Keittiön toiminnot / liesituuletin

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus

Kaupallinen yhteistyö / Savo & Topi-keittiöt 

Moikka! Meidän saarekkeesta löytyvästä liedestä on tullut niin paljon kysymyksia, että ajattelin rustata teille siitä ihan oman postauksen. Erityisesti kiinnostusta herättää liedestä löytyvä liesituuletin. Meillä ei siis ole katossa mitään tuuletinta, vaan liesituulettimen omiaisuudet löytyvät keskeltä liettä. Meiltä löytyy keittiöstä BORA Pure malli. Ihastelin eri vaihtoehtoja Savon toimipisteellä ja meinasi lähteä ihan lapasesta, kun kaikki näytti niin hienolta. 🙂 Savolta löytää hyvän mallin mihin tahansa tarpeeseen. Olit sitten koti- tai ammattikokki. Kurkkaa kaikki liesitasomallit täältä!

Täytyy vielä sanoa, että saareke toimii erityisen hyvin ilman katosta tulevaa liesituuletinta. Tila pysyy avarana ja näköyhteys säilyy läpi tilan. 

Meille valikoitunut Pure on designiltaan sellainen, että se mukautuu kauniisti erilaisiin sisustuksiin. Esimerkiksi meidän mustasta tasosta liesi hädintuskin erottuu kauempaa katsottuna. Liedellä on kompakti koko ja laitteen korkeus tuulettimineen on alle 20 cm + siinä on integroitu suodatinyksikkö, joten alakaappiin jää runsaasti tilaa. Meillä on heti siinä lieden alla laatikot, joista löytyy kaikki pannut ja kattilat mikä on tosi kätevää. Huoneilmaan palauttava Pure ei myöskään tarvitse lainkaan putkituksia, joten laitteen alle tulevia laatikoita ei tarvitse asennusvaiheessa lyhentää edes 60 cm syvissä kalusteissa jos liesi tulee vaikka seinän viereen. Eli säilytystilaa on enemmän ja asentamisessa pääsee helpommalla. Kaikki nämä tekniset asiat tulivat aika tutuiksi kun suunniteltiin keittiötä. Onneksi siihen hommaan on olemassa omat ammattilaiset, jotka osaavat optimoida kaiken järkevästi.

Puren keittotaso on myös todella tilava ja siinä on tilaa jopa neljälle isolle pannulle tai kattilalle. Pystysuuntainen kosketuksella toimiva säädin on myös toiminut todella kätevästi. Iso plussa automaattisesta ominaisuudesta, joka tekee käytännössä kaiken puolestasi. En juurikaan ole käyttänyt muita ominaisuuksia kuin automaattia. 😀 Tällöin tuuletinta ei tarvitse säätää itse lainkaan ja voi keskittyä kokonaan ruoanlaittoon.

Kaksi kysytyintä kysymystä on imuteho ja puhdistus. Sanoisin että imutehoa ei tarvitse yhtään jännittää. Se kyllä riittää. 🙂 Vaikka odotukseni olivat suuret, niin silti jopa yllätyin siitä kuinka hyvin Pure toimii. Imuteholtaan Pure toimii myös paremmin kuin edellisen kodin normi liesituuletin, joka löytyy keittotason yläpuolelta. Noin kerran viikossa laitan Puren rasvasuodattimen tiskikoneeseen ja siellä se puhdistuu rasvasta ja muusta liasta. Tulee muuten paljon useammin puhdistettua rasvasuodatinta kuin normi versiossa.Meidän huoneilmaan palauttavasta Bora Puresta löytyy myös aktiivihiilisuodatin, joka pitää vaihtaa noin kerran vuodessa. Suodatin takaa sen, että ilma pysyy raikkaana ja se imee itseensä käryt ja hajut. Suodatin vaihdetaan kätevästi ylhäältä käsin tuulettimen imuaukon kautta, joten se onnistuu näppärästi ilman laatikoiden tai sokkelilevyjen irrottamista.

Kattilassa muuten porisee kasvissosekeiton ainekset. Tässä resepti: 3 perunaa, 2 kesäkurpitsaa, 1 sipuli, vettä, kasvisliemikuutio. Keitä vihannekset pehmeiksi ja kaada keitinvesi talteen. Soseuta pehmeiden vihannesten joukkoon 1 aurajuusto ja lisää keitinvettä oman maun mukaan. Nauti! 

Keittiö on muutenkin osoittautunut todella käteväksi ja meille sopivaksi. Kaikki tarvikkeet ovat löytäneet paikoilleen ja tila on juuri optimaalinen. Tulen kirjoittamaan Topi-keittiöistä vielä tarkemmin oman postauksen. Pureudun meidän keittiön suunnitelmaan ja kaikkiin ratkaisuihin joita meiltä löytyy ja ei löydy. Aurinkoa uuteen viikkoon! <3Sara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

25 kommenttia

 1. Kerttu Suihkonen 06.04.2020

  Todella näppärän näköinen. Pari kysymystä heräsi. Mitä sä teet, kun vesi/maito/liemi kattilasta kiehuu tuulettimen päälle ihan huolella? Onko se välitön seis ruuanlaitolle?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2020

   Tämä on kyllä 🙂
   Mulla ei ole kertaakaan vielä käynyt näin. En usko, että ruuanlaitto silloin keskeytyy kokonaan. Lieden saa pyyhittyä niin, että ohjauspaneeli ei häiriinny.. ja suodatin on sen verran iso, että ei mene hetkessä täyteen. Liedessä on myös sellainen toiminto, että se tarkkailee kiehumista, eikä päästä kieuhumaan yli.. 😀 Apua miten huonosti selitetty. Toivottavasti sait selvää 🙂

   Vastaa
 2. Nea 06.04.2020

  Moikka! Pitääkö tuollainen miten kovaa ääntä? Meille valikoitui muutama vuosi sitten semmoinen katosta alaspäin lähtevä ”tötterötuuletin”, ja täytyy myöntää että ei tule kyllä kovin usein käytettyä kun ääni on melkoinen ? Tuollainen liesi jäi budjettisyistä silloin hankkimatta, olisi kyllä ollut kätevä! No ehkä seuraavaan sitten ?
  Ihanaa kevättä uuteen kotiin ja onnittelut pienestä prinsessasta koko perheelle ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2020

   Moikka!
   Kyllähän ääntä lähtee, varsinkin jos keittää monella tasolla samaan aikaan. Mutta ei kuitenkaan häiritsevän paljon. Ollaan käristetty pekonia ja paistettu lihapullia samalla kun on ollut vieraita, eikä ääni ole häirinnyt 🙂
   kiitos paljon <3 ihanaa kevättä sinne myös ja aurinkoa!

   Vastaa
 3. Milla 06.04.2020

  Moi! Ei nyt liity asiaan millään lailla, mutta tuli mieleen että miten vietätte vauvan ristiäisiä vai vietättekö ollenkaan? Oman tyttären ristiäiset piti olla ensi viikon loppuna, mutta tilanteesta johtuen ilmoitamme vain nimen silloin, mutta ristiäiset pidetään vasta kesällä tai kun tilanne sen sallii.
  Yksi postaustoive olisi, mikäli et pidä sitä liian henkilökohtaisena. Olisi kiva kuulla, muistuttaako vauva enemmän sinua vai Mikkoa, entä isommat tytöt? Ja onko hän samanlainen kuin siskonsa vauvana? Ymmärrän kyllä hyvin, jos koet aiheen liian henkilökohtaiseksi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2020

   Heippa!
   Me tullaan pitämään ristiäiset sitten kun tilanne sallii <3 Vaikka menisi pitkälle kesään, niin haluan ehdottomasti järkätä pienelle ristiäiset. 🙂 Matilda muistuttaa minua ja Mimosa Mikkoa.. Taitaa olla että tämä kolmas muistuttaa enemmän Mikkoa ja Mimosaa.. Mä tosin olen superhuono katsomaan ulkonäköä,.. Oon aina ihan pihalla kun kysytään keneltä kukin näyttää 😀

   Vastaa
   • Milla 06.04.2020

    Aiotko silti paljastaa pikkuisen nimen pian, vai säilyykö nimi salaisuutena ristiäisiin saakka?

    Vastaa
    • Sara Parikka 06.04.2020

     katsotaan 🙂

     Vastaa
     • Riikka 06.04.2020

      Tietääkö siskot tai muu suku vielä vauvan nimeä vai oletteko alusta asti kutsunut kotona vauvaa omalla nimellään? 🙂


     • Piitu 06.04.2020

      Meillä tuli tänään postista pienen oma kelakortti ja hienosti kuvaan vauvan käsiin kela kortti ja nimi virallisesti julki faceen ? ihan ilman nimeämisiä ku ei kuuluta kirkkoon. Meidän tytöstä tuli Emina Adelina ?


     • Sara Parikka 07.04.2020

      OI ihanaa, onnea paljon <33 🙂


 4. Anna 06.04.2020

  Minuakin kiinnostaa, voiko liesituulettimeen kaatua nestettä. Tai voihan sitä varmaan. Mitä silloin tapahtuu? Saako nesteen siivittia luesituulettimesta pois?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2020

   Joo voi toki kaatua! Sen saa pois 🙂 Keskellä oleva suodatin on todella helppo napata pois ja puhdistaa. 🙂 Ei siis ongelmaa vaikka tulisi sotkua ja nesteitä kaatuisi.

   Vastaa
 5. Stiina 06.04.2020

  Meillä samanlainen, eri valmistajan vaan. Täällä myös tykätty, ja sama kokemus että tehokkaammin imee käryt, höyryt jne kuin tavallinen liesituuletin. Meillä ei semmoista automaattiominaisuutta ole, mutta eipä oo osannut edes kaivata. Aina vieraat kyselee, että eikö teillä oikeesti oo sitä isoa liesituuletinta 😀 näitä tämän tyylisiä vielä aika vähän ihmiset laittaa

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2020

   Kiva kuulla 🙂 Meillä kanssa monet epäili, että voisiko tämä toimia. 🙂 Ollaan kyllä kovasti tykätty! Ja samaa mieltä, että toimii kyllä melkeinpä paremmin kuin ”normi”.

   Vastaa
 6. Milla 06.04.2020

  Huomasin että valitettavasti teidän naapuri oli seiskaan lähettänyt kuvia teistä kävelemässä synnytyksen jälkeen naapurustossa. Tuli mieleen, että mietityttääkö teitä, tai huolettaako että jos naapurit juoruaa elämästänne medialle enemmänkin? Aihe kiinnostaa että miten te koette julkisuuden ja vaikuttiko tämä esim asuinalueen valintaan? Ois myös kiva lukea postaus että miten julkisuus vaikuttaa arkeen

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2020

   Heippa <3 Me asutaan pk-seudulla, niin kaikkialla on aika paljon porukkaa.. Tunnetaan meidän naapurusto hyvin ja en usko, että kukaan meidän kavereista lähettää kuvia. Seiskalla on nyt vaan oma tapansa kirjoittaa 😀 "lähipiiri" suhisee jne.. hehe 😀
   Sinänsä ihan sama, mutta en voi väittää etteikö tuosta tulisi joskus paha/ahdistava mieli :/

   En koe, että julkisuus vaikuttaisi meidän arkeen mitenkään.. <3

   Vastaa
 7. Mirkku 06.04.2020

  Hei! Mistä tuo Insta-kuvassa näkyvä eteisen avain”seinäteline” on ostettu? 🙂

  Vastaa
 8. Milppu 07.04.2020

  Moikka Sara!
  Tuli tästä ihanasta keittiöpäivityksestä mieleen (Joka on muuten U P E A !), että sulla oli yksi päivä instassa kermaviilikastikkeen ohje kalalle. Otin siitä kuvakaappauksen mielestäni, mutta en löydä sitä enää mistään! Voisinko pliis saada sen? Kuulosti niin namilta! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.04.2020

   Kiiiiiitos :))
   Hei joo! Elikkäs:
   – 1 purkki kermaviiliä
   – 1-2tl valkosipulijauhetta
   – 1-2tl sitruunapippuria

   Sopii erityisen hyvin kalan tai minkä vain salaatin kanssa. 🙂 maku myös vahvenee jääkaapissa päivä päivältä!

   Vastaa
 9. Henna 13.04.2020

  Moi! Mistä tuo teidän ruokapöytä on? Yritin etsiä mainintaa aikaisemmista postauksista, mutta en löytänyt.. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.04.2020

   Moikka 🙂 Se on Cobellosta JUIN16 merkkiä 🙂

   Vastaa
 10. Liisa 21.05.2020

  Moi! Mietitään uuteen kotiimme alaspäin vetävää liettä. Imeekö se hyvin myös rasvan vai jääkö se liedelle pisaroina?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.05.2020

   joo rasvan vetää tosi hyvin 🙂 Tietty pisaroita tulee jonkin verran, kuten kaikessa paistamisessa.. mutta me ollaan oltu Bora Pureen kyllä tosi tyytyväisiä 🙂

   Vastaa
   • TV 01.01.2021

    Moi, oletko miten paljon kaloja paistanut? Varsinkin lohen rasvat ja hajut onko miten suodattanut?

    Vastaa