sohvapöytä

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus

*Olen tehnyt viime vuonna yhteistyötä Hakolan kanssa. Tämä postaus on toteutettu itsenäisesti ja tuotteesta ei ole saatu alennusta tms. 

Heippa! Me ollaan pitkään oltu ilman sohvapöytää. Vauvan kanssa se on ollut kätevää, kun on ollut tilaa leikkiä maton päällä. Iltaisin ollaan kyllä kaivattu laskutilaa iltapalalle ja ollaan väsätty mitä ihmellisempiä virityksiä. 😀 Monesti juon myös aamun ekan kahvin olkkarin matolla ja katson Melinan leikkimistä. Oon sitten aina piilotellut kahvikuppia sohvan alle ja toivon ettei se kaadu. 😀 Kovin kätevää!

Halusin miettiä sohvapöydän tarkasti ja en vain löytänyt sopivaa mallia. Toivoin sellaista pöytää joka kestää aikaa, kulutusta ja on siro sekä ajaton. Halusin myös, että pöytä on aavistuksen sohvaa matalammalla ja koon puolesta toivoin yli 80cm, mutta alle 100cm. Meiltä löytyy alakerrasta paljon kulmikkaita muotoja (hirsi, laattalattia, portaat), joten pyöreä pöytä houkutteli enemmän kuin neliö. Myös meidän kiintokalusteista löytyy sen verran paljon mustaa, että en halunnut sitä väriä sohvapöytään. Lisäksi alakerrassa on  puuta monessa eri sävyssä, joten puun eri sävyt epäilytti myös. Siinä onkin listattuna jo muutama kriteeri.

 

Päädyimme Hakolan Round-sohvapöytään. Koko on 90cm halkaisija, 32cm korkeus ja värinä valkoinen. Silmän kesti kyllä hetki tottua sohvapöytään, kun tila oli ollut ”vapaana” niin pitkään. Mietin myös aluksi, että mitenhän valkoinen tulee sopimaan.. Mitä enemmän olen tottunut pöytään, sitä enemmän pidän siitä. Pöydässä yhdistyy metalli ja helppohoitoinen laminaatti. Ihanaa on tietty se, että Round-sohvapöytä on valmistettu Hakolan huonekalutehtaalla Etelä-Pohjanmaan Jurvassa. 🙂 Jotenkin niin symppistä!

Nyt ollaan taas askeleen lähempänä ”valmista”, vaikkakin uskon, että koti on jatkuvasti muovautuva asia. Haluan kuitenkin, että isommat hankinnat tehdään aina harkiten ja niin että ne kestää aikaa. Seuraavana listalla on tv-taso ja valaisin keittiön pöydän ylle. Täytyy muuten vinkata teille Studio McGee sarjasta. Se löytyy Netflixistä ja on aivan ihana. Juuri semmoista kevyttä katsottavaa ja ihanan inspiroivia sisustuksia. Meinaan katsoa sarjan uudemman kerran ja mä en IKINÄ katso mitään toiseen kertaan. 🙂 Aurinkoa pakkaspäivään! Me suunnataan luistelemaan! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Sarianna 17.01.2021

  Saan sulta niin paljon inspistä aina! ? olemme ostaneet meidän ensimmäisen asunnon joka on nyt rakenteilla (rivari-kämppä) ja loppuvuodesta olisi muutto edessä. Istun suuremman osan vapaa-ajasta selailemassa sisustus aiheita ja piti siis vaan oikeastaan sanoa et ihastelen sun sisustustyyliä ja saan paljon ideoita teidän sisustuksesta! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2021

   eikä, ihana kuulla 🙂 KIITOS!!!!
   En kestä kuinka ihana viesti tämä on <3 Onnea tuhannesti uudesta kodista. Vitsit miten kiva kun pääsette seuraamaan sen edistymistä ja sitten muuttamaan ekoina sisään. Niin ihanaa! 🙂 Halaus sinne talvipäivään!

   Vastaa
 2. Taija 17.01.2021

  Sun vinkkaamaana katsoin studio mcgeen yhden päivän aikana, ihana sarja ❤️ rakastin myös pukeutumistyylejä sarjassa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2021

   Eikä, ihana kuulla 🙂 <3 siis joo, mä myös rakastin katsoa niitä vaatteita ja tyylejä 🙂 Niin inspiroivaa!

   Vastaa
 3. Elina 18.01.2021

  Onpas nätti pöytä! 🙂 ihastelin myös tuota marmorialustaa, saako udella mistä mahtaa olla? Itsekin haaveillut tuollaisesta, mutta ei meinaa löytyä sopivaa mistään. :/

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2021

   Kiitos paljon 🙂 Marmorialusta on h&m homesta 🙂 Siellä on todella kivoja ja eri värisiä. 🙂

   Vastaa
 4. Emmi 18.01.2021

  Moikka!

  Olen selannut sun blogia tässä muutamana päivänä. Kerroit jossain postauksessa, että teillä on yli 40 neliöinen terassi. En löytänyt terassista kuvia, niin voisitko tehdä postauksen siitä? Itseäni kiinnostaisi mm. terassin materiaali. Teittekö terassin itse vai tekikö talon rakennusfirma sen? Toki postaus voisi olla helpompi tehdä vasta kun lumet sulavat?.

  Samalla luin että teillä on makkarissa parveke. Minkä kokoinen parveke on, onko tehty samasta materiaalista kuin talo? Oletko sisustanut parveketta jotenkin?

  Meillä kanssa viime keväänä valmistunut talo, keväällä olisi tarkoitus tehdä terassi, parvekettakin mietimme, mutta jätimme tekemättä kun parvekkeen maisemana olisi ollut vastapäisen talon seinä?.

  Ihana blogi sulla, oon lukenut lähes alusta asti. Salkkareissakin olit paras näyttelijä, toivottavasti tuut vielä joskus takas sarjaan. Meillä on 4 lasta ja juuri muutama viikko sitten sain kuulla odottavani kaksosia. Vauvojen syntyessä isommat ovat 1.5v, 2v, 4v ja 5v, joten aikaa ei tule olemaan liikaa? Sun blogista saa hyviä ideoita ihan kaikkeen, esim. leipomiseen ja sisustamiseen. Olisipa itsekin aina noin positiivinen ja energinen, mutta lapset vievät kaikki energiat aika helposti.
  Tulipas tästä nyt pitkä kommentti?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.01.2021

   kiitos viestistä 🙂 Oi ihanaa, onnea valtavan paljon! Onpa teillä ihanan iso perhe <3 kaikkea parasta raskauteen! Ja hei en mäkään kyllä aina ole iloinen tai positiivinen 😀 Aamuisin mun on vaikea herätä ja oon kunnon mörökölli + välillä hermostun lapsille ja kaikkialla on vaan kaaos 😀 Ihan perus meininkiä siis täälläkin!

   Meidän terassista teen varmasti enemmän juttua sitten keväällä/kesällä. Meidän piha tehtiin Kotoisa ohjelmassa (mtv3/ 03.02) ja sen takia en ole voinut kuvailla terassilla. 🙂

   Parveke on noin 15 neliötä ja sisustan siellä tulevana keväänä. Tarkoituksena on saada se valmiiksi 🙂

   Ihanaa viikkoa sinne 🙂

   Vastaa
 5. Emma 18.01.2021

  Ai se Cobellon metallinen sohvapöytä on lähtenyt vaihtoon ? Metsästin aikanaan samantyylistä niin on jäänyt mieleen blogistasi ? Tämä valkoinenkin on kyllä kiva ?
  Meidän nykyinen sohvapöytä on muuten myös Jurvasta, muttei Hakolan vaan Hiipakan ? Jurvassa onkin ilmeisesti pitkä historia huonekalujen valmistuksessa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.01.2021

   se cobellon pöytä on meidän parvekkeella 🙂 Se on kyllä ihana, mutta ei vaan jotenkin sopinut olkkariin. 🙂
   Jurva on kyllä symppis!

   Vastaa
 6. ML 18.01.2021

  Mistä tuo matto oli hommattu?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.01.2021

   vm carpet 🙂

   Vastaa
 7. Kata 18.01.2021

  Moikka, täällä sama pöytä ostoskorissa, mutta en osaa päättää onko musta vai valkoinen meille parempi 😀 Olen miettinyt tuota pitkään ja kun huomasin sulla tämän niin päätin. että nyt sen ostan kyllä. Meillä on valkoinen hattara matto alla ja valkoiset tasot muuten olkkarissa ja keittiössä, siksi mietin mustaa mut on toi valkoinen kyllä niin upea 🙂
  Mietityttää hiukan tuo korkeus, tuntuuko se matalalta kun sohvalla istuu?
  Teillä on kyllä niin nätti sisustus.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.01.2021

   Oi kuulostaa hyvältä 🙂 Olisikohan teille musta sitten passeli? 🙂 Kyllä se on pikkuisen matala, mutta silleen hyvällä tavalla. Mä tykkään enemmän tästä matalasta.. jos olisi korkeammalla niin voisi tuntua liian massiiviselta.
   Kiitos paljon <3

   Vastaa
 8. Katariina 19.01.2021

  Minulla ollut jo kauan haaveissa tämä Hakolan sohvapöytä. Voisitko kertoa miten päädyit valkoiseen väriin? Itse en nimittäin osaa päättää valkoisen ja mustan värin väliltä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2021

   Kiva kuulla 🙂 Meillä on sen verran paljon kotona mustaa, että halusin ehdottomasti valkoisen. Kaipasin olkkariin raikkautta ja mietin, että musta imee itseensä väriä.. Tosin jos meillä olisi valkoinen keittiö jne jne, niin voi hyvin olla että olisin päätynyt mustaan. Nää on kyllä aina vaikeita pohdintoja 😀 TSemppiä päätökseen <3

   Vastaa
 9. Anna 20.01.2021

  Ihanan näköistä teillä! Me muutettiin juuri ennen joulua uuteen kotiin ja paljon asioita, mitä pitäisi hankkia tähän kotiin. Haluan kuitenkin tehdä hankinnat rauhassa, jotta vältyttäisiin hutiostoilta. Näistä sun kotipostauksista saa kyllä aina ihanasti inspiraatiota, kiitos siis näistä(kin) postauksista. 🙂 PS. Kiinnostais tietää, minkä sävyinen ja kokoinen teidän olkkarin matto on? (Ilmeisesti siis VM carpetin matto kyseessä?)

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2021

   Oi onnea uuteen kotiin <3 Mulla on ihan sama tavoite 🙂
   Ihana kuulla, että tykkäät näistä 🙂 Matto on vm carpetin HATTARA / koko 3x3 metriä ja väri BEIGE 🙂

   Vastaa
 10. Aino 20.01.2021

  Moikka!
  Onko tuo sohvapöytä kuinka tukeva? Eli saako pieni lapsi sitä helposti kaadettua? Olen kauan etsinyt meille hyvää sohvapöytää, joka olisi tukeva mutta silti nätti. Meillä on 9 alle 10v lasta (olemme uusiperhe), joista nuorimmat ovat juuri seisomaan/kävelemään opettelevat kaksoset.? Tämä sohvapöytä ainakin näyttää tarpeeksi matalalta, kun kaksoset kiipeilevät minne sattuu ja tietysti tulevat alas miten päin tahansa?. Kaikki tavarat on jouduttu nostamaan tyyliin katon korkeudelle, ettei sisaruksetkaan onnistu tuhoamaan mitään painiessaan…?
  Onko teillä muuten portaissa lapsiporttia? Meillä oli ennen, mutta otimme pois kun homma meni vähän vaaralliseksi sisarusten auttaessa pienempiä portin yli?.
  Olisko sulla muuten hyviä suosituksia pääkaupunkiseudulta, minne voisi mennä lasten kanssa? Mielellään aidattu/sisäpaikka, koska tämän lapsimäärän kanssa ei ole ihan helppo vahtia kaikkia?.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2021

   tätä on kyllä vaikea kaataa, kun on sen verran matala 🙂
   Wau mikä jengi teillä on <3 Upeaa!! Kaikkea parasta teidän perheen 2021 vuoteen 🙂

   Vastaa