kokoontumispaikka

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus

Kaupallinen yhteistyö / Hakola

Moi! Miten kaunis tämä keväinen valo onkaan. Olen myös huomannut, että aurinko lämmittää jo. Kuinka ihanaa? 🙂

Meidän olohuoneen tärkein paikka on sohva. Vietetään sohvalla ruokapöydän lisäksi eniten aikaa. Meillä on ollut aina divaani/kulmasohva ja tykätään kovasti siitä, että kaikki mahtuu samalle sohvalle. On muuten ihana huomata kuinka tytöt istuu lähestulkoon aina vieri vieressä sohvalla, vaikka tilaa olisi kuinka. 😀 Sohvalla katsotaan telkkaria, fiilistellään takkatulta, seurustellaan kavereiden kanssa ja pelaillaan pelejä.

Kotimaisen Hakolan sohva on ollut muutaman vuoden ajan mielessä ja se on ollut sellainen mun oma pieni haave. Tuntuu, että aika monella on Hakolan sohva hankintalistalla ja haaveena. Uutta kotia varten halusin sohvan joka kestäisi aikaa ja olisi matkassamme vuosikymmenen, ellei jopa pidempään. Kävin Hakolan liikkeessä kokeilemassa eri sohvamalleja ja pohdin Lazyn sekä Cosyn välillä. Päädyimme lopulta Lazy Classic -kulmadivaani malliin ja valittiin tyynyiksi ”skarpit” EcoSoftit. Höyhen-untuva olisi ollut selkeästi pehmeämpi vaihtoehto, eikä ehkä ihan niin ryhdikäs. Nyt meidän sohvassa yhdistyy mielestäni kivasti ryhti ja rentous. Siinä on kiva vieraiden istua sekä meidän löhötä.

Värin suhteen oli suht selvät sävelet. Laitoin tilaukseen sohvan sävyssä Kameli, kunnes kriiseytin tämän valinnan joululomalla. Heräsin yksi aamu neljältä pohtimaan, että sohvan täytyisi kyllä sittenkin olla sävyltään Latte.. 😀 Pohdin asiaa vielä työmaalla ja naputin Hakolalle viestin, ilman että kerroin Mikolle. Hän nimittäin ehti jo tottua siihen, että kriiseilin milloin mitäkin valintaa. 😀 Onneksi sohva ei ollut ehtinyt mennä vielä valmistukseen ja sain värin vaihdettua. Mikolle huikkasin asian vasta kun väri oli jo vaihdettu ja ollaan kyllä molemmat Latteen tyytyväisiä. Ei ollut siis turha säätö.. 😉

Sohvan materiaaleja katsellessa tykästyin samettiin ja Soft:iin. Mulla ei kuitenkaan ollut vahvaa mielipidettä materiaalista, joten päätin kuunnella ammattilaista. Mä rakastan sitä, kun omien alojen ammattilaiset pääsee kertomaan tietoja ja suosittelemaan juuri oikeita tuotteita. Haluan aina kuulla mua paremmin tietävältä mitä kannattaisi valita. Soft on materiaalina hyvin helppohoitoinen ja siitä pitäisi saada vaikeatkin tahrat pelkällä vedellä pois. Muutaman kerran ollaan päästy pyyhkimään suklaata tms kankaan päältä ja ainakaan toistaiseksi ei ole ollut ongelmia. Pitää myös muistaa, että jos jotain katastrofaalista kävisi, niin sohvaan on mahdollista tilata uusia päällisiä, vaikka vain yhteenkin sohvatyynyyn. Lasten suhteen en osaa varoa liikoja materiaalien kanssa. Elämä on elämää ja kaikkea voi sattua. Samalla pyritään opettamaan lapsia kunnioittamaan huonekaluja ja materiaaleja, niin että niitä ei voi tahallaan sotkea tai pilata.

Ei ole muuten yhden käden sormilla laskettavissa kuinka monta kertaa olin mitta kädessä työmaalla ja mietin, että sohva ei kyllä mahtuisi olkkariin. 😀 Onneksi Linda Baki oli tämän meille mitannut ja vakuutti, että kyllä se mahtuu oikein hyvin. Rakennusvaiheessa kaikkea on niin vaikea hahmottaa! Pakko myös suitsuttaa sohvan kotiinkuljetusta.. Sohva saapui muuttopäivänä ja olin varautunut siihen, että Mikko kantaa sen pihalta sisälle ja kasailee sitä illan. Kotiinkuljetukseen kuuluilkin sisäänkanto, sohvan asentaminen sille toivottuun paikkaan sekä pakkausmateriaalien pois vienti. Halleluja! Vitsit miten paljon arvostinkaan tätä tuona hektisenä päivänä. 

On parasta, että mahdumme sohvalle koko perheen voimin. Lazy Classic – kulmadivaanin mitat: Leveys: 277 cm, Korkeus: 80 cm, Istumakorkeus: 40 cm, Syvyys: 100 cm, Istumasyvyys: 64 cm, Divaaniosan syvyys: 242 cm. Kulmasohva mahdollistaa myös tulevan pienokaisen leikit kivasti, kun kulmaa vasten voi harjoitella seisomaan nousua jne. Muistan kuinka paljon Matilda nautti kulmasohvan kulmaosuudesta silloin kun hän oli vauva ja lähti liikkeelle. <3 Kyllä meidän kelpaa löhöillä.

Kivaa lauantaita ja helmikuun vikaa! Huomenna ollaankin meidän vauvan syntymäkuukaudessa, ääk!!  <3Sara

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Linda 29.02.2020

  Moikka! Pakko kommentoida, että muutettiin syksyllä tähän Saunalahteen ja Linda Baki auttoi myös meitä sisustuksen suhteen. Mahtava tyyppi <3 Hakolan Lazy tuli myös meille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.03.2020

   Hei jee, ihan mahtavaa 🙂 Lazy on kyllä I H A N A <3

   Vastaa
 2. Sanna 01.03.2020

  Kaunis sohva! Meilläkin olisi tämä ostoslistalla. Eihän sulla sattuis olemaan Hakolalle alekoodia? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.03.2020

   Kiitos 🙂 Voi harmitus, ei ole alekoodia!

   Vastaa
 3. Ihailija 05.03.2020

  Aivan ihana tuo olohuoneen iso matto, mistä tämä on ostettu??

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2020

   Kiitos 🙂 Se on 100% villamatto jotexista 🙂

   Vastaa
 4. Mk 05.03.2020

  Ihana sohva!! Tuo matto olohuoneessa myös kiva, mistä se on? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2020

   Kiitos 🙂 Se on 100% villamatto jotexista 🙂

   Vastaa
 5. Utelias 11.03.2021

  Hei! Teillä ollut nyt tämä sohva jo jonkin aikaa käytössä joten kysyisinkin kokemuksia liikkuuko sohvan päälliset käytössä? Siis valahtaako istuintyynyt paikaltaan niin että pitää korjailla oikeaan asentoon ettei pääse tippumaan sohvalta? Mukavaa kevättä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2021

   ei valu.. Todella suuri ero meidän edelliseen sohvaan. Voin kyllä suositella. 🙂 Oon nimittäin just semmoinen, että korjailisin sohvaa jatkuvasti, jos se ei pysyisi kuosissa 🙂

   Vastaa
 6. Marjo 29.09.2021

  Hei Haaveissani Hakolan sohva ?onko edelleen kangas pysynyt siistinä vaikkka on noin vaalea ,meillä vielä kaksi koiraa

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.10.2021

   On kyllä ihan super! En löydä valitettavaa :))

   Vastaa