 14.11.2019

  Mulla on doomoon pidempi imetystyyny aktiivisessa käytössä. Ostin jo raskausaikana ja pelasti sillon mun unettomat yöt!? Ja nyt sopii hyvin imetykseen sekä vauvan tukemiseen. Mieskin tykkää ottaa sen käsien tueksi kun vauva on sylissä.

  Vastaa
 22. Martina 14.11.2019

  Mun poika synty tammikuussa ja meillä oli unipesä käytössä. Mua mietitytti sen turvallisuus ja poika nukkuikin siinä lähinnä, kun olin itse hereillä. Oli tosi näppärä pitää unipesää sohvalla, niin sai itse kädet vapaiksi sohvalla istuessa, kun vauva pystyi hengailemaan/nukkumaan unipesässä. Sittereistä suosittelen ehdottomasti Babybjornin balancea lelukaarella! Sen saa kolmeen eri asentoon ja vauva oppii itse myös sitä keinuttamaan ja on ammattilaisten kehittämä. Niitä saa hyvin käytettynä ja uutena jos ostaa niin jälleenmyyntiarvo on hyvä. Meillä oli myös käytössä stokken New born baby set, mutta lähinnä vaan silloin, kun itse ruokailimme tai teimme keittiössä kotitöitä. Suosittelen myös imetystyynyä, sillä on säästynyt monet niska-hartiakivut ja välillä saa molemmat kädet vapaiksi. Öisin ollut varsinkin pelastus, kun imetän istualleen. Rintapumpuista suosittelen aventin sähkö/käsikäyttöistä. Itse herun käsikäyttöiselle paremmin, mutta sähköinen on myös välillä hyvä. Ihanaa odotusaikaa sulle ja toivottavasti näistä mun kokemuksista on apua hankintoja miettiessä!

  Vastaa
 23. Julia 14.11.2019

  Imetystyyny, doomoo buddy, ihan huippu! Muita imetystyynyjä en ees miettis.. Tää toimii jo raskausaikana nukkuessa, pikkuvauvan kanssa unipesän sijasta tällä pystyy tekee ”laidan” sänkyyn/sohvalle päiväsaikaan (yöllähän mitään ylimääräsiä tyynyjä /unipesää ym ei sais käyttää tukehtumisriskin vuoksi), imetyksessä tää on huippu kun osa menee oman selän taa ni saa hyvän tuetun asennon sohvalle ja loppu kiertäö koko vartalon jollon ei tartte imetysasentoa tai puolta vaihtaessa siirrellä tyynyä mihinkään. Vauva pysyy tosi mukavasti myös imettäessä tän tyynyn päällä, joten ite pystyy vaikka syömään samalla toisella kädellä.

  Vastaa
 24. Ida 14.11.2019

  Turvakaukalo kannattaa köydä kokeilemassa kun tiedätte auton! Samalla kannattaa tytöille hommata kunnon turvavyöistuimet(5-pistevyöt on max 18kg asti kasvotmenosuuntaan istuimissa) ja testata kaikki autoon ja isomat vielä istuimiin että vyö asettuu oikein! Ja että turvakaukalo ei jää liian pystyyn. Ja jos haluaa ajatella pidemmälle niin miettiä mihin istuimeen vauva siirtyy kaukalosta ja testata sitäkin, isommat kumminkin tulee olemaan varmasti vielä vyöistuimissa sillon!

  Meillä 2v ja 6vk ikäset tytöt ja unipesä on huippu niin pitkään kunnes vauva oppii kääntymään, meillä ei kumpikaan ole yöunille rauhoittunut isoon pinnasänkyyn mutta unipesässä nukkunut hyvin.

  Vastaa
 25. Mimmi 14.11.2019

  Hei!

  Sekä äitinä että lastensairaanhoitajana suosittelisin lämpimästi unipesää. Se luo vauvalle samanlaisen tunteen kuin kohdussa, kun on ”tivis” paikka missä nukkua, vähän samoin kuin kapalointi toimii. Kätevä unipesässä nukkua just esim. sohvalla päikkärit ☺️

  Ihanaa odotusta (sekä vauvan että joulun) ja kiitos ihanasta blogista ☺️

  Vastaa
 26. Saparo 14.11.2019

  Meillä oli unipesä, mutta loppujen lopuksi niin vähällä käytöllä ekojen viikkojen ajan, että ilmankin olis pärjätty. Imetystyynyä en omista enkä ole kaivannut, ja imetän edelleen. Seuraavia taas voin lämmöllä suositella; itkuhälytin Nabby, BabyBjörn Balance sitteri, Bugaboo Fox vaunut ja juurikin se Stokken Newborn set. Nää kaikki on meillä tässä vauvavuoden aikana todettu todella hyviksi ja tarpeellisiksi. Ihanaa odotusta <3

  Vastaa
 27. Nappi 14.11.2019

  Vaavisänky oli meillä ihan ehdoton kun asutaan kahdessa kerroksessa. Vuokrahinta oli edullinen eikö tarvinnut miettiä jatkosijoittelua vuokra-ajan päätyttyä. Lisäksi kierrätysidea on siinä myös kiva. 🙂

  Vastaa
 28. Neljän lapsen mami 14.11.2019

  Meillä sitteri tai oikeastaan sitterit on kovassa käytössä ollut varsinkin ekat 3-6kk jokaisella! ? Arjen pelastus! Ja meillä tosiaan aina ollut ns perus normi sitteri ja sen lisäksi keinuva/tärisevä sitteri +muut toiminnot ja nää kyllä ollut tosi hyvät varsinkin kun on enemmän kuin yksi lapsi ja koko aika ei vain kerkeä ja pysty vauvaa sylissä pitämään ja kotityötkin on hoidettava. Joten sitteri lle multa ääni.

  Unipesä on mulla ollut näiden kahden pienemmän kanssa käytössä ja olen kyllä kokenut ihan joo sillai ns hyödylliseksi, tosin aika lyhyt ikäiseksi mutta onhan se varsinkin päivisin kätevä laittaa just esim sohvalle jne.

  Mut hyvältä näytti teidän hankinta lista ??

  Vastaa
 29. Pohjosen tyär 14.11.2019

  Imetystyyny ollu meilä kahen kans ehdoton. Niin helppo laittaa ja saa vauvan siinä eri asentoihinki. Toki tavis tyynyiläki jos jaksaa pyöritellä niitä. Meiläki pelkkä vaipanvaihtopatja kodinhoitohuonees ja hyvin meni.

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.11.2019

   Hei kiva kuulla! Etenkin hyvä kuulla, että tuo kodari+vaipanvahtopatja yhdistelmä toimi 🙂

   Vastaa
 30. Sandra 14.11.2019

  Unipesä ja imetystyyny oli mun mielestä turhia.

  Mutta sitteri (babybjörn) oli kyllä niiin tarpeellinen!!

  Vastaa
 31. Petra 14.11.2019

  Meillä 1. ja 2. lasten ikäerot ovat niin pienet, että ei ole uskaltanut vauvaa laittaa unipesään sohvalle. Ja käyttöaika on todella lyhyt. Pinnasängyssä / ensisängyssä ovat nukkuneet. Ja nyt kolmosellekaan en ajatellut hankkia. Meilläkin autonvaihto mietinnässä, kun 3 turvaistuinta ei takapenkille mahdu…

  Ehdoton hankinta, mitä kolmosen kanssa hankin ja kokenut aiemmin toimiviksi imetystyyny, BB sitteri ja vauvakirja. ?

  Itkuhälyttimiä itsellä Nabby ja Philipsin perusmalli. Nabbyn kanssa herkästi yhteys katkeaa, jos itse touhuaa ja vaihtaa paikkaa esim pihahommia tehdessä.

  Vastaa
 32. Sooy 14.11.2019

  Moikka! Joo täytyy kompata yhtä kommentoijaa, että se stokken bouncer on kyllä niin kätsy, kun siinä yhdistyy ne molemmat. Saa step tuoliin kiinni ruokailuhetkiin ja sitten myös sitteriksi lattialle. Ja käytettynä noita löytyy tosi paljon esim. torista hyväkuntosia ja silloin se bouncer maksaa samanverran kun uusi newborn set ?

  Vastaa
 33. Hanna 14.11.2019

  Moikka.

  Ehdoton suosikkini on ollut molempien tyttöjen kohdalla Babybjörnin sitteri. Molemmat viihtyneet ja joskus myös nukkuneet alimmalla tasolla kun masuvaivannut.

  Toinen suosikki kuopukseni kohdalla oli unipesä. (esikoiselle en kerennyt ostaa kun hän päättikin syntyä, eikä sitä enää siinä vauva kuplassa ehtinyt miettiä.) Hän nukkui meidän sängyn vieressä olevassa pinnasängyssä. Hänet oli helppo yöllä siirtää pesän kanssa viereen ja syöttää. Ja siitä sitten siirtää omaansa kun syönyt. Näin sai taattua sekä minulle sekä hönelle hyvät yöunet.

  Imetystyynyn koin turhaksi, koska sai myös tavallisilla tyynyillä tehtyä tukea.

  Vaunuista sen verran. Jos mietit Bugaboita niin nämä uudet foxit mitkä tulleet markkinoille eivät kuulemma niin hyvin kulkisi talvisin lumessa. Heidän edeltäjänsä (Buffalot) taas toimivat myös isompien renkaiden vuoksi paremmin talvisissä säissä.

  Ihanaa odotusta sinulle!

  Vastaa
 34. Katja 14.11.2019

  Meillä oli kuopuksella Nabby itkuhälytin, saa puhelimeen. Erittäin toimiva ja akku pitkäkestoinen. Itse myin juuri omani pois haikein mielin kun ajattelin että jos se kolmas vielä tulee. No jos tulee niin sit varmasti ostan Nabby uudelleen ?

  Vastaa
 35. Janita 14.11.2019

  unipesä oli meille ainakin tarpeellinen kun tuo turvallisuuden tunnetta vauvalle! mun mielestä riittää tuo syöttötuoliin tuleva setti. toki sitten jos on koliikkia niin sitteri mikä keinuu on hyvä 🙂 imetystyyny on mun mielestä kätevä mutta itellä jäi kyllä aika vähälle käytölle !

  Vastaa
 36. Pia 14.11.2019

  Hei.

  Turvakaukalossa ei saisi olla paksuja vaatteita, joten suosittelen hankkimaan kaukalopussin. Pussi on todella kätevä kun voi vain laittaa pipon päälle (tumput tarvittaessa) ja laittaa vauva sisävaatteissa kaukaloon vaikka ulkona onkin kylmä. Suosittelen kuitenkin jotakin muuta kuin fleece-pussia. Meidän 3kk tyttö on aina ihan hikinen meidän fleece-pussissa koska se materiaali on niin hiostava, vaikka ulkona on pakkasta.

  Imetystyyny on ollut ihan ehdoton. Ei tarvitse kannatella vauvaa niin ei tule niin paljon jumeja. Toki niitä tyynyjäkin on eri mallisia.

  Unipesä oli meillä todella hyvä. Vastasyntynyt nukkuu suuren osan päivästä joten meidän tyttö nukkui päivällä unipesässä sohvalla muiden keskellä. Turvallisuudesta sen verran että muistaa varmistaa että vauva makaa keskellä pesää, eikä niin että kasvot on kiinni reunassa. ?

  Vastaa
 37. Heidi.H 14.11.2019

  Stokken new born setille ja vaunuille pisteet, Ihan parhaat. 🙂 lisäksi meillä top 3 oli unipesä, keunuva/tärisevä sitteri/vauvakeinu-systeemi ja stokken taitettava amme. Imetystyyny olisi todella ollut tarpeen, mutta se jäi ostatamatta. 😀

  Vastaa
 38. Johanna 14.11.2019

  Kannattaa tsekata Doomoo imetystyynyt, ihan parhaita! Niitä helppo muotoilla ja lisätä/poistaa sitä sisältöä oman mieltymyksen mukaan. Mä ostin nyt jo raskausaikana sen, kun samanlainen oli 5v sitten ja tiesin et on mukava ?? Ja nyt oon siis käyttänyt sitä nukkuessa ? käytin sitä myös vauvalla kun harjotteli istumaan, helppo laittaa lattialle vauvan ympärille, ja siitä sai myös ihan pienen pesän nukkumiseen ❤️
  Meille toinen ehdoton on myös Baby Bjärnin sitteri, ollut molemmilla lapsilla ja varmaan paras hankinta mitä on tullu tehtyä, molempien kanssa oli käytössä n.2-3v ikäiseks asti! Katsoivat siinä usein piirettyjä isompana ja usein nukahtivatkin siihen viel pari vuotiaina! ? on niin mukavaa se pieni hytkyminen/keinuminen ??
  Nämä kaks juttua on ne ehdottomasti parhaimmat ja tärkeimmät hankinnat meille (turvakaukalon ja vaunujen lisäksi) ja ne on jo hankittuna joten muita ”pikkujuttuja” katselen vielä ja mietin tarkasti ettei tuu ostettua mitään turhaa ?
  Tuo stokken newborn setti meillä oli edellisellä ja se oli kyllä kans super kätevä ?? Meillä on kaks tripp trappia ( 8v ja 5v istuu niissä edelleen ?) joten ei tarvis kun hankkia se newborn istuin jos jompikumpi suostuisi luopumaan tuolistaan..
  Leikkimattoa mietin viel kovasti että tarvitaanko ja jos, niin millaista ?

  Vastaa
 39. Heidi 14.11.2019

  Stokken newborn setti ollut ihan loisto hankinta. Se on ollut tosi paljon käytössä eli suuri suositus sille. Meidän pian 3kk tyttö viihtyy tosi hyvin siinä ruokailuhetkien ja ruoanlaiton yhteydessä. Helppo siivota, kun hän saa siinä katsella sen aikaa ja tarkkaa jo seuraakin tekemisiä ja asioita ympärillä. Ihanaa kun pikkuinen saa olla samalla tasolla ❤️

  Unipesää ei oo koettu tarpeellisena, nukkuu hyvin omassa sängyssään. Toki unipussi ym. voisi hyvin olla tarpeellinen, kun ei tyttö meinaa millään nukahtaa iltaisin. Sitteriä ei oo ollut käytössä. Leikkimatto sen sijaan useasti käytössä päivittäin:)

  Vastaa
 40. Sini 14.11.2019

  Meille odotellaan vauvaa kevääksi ja kovasti ollaan mietitty tulevaa autoa, koska silloin meitä on jo 6. Olisi mukava kuulla mihin autoon päädytte ja miksi. 🙂 Tsemppiä odotukseen.

  Vastaa
 41. Kirsperry 14.11.2019

  Meillä oli se stokken tuoliin laitettava sitteri, oli alkuun ihan kiva ja kätevä, mutta valitettavasti vauva ei siinä oikein viihtynyt.
  Aiemmilla lapsilla meillä ei ollut babybjörnin citteriä, mutta voi mikä arjen pelastus <3 Ei ehkä ihan heti vauvan synnyttyä, mutta muutaman kuukauden päästä aivan pelastus. Sitteri oli ainoa paikka, jossa vauva viihtyi itsekseen ja viihdytti itseään keinumalla, silloin kun isommat lapset tarvitsivat äitiä. Meillä vauva myös puklaili todella paljon ja hieman pystympi asento oli vauvalle parempi.
  Meillä myös siis kyseessä oli kolmas pienokainen ainoat asiat joista en olisi luopunut oli vaunut ja sitteri 😀

  Vastaa
 42. Petra 14.11.2019

  Täältä pesee muutamia omakohtaisia kokemuksia ja vinkkejä. Meillä tyttö joka pian 2v ja poika 1kk.

  Imetystyyny on kyllä itsellä ollut tosi hyvä. Kyllä sen kotona aina ottaa sohvan nurkasta kun alkaa imettää. Huomaa aina jos jossain muualla imettää niin hartiat meinaa vetää ihan jumiin. Rintapumppuna mulla nyt tämän uusimman tulokkaan kanssa Philips avent sähköpumppu, oon vasta paristi sillä pumpannut mutta ensivaikutelma on tosi hyvä.

  Unipesää ei esikoisella ollut mutta pojalle sellainen hankittiin, se on kyllä tosi kiva mutta ei ehkä vielä kuukauden kokemuksella mikää ihan must have.

  Meillä myös kaksi kerrosta, vauvan pinnasänky/kehto on alakerrassa meidän makkarissa ja kun keittiö ja oleskelutilat yläkerrassa, vuokrasin ensimmäisiksi kuukausiksi vaavisängyn, joka osoittautunut kyllä tosi hyväksi!!

  Turvaistuimesta: meillä esikoisen kohalla vaihettiin turvakaukalo jo noin 4kk iässä turvaistuimeen (syy oli se että turvakaukalossa hänen pää roikkui aina kun nukahti joten haluttiin hänet parempaan asentoon). Ostettiin Cybex Sirona, se on se joka ei käänny. Ollaan tykätty tosi paljon, se on ihana kun saa kallistettua helposti ja on helppo telakka jne. 360 kääntyvä ois ihan täykky. Nyt pojalle ostettiinkiin uusi turvakaukalo ja kun oltiin tykästytty cybexiin, päädyttiin cloud z kaukaloon ja telakkaan joka kääntyy 360, siihen samaan telakkaan saa myös ostettua turvaistuimen sitten kun kaukalo jää pieneksi. Silloin varmasti se kääntyvyys on vieläkin ihanampi ominaisuus. Nyt jo turvakaukalon kanssa se on ollut kätevä jos ottaa autosta pelkän vauvan ja jättää kaukalon autoon.

  Ihan ehdottomana pidän autoilevalla perheellä travel systemiä!! Tuossa aiemmin mainitsemassa kaukalossa johon me päädyttiin on myös se ominaisuus että sen saa makuuasentoon auton ulkopuolella joten juuri kun kiinnittää kaukalon vaunurunkoon on tosi kätevää kun sen saa avattua niin vauva voi viettää pidemmän ajan kaukalossa vaikka shoppailu reissun ajan ja saa ”oikaistua ruotonsa”?

  Lämpöpussi turvakaukalossa myös kiva, mutta ei ainakaan näin kuukauden kokemuksella mitenkään ihan ehdoton. Nyt kyllä ollut vielä niin ”lämmintä” että riittäny sisävaatteiden päälle jumppis ym. Esikoisen kohdalla nimittäin muistan kaivanneeni turvakaukaloon lämpöpussia. Kauppareissulla oli ikävä herättää vauva kaukalosta sen takia että piti alkaa riisua.

  Nää on kyllä tosipaljon myös makuasioita ja se minkä kokee itse ihan pelastajana, on toiselle täysin turhake. Mutta musta on ihana lukea muiden mielipiteitä ja ajatuksia.?

  Vastaa
 43. Janina 15.11.2019

  Ah bugaboot best! Meillä nyt bugaboo donkeyt, koska molemmat lapset ovat vielä niin pieniä. Mutta jos olisi vain yksi ratasikäinen ostaisin foxit ja ehkä siihen sen laudan sit keskimmäiselle ? Musta bugaboot kulkee kaikkialla, ainakin pk-seudulla ? Ja pärjäät varmasti ilman sitteriä, jos teille tulee stokken newborn set ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.11.2019

   Hei tuo Fox onkin mulle tuntematon.. pitää tsekkaa 🙂 kiitos vinkistä <3

   Vastaa
 44. Jonna 15.11.2019

  Moikka. Mulla on kaksi lasta ja olen käyttänyt todella paljon sitteriä kun he olivat vauvoja. Me ei oltais pärjätty ilman sitä. 😀 Pelasti monet tilanteet, kun esim ei voinut pitää sylissä. Varsinkin kun kuopus oli vauva, sitä käytettiin paljon. Iso suositus babybjörn sitterille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.11.2019

   Kiva kuulla 🙂 Meilläkin oli kyllä tyttöjen kanssa ahkerassa käytössä 🙂

   Vastaa
 45. Fiina 15.11.2019

  Nabby on täydellinen, kännykän kanssa toimiva itkuhälytin – jos vaan toimisi. Androidin kanssa ei juurikaan toiminut, IOS kanssa useimmiten. Yksi meni takuuvaihtoon juuri yhteysongelmien kanssa ja toisen kanssa pärjättiin. Niihin käsittääkseni loppui päivityksetkin vuosi kaksi sitten. En tiedä onko markkinoille tullut vuoden sisään muita vastaavia, mutta Nabbya en voi suositella vaikka täydellinen onkin toimiessaan.

  Vastaa
 46. Ee 15.11.2019

  Meillä surkea kokemus näbbystä, ei kantanut ollenkaan kivitalon sisälle eikä yhtään minkään nurkan taakse, en suosittele puhelimeen liitettävää, ei saa kun yhteen laitteeseen kerralla joten ei ole kätevä jos molemmat tarvii aikuisen päätä mukanaan. Suositus capidi itkarille, on ollu huippu! Stokke bounser ajaa kaksi asiaa samassa. Imetystyyny itselle täysi turhake, normi sohvatyynyt ajoi asian ja se iso pötkylä oli vaan hankala ja tiellä, vauva sen kanssa jotenkin liian ylhäällä lyhyelle. Ehkä unipesä tai sitteri, unipesöllä lyhyempi käyttöaika. Varmasti kaikilla omat tarpeet.

  Vastaa
 47. Elina 16.11.2019

  Meillä vajaa 2v. tyttö ja ostettiin silloin tytölle Stokken kasaantaitettava kylpyamme. Aivan huippu! Saa pieneen tilaan ja ei vie kylpyhuoneessa liikaa tilaa, kun voi kasattuna laittaa vaikka hyllyn päälle tai kaappiin. Siihen saa tarvittaessa vielä kylpytuen, vaikka meillä sitä ei käytössä ollut. Ja kuitenkin sen verran tilava amme, että tyttö mahtuu siinä edelleenkin tarvittaessa kylpemään 🙂

  Vastaa
 48. Jenni 16.11.2019

  Heippa! Vähän jo etukäteen vinkiksi, mutta kun harsojen hankinta tulee ajankohtaiseksi niin lämmin suositus Unaharson harsoille. Kotimaisen pienyrittäjän tuote, aivan unelman pehmeä ja saa vaikka missä ihanissa väreissä. Kestää pehmeänä pesusta toiseen. Itsellä esim usein mustaa päällä niin musta harso on imettäessä esim kahviloissa ym ihana, kun harso ei erotu omista vaatteista niin saa vauva täysin rauhassa ruokailla ja usein kun harson vetää pois niin ihmiset ympärillä hätkähtää kun eivät ole edes tajunneet et sylissä oli vauva ?? näillä myös aivan ihania vaunuverhoja ja muuta kivaa ??

  Vastaa
 49. Liina 16.11.2019

  Sanoisin unipesälle ja imetystyynylle kyllä. Sitterille ei.

  Meillä unipesä toimi hyvin päiväunilla ihan vastasyntyneenä. Nukkui sohvalla siinä. Yöunia ei nukkunut siinä.
  Imetystyynyn hommasin vasta myöhemmin ja ens kerralla haluan sen kyllä alusta asti. Jää varmasti monet niskaitkut itkemättä 😀
  Meillä oli syöttötuolissa kans toi vauvaosa joka oli ihan riittävä. Muuten oli sylissä tai leikkimatolla. Ei tarvittu sitteriä. Luulen et tää kuitenkin riippuu paljon vauvasta et miten viihtyy lattialla esim 🙂

  Ihanaa odotusta <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.11.2019

   Totta.. ainahan ei voi etukäteen tietää 🙂
   Kiitos paljon <3 ihanaa joulunodotusta sinne!

   Vastaa
 50. Erika 18.11.2019

  Hei! Meillä on 8kk poika, jonka kanssa (minun mielestäni) on ollut parhaat hankinnat sitteri, swaddle up-kapalopussi ja kantovälineet. Ja itselle sähköinen rintapumppu. Sitteriä raahattiin kesällä veneeseenkin mukaan kun toinen tykkäs pötkötellä, eikä ainakaan meillä passivoinut yhtään kun 6kk päivään lähti konttaamaan ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.11.2019

   Hei pitääpäs tsekata, kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 51. Saara Keskiruokanen 18.11.2019

  Meillä ei Nabby itkuhälytin (puhelimeen liitettävä) toiminut uudessa talossa (olisko liian ”hyvät” ja tiiviit ikkunat). Joten ostettiin hyvä perinteinen itkuhälytin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.11.2019

   okei.. 🙂

   Vastaa
 52. Heidi 18.11.2019

  Sun lista näyttää pitkältä kun omani näytti reilu vuosi takaperin! 😀 Imetystyyny oli turhake itselle, ei sen kanssa oikein löytynyt hyvää asentoa ja käden alle tueksi kelpasi kyllä ihan tavallinen tyyny. Unipesääkään ei ollut, vauva nukkui sit äitiyspakkauksen pahvilaatikossa jos sohvalla nukkui 🙂 Mutta tuo sitteri meillä oli, BabyBjörnin ja se on kyllä ollut aivan loistava vekotin! Välillä ei missään muualla viihdytty kun siinä. Ja kun sitä sai jalalla keinuteltua niin sai välillä myös kädet vapaaksi, sille kyllä iso suositus! Meillä alettiin leikkimatolla viihtyä vähän myöhemmin vasta, mutta tottahan tämäkin on kovin yksilöllistä. Hyvää joulunodotusta ja hyvää odotusta myös! ?

  Vastaa
 53. Pauliina 18.11.2019

  Meillä 8kk ikäinen vauva. Vaunuina bugaboon foxit ja ollaan tykätty niistä tosi paljon! Ei ole oikeastaan mitään huonoa sanottavaa. Unipesä on kätevä varsinkin just jos on kaksikerroksinen talo niin vauva voi nukkua siinä, koska on helppo siirrellä 🙂 Me ostettiin myös tuo nabby, mutta katkoo yhteyttä eikä siksi tykätty ja ostettiin padwico 850 ja siihen ollaan oltu tyytyväisiä. Sitteri oli meillä myös kovassa käytössä 5kk asti.

  Vastaa
 54. Vivi 19.11.2019

  Imetystyyny on ollut mulle tosi tarpeellinen hankinta, käytin jo raskausaikana selkäkipujen ym välttämiseksi nukkuessa. Suosittelen lämmöllä merkkiä bbhugme! On kyllä uutena arvokas, mutta jos käytetty kelpaa niin marketplacella olen välillä myös bongaillut. Tässä tyynyssä on vaan sitä jotain, matsku ihan erilainen kuin muut tyynyt mitä mulla ollut. Aion pitää käytössä ihan lököilytyynynä vielä vuosia.

  Sitteri on vaan vähän aikaa käytössä mutta sen aikaa kyl tosi tarpeellinen. Jos lähipiirissä on vauvaperheitä, niin nää onneksi aika kivasti kiertää sitten.

  Ja unipesistä tuli mieleen että jos on kätsy niin voi tehdä myös itse (tai pyytää jotain tekemään vaikka joululahjaksi)! Tilattiin just pinnikseen patja Porin Villa & Peitteeltä, ja huomasin että ainakin heillä on unipesäpaketteja. Tutkimusten mukaan vauvat ilmeisesti nukkuu villapatjalla paremmin, mikä oli mulle ihan uutta! Mutta heidän patjastaan me ainakin ollaan tykätty tosi paljon. Mutta siis, unipesä on ollut meille tosi hyvä, mutta turvallisuuskysymysten takia ollaan käytetty vain päivisin ja valvonnassa.

  Vastaa
 55. J.K 26.11.2019

  En juurikaan ole seurannut tämän hetken markkinoita, kun tuntuu että vauvatavaraa on ihan tolkuton määrä ja toki kaikilla mielipiteensä mitkä toimii ja mitkä ei. Meillä 8v, 6v sekä 5pvä ikäiset lapset ja suosittelen imetystyynyä ehdottomasti! Kahden ekan lapsen kanssa ei ollut, enkä osannut edes kaivata.. Nyt löysin raskausaikana edullisesti kirpparilta doomoo-imetystyynyn ja ajattelin että ostan testiin. Onneksi ostin! Ensinnäkin sisarusten on huomattavasti helpompi pitää vauvaa sylissä ja vauvan saa helposti turvalliseen asentoon tyynyn avulla. Käytän tyynyä imetyksessä mutta myös ihan kun pidän sylissä, koska vauvan saa tyynyn avulla niin moneen eri asentoon ilman että täytyy jatkuvasti jännittää omia käsiä. Nyt ihmettelen suuresti kuinka oon pärjännyt ilman kahden ekan kanssa. 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.11.2019

   OIkeesti, hei ihan huippua kuulla 🙂 Pitää nyt todella tutustua tuohon Doomoon imetystyynyyn kun tuntuu, että se on monen lemppari ja äärimmäisen kehuttu 🙂

   Vastaa