1kk ja tarpeelliset tavarat

baby, kidsfashion, lapset, vauva

Moikka! Meidän mini täytti alkuviikosta yhden kuukauden. <3 Mietin, että olisi kiva kasata postaus niistä tavaroista mitkä ovat olleet erityisesti käytössä ja päinvastoin. Tässäpä siis tulee! 🙂 Aurinkoista päivää! <3Sara

PLUSSAT

Sitteri / Ihan täydellinen apu silloin kun kokkaan tai kun ollaan saunassa. Melina jaksaa istua sitterissä ja katsoa maailman menoa yllättävän hyvin. 🙂

Rintapumppu (sähkö) / Ihan paras! Mulla on MAM 2-in-1 pumppu ja tykkään siitä tosi paljon. Käytän sähköistä ominaisuutta ja sitä voin todella suositella. Kurkkaa myös miinukset kohta ;)!

Vaavisänky / Onneksi vuokrattiin Vaavisänky. Niin huippu meidän sängyn vieressä, alakerrassa ja ylipäätään, kun vauva on vielä niin pieni. Vaavisängyn koko on juuri optimaalinen. AVA Roomin sänky on myös ollut hyödyllinen jo nyt, vaikka kokonaan siihen siirrytään sitten 4kk iässä. 🙂

Harsot & Pyyhkeet / Meillä pyörii pesukone melkein joka päivä, koska pieni tekee tarpeet lähes jokaisen vaipan vaihdon yhteydessä. 😀 Sotkua tulee siis aikalailla!

Vaunut *saatu / Oon tykännyt Stokken Trailz mallista todella paljon! Ainakin nyt ekan kuukauden kokemuksella voin isosti suositella. Vaunut on käytössä meillä päivittäin!

Itkuhälytin / Melina nukkuu päikkärit ulkona, joten itkuhälytin on tarpeellinen. Myös joskus iltaisin napataan itkuhälytin saunaan mukaan! Käytössä lähes päivittäin!

Rintareppu / Meidän vauva tykkää olla sylissä ja hän on aikamoinen sylikissa. Rintareppu on pelastanut monta tilannetta, kun olen lasten kanssa yksin. Parasta repussa on se, että pystyn pitämään vauvan lähellä, mutta samalla kädet ovat vapaana. Meillä on maduca merkkinen rintareppu. Mua kiinnostaisi hankkia tulevaisuutta ajatellen myös sellainen reppu missä vauva pystyy olemaan nenä menosuuntaan päin. Babybjörnillä taitaa ainakin olla sellainen malli! Saa laittaa aiheeseen liittyen kokemuksia ja vinkkejä, jos teiltä löytyy :).

Turvakaukalon lämpöpussi / Todella kätevä. Pääsee a paikkaan b ilman pukemisrumbaa. Iso suositus! Meillä on käytössä Baby´s Only merkkinen lämpöpussi, joka tilattiin Pikku Vaniljasta. 🙂

MIINUKSET

Rintapumppu (manuaali) / Ostin sellaisen rintapumpun missä on sekä manuaali, että sähköinen ominaisuus. No ei olisi tarvinnut.. Manuaali on täysin turha mulle. Muistan tämän myös Mimosan kohdalta, mutta ajattelin että tähän on ehkä tullut muutos..

Ruokapöydän newborn tuoli *saatu / Me heitetään tästä koko porukalla vitsiä, että ”Noniin Melina, nyt pääset taas sun lempparituoliin istumaan”. 😀 Otetaan Melina aina mukaan ruokahetkiin, jos hän on hereillä… MUTTA hän ei tykkää yhtään ”istua” Stokken newborn tuolissa.. 😀 Sylissä on parempi! Veikkaan, että tähän tulee vielä muutos. Sylikissa <3.

Tutti / Ostin pienelle muutamaa eri tuttimerkkiä ja hyvä niin. Hän ei nimittäin voi sietää BIBS mallia, vaikka minusta se olisi niin ihana hänelle. Melina on valikoinut sopivaksi malliksi Ainu MAM merkkiset tutit. Niidenkin suhteen on ollut harjoittelua, mutta nyt tutti on alkanut maistumaan. 🙂

Tukivyö / Hankin raskauden jälkeiseen aikaan tukivyön, jotta korsetti pysyy kasassa ja palautuminen olisi nopeampaa. Olen käyttänyt tukivyötä, ehkä kaksi kertaa.. Treenitrikoot ovat sen verran tiukat, että ne ajaa samaa asiaa, mutta mukavuus edellä. En jotenkin ole jaksanut pitää tiukkaa tukivyötä, vaikka hyvää se olisi varmasti tehnyt. Turha ostos siis.. :/

HANKINTALISTA

Imetystyyny / En ole vieläkään onnistunut hankkimaan imetystyynyä. Doomoo on hankintalistalla! Mun selkä alkaa jo huutaa hoosiannaa, eli tämä täytyy hoitaa pian!

Leikkimatto / Tällä hetkellä vauva makoilee muutaman kerran päivässä lattialla + viltillä. Oon vähän kahden vaiheilla, että hankitaanko pienelle leikkimatto.

Vaatteita / Ollaan pärjätty hyvin suht pienellä määrällä vaatteita, mutta nyt kokoa 62 täytyy kyllä hankkia hieman lisää. Haluan jotain ihania kesäkuoseja pienelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

98 kommenttia

 1. Laura 29.04.2020

  Repusta kun mainitsit niin meillä on aivan ihana mistä tykkään tosi paljon on Tula explore. Menee pienestä pitäen ja menee pitkään. Kasvot menosuntaan sekä itseään päin sekä isompana vielä selän puolella!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2020

   hei huippua! Tsekkaan heti 🙂 Kiitos <3

   Vastaa
  • Emppu 29.04.2020

   Meillä myös 5kk ikäisellä tuo Tulan Explorer, ihan paras. Voi siis käyttää jo vastasyntyneestä. Lasta voi pitää vanhempana selässä, tai sitten edessä kasvot itseen tai menosuuntaan. Ja nämä ovat muuten kantoreppuja, ei rintareppuja! 🙂

   Vastaa
   • Sara Parikka 10.05.2020

    huippua 🙂

    Vastaa
  • Eerika 30.04.2020

   Suosittelen myös Tulaa! Tosi näppärä ja menee pitkään myös selkäpuolella (20kg asti). 🙂

   Vastaa
   • Sara Parikka 03.05.2020

    huippua kuulla, kiitos <3

    Vastaa
 2. Katariina Lehtinen 29.04.2020

  Onnea, pikkuiselle, 1kk iso ikä? Miten äika on mennyt näin nopeasti? Muistan vielä kun päivitteli että prinsessa on täällä, lapset kasva kuin silmissä?? Olen Itsekkin käyttänyt samoja tarvikkeita Saran (5v),Seela (4v), ja Siljan (3v) kanssa, ja nyt tulevan lapseni kanssa, eli siis todennäköisesti Sofian.? Mukavaa vappua❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2020

   noniinpä <333 oi mikä ihana TRIO!!! ja neljäs tulossa. Onnea tuhannesti! Todella kauniit nimet tytöillä 🙂

   Vastaa
 3. Vilma Autio 29.04.2020

  Ihanaa, jo 1kk? Miten Melina kasvaa näin nopeasti, muistan vielä kun päivittelit että hän on täällä?? Aiotko joskus vielä palat Salkkareihin? Vai keskitytkö nyt vain perheeseen, tai tottakai nyt kun Melina on vielä pikkuinen✨Iloista vappua ja kesän odotusta?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2020

   noniinpä <33 En osaa sanoa 🙂 Saapi nähdä! Kiitos samoin sinne <3

   Vastaa
 4. Niina 29.04.2020

  Aiheen vierestä, mutta ihanat villasukat! Ootko ite tehnyt tai tiedätkö mallin nimeä? 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2020

   Kiitos <3 Anoppi on taitava käsistään ja häneltä saadut sukat! 🙂

   Vastaa
 5. Kati 29.04.2020

  Kiitos Sara, olipa kiva postaus. Itse raskaana, odotan ensimmäistä, niin kiva lukea kokemuksia ja vinkkejä. Lisää tämänkaltaisia postailuja, kiitos 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2020

   hei ihana kuulla 🙂 Kuuntelitko podcastin uusimman jakson? Se käsitteli synnytystä 🙂

   Vastaa
   • Kati 30.04.2020

    En ole vielä ehtinyt, mutta aion kyllä kuunnella ☺️ Mukavaa vappua koko teidän perheelle ❤️

    Vastaa
    • Sara Parikka 03.05.2020

     <3

     Vastaa
 6. Elina 29.04.2020

  Hei! Olen lukenut blogiasi jo kauan, mutta en ole jostain syystä ”uskaltautunut” koskaan kommentoimaan. Tykkään blogistasi, rennosta tyylistäsi ja lastenkin asiat osuu aikaa yksiin kun meillä on 7v, 4v ja 3kk ja meilläkin hirsitalo haaveena. Itsellä myös selkä huutaa hoosiannaa, mutta meidän neiti syö annoksensa niin nopeasti ettei tulisi aseteltua imetystyynyä pientä hetkeä varten joten olen tyytyväinen etten vielä hankkinut sitä ? Leikkimatto saatiin ja vauva viihtyy siinä aivan eri tavalla kuin pelkän viltin päällä kun saa katsella leluja ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2020

   Ihana kuulla <3 ja jee kun kommentoit, kiitos siitä 🙂 Hei toi on äärimmäisen hyvä pointti. Täälläkin syödään niin nopeaa, että en tiedä tulisiko tyyny sitten todella käyttöön. Pitääpä miettiä uudestaan. Ja hyvä kuulla tuosta leikkimatosta, pitää sellainen hakea 🙂 Onnea teidän vauvasta, ihana trio <3

   Vastaa
   • Maria 30.04.2020

    Kannattaa kokeilla sitä imetys tyynyä miltä se tuntuu, itse aikoinaan harmittelin kun hankin sen vähä myöhään ja se osoittautui tosi hyväksi itselle kun muutenkin jumittuu herkästi paikat ☺️ ja vauva pötkötteli sen päällä muutenkin joskus.

    Vastaa
    • Sara Parikka 04.05.2020

     ihana kuulla 🙂

     Vastaa
 7. Niiskuneiti 29.04.2020

  Heippa ja kiitos vinkeistä 🙂 Aikalailla samat täällä käytössä reilun 4 viikon ikäisen kanssa 🙂 Annatko vauvalle välillä pumpattua maitoa pullosta, jos niin milloin? Tähän kaipaisin vielä vinkkiä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   Kiva kuulla 🙂 annetaan aina välillä jos olen töissä tms. Ei meillä ole siihen tiettyä kaavaa 🙂

   Vastaa
 8. S 29.04.2020

  Imetystyyny on kyllä niin kätevä, ihana kun saa kädet ja hartiat rennoiksi. Suosittelen! Onko muuten sinulla suositella mitään käytännöllistä mutta tyylikästä syöttötuolia? Teillä on muuten todella kaunis koti.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   Kiitos 🙂 Meillä on/tulee käyttöön Stokke steps tuoli 🙂

   Vastaa
 9. Jenna 29.04.2020

  Oi onnea Melinalle ?
  Hankinta listallasi on lelumatto, niin meillä ajoi saman asian viltti tms. ja lelukaari. Näin ollen on pidempi käyttöikä tai ainakin meillä ollut, kun vielä tuo ens viikolla 1v leikkii välillä sillä istuen lattialla tai käyttäen ”kävelykärrynä”/-tukena. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   hei mahtava kuulla 🙂

   Vastaa
 10. Hanna 29.04.2020

  Nuna cudl kantoreppu on ollut hyvä ja siinä voi kantaa myös kasvot eteenpäin.
  Meilläkin 1kk ikäinen poika inhoaa istua stokken newborn tuolissa.
  Leikkimatto ollut myös hyvä!
  Meillä myös samanikäiset isommat lapset kun teillä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   kiva kuulla 🙂 kiitos!

   Vastaa
 11. Nelli 29.04.2020

  Mä ostin leikkimaton käytettynä 5€ ja on kyllä ollut ihan huippu? Vaikkei meidän kohta 7kk poika siinä enää selällään malta kölliä niin itse matossa on jos jonkinmoista narua ja kuviota tutkittavana ja maisteltavana?? Ihana postaus ja onnea vielä pienestä❤️ Hyvää kevättä teidän koko perheelle?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   mahtavaa 🙂 Kiitos paljon <3 samoin sinne!

   Vastaa
 12. Mimi 29.04.2020

  Meillä käytössä Stokken My-Carrier rintareppu, jossa lasta voi kantaa kasvot kantajaan tai menosuuntaan päin 🙂 Reppuun voi ostaa myös lisäosan, jolloin isompaa lasta voi kantaa myös selässä. Olin itse jo tilaamassa BabyBjörnin Move reppua, mutta onneksi käytiin lastentarvikeliikkeessä vielä kokeilemassa reppua,koska BabyBjörnin reppu oli auttamatta liian pieni miehelleni, vaikka hän ei erityisen pitkä olekaan (181cm). Me siis halusimme ehdottomasti repun, mitä voimme molemmat käyttää ja olemme olleet tyytyväisiä Stokkeen 🙂 Meidän 4kk neiti viihtyy myös repussa hyvin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   Huippua!!! 🙂 Kiitos viestistä!

   Vastaa
 13. Ansku 29.04.2020

  Kantoreppuvinkkinä ErgoBaby 360. Kätevä reppu, jossa neljä eri kantoasentoa: edessä kasvot kantajaan päin tai kasvot eteenpäin, selässä ja yksi kantoasento myös lonkalla.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 14. Sonjasss 29.04.2020

  Tulan explorerille ääni täältäkin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.05.2020

   jee 🙂 kiitos!

   Vastaa
 15. Niina 29.04.2020

  Heippa! Ihana seurata teidän elämää ? Itsellä on kuusi lasta, joista nuorin kohta puolivuotias. Myöskin 6v. Matilda löytyy? Kun kirjoitit tuosta rintarepusta, niin pakko sen verran oikaista, että oikea termi on kantoreppu. Rintareppu on se ”pahis”, jossa vauvan asento ei ole ergonominen ns. sammakkoasento. Itselläkin on tuo Manduca, joka siis nimenomaan kantoreppu. Imetystyynyä tuli itse käytettyä vain silloin tällöin ekoina kuukausina, vaikka tämä pienin ruokailikin pitkään ja hartaasti. Yleensä silti nappasin vaan jonku tavallisen tyynyn käden tueksi ja hyvin pian tuli kausia jolloin piti esim. kävellä imettäessä, jotta vauva suostui rauhoittumaan ? Meidän sylivauva ei muuten olisi alussa viihtynyt lattialla ollenkaan ilman leikkimaton roikkuvia leluja. Nyt kun hiukan liikkuu, viihtyy jo paremmin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   kiva kuulla <3 hei joo, totta! En ole näissä ihan perillä 😀 Kaikkea parasta teidän jengille <3

   Vastaa
 16. Susanna 29.04.2020

  Meillä on reppuna Tula Explore, en voi kun suositella! Saa kasvot menosuuntaan päin, sekä myöhemmin lapsen selkäpuolelle ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   hei huippua kuulla 🙂 kiitos!

   Vastaa
 17. Tipu 29.04.2020

  Äitiysfyssareilta olen kuullut, että raskauden jälkeiset tukivyöt ei ole oikein suositeltavia. Syvät vatsalihakset ilmeisesti pääsee paremmin töihin ilman mitään ulkoista tukea. Ei siis tarvitse potea huonoa omatuntoa vyön vähäisestä käytöstä! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   hmmm.. hei super hyvä pointti 🙂 kiitos!

   Vastaa
 18. jasmin 29.04.2020

  suosittelen leikkimattoa, hyvä fyysisen kehityksen kannalta ja meidän pieni viihtyi paljon leikkimatolla missä roikkui pehmoleluja:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   totta 🙂 ihana kuulla!

   Vastaa
 19. Veera Eskelinen 29.04.2020

  Meillä käytössä stokken kantoreppu. Siinä saa edessä molempiin suuntiin vauvan ja ollut selälle hyvä kantaa. Sitten saa myös kantaa selän puolella kun on molemnat. Nämä myydään joko yksitellen tai yhdessä. Ollut meillä huippuhyvä ostos! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.05.2020

   hei huippua kuulla 🙂

   Vastaa
 20. Vauva 1.5kk 29.04.2020

  Ainakin meille ei fysioterapeutti edes suositellut tuota tukivyötä vaan kehoitti antamaan keholle aikaa palautua omalla painollaan. Täällä myös sitteri ja itkuhälytin tarpeellisia! Leikkimatto on kyllä myös ihan suosikki ja siinä saatetaan viihtyä pitkiäkin aikoja höpisemässä leluille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   hei hyvä kuulla tämä 🙂

   Vastaa
 21. Hanna A 29.04.2020

  Babdy björnin rintareppu ei ole kauhean ergonominen, joten sitä ei kannata hankkia. Siinä kaikki paino tulee niskaan, joten helposti menee niska ja hartiat ihan jökkiin. Parempi vaihtoehto on esim. Tula explore. Siinä voi kantaa kasvot menosuuntaan sekä edessä ja takana kasvot kantajaan päin ? plus Tulalla on ihania kuoseja repuissa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.05.2020

   Kiitos paljon vinkistä 🙂 Hankin siis Tulan :))

   Vastaa
 22. Gyli 29.04.2020

  Stokke merkkinen kantoreppu on hyvä.Sitten kun vauva on jo iso niin sen saa myös selkään laitettua että ei ole pakko olla aina edessä se reppu.Oot suosittelut imetysteetä niin voitko siitä kertoa vähän lisää,että onko se auttannut maidon kanssa kun itellä ei tullut maitoa kahden edellisen raskauden jälkeen niin olisi kiva kokeilla sitä nyt kolmsnnen kanssa jos se vaan auttaa?Mukavaa vappua ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.05.2020

   Hei kiva kuulla 🙂 pitääpä katsastaa tuo Tula 🙂
   En tiedä teestä sen enempää.. tai sitä, että auttaako se ihan oikeasti 😀 Mutta itse oon tykännyt juoda!

   Vastaa
 23. Onpas aika kulunut nopeasti ja pienn on jo kuukauden vanha! Ja kasvanutkin kovasti. Näytät itsekin hyvinvoivalta. Iloitsen postauksestasi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   Kiitos <3

   Vastaa
 24. Hanna 29.04.2020

  Moi! Kantorepusta niin itse tilasin Tulan exploren ja on ollu kyllä huippu! Ja sillä voi just kantaa myös kasvot menosuuntaan. Ja itsellä on myös Doomoon imetystyyny, se on kans tosi hyvä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.05.2020

   hei huippua! pitääpä tsekata tuo Tula 🙂

   Vastaa
 25. Heini 29.04.2020

  Kannata hankkia imetystyynyn sijaan keinutuoli, jossa kahvat niin, että saa kädet niiden päälle ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   semmonen ei ihan mahdu meille 😀 hyvä vinkki! pitää testata kun tulee vastaan keinutuoli 🙂

   Vastaa
 26. Linda 29.04.2020

  Moikka! Onnea 1kk pikkuiselle ? Leikkimaton sijasta, voisiko pelkkä lelukaari toimia? Olisi helppo siirtää paikasta toiseen ja alle riittää viltti. Itsellä ei ole kokemusta, mutta jos joskus vielä saisi toisen lapsen, voisin kyllä kokeilla. Ne on myös aika kivan näköisiä. Leikkimatoissa, kun usein tuppaa olemaan niin paljon värejä, kuoseja ja härpäkkeitä ? Vaikka vauvallehan se tulee ja he taitavat niistä tykätä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   Kiitos <3 hei totta!!

   Vastaa
 27. Vilma 29.04.2020

  Hei ja paljon onnea uudesta perheenjäsenestä. ❤️ Meidän esikoinen on kohta 6 kk ja pakko todeta että se on kyllä totta että aika menee hurjaa vauhtia vauvan kasvaessa ihan silmissä. Äsken hänkin oli vasta pieni nyytti. ?

  Mun oli myös tarkoitus hommata imetystyyny mutta se sitten jotenkin jäi ja hyvä niin koska meidän vauva oli nopea ruokailija ja aika pian jo niin jänteväkin ettei häntä enää tarvinnut kaikin voimin itse kannatella. Joskus jos siltä tuntui niin laitoin hänen alle pari sohvatyynyä imetyksen ajaksi niin homma toimi niinkin.
  Leikkimatto sen sijaan on ollut ihan ehdoton, ollut käytössä joka päivä siitä saakka kun se hankittiin ja vauva saattaa joskus viihtyä siinä jopa tunnin leluja hypistellen. Tämä on ollut jo monta kuukautta hänelle mieluisaa. Lisäksi se auttaa vauvaa koordinaatiokyvyn harjoittelussa kun hän alkaa sitten yläpuolella roikkuvia leluja kurkottaa. ?

  Ihanaa vappua!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   kiitos <3
   niin se aika menee.. hurjaa!
   Kiva kuulla teidän kokemuksia 🙂 Kaikkea parasta sinne ja ihania hetkiä pienen kanssa <3

   Vastaa
 28. Taina 29.04.2020

  Hei!
  Onnea pienokaisen syntymän johdosta! ❤️ Tosi kaunis nimi hänellä. ?
  Meillä oli molempien lasten kanssa ahkerassa käytössä Ergobaby 360 -kantoreppu, se oli tosi kätevä, kun vauvaa voi kantaa siinä myös kasvot menosuuntaan päin. Se on myös nimensä mukaisesti tosi ergonominen, eivätkä paikat kipeytyneet useamman tunnin kanniskelunkaan jälkeen. ?
  Leikkimatto oli meillä ihan ehdoton, parin kuukauden iästä alkaen molemmat viihtyivät siinä tosi hyvin.
  Ostin esikoisen vauva-aikana Doomoo-imetystyynyn ja käytinkin sitä aika usein. Se oli vauvalle hyvin kotoisa ja lämmin paikka, joten hän nukahti oikeestaan joka kerta siihen ❤️?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   kiitos <3 hei kiitos paljon vinkeistä 🙂

   Vastaa
 29. Jenspa 29.04.2020

  Jos Manduca reppua tarkoitat niin se on kantoreppu. Rintareppu ei ole ergonominen kantajalle eikä vauvalle. Tula explore on yksi harvoista ergonomisista repuista minkä saa myös kasvot menosuuntaan. Toki pientä ei kannata kauaa pitää niin päin viriketulvan takia.

  Onnea vauvasta ja ihanan näköistä vauvaelämää teillä! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   okei.. en tajunnut 😀 En ole näissä niin pro.
   Kiitos paljon <3 ihanaa kevättä sinne 🙂

   Vastaa
 30. Huhuu 30.04.2020

  Manduca on KANTOreppu, googleta silla ja rintarepulla on eroa. Manduca on ergonminen, rintareppu ei 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   jaahas, en tajunnutkaan tuota 😀

   Vastaa
 31. Heidi 30.04.2020

  Meillä kävi täysin samoin Stokken New born setin kanssa! Alkuun ajattelin sen olevan täysin turha ostos, mutta onneksi vauva alkoi viihtyä siinä n. 2,5kk iässä ja nyt rakastaa sitä, kun eteen laittaa lelun roikkumaan ❤️ Rintarepuksi hankittiin meille Tula Explorer, siinä vauvaa voi kantaa myös kasvot menosuuntaan kun vähän kasvaa. On tykätty hurjasti! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2020

   hei ihana kuulla 🙂 Toivotaan samaa meille!
   Kiitos vinkeistä <3

   Vastaa
 32. Niina 30.04.2020

  Hei, ja onnea koko perheelle ?
  Mikä itkuhälytin teillä on käytössä? Se on täällä juuri parhaillaan mietinnässä ennen kuin pikkuinen syntyy ?.
  Iloista Vappua ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   Philipsin Avent. 🙂 olen kyllä tykännyt <3

   Vastaa
 33. Piitu 30.04.2020

  Mää oon tehny youtubesta näitä nopeita jooga juttuja kun selkä on kipee vaikka vauva syö nopeeta. Löydät ne nimellä postnatal yoga for upper body tensions ja sit postnatal yoga for nursing mothers. Kätevä ollu telkkarin youtubesta tehä krt pv ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   hei kiitos <33 pitää testata!

   Vastaa
 34. Eve 01.05.2020

  Hei! Täytyy tulla tähän kysymään että mikä on tuo ihana harmaa pyöreä matto joka näkyy kuvissa eteisessä? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   se on monta vuotta vanha.. enkä enää löydä tarkkoja tietoja tai kyseistä mattoa :/

   Vastaa
 35. Lotta 01.05.2020

  Täältä myös iso suositus Tula explore -repulle ? Mini vasta 1kk vanha joten ollut käytössä kasvot itseen päin mutta kasvaessa saa käännettyä toisin päin ?
  Myös leikkimatto on ollut yllättävän hyvä, mini on jo hieman jutellu ja hymyilly leluille. Kasvaessa varmasti innostuu lisää ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2020

   mahtavaa 🙂 ihania päiviä pienen kanssa <3

   Vastaa
 36. Kata 02.05.2020

  Meiltä kans iso suositus Tula explore-repulle!?? Ja leikkimatto oli myös kätevä, kun ostettiin sellainen missä voi olla sekä selällään lelukaaren alla, että masullaan niin, että lelukaaren saa käännettyä alas vauvan eteen. Kannattaa myös vähän katsella että siinä on monipuolisesti erilaisia leluja ja eri aisteille! On pitkäikäisempi ja aktivoi enemmän ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2020

   Huippua 🙂
   Hei joo, hyviä pointteja!

   Vastaa
 37. Sari Vuorinen 02.05.2020

  Näin se vaan on et jokaiselle muokkautuu omiin tarpeisiin soveltuvat apuvälineet ja ne jotka pelittää tilanteessa kun tilanteessa.
  Ihanaa kevättä perheellesi ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2020

   Niinpä <3 Kiitos samoin sinne 🙂

   Vastaa
 38. Laila Ranta 03.05.2020

  ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.05.2020

   🙂

   Vastaa
 39. Mary 05.05.2020

  Mun aikaisempi kommentti tais jotenki hukkua kun siihen ei oo näkyny vastausta 🙁
  Ajattelitteko missään vaiheessa ettette opettaisi vauvaa tutille?
  Mulla monia tuttuja jotka kokivat sen helpompana, kuin että tutin vieroitus sitten aikanaan 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2020

   heippa 🙂 en ole ehtinyt vielä kahlaamaan kaikkia kommentteja läpi. 🙂 vastaan kyllä, mutta siinä saattaa kestää 😀
   Mä koen tutin helpottavaksi kun on kaksi vanhempaa lasta jotka myös tarvitsevat aikaa kanssani. On mielestäni helpottavaa, että vauva rauhoittuu myös tuttiin, eikä rinnastani tule hänelle ”tuttia”.. 😀 näinkin olen kuullut monelle käyvän. Myös neuvolasta suositeltiin tuttia, kun imetys sujuu niin hyvin 🙂 Meillä myös molemmilla vanhemmilla lapsilla ollut tutit ja niistä on luovuttu ennen 2 vuoden ikää. Ne on viety metsään pupu/orava vauvoille ja se on sujunut hyvin! Koen, että vanhempana usein tunnistaa koska lapsella on hyvä kehitysvaihe luopua jostain tai oppia uutta. 🙂 Mielestäni kaikkein tärkeintä on, että jokainen perhe toimii kuten heille on parasta. Mukavaa kevättä sinne!

   Vastaa
   • Mary 06.05.2020

    Ahaa aivan, totta 🙂 mielenkiintoista. Mulla ei siis ole vielä omia lapsia mutta olen kovin kiinnostunut lapsista, kasvatuksesta, eri kasvatus tyyleistä ja hirmu mielenkiintoista kuulla millasia valintoja perheet tekee 🙂 todellakin on hyvä että perheet löytävät itselleen sopivat tavat. Mun mielestä on ollu tosi kiva lukea sun näitä lapsiin ja perheeseen liittyviä postauksia. Oikein mukavaa viikkoa, ja aurinkoisia päiviä sinne! 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 07.05.2020

     Hei ihana kuulla! Kaikkea parasta sinne :))

     Vastaa
 40. Tt 08.05.2020

  Pakko kommentoida, kun ollaan kuulostaa niiiin tutulta. Meillä suunnilleen samanikäinen trio, vaan poikapuolisina versioina ? Meillä siis kaksi viikkoa vanhempi vauva, ja rakastaa rintareppua ja vihaa tutteja (erityisesti bibs), ja newborn-istuinta. Rintapumpuista oon käyttänyt sekö manuaalista, että sähköistä, mutta kolmannen kohdalla löysin Emma-alipainepumpun ja aah, kuinka helppoa. Suosittelen! Vauva hoitaa työt ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2020

   eikä!!! Onpa ihana kuulla 🙂 Kaikkea parasta teidän jengille <3

   Vastaa
 41. Kaisa 01.07.2020

  Mua kiinnostaisi mistä olet hankkinut Vaavi-sänkyyn sopivat lakanat? Meillekin tulossa kyseinen sänky ja varsinkin aluslakanoita tuntuu olevan vaikea löytää suoraan sängyn kokoisia.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.07.2020

   mä oon käyttänyt vauvan peiton pussilakanaa lakanana. 🙂

   Vastaa
 42. Jenni Pettersson 06.07.2020

  Heip! Meillä on syntymässä vauva joulukuussa ja olemme katselleet stokke-trailz vaunuja. Ovatko edelleen olleet hyvät? Kävimme niitä viime viikolla kokeilemassa ja olivat aika isot ja painavat muihin merkkeihin verrattuna. Onko tästä ollut teille haittaa? Kiitos vastauksesta ? ps. Jos myyt jossain vaiheessa tuon newborn tuoli osan olisin kiinnostunut ostamaan ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.07.2020

   Me ollaan tykätty näistä paljon! On ehkä just piirun verran isommat, mutta tosi helpot ja kätevät. 🙂 Me tykätään kyllä näistä vaunuista!
   Mä voisin myydä sen osan viimeistään 3kk päästä. Laita vaikka mailia, jos olet kiinnostunut <3 ja hei perjaatteessa voisin myydä kyllä myös sen vaunujen koppa-osan, jos ostatte Trailzit.. sitten ei tarvitsisi ostaa sitä uutena 🙂

   Vastaa
   • Jenni 09.07.2020

    Heips! Kiva ? Laitellaan viestiä siitä newborn osasta ja vaunukopasta sitten kun se on teille ajankohtaista. K:nummella asustellaan niin ei pitkä matka noutaa.

    Vastaa
    • Sara Parikka 09.07.2020

     okei, hei huippua 🙂

     Vastaa
 43. Reeta 11.09.2020

  Hei, mikä itkuhälytin teillä on?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2020

   Heippa, meillä on philips avent itkuhälytin 🙂

   Vastaa