hankinnat vauvalle

baby, decoration

Moikka! Kirjoitan aiheesta varmasti vielä useampaan otteeseen, mutta ajattelin nyt alkuun valjastaa kaikki ihanat lukijat siellä. 🙂 Uskon, että teillä on paljon vinkkejä ja annettavaa asian tiimoilta.

Mimosa on syntynyt vuonna 2015 ja hän meni pitkälti samoilla tavaroilla ja tuotteilla kuin Matilda. Tuntuu, että nämä muutamat vuodet ovat jo tehneet tehtävän ja markkinoille on tullut paljon uusia välineitä sekä tuotteita. Meillä ei ole ollut vaatehuonetta/varastoa käytössä, joten ollaan aika surutta annettu ja lahjoitettu suurin osa tarvikkeista. Ei vielä muutama vuosi takaperin osattu tietää, että kasvaako perhe ja näin ollen tuntui luontevalta luopua tavarasta. 🙂 Olen myös todennut kahden pienen kanssa, että tietyt tarvikkeet oli meidän käytössä turhat ja tietyt taas haluan ehdottomasti hankkia. Yksi iso muutos edellisiin vauva-aikoihin on myös, se että elämme kahdessa tasossa. Tämä aiheuttaa tietty omat säädöt esim. vaipanvaihdon, ensisänkyjen jne kanssa.

Auto on myös mietinnässä, mutta Mikko hoitaa tätä asiaa. Meillä taitaa olla jo pöydällä yksi tosi hyvä vaihtoehto. Siinä olisi meidän perheen lisäksi myös kaksi lisäpaikkaa, mikä auttaa monia tilanteita kun siskon poika tai äitini on matkassa mukana. Olisi ihanaa pystyä tehdä retkiä ilman turhaa autosäätöä. Meillä on myös tietyt vaatimukset autolta, kuten hybridi ja automaatti.

Alla hieman hahmotelmaa siitä mitä tullaan hankkimaan ja mitä ei. Tein myös kysymysmerkki kohdan, johon toivon teiltä apua. Muutenkin saa vinkkailla parhaista tarvikkeista. 🙂 Kaikki pienet tuotteet, kuten tutit, pullot, harsot ja vaatteet hommaan sitten selkeästi lähempänä pienokaisen syntymää. Nämä isommat hankinnat ovat lähinnä sellaisia mitkä mietityttää. 🙂

Kuvissa on ripaus kesää. Ne ovat otettu Juhannusaattona, kun matkassa ei vielä ollut vauvaa. Kivaa tiistai-iltaa! <3Sara

HANKITALISTALLA: 

Turvaistuin

Rintapumppu / Taisin tykätä enemmän sähköllä toimivasta.

Itkuhälytin / Tähän haluaisin kokeilla ehkä jotain mikä yhdistyy puhelimen kanssa.. Onko ne hyviä?

Stokke newborn set / Meillä ei ollut tyttöjen kohdalla tätä, mutta nyt kun perhe ruokailee hyvinkin säännöllisesti yhdessä on ihanaa saada pienimmäinen menoon mukaan ja samalle korkeudelle.

Vaunut / Bugaboo tai Stokke. Isopyöriset ja sellaiset joissa on hyvin säilytystilaa.

Kylpyamme / Meille tulee uuteen kotiin kylpyamme, mutta pientä vauvaa on siinä varmasti hankala kylvettää.

MEILTÄ LÖYTYY: 

Kantoreppu

Kantoliina

Ensisänky / Saadaan lainaan korisänky.

Pinnasänky + patja / Saatiin juuri kälyn perheeltä.

EN HANKI: 

Vaipanvaihtopiste / en ole kokenut yhtään tarpeelliseksi. Toki laitan kodinhoitohuoneeseen alustan jne, mutta erillistä hyllyä en osta.

????

Unipesä / näitä ei ollut meidän tyttöjen kohdalla. Onko tarpeellinen, entä turvallisuus?

Imetystyyny / Mulla ei ollut sellaista tyttöjen kanssa ja en kaivannut sitä. Nyt kuitenkin mietin, että voisiko sen avulla säästyä niskavaivoilta paremmin?

Sitteri / Tytöillä sitteri on ollut kovassa käytössä, mutta en tiedä olisiko sellainen järkevää hankkia uudestaan, vai riittäisikö leikkimatto ja syöttötuolin päällä oleva sitteri..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

52 kommenttia

 1. Avatar Hanna85 12.11.2019

  Meidän syyskuussa syntyneellä tytöllä tuo unipesä on ollut huippu alusta lähtien 🙂 Tarpeellisuus riippuu varmasti monestakin asiasta, mutta itse koin ihanana sen että tytön saattaa laittaa siihen päikkäreille vaikka sohvalle, jotta voi samalla hieman pitää silmällä kun itse touhailee muuta. Meillä nukkuu pesässään yöunensakin sängyssä mun ja seinän välissä ja ainakin meillä pesä on ollut hyvin turvallinen ja toimiva toistaiseksi. Toki sitten kun alkaa itse kääntyillä enemmän, niin tulee siirto omaan pinnasänkyyn ja saa olla pesässään vain valvotusti.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 12.11.2019

   Kiitos tästä <3 kuulostaa ihanalta. Ne unipesät on kyllä älyttömän suloisia. Onnea pienokaisesta <3

   Vastaa
  • Avatar Anna Vainikainen 13.11.2019

   Unipesä ja sitteri olivat meillä ihan ykköshankinnat! Unipesessä nukkui päikkäreitä sohvalla ja yöunet menivät myös unipesässä, pesä oli joko meidän sängyssä tai sitten siirsin siinä pinnikseen (vauva ei havahtunut yhtään niin helposti kuin jos olisi siirtänyt ilman unipesää 🙂 ). Itseä olisi myös huolettanut nukkua perhepedissä ilman unipesää, vaikka imetysasento unipesän reunan yli ei olekaan yhtään ergonomista.. Sitterissä viihtyi myös tosi hyvin ja tykkäsi kuunnella siinä mm kun luettiin kirjoja jo tosi pienestä lähtien 🙂

   Vastaa
   • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

    Ihana kuulla 🙂 kiitos paljon vinkeistä <3

    Vastaa
 2. Itsellä imetystyyny oli ihan ehdoton. Helpotti tosi paljon istuaaltaan imetystä ja vauva hengaili tyynyllä paljon muutenkin.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 12.11.2019

   Hei huippua kuulla!

   Vastaa
 3. Avatar A 12.11.2019

  Imetystyyny on kyllä kätevä. Vapauttaa kädet ja niskat/ hartiat saavat olla rentona. Erityisesti pikkuvauva-aikana mulla on ollut ahkerassa käytössä kaikkien kolmen lapsen kanssa. Terkuin 5v., 3v. ja 10kk lasten äiti

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   Hei huippua kuulla 🙂 pitääpä googlailla niitä!

   Vastaa
 4. Avatar Allu 12.11.2019

  Moi! Mulla on reilun vuoden ikäinen tyttö eli suht. tuoretta kokemusta näistä. Ostin ison ja kalliin imetystyynyn, jota en sit koskaan oppinut käyttään, vaikka täysin imetetty lapsi on ollutkin. Jotenkin sitä tuli imetettyä kotonakin milloin missäkin ja aina se tyyny oli eri paikassa. Sen kanssa oleminen tuntui myös ihme säädöltä 😀 niskavaivoilta säästyin kuitenkin, huipuksi koin takanoja-imetysasennon!

  Unipesää meillä ei ollut mut on varmasti kätevä päikkäreillä valvotusti. Yöunille en uskaltaisi nukuttaa eikä sitä taideta suositellakaan 🙂

  Sitteristä taas ajattelin etukäteen, että en varmana hommaa, että se vaan passivoi lasta. Mut sit saatiin sitteri serkulta lainaan ja se oli tosi kätevä! Sai monet aamukahvit hörpätä rauhassa ja suihkussa käynti oli niin helppoa, kun vauva istuskeli siinä. Ja vielä yllättävän pitkään, alle vuoden ikäiseksi hoidin suihkukäynnit aamuisin niin! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   No siis just tota mietin, et käviskö meilläkin noin.. pitää miettiä. 🙂

   Nii joo, elikkäs se olis päivä käyttöön! <3

   Hei en edes muistanut, että sitteri pelasti mutkin tyttöjen kanssa juuri silloin kun meni suihkuun!! Hyvä pointti 🙂

   Vastaa
 5. Avatar Sanna 13.11.2019

  Stokken newborn setille iso suositus. Meillä kolmannella vauvalla oli se käytössä ja oli aivan ihana, kun vauvan sai ruokailuhetkiin samalle tasolle ja muutenkin oli korkeammalla, kun esim.laitoin ruokaa. Nyt vauva jo istuu syöttötuolissa, mutta tykkäsin tosi paljon. Itse en enää sit lisäksi hankkinut sitteriä, koska sitä vauvatavaraa on jo ihan riittämiin ja toi korvasi hyvin sitterin. Sit lisänä kun voi just lattialle/leikkimatolle/kantoliinaan/reppuun laittaa, niin itse en edes kaivannut sitteriä. Tietenkin sitteriä varmaan kätevämpi liikuttaa, kun ootte 2 tasossa.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   Ihana kuulla.. juuri tuota mäkin haluan meille <3
   Hyviä pointteja! Kiitos viestistä 🙂

   Vastaa
 6. Avatar Noora 13.11.2019

  Heips! Itselläni tytöt jo isoja 2 ja 5, mutta muistan kyllä jotain sen ajan hankinnoista 🙂
  Sitteri oli ekalle, mut tokalle koin sen olevan turha. Panostin sit ja hankin semmoisen keinun missä sai pötköttää. Se täris ja keinutti itse sähköisesti, soitti myös musaa. Siinä neiti nukkui usein päikkärit. Ja myöhemmin siin aloitti kiinteiden maistelun kun ei viel osannut syöttiksessä istua.
  Unipesää ei ollut, nukkui heti omassa sängyssään.
  Tuttipullo lämmittimiä tai desinfiointilaitteita ei ole ollut kummalakaan, niin vähän niitä tarvittiin että olisi ollut kyllä todella turhat.

  Saiskos tuohon teidän ammeeseen sellaiset tuen/korokkeen, että siinä voisi kylvettää myös vauvan? Tosin vettä menee siinää kyllä enemmän kuin ihan vauvan ammeessa…
  Turvaistuimesta voisin suositella sitä mikä kääntyy 360 astetta! Varsin näppärä!

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   Kiitos viestistä 🙂 <3

   Hei muuten meilläkään ei ole ollut desinfiointilaitteita, eli niitä en kyllä nytkään hanki 🙂

   En ole vielä yhtään selvitellyt amme asiaa.. pitää tutkia 🙂
   Kiitos vinkeistä <3

   Vastaa
 7. Avatar Matilda 13.11.2019

  Pikkuvaniljalta löytyy vaikka mitä ihanaa ja suloista! Jos tykkää vaaleista ja luonnon läheisistä sävyistä vauvan/lasten tuotteissa ☺️ Asiakaspalvelu on myös ihan helmeä ❤️ Turvakaukalon lämpöpussi on kätevä kun sen alle ei tarvitse pukea hirveästi vaatteita vaan ihan kotivaatteissa voi pienen kanssa lähteä liikkeelle ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   Okei, hei kiitos superpaljon vinkistä <3

   Vastaa
 8. Avatar I 13.11.2019

  Hei,

  Onnea pienokaisesta. Täällä
  10kk ikäinen tyttö, joten tuoreesti mielessä erilaiset tarvikkeet ja niiden tarpeellisuus. Itkuhälyttimestä suosittelen lämpimästi Padwico 850. Ostettiin tämä ja nyt monet ystävät ostaneet saman. Erittäin hyvä akku, joka kestää myös pakkaskeleillä. Toimii tosi hyvin, vaikkakaan ei yhdisty mihinkään älylaitteisiin. Stokken New Born set kantsii ehdottomasti hankkia. Ihan vastasyntyneenä ei meidän neiti siinä viihtynyt, mutta kun oppi vähän seurustelemaan niin tää oli ihan huippu. Lisäksi käytettiin kyllä sitteriä erikseen. Vaunuina meillä Bugaboo Donkey, ollaan tykätty ja täyttää nuo mainitsemasi vaatimukset hyvin. Onnellista odotusta teidän perheelle <3

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   Kiitos todella paljon vinkistä. Menen heti googlettelemaan. 🙂 Kiitos paljon <3 ja ihanaa aikaa sinne pienen neidin kanssa! 🙂

   Vastaa
 9. Avatar Laura 13.11.2019

  Itselle imetystyyny on ollut ainakin onni ja autuis❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   kiva kuulla 🙂

   Vastaa
 10. Avatar Anna 13.11.2019

  Meillä on nyt 8v, 5v ja 3 kk ikäiset lapset, joten hankintojen mietinnät ovat vielä tuoreessa muistissa. Autoasiasta sen verran, että vaihtoehtoja oli vähän, kun halusimme kolme Isofix-istuinta takapenkille. Päädyimme VW Touraniin. Seitsemänpaikkaisissa autoissa on eroja siinä minkä kokoisia ihmisiä takariviin mahtuu/saa laittaa, joten tämä kannattaa tarkastaa. Esim. Skoda Kodiaqiin mahtuu aikuinenkin jotenkuten, mutta VW:n autoissa tilaa on vähemmän ja matkustajan maksimipituus taisi olla 160 cm. Kannattaa myös ehdottomasti kokeilla, että istuimet ja turvakaukalo mahtuvat autoon niin kuin olette ajatelleet.

  Meillä yöt on pelastanut trikoinen Uniliina-kapaloliina, joten sille iso suositus. Kapaloliina rauhoittaa nukahtamista ja vauvan unta ainakin meillä tosi paljon. Tosin vauva nukkuu pinnasängystä, enkä uskaltaisi kapaloliinassa ottaa viereen nukkumaan, koska paketoituna voisi herkemmin kierähtää ja joutua kasvot jotain vasten. Pienenä haasteena olisi nyt keksiä, mikä rauhoittaa yöt, kun kapaloliinaa ei voi enää käyttää, kun vauva oppii kääntymään…

  BabyBjörnin sitteri on meillä ollut hyvä, kun haluan välillä vauvan pois lattialta, ettei jää isompien jalkoihin niin helposti. Lisäksi sitteri on helppo ottaa sinne missä tarvitaan eli vaikka keittiöön tai kylppäriin.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 13.11.2019

   Hyviä pointteja autoon liittyen 🙂 ja muutenkin! Kiitos vinkeistä!!

   Vastaa
 11. Avatar Emmi 13.11.2019

  Meillä on ollut nyt 8kk käytössä Nabby-itkuhälytin, joka yhdistyy puhelimeen. Ollaan tykätty kovasti! Näppärän pieni, loistava akunkesto (myöskään puhelimen akku ei kulu) ja yhdistyy hyvin. Toki paksut seinät tms. verottavat matkaa, mutta niin on käsittääkseni useissa hälyttimissä.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   hei huippua 🙂 Tsekkaan heti! Kiitos!!

   Vastaa
 12. Avatar Anni 13.11.2019

  Suosittelen stokke bounceria ja stokke steps syöttötuolia, näin voi käyttää sitteriä syöttötuolin päällä mutta myös lattialla erikseen sitterinä. Ihan huippu. Menee helposti kasaan joten voi ottaa myös sitterinä muualle mukaan jne

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   oikeesti!! Mieletön vinkki, kiitos 🙂

   Vastaa
   • Avatar Anni 14.11.2019

    Meillä oli esikoisella stokke tripptrapp, eikä sitteriä ollenkaan, mutta kun pikkusisko syntyi 1 v 9 kk ikäerolla ajateltiin että sitteri olis hyvä kun voi helposti siirtää huoneesta toiseen ja kerroksien välillä. Samalla haluttiin kuitenkin myös ett pääsee mukaan ruokapöytään. Viihtyikin tosi hyvin mukana ruokapöydässä. Itse en myöhään tykkää kun on paljon vauvan tarvikkeita ympäriinsä niin tuo stokke bouncer oli hyvä kun se oli sekä sitteri että New born setti steps syöttötuoliin. Tripptrapp on ihan ok, mutta steps on mun mielestä jäänyt paljon sen varjoon vaikka onkin mun mielestä paljon parempi ja monikäyttöisempi. Syöttötuolina ja taaperotuolina myös parempi kun on reunoillakin käsinojat. Suosittelen kyllä tutustumaan stokke bounceriin ja steps syöttötuoliin

    Vastaa
    • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

     Hei kiitos 🙂 tutustun aivan ehdottomasti <3

     Vastaa
 13. Avatar Elisa 13.11.2019

  Pakko kommentoida noista puhelimeen liitettävistä itkuhälyttimistä kun itselläni on kokemusta yhdestä sellaisesta. Ostin raskausaikana torista käytettynä nabby-itkuhälyttimen joka osoittautui ainakin meillä aika huonoksi. Laite yhdistyy bluetoothilla puhelimeem ja jostain syystä yhteys katkesi vähän väliä eikä sovellus aina hälyttänyt että yhteys on katkennut. Koin myös epäkäytännölliseksi sen jos puhuin puhelua päikkäreitten aikana niin hälytin piippasi puhelun taustalla pienimmästäkin äänestä ulkona vaikka lapsi ei ollut herännyt. Päätettiin sitten muutaman kuukauden käytön jälkeen ostaa perinteinen philips avent – itkuhälytin ja siihen ollaan oltu tosi tyytyväisiä! 🙂

  En tiedä johtuiko nuo yhteysongelmat viallisesta kappaleesta tai meidän kodin liian eristävistä seinistä 🤔 ja voihan olla että muut mallit ovat parempia mutta halusin silti kertoa oman kokemukseni näistä puhelimeen liittyvistä hälyttimistä! 😊

  Kiitos muuten super inspiroivasta ja lämminhenkisestä blogista😍 oon lukenut jo vuosia ja vaikka moni blogi on unohtunut vuosien varrella niin tätä vaan jaksaa lukea! Oon huono kommentoimaan mutta mielenkiinnolla silti aina seurailen 😊 etenkin nyt kun meilläkin on kotona ihastuttamassa 4 kk ikäinen esikoistyttö ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   Kiitos hei tästä 🙂 pitää tutkia. Voisin kuvitella, että mulla on päikkäreiden aikaa bluetooth käytössä myös kuulokkeiden kanssa, joten pitää tsekkaa miten ylipäätään olisi mahdollista.. Ehkä sittenkin normi olisi parempi. 🙂

   Hei ihana kuulla <3 kiitos äärettömän paljon 🙂 Voi miten ihana pieni siellä, nauttikaa <33

   Vastaa
 14. Avatar Jesu 13.11.2019

  Tens laite synnytys polttoihin ja etenkin jälkipolttoihin ja myöhemmin kivuliaisiin niskoihin. Vuokraus +30e oma hyvä 70e. Ja muutenkin lihas yms särkyihin.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   Hei hyvä vinkki. 🙂 pitääpä tutustua laitteeseen!

   Vastaa
 15. Avatar Kaisu 14.11.2019

  Kiitos postauksesta, seuraavia vastaavanlaisia odotellessa! 😊 Itselleni syntyy esikoinen joulukuussa ja nämä tavara- ja hankintapostaukset on enemmän kuin tarpeen. Tosi vaikea on ollut miettiä, että mitä tarvitsee ja mitä taas ei. En haluaisi ostaa mitään turhaa, kun markkinoilla on tällä hetkellä niin paljon turhaakin saatavilla kaupallisessa mielessä… Joten kiva kun postaat aiheesta ja muutkin kommentoivat omia vinkkejään. 😊

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   Ei vitsit siellä on jo viimeiset viikot käsillä! 🙂 Jännittävää <3
   Kaikkea parasta sinne ja tsemppiä!! <3

   Vastaa
 16. Avatar Jensku 14.11.2019

  Itse en ole unipesää hommannut koskaan, oon kuullut että olis tiettyjä turvallisuus riskejä, mutta en sitten tiedä mikä totta ja mikä ei, mutta kuulemman ei saisi esim öisin siinä nukkua.

  Imetys tyyny on ihan paras raskaus aikana nukkumiseen ja niskatyynynä jos kattelee leffoja lukee kirjaa yms, mutta koskaan en ole oppinut sitä käyttämään niin kuin kuuluisi, mutta muuhun tarkoitukseen on ihan täydellinen.

  Meillä sitteri on kovassa käytössä ja on ollut aina, mutta saahan sen ostettua jälkeen päin jos tuntuu että sitä tarvitsee:)

  Ihanaa odotus aikaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   Kiitos hei näistä <3
   Ihanaa viikkoa sinne myös 🙂

   Vastaa
 17. Avatar Jensku 14.11.2019

  Ja autosta chrysler voyager kannattaa katsoa, siitä en tiedä saako niitä hybridinä, mutta siitähän voi ottaa selvää, se on tilava mahtuu istuimet hyvin ja myös taaimmaisille penkeille saa laittaa istuimia ja niissä sama istuma korkeus kaikilla penkeillä, on myös ihanasti tilaa ja korkeutta laittaa lapset kiinni istuimiin, aivan loistava siinä mielessä!

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   Joo hei totta, se onkin lapsuudesta tuttu auto 🙂

   Vastaa
 18. Avatar Pohjosen tyär 14.11.2019

  Imetystyyny ollu meilä kahen kans ehdoton. Niin helppo laittaa ja saa vauvan siinä eri asentoihinki. Toki tavis tyynyiläki jos jaksaa pyöritellä niitä. Meiläki pelkkä vaipanvaihtopatja kodinhoitohuonees ja hyvin meni.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 14.11.2019

   Hei kiva kuulla! Etenkin hyvä kuulla, että tuo kodari+vaipanvahtopatja yhdistelmä toimi 🙂

   Vastaa
 19. Avatar Janina 15.11.2019

  Ah bugaboot best! Meillä nyt bugaboo donkeyt, koska molemmat lapset ovat vielä niin pieniä. Mutta jos olisi vain yksi ratasikäinen ostaisin foxit ja ehkä siihen sen laudan sit keskimmäiselle 🤭 Musta bugaboot kulkee kaikkialla, ainakin pk-seudulla 🥰 Ja pärjäät varmasti ilman sitteriä, jos teille tulee stokken newborn set 🙊

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 19.11.2019

   Hei tuo Fox onkin mulle tuntematon.. pitää tsekkaa 🙂 kiitos vinkistä <3

   Vastaa
 20. Avatar Jonna 15.11.2019

  Moikka. Mulla on kaksi lasta ja olen käyttänyt todella paljon sitteriä kun he olivat vauvoja. Me ei oltais pärjätty ilman sitä. 😀 Pelasti monet tilanteet, kun esim ei voinut pitää sylissä. Varsinkin kun kuopus oli vauva, sitä käytettiin paljon. Iso suositus babybjörn sitterille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 19.11.2019

   Kiva kuulla 🙂 Meilläkin oli kyllä tyttöjen kanssa ahkerassa käytössä 🙂

   Vastaa
 21. Avatar Liina 16.11.2019

  Sanoisin unipesälle ja imetystyynylle kyllä. Sitterille ei.

  Meillä unipesä toimi hyvin päiväunilla ihan vastasyntyneenä. Nukkui sohvalla siinä. Yöunia ei nukkunut siinä.
  Imetystyynyn hommasin vasta myöhemmin ja ens kerralla haluan sen kyllä alusta asti. Jää varmasti monet niskaitkut itkemättä 😀
  Meillä oli syöttötuolissa kans toi vauvaosa joka oli ihan riittävä. Muuten oli sylissä tai leikkimatolla. Ei tarvittu sitteriä. Luulen et tää kuitenkin riippuu paljon vauvasta et miten viihtyy lattialla esim 🙂

  Ihanaa odotusta <3

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 19.11.2019

   Totta.. ainahan ei voi etukäteen tietää 🙂
   Kiitos paljon <3 ihanaa joulunodotusta sinne!

   Vastaa
 22. Avatar Erika 18.11.2019

  Hei! Meillä on 8kk poika, jonka kanssa (minun mielestäni) on ollut parhaat hankinnat sitteri, swaddle up-kapalopussi ja kantovälineet. Ja itselle sähköinen rintapumppu. Sitteriä raahattiin kesällä veneeseenkin mukaan kun toinen tykkäs pötkötellä, eikä ainakaan meillä passivoinut yhtään kun 6kk päivään lähti konttaamaan 😅

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 19.11.2019

   Hei pitääpäs tsekata, kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 23. Avatar Saara Keskiruokanen 18.11.2019

  Meillä ei Nabby itkuhälytin (puhelimeen liitettävä) toiminut uudessa talossa (olisko liian ”hyvät” ja tiiviit ikkunat). Joten ostettiin hyvä perinteinen itkuhälytin.

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 19.11.2019

   okei.. 🙂

   Vastaa
 24. Avatar J.K 26.11.2019

  En juurikaan ole seurannut tämän hetken markkinoita, kun tuntuu että vauvatavaraa on ihan tolkuton määrä ja toki kaikilla mielipiteensä mitkä toimii ja mitkä ei. Meillä 8v, 6v sekä 5pvä ikäiset lapset ja suosittelen imetystyynyä ehdottomasti! Kahden ekan lapsen kanssa ei ollut, enkä osannut edes kaivata.. Nyt löysin raskausaikana edullisesti kirpparilta doomoo-imetystyynyn ja ajattelin että ostan testiin. Onneksi ostin! Ensinnäkin sisarusten on huomattavasti helpompi pitää vauvaa sylissä ja vauvan saa helposti turvalliseen asentoon tyynyn avulla. Käytän tyynyä imetyksessä mutta myös ihan kun pidän sylissä, koska vauvan saa tyynyn avulla niin moneen eri asentoon ilman että täytyy jatkuvasti jännittää omia käsiä. Nyt ihmettelen suuresti kuinka oon pärjännyt ilman kahden ekan kanssa. 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka Sara Parikka 26.11.2019

   OIkeesti, hei ihan huippua kuulla 🙂 Pitää nyt todella tutustua tuohon Doomoon imetystyynyyn kun tuntuu, että se on monen lemppari ja äärimmäisen kehuttu 🙂

   Vastaa