kodin rakkain paikka

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, lapset

Kaupallinen yhteistyö / LähiTapiola

Moikka! Toivottavasti teillä on ollut mukava viikko :).

Tiedättekö sen Suomen kaunein koti -ohjelman, jossa tutustutaan upeisiin ja persoonallisiin koteihin? Siinä asukkaat aina asettavat punaisen maton heidän lempipaikkaan kodissa. Tämä on mielestäni todella mielenkiintoinen kela ja kertoo niin paljon ihmisestä sekä siitä mikä hänelle on tärkeää. Meidän kotona mun lempipaikka löytyy saarekkeen takaa. Kokkaan melkeinpä joka päivä (usein moneen otteeseen) ja rakastan ruuanlaittoa. Avokeittiö olikin ihan ehdoton, kun suunniteltiin meille kotia. Tykkään siitä, että voin samalla leipoa/valmistaa ruokaa ja viettää aikaa perheen kanssa. Saarekkeen takana on turvallinen olo ja tykkään sen takaa avautuvasta näkymästä paljon.

Meidän kotona on myös muita paikkoja jotka ovat erityisesti mieleeni. Esimerkiksi: makkarin yhteydessä oleva iso parveke, makkarin sisäikkuna, etuoven sisäänkäynti, kylpyamme ja infrapunasauna. <3 Mikon lempipaikka löytyy sohvannurkasta. Hän tykkää siitä kuinka korkea tila avautuu ja portaat näkyvät. Matilda tykkää piirrellä luonnonvalossa ja hänen lempipaikka on oman huoneen kirjoituspöydän ääressä. Mimosa taas rakastaa selailla kirjoja ja hänen kertoi tärkeimmän paikan löytyvän omasta sängystä. <3 Tytöt oli niin liikkiksiä, kun he tosissaan pohtivat että mitkä ovat parhaita paikkoja ja miksi.

       

Kun muutettiin helmikuun puolessa välissä meidän rakennuttamaan kotiin soitin LähiTapiolaan ja kyselin millainen turva olisi kaikista paras. Mulle oli tärkeää kuulla kuinka meidän talo turvattaisiin mahdollisimman hyvin. Meidän lähipiirissä on palanut yksi asunto ja en ollut aiemmin hahmottanut kuinka paljon tuhoa suht paikallinen tulipalo saa aikaan. Elämänturvaaminen helpottaa mun omaa mieltä, koska tiedän että jos jotain kamalaa tapahtuu niin saamme apua. Koti on meille se kaikista tärkein paikka ja siellä on myös tunnearvoltaan suurimmat aarteet. Välillä tuntuu, että lähden murehtimisen tielle ja näen paljon vaaran paikkoja. Näihin ajatuksiin auttaa todella paljon se, että elämää on turvattu ja pohdittu etukäteen. Elämä kun tuppaa yllättämään väkisinkin ja niissä tilanteissa ei kaipaa lisähaastetta. Päin vastoin. <3

Mun haaveet asumiseen liittyen ovat aikalailla täyttyneet kuluneen vuoden aikana. Uskon, että asutaan nykyisessä kodissa pitkään. Joskus toki haaveilen talosta meren tai järven rannalla.. Oon aina ajatellut, että jos asuisin veden äärellä niin kävisin uimassa vuoden jokaisena päivänä. Mun ajatuksissa ihanneminä käy nimittäin avannossa. 😀 Hei nyt vasta tajusin, että en ole koskaan postannut tuosta ”ihanneminä” aiheesta. Kirjoitan pian. 🙂

Haaveet kotiin liittyen on musta aivan ihania ja niitä on parasta myös kuulla toisilta. Tykkään tosi paljon kysyä kavereilta, että millaisia haaveita ja suunnitelmia heillä on tulevaisuuden kotia ajatellen. Koti on jotenkin niin henkilökohtainen paikka ja on kiinnostavaa kuulla kuinka erilaisia tarpeita meillä kaikilla on. Meidän muutama läheinen etsii tällä hetkellä omaa kotia ja ihan fiilareissa koluan heidän kanssa ilmoituksia läpi. Mähän myös yllytin siskon perheen aikoinaan tähän naapurustoon. 😀

Millaisista asioista sinä haaveilet asumiseen liittyen? On muuten jännää, että monesti asumiseen ja koteihin liittyy tietty fiilis. Ei ole yhtä asiaa tai helposti sanotettavaa kokonaisuutta, vaan tunne siitä että tämä on meille hyvä. Uskon, että asunnon suhteen sen kyllä tietää kun oikea kolahtaa. Parisuhdetta ajatellessa kannattaa antaa aikaa.. Hehe. 😉

Meille on tärkeää, että kodista pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Opetamme pieniä lapsia kohtelemaan taloa ja tavaroita kunnioittavasti. Tietty joskus voi sattua vahinkoja ja siinä kohtaa kotivakuutus jeesaa. Haluan kuitenkin, että tytöt välittävät heidän omista tavaroista ja myös meidän yhteisistä tiloista jne. Kiinnitetään huomiota myös siihen, että hoidetaan kaikki huoltohommat ajallaan jotta talo voisi mahdollisimman hyvin. Ihan eri tavalla sitä kyllä suhtautuu asumiseen, jos vertaan sitä kun muutin pois kotoa ekaa kertaa.. 😀

Täältä pääset tutustumaan LähiTapiolan elämänturvaan. LähiTapiolan verkosta ostettu kotivakuutus kodin irtaimistolle -30 % ensimmäisen vuoden maksusta. Tarjous on voimassa 22.6. – 31.8.2020 uusille kotivakuutusasiakkaille. Oon miettinyt, että ne asiat jotka merkitsee eniten, haluan vakuuttaa mahdollisimman järkevällä tavalla. Tykkään myös tasaisin väliajoin pallotella vaihtoehtoja ammattilaisten kanssa. Olisi ihanaa lukea teidän ajatuksia asumisesta. Mikä on lempipaikka ja mitä haaveita teillä on asumiseen liittyen? 🙂 Kiitos, jos jaksat kirjoittaa! Kivaa loppuviikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

36 kommenttia

 1. Miisa 20.08.2020

  Heippa Sara, mikä lattia teillä on yläkerrassa? Näyttää todella hienolta♡:) ja koko talo muutenkin, huomaa että sinulla on silmää sisustamiseen!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   kiitos paljon <3 oon opiskellut sisustussuunnittelua ja muutenkin koko ala on lähellä sydäntäni 🙂 Meillä on laminaatti yläkerrassa, en nyt millään muista tarkkaa sävyä! Voin kyllä kaivaa sen 🙂

   Vastaa
 2. Elli 20.08.2020

  Tää oli hyvä postaus ja tätä oli kiva lukea.??Postauksen kuvat ovat aivan ihania ja teidän talo on todella kaunis.?Minun lempipaikka kotona on oma sänky, kun siinä pystyy lukemaan kirjaa, se on pehmeä, turvallinen ja siihen on ihana heittäytyä pitkän koulupäivän jälkeen.?Minun haaveeni asumisen suhteen on ollut samanlaiset monen vuoden ajan.Itse haluaisin asua kauniissa omakotitalossa, joka sijaitsisi järven rannalla ja olohuoneesta olisi isot ikkunat järvelle päin.?Itselleni on myös todella tärkeää se, että kodissa olisi paljon luonnonvaloa sekä kodista pidettäsiin hyvää huolta.?Mukavaa loppuviikkoa teidän koko perheelle?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   hei vitsit miten huippua kuulla <3 KIITOS!
   Aivan ihana haave sinulla.. tuo "kodista pidettäisiin hyvää huolta" iski muhun isosti. mahtava lause ja kertoo paljon <3 pitää napata itselle mieleen 🙂 Ihania päiviä myös sinne <3

   Vastaa
 3. Magdalena 20.08.2020

  Ite oon kasvanut vanhassa rintamamiestalossa ja koko ikäni kuvitellut myös oman tulevan perheeni vanhaan puutaloon. Reilu vuos sitten löytyi meille se juuri sopiva ja ihana koti. Vuoden aikana lempipaikat kotona on vaihtuneet monia kertoja ja usein onkin vaikee sanoa vaan yks lempipaikka, koska koti on kaikkiaan niin ihana. Tällä hetkellä kuitenkin istun paviljongin alla omassa puutarhassa vanhojen omena- ja luumupuiden ympäröimänä ja mietin, että tämä se vasta onkin ihanaa! Muita rakkaita paikkoja on lasiveranta, olohuone+ruokailuhuone sekä yläkerran ”kirjastohuone”.

  Tällä hetkellä odottelen ensimmäistä vauvaani ja pesänrakennusvietti on päällä. Vuoden asumiskokemuksella tietää jo mikä meille toimii ja mitä pitää vielä muokata omanlaiseksi ja varsinkin vauva-arkeen sopivaksi.

  Taitaa olla eka kerta kun kommentoin, mutta haluan kiittää ihanasta, inspiroivasta ja rennosta blogista, jota on aina ihana tulla lukemaan!

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   kiitos viestistä <3 oli ihana lukea!
   Kuulostaa aivan ihanalta ja siltä, että teidän kodissa on hyvä olla 🙂 Tekisi mieli heti nähdä kuvia tai tulla moikkaamaan 😀

   Oi ONNEA!! miten spesiaalia. Kaikkea parasta odotukseen ja iso kiitos kun olet ollut messissä! <3 Kiitos!

   Vastaa
 4. Henriikka 20.08.2020

  Rakastan mun makuuhuoneen vaaleaa värimaailmaa kalusteiden osalta ? (asun siis vuokralla, joten isompia muutoksia ei voi tehdä?) Joskus kun muutan toivottavasti omistusasuntoon, niin haluaisin oman saunan, avokeittiö/olkkari yhdistelmän ja sellasen persoonallisen kodin! ?❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   kuulostaapas kivalta 🙂 <3 Persoonallisuus on kyllä mahtavaa!

   Vastaa
 5. Miisukan 20.08.2020

  Ihanne minä, loistava postaus aihe. Pitäisi itsekin tehdä lista millaisena itseni kuvittelisin. Ehkä sitä oikeasti alkaisi tekemään niitä asioita jos ne ensin kirjottaisi ylös eikä vaan hautoisi mielessään?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   hei just niin <3 mä palaan tähän pian :))

   Vastaa
 6. Kaisa 20.08.2020

  Me haaveillaan oman talon rakentamisesta lähivuosina, ja talon yhteyteen täytyy saada erillinen ”saunatupa” ? Unelma olisi rakentaa joen tai meren rannalle, mutta kelvolliset rantatontit on niin harvassa, puhumattakaan hinnasta?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   Aaah I H A N A haave <3 eihän sitä koskaan tiedä miten elämä yllättää 😉

   Vastaa
 7. S 20.08.2020

  Näyttää ihanalta! Mistä tuo teidän olkkarin matto muuten on? Ja miten lasikaide portaissa on toiminut lasten kanssa, remontti tulossa ja vähän haaveilen samanlaisesta, nään mielessäni vaan jo ne pienet kädenjäljet kaikkialla 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   kiitos 🙂 <3 se on jotexista! Hyvä hintalaatusuhde 🙂
   hehehhe.. lasi pysyy yllättävän puhtaana ja sen saa nopeasti myös pyyhkäistyä esim siivousliinoilla puhtaaksi. 🙂

   Vastaa
 8. Laura Simola 20.08.2020

  Sinun blogiasi on kiva lukee olet niin aito Sara

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   kiitos ihanasta viestistä <3

   Vastaa
 9. Paula 20.08.2020

  Ihana koti teillä <3
  Omassa kodissa keittiö on tärkein, tai ainakin siellä vietän suurimman osan ajastani 😀 Meillä on koti kaupungissa, mutta haaveillaan mökistä maalla. Mikä mahtaa olla teidän olohuoneen lattian väri? Sopii niin hyvin kuultomaalatun hirten kanssa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   hei ihanaa.. olisipa täydellinen kombo! <3 En nyt millään muista mikä oli tarkalleen laatan sävy.. mutta se on vaalean harmaa ja samalla lämmin 😀

   Vastaa
 10. Jonna 20.08.2020

  Meillä alkaa nyt uuden kodin rakennus. Me myös rakennutetaan ja päästään ensi kesänä asumaan. Tää on meidän ensimmäinen oma talo! Mulla kans keittiö ja olohuone tärkein! Meille tulee saareke josta avautuu hieman samalla lailla näkymä sitten ruokapöytään ja sohvalle! Saareke on aina ollut haave ja niin että siihen tulee se liesi, jotta pystyy, seurustelemaan ystävien kanssa! ❤️ Teillä on kyllä todella nätti koti! ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   IHANAA 🙂 Sulla on siis juurikin sama haave <3 tulet rakastamaan saareketta! 🙂 Kiitos ja tsemppiä paljon <3

   Vastaa
 11. Heidi 21.08.2020

  Ei liity aiheeseen mutta mistä on sinun ihana sininen neuletakki joka sulla oli päällä eilisissä stooreissa? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   Se on hm :)) kiitti!

   Vastaa
 12. Elina 21.08.2020

  Haaveissa olisi ostaa ensimmäinen oma asunto lähitulevaisuudessa, alue vaan vielä mietinnässä. Tottunut asumaan Helsingin kantakaupungissa, mutta saa nähä mistä eka oma koti sitten löytyykään. Toiveet vievät kuitenkin aina veden äärelle. 🙂 Lempparipaikat kodissa ovat ehdottomasti isot ikkunalaudat ja sohva!

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   Onpas jännittävää 🙂 oman asunnon osto on niin konkreettinen ja iso asia <3 Vesi on elementtinä kyllä niin rauhoittava 🙂 Aaah, isot ikkunalaudat on kyllä parhautta!

   Vastaa
 13. Anna 21.08.2020

  Hei, tykkäisin kovasti lukea sun blogia, mutta nykyään sekä puhelimeni että läppärini herjaa sivustollasi, ettei tämä ole turvallinen eikä täysin suojattu, joten blogisi lukeminen on jäänyt vähemmälle. Onko tälle mahdollista tehdä jotain? Olisi ihanaa jatkaa lukemista ”turvallisilla” sivuilla. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   kiva kuulla, että tykkäät.. 🙂 Hmmmm.. laitan tästä viestiä heti koodaajalleni. Toivotaan, että selviää mistä on kyse <3

   Vastaa
 14. Hanna 21.08.2020

  Hei mistä saa tollaisia vitriinissä näkyviä jalallisia puujalustoja tollasiin lasten piirroksiin tms?! Todella kivat!

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2020

   Ne on ostettu aikoinaan jostain askarteluliikkeestä.. mutta löytyisiköhän Tigerista? 🙂

   Vastaa
 15. Eve 23.08.2020

  Asun itse rakentamassa omakotitalossa ja vielä 11-vuoden asumisen jälkeenkään en täysin osaa sanoa lempipaikkaani kodissamme? Rakastan tilavaa, avaraa kokonaisuutta. Käytännöllisyyttä ja valoisuutta? Kotimme sijaitsee luonnonkauniilla paikalla joten ikkunoistamme avautuu harmoniset maisemat. Rakastan lasteni huoneita, olohuoneen fiilistä takkatulen leimutessa, koristeovia työhuoneeseeseen, erkkeriä, parvekkeelta avautuvaa maisemaa, isoa pihaa jossa näen lapsieni leikkivän ja pelaavan. Rakastan nukkua tilavassa makuuhuoneessamme, siellä on hyvä hengittää. Saunassa rentoudun parhaiten, rakastan istua lauteilla jalat suorina, seinään nojaillen ja katsella saunamme isosta ikkunasta ulos. Vuodenajat vaihtelee mutta maisema on aina niin kaunis. Rakastan saunan tunnelmaa, tuoksua ja sen antamaa fiilistä ehkä eniten? Haaveilen sisustukseen liittyvistä hankinnoista, sen suhteen löytyy aina inspiroivaa. Kiitollinen olen siittä että saan tarjottua lapsilleni mukavan kasvuympäristön, kodin missä on tilaa touhuta niin sisällä kuin ulkona.

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.08.2020

   Hei teidän koti kuulostaa aivan ihanalta <3 Siellä on taatusti hyvä olla 🙂 Kiitos paljon viestistä <3 oli ihana lukea! mäkin mietin usein kuinka kiitollinen olen lasten kasvuympäristöstä.. <3 Kaikkea parasta teidän perheelle!

   Vastaa
 16. Sonja 27.08.2020

  Hei! Teillä on niin kaunis koti! Mikä väri on tuo teidän vihreä makuuhuoneen seinä? Se on upea!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.08.2020

   se on tikkurilan sävy vuono. 🙂

   Vastaa
 17. ninze 30.08.2020

  Hei mistä tuo valkoinen neuletunika/paita on? Aivan ihana! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2020

   kiitos, se on odd mollyn 🙂

   Vastaa
 18. Anna 13.03.2022

  Hei, mistä nuo olohuoneen pystysuuntaiset kaihtimet on hankittu? 🙂 itsellä haaveissa samanlaiset, kun olohuoneessa on isot ikkunat.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2022

   Mikähän firma se oli.. olisiko pk-seudun kaihdin. 🙂 Meillä on lamellit ja niitä saa monilta eri firmoilta 🙂

   Vastaa