Näin syön (raskaana rv33)

me, resepti, ruoka

Moi! Mun piti kirjoittaa tämä postaus jo eilen, mutta olin aivan superväsynyt. Päivä ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Onneksi pääsin ajoissa nukkumaan ja tänään uudella energialla. Meillä on myös kivan rento viikonloppu edessä, vaikka hommaa toki riittäisi. 😀 Muutto nimittäin lähenee, jee!

Tässä mun keskiviikon ruokailut. Syön erityisen säännöllisesti nyt raskausaikana, koska muuten tulee heti paha olo. Keskiviikkona tuli herkuteltua ravintolassa ja illalla perheen kanssa. Vesipullo kulkee mun mukana kaikkialla ja huomaan heti jos olen juonut liian vähän. Veikkaan, että juon noin 2-3 litraa per päivä ja nesteen merkitys on kyllä korostunut paljon raskaana. Helpottaa turvotukseen! 🙂 Miltä teidän päivän ruuat näyttää?

Aamupala / Tältä näyttää mun aamupala melkein joka aamu. Leipää, mehua ja puoli kuppia kahvia. En juo ”normaalisti” mehua kun ehkä joskus viikonloppuisin, mutta nyt raskaana kaipaan heti aamusta lasillisen mehua. Välillä teen myös vettä+sitruunaa, koska en muista aina ostaa mehua. 😀 Tuntuu, että mehu auttaa pahaan oloon hurjasti ja katkaisee yön aikana kehittyneen heikotuksen pois. Meillä muut ei juo mehua aamuisin ja en halua totuttaa lapsia siihen, kun en ole itsekkään siihen tottunut lapsuuden kodissa. Viikonloput ja juhlat toki erikseen. 🙂 Puuroa sen sijaan ei ole näkynyt aikoihin, koska raskauden alussa se nousi joka aamu ylös.. Nyt pelkkä ajatus saa jo nieleskelemään. 😀 Leipä on useimmiten ruisleipää tai kauraleipää.. Joskus herkuttelen baagelilla.

Lounas / Syön muutaman kerran viikossa lounaan ravintolassa ja usein palaverin merkeissä. Välillä saattaa tulla montakin aamiais-lounas palaveria yhdelle viikolle. Tykkään kyllä kovasti tavata ruuan äärellä, käydä läpi työasioita ja usein jutella myös paljon muutakin. 🙂 Tämä herkkulounas löytyi Sandrosta! Niin hyvää ja herkullista ruokaa! Musta on ihanaa käydä paikoissa joissa on hyvä fiilis ja freesiä ruokaa. Voisin joskus muuten listata mun suosikki aamupala- ja lounaspaikat!

Välipala / Syön nyt raskaana 1-2 välipalaa päivässä. Aamupäivällä ja iltapäivällä on usein vaikeaa odottaa ruokaan saakka, joten banaani, leipä, jugurtti, pähkinät tms toimii hyvin. Nappasin lounaan yhteydessä jugurtilla päällystettyjä (ja parit suklaalla ;D) pähkinöitä mukaan ja napsin niitä kun pääsin koneen äärelle kotiin. Join myös ison pullon vettä.

Päivällinen / Tein lihamakaroonilaatikkoa = lasten lemppari ja tuunasin sitä koskenlaskijajuustolla. Tuli ihan SUPERHYVÄÄ! Mun anoppi tekee makaroonilaatikon yhdelle kananmunalla, jotta siitä jää kivan löysähkö. Tällä kertaa tein itse samalla kaavalla (1 kananmuna ja 7dl maitoa) ja jatkossa teen kyllä aina näin, NAMI! Lisäksi söin siemennäkkärin ja join maitoa.

Iltapala / Mikko tuli keskiviikkona työmatkalta kotiin ja tehtiin sen kunniaksi iso iltapala. Meillä oli karjalanpiirakoita, mangorahkaa ja päivältä jääneitä jugurttipähkinöitä. 🙂 Keitettiin myös rooibosteetä. <3

Kivaa viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Piitu 31.01.2020

  Täällä rv 37+0. Sama homma tuon aamumehun kanssa! Normisti ei, mutta näin raskaana se on aamun must juttu! Ihanaa kun juot maitoa ruoalla myös. Joidenkin mielestä se on vähän noloa kitata raskaana maitoa. Sekin on itelle ihan himo raskaana mut muuten ei niinkään. Onko sulla ollu närästystä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.01.2020

   Joo hei sama mulla toi maito.. en koskaan juo maitoa, paitsi raskaana 😀 Ja auttaa närästykseen myös.. mulla on sitä vaihtelevasti. Välillä aika kovaakin, mut onneks vielä suht siedettävää 🙂
   Onnea ja tsemppiä kovasti sinne <3 loppusuoralla ollaan jo!! 🙂

   Vastaa
 2. Raskaana 31.01.2020

  Siis oon ollut koko raskauden siinä uskossa että siemeniä ei saa syödä ja oon kaivannut niitä kovasti ? Miten lie on, no tuskin kohtuudella käytettynä mitään haittaa 🙂
  Syöt kyllä sopivan rennosti ja terveellisesti. Itsellä tuntuu että herkkujen määrä on lisääntynyt… Vähän mietityttää miten kertyneet kilot saa karistettua vaikkei se toki iso asia olekaan tässä kaikessa. Paljonko sulle on tullut painoa nyt kun ei ainakaan huomaa että olisi paljoa? Olen samalla viikolla kuin sinä ja on tullut ainakin 15 kiloa…

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.02.2020

   Täytyy kyllä myöntää, että en ole tarkka säännöissä vaan pyrin kuuntelemaan enemmän maalaisjärkeä.. Mutta ekassa raskaudessa olin paljon tarkempi 🙂 <3 Mulla on tullut kaikissa raskauksissa 15-20kiloa painoa ja se on tippunut yllättävän nopeasti. Ei kannata stressata sitä! Mulla tulee nesteitä loppua kohden ja ekat kymmenen kiloa lähtenyt tyyliin ekalla viikolla, kun vauva syntynyt 😀 Kaikkien kroppa on toki erilainen ja toimii omalla tavalla. Kaikkea parasta sinne odotukseen ja vikoihin viikkoihin. <3

   Vastaa
 3. Jensku 01.02.2020

  Mun aamupala näyttää ihan samalta (itse en ole raskaana), tosin sen mehu lasin vedän siinä heti kun herään ennen kuin teen muuta (ettei lapset ala että hekin haluaa), jäänyt raskaus ajalta että pakko saada lasimehua aamulla 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.02.2020

   hei kiva kuulla 🙂 ja sama homma, mäkin juon välillä ”salaa” mehua :DD

   Vastaa
 4. Niina 05.09.2021

  Heips! Sun reseptit on kyllä ihan parhaita. Oon tehnyt nyt kasvissosekeittoa ja tomaattikeittoa, ja molemmat törkeän hyviä 🙂 Olisko sun lihamakaronilaatikolle koskenlaskijalla höystettynä tarkempaa ohjetta?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.09.2021

   ihana kuulla 🙂 Kiitos!! Ei taida olla 🙂 Pitääpä tehdä pian! Kivaa uutta viikkoa sinne 🙂

   Vastaa