kesän 2021 suunnitelmat

kuulumiset, lapset, loma, me, travel

Moikka! Mä oon alkanut miettimään tarkemmin kesää ja pyrin tekemään jo vähän suunnitelmia. Ainakin haluan listata ylös ideoita, niin että voidaan sitten spontaanisti lähteä toteuttamaan jotain kivaa retkeä tms, kun sää ja fiilis on sen mukainen. Kesällä on parasta se, kun seiskalta voi vielä lähteä käymään rannalla ja vuorokauteen tulee valon myötä paljon enemmän pelivaraa. Tullaan viettämään kesä pitkälti kotona ja meidän terassialuetta tuunataan vielä asteen verran parempaan suuntaan tulevina viikkoina. Kirjoitan aiheesta pian lisää. 🙂

Musta tuntuu, että kesä on päässyt tänä vuonna yllättämään. Viime päivinä on ollut aivan ihana lämpö ja yhä useammat mailit loppuu ”kivaa kesää” tyyppisesti. 😀 Mä olen selkeästi vielä kevät moodissa, mutta vaihdan tämän asap! 🙂 Postauksen kuvina on 2020 kesäkuvia ja vitsit mitkä kuukaudet meillä onkaan taas edessä! <3

Meidän kesä tulee olemaan omalla tapaa myös jännä, kun syksyllä odottaa koulu ja keskimmäisen eskari. Aika menee niin hurjaa vauhtia. Vaikka olen herkkä noin muutoinkin, niin huomaan että tämä esikoisen kouluun meno nostaa aivan uudella tavalla tunteet pintaan <3. Oon pyrkinyt hieman rauhoittamaan mun kesää ja syksyä (töiden osalta), jotta pystyn keskittyä olennaiseen. Meidän tytöt jää kesäkuun puolesta välistä lomalle ja on sinne elokuun puoleen väliin saakka kotona. Tehdään osittain töitä läpi kesän, mutta Matilda ja Mimosa on jo sen ikäisiä, että ne keksii omia touhuja muutamaksi tunniksi esim. kun Melina nukkuu päikkärit ja silloin voi hoitaa pakolliset työasiat.

RANNAT & LEIKKIPUISTOT / Meidän lapset on keskenään eri-ikäisiä, joten suosin tulevana kesänä eriyisesti sellaisia paikkoja, joista löytyy kaikille jotakin. Tykkään eniten kokonaisuuksista joista löytyy: ranta, leikkipaikka, kahvila tms. Onneksi tämmöisiä kokonaisuuksia löytyy meidän läheltä useita vaihtoehtoja.

KIIPEILY / Kokeiltiin lasten kanssa viime kesänä ensimmäistä kertaa vaijerikiipeilyä seikkailupuistossa ja vitsit miten kivaa se oli! Näitä paljon lisää. 🙂 Lapset kehittyy hurjaa tahtia ja heidän avulla tulee itsekin uskallettua vaikka mihin.  Iso suositus myös aikuisille! 😀

RETKEILY / Me tykätään tehdä päiväretkiä ja veikkaan, että ne tulee olemaan tämän kesän ykkösjuttu! Nimenomaan sellaiset kohteet mistä päästään yöksi kotiin. 🙂 Toissa kesänä mentiin aamupäivällä piknikille kulosaareen ja jatkettiin siitä extempore Korkeasaareen. Tultiin vasta illalla takaisin ja edelleen muistan kuinka ihana retkipäivä se oli. Pitääkin listata kaikki kohteet ylös ja hei vinkkejä saa myös antaa 🙂

LÖTKÖTTELY / Se kun ei ole mitään tekemistä.. <3 Näitä päiviä monta! Mun työ on hektistä ja jatkuvasti läsnä… nautin sellaisista päivistä jolloin vain ollaan ja ei ole suunnitelmia. Tuntuu, että ne on myös lapsille tärkeitä hengähdyksiä arjen keskellä ja heillä syntyy ihan parhaat mielikuvitusleikit usein juuri silloin.

TAMPERE / Ollaan käyty nyt jo monta vuotta putkeen Tampereella ja meinataan suunnata sinne tänäkin vuonna. Tosin nyt ajateltiin käydä pitkästä aikaa Särkänniemessä. 🙂 Meidän tytöt on käyneet siellä kerran, joskus 2 ja 4.v, joten nyt aukeaa ihan uusi maailma! Sitten tietty Pikku2 puisto ja vohveleita!

TÄLLÄ KERTAA JÄÄ VÄLIIN / Ajateltiin siirtää Muumimaailma tältä vuodelta ensi vuodelle ja samaten Naantali jää samassa väliin. Mökkeily.. Oltiin viime vuonna useaan otteeseen mökillä, mutta tänä vuonna suunnitelmana on olla enemmän kotona. 🙂 Kiire ja suorittaminen saa myös suosiolla jäädä pois. Niitä ei tarvita!

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

26 kommenttia

 1. Sofia 13.05.2021

  Oii mitä ihania kesäsuunitelmia???
  Mä ainakin aijon mennä mökille perheen kanssa, ulkoilla Helsingin keskustassa, syödä paljon jätskiä ja vaan olla ja nauttia kesästä✨

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   PARASTA 🙂 kuulostaa ihanalta <3

   Vastaa
 2. Sonja 13.05.2021

  Seurasaari on kyl nyt ollu upea! Auringon paisteella ja kirkkalla säällä itämerikin on suorastaan turkoosi ja saaressa se ihana kiertopolku rakennuksineen! Plussaa jädekiska(t), reitin alkuun tulleet uudet teräksiset vessat, jotka ei ollu ainakaan äitienpäivänä yhtään tyypillisien bajamajojen kaltaisia bakteeripesiä! Seurasaaren puoli myös lasten kanssa on varjot ja valo: helteelläkin pääsee kivasti varjoon tarpeen tullen, ja tuuli ei tee oloa niin tukalaksi! Se alueen ulkoilmamuseo on kanssa hieno, meidän 4- ja 6vee lapset fiiliksissä katseli vanhoja taloja ja kuvaili ”siistiä ulkomuseopaikkaa” vanhimman kännykällä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   hei totta 🙂 Pitääkin käydä Seurasaaressa! Meidän lapset eivät taida olleet koskaan siellä! Ihanaa kesää teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 3. Pv 13.05.2021

  Meillä myös särkäniemi listalla. Myös loppukesästä tuurin kyläkauppa ja ähtärin eläinpuisto luultavasti asuntovaunulla. Muuten rennosti kotona ja toivotaan ranta kelejä.??

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   aivan mahtava suunnitelma 🙂 Ihanaa kesää sinne teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 4. Piia 13.05.2021

  Ehdottomasti Porin Yyteri on mahtava paikka kun on kaunis ja lämmin kesäsää??Leirintäalueelta löytyy lapsille puisto ja kokkaus mahdollisuudet on hyvät. Rannalla hiekka hellii?♥️

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   käytiin viime kesänä yyterissä ekaa kertaa ja se oli kyllä ihan mahtava paikka 🙂 Tykättiin tosi paljon! Pitää miettiä, jos päästäisi käymään tänäkin kesänä 🙂

   Vastaa
 5. Laura 13.05.2021

  Meidän kesään kuuluu myös paljon retkeilyä kavereiden kanssa. Rannalle mennään varmasti ja muutamat grillikestit olisi myös kiva….oikein aurinkoisia hetkiä teidön kesään.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   kuulostaa ihanalta 🙂 kiitos paljon, samoin sinne!! 🙂

   Vastaa
 6. Samahek 13.05.2021

  Kannattaa ehdottomasti käydä päiväretkellä eri saarissa pääkaupunkiseudulla. Isosaari ja Sipoon kaunissaari oli viime kesältä suosikit ja tänä vuonna olenkin menossa pariinkin otteeseen Isosaaren uusiin nollamökkeihin yöksi. Näitä on niin paljon nykyään Helsingillä ja Espoolla et ehoton suositus niille. Ja tietysti Hanko on kans ihana kesäpaikka pitkine ja lapsiystävällisine rantoineen, tekemistä varmasti riittää kaikenikäisille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   Nolla on kyllä ihan mieletön juttu 🙂 Kiitos vinkistä! Todellakin pitäisi ottaa pk-seudun saaristo haltuun paremmin! Hanko <3
   Ihanaa kesää teille 🙂

   Vastaa
 7. Emily 14.05.2021

  Niiin ihanan kuulosia suunnitelmia? suosittelen menemään Mama Beariin Tampereella! Aivan heittämällä paras paikka. Poriin kun lähtee Yyteriin ja sieltä Kirjurinluodon leikkipuistoon ja liikennepuistoon, se on tosi iso!

  Onko sulla vinkkejä kantorepun käyttöön ulkona kesällä pienen kanssa? Mä mietin vaatetusta jaja miten kun ei voi aurinkorasvaa vielä laittaa jne 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   kiitos paljon vinkistä 🙂 Pitääkin tutustua!!

   Hei joo, voisin kirjoittaa oman postauksen aiheesta. Meillä on manduca käytössä 🙂 ja apteekista haettiin rasva varuiksi. Vaikka pienin on tarkoitus suojata lähinnä vaatteilla 🙂

   Vastaa
 8. Tuija 14.05.2021

  Tervetuloa Tampereelle! Laivaretki Viikinsaareen on myös hyvä vaihtoehto/lisä ? Laiva lähtee Laukontorilta,vesimatka 20 min saareen ja siellä ravintolahuvila,kesäkioski,paljon nurmea,uimarantaa ja makkaranpaistopaikka ? Saaressa voi olla vaikka koko päivän.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   oiiii, aivan ihana idea, KIITOS <3

   Vastaa
 9. Tuija 14.05.2021

  Juu ja Savonlinnaan on meillä mieheni ja äitini kanssa suunnata,kotiseuduille ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   oi ihanaa <3

   Vastaa
 10. Hertta 14.05.2021

  Asuntovaunureissu olisi suunnitelmissa luultavasti itäsuomen maisemiin. Saa antaa vinkkejä sieltä, jos on kokemusta hyvistä ja lapsiystävällisistä kohteista. 🙂 Ja hei, tuo vihreä kukkamekko! Mun piti jo viime kesänä kysyä mikä se on, kun on vaan niin ihana?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   mekko on marimekon 🙂 Aivan ihana ja pehmoinen päällä!

   Hei kuulostaa tosi kivalta 🙂 Mukavaa kesää sinne teidän perheelle! <3

   Vastaa
 11. Laura 16.05.2021

  Hei! Ihania suunnitelmia. ?Mistä on noi kivan näköiset fatkku shortsit?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.05.2021

   eiks vaan 🙂 Ne on odd mollyn. 🙂

   Vastaa
 12. Mari 16.05.2021

  Ihania suunnitelmia ? vinkkaappa näitä leikkipuisto /ranta/kahvila komplekseja?

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.05.2021

   hei joo! Mä vinkkaan pian :))

   Vastaa
 13. Susanna 16.05.2021

  Meidän perheen kesäloma suunnitelmat menivät tuossa muutama viikko sitten aivan uusiksi koska sain sellaisen työtarjouksen johon päätin tarttua mutta olen päättänyt asennoitua tulevaan kesään niin että kaikki mahdollinen vapaa-aika käytetään hyödyksi perheen kesken ja toivotaan parasta että minunkin olisi mahdollista olla ”lomalla” edes viikon verran. 🙂
  Jos se ei ole mahdollista niin täytyy elää mukana toisten lomissa ja aina täytyy muistaa se että kesä se on myös ensivuonnakin.

  Ihanaa kesää teidän perheelle ja täällä ollaan mukana jännittämässä teidän tulevaa syksyä. <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.05.2021

   Hei ONNEA, kuulostaa jännältä 🙂 Hienoa, että tartuit!!
   Ja siis nimenomaan, kesä on ensi vuonna myös ja varmasti pääset nauttimaan ihanista hetkistä myös tänä kesänä. 🙂 Kiitos paljon ja kaikkea parasta sinne + paljon tsemppiä!!

   Vastaa