mitä pihalle kuuluu nyt

koti & sisustus, lapset, me

Moikka! Ajattelin, että olis kiva kurkistaa pihalle pitkästä aikaa postauksen muodossa. Sain IG:n kautta kasan kysymyksiä aiheeseen liittyen ja vastaukset löytyy kuvien lomasta. 🙂

Tuntuu, että tänä kesänä on vietetty 90% ajasta pihalla ja se on ollut aivan ihanaa.

Saatiin myös allas käyttöön toissa viikolla ja kirjoitan siitä tarkemmin teille pian. Teen Dropin kanssa kaupallisen yhteistyön ja avaan tarkemmin millainen allas meille tuli ja miksi ylipäätään päädyttiin hankkimaan allas. Mikkohan oli sitä vastaan alunperin, mutta sain tahtoni läpi, haha. 😀 Hei kivoja kesäpäiviä sinne! <3Sara

Mitä olette tehneet pihalle Kotoisan jälkeen? 

Oltiin niin tyytyväisiä Kotoisan muutokseen, että olemme vain kastelleet ja ylläpitäneet pihaa. Veikkaan, että viiden vuoden kuluttua piha näyttää vielä paljon paremmalta kun pensaat ja puut ovat kasvaneet. Näin tulee myös enemmän oman pihan tuntua. Päädyttiin satsaamaan muutamaan muutokseen altaan ja lasitusten myötä, mutta niistä kirjoitan omat postaukset. 🙂 Ostimme Rainsetiltä (he toteuttivat Kotoisan muutoksen) terassin rakennuksen ja altaan upotuksen jne. He kyllä osaavat asiansa, ei voi muuta sanoa. 🙂

Hommattiin tyttöjen kanssa hyönteishotelli, joka asetetiin leikkimökin seinään. Ollaan seurattu sen liikkeitä ja bongattu asukkaina ainakin ampiaiset ja leppäkertut.

Oletteko olleet tyytyväisiä tekonurmeen? 

OLLAAN! Tekonurmi on miellyttävä, kuiva ja pysyy hyvännäköisenä ympäri vuoden. Voin isosti suositella. 🙂 Tekonurmi mahdollistaa myös erilaiset ratkaisut ja muodot ilman, että nurmikon leikkaamista pitäisi miettiä. Tekonurtsi on ihan täydellinen etenkin lapsiperheelle tai sellaiselle joka kaipaa erityistä helppohoitoisuutta. Meidän tekonurmen on tehnyt Nordic Turf Oy. Parasta on kun märällä säällä lapset voi juosta, pelata ja temmeltää, eikä tekonurmi kärsi siitä millään tavalla. Tuntuu myös, että se pysyy todella hyvin puhtaana ja siistinä. Olen isosti yllättynyt siitä kuinka paljon siitä tykkään!

Mistä aurinkovarjo on hommattu? 

Me herättiin aurinkovarjo asiaan aivan liian myöhään kesällä ja vasta kun oli jo KUUMA! Olisin halunnut ostaa Kruunukalusteen LUX varjon, jota on hehkutettu paljon somessa, mutta se oli totaalisen loppuun myyty. Päädyin tilaamaan K-Raudan verkkokaupasta varjon (Cello) ja painoiksi kelpuutettiin normi betonilaatat, kun varjoon kuuluvat painot olivat myöskin loppuneet kaikkialta. 😀 Ollaan oltu varjoon tyytyväisiä ja se on tarpeeksi iso 3x4m. Tykkään myös siitä, että varjoa pystyy kallistamaan ja se liikkuu 360! 🙂

Onko alkukesänä ostetut kukat jne selvinneet? 

Ehkä noin 70% on selvinnyt. 🙂 Onneksi! Tänä kesänä ollaan tehty max kahden yön reissuja, joten siinäkin mielessä ollaan kasteltu kukkia ja pihaa säännöllisesti.

Mitä terassilautaa teillä on käytetty? 

Meillä on tehty terassit ihan perus painekyllästetystä puusta. Olen miettinyt olisiko pitänyt panostaa rakennusvaiheessa komposiittiin, mutta silloin se tuntui liian isolta kuluerältä.

Millä olette käsitelleet terassin? 

Täältä löytyy oma postaus aiheeseen liittyen ja tarkka sävy jne. Nyt meidän pitäisi vaan jaksaa öljytä vielä koko takapihan terassi. 😀 Terassia olisi yli 40neliötä. Altaan mukana tehtyä lisäaluetta ei voi vielä tänä kesänä öljytä, vaan annetaan sen haalentua vielä ensi kesään saakka. Sitten käsitellään se samalla sävyllä. On ihan kreisiä kuinka paljon terassin sävy haalenee vuodessa ja etenkin jos aurinko porottaa!

Miten sulla on aikaa kaiken muun päälle hoitaa vielä pihaa? 

Hahaha. Niin hyvä kysymys. Ei mitään hajua. 😀 Me ollaan kasteltu pihaa todella ahkerasti, koska halutaan että pensaat ja puut juurtuu kunnolla. Me molemmat kastellaan pihaa ja pyritään tekemään se pitkin päivää. Se on ollut myös ihan kiva iltatekeminen etenkin kun illat ovat olleet ihanan lämpimiä. Onneksi pihassa ei ole juurikaan muuta hoidettavaa kuin kastelu.

Onko piha miten paahteinen? 

ON. Meillä paistaa pihalle käytännössä lounaasta saakka koko päivän. Aamupala saadaan usein syötyä varjossa. 🙂 Meidän tontti on pellon laidalla ja siinä käy usein tuulenvire. Se on ollut ihanaa etenkin hellepäivinä.

Tuliko vadelmia ja mansikoita? 

Joo! Yllätyin siitä kuinka paljon jo ekana vuonna. 🙂 Olin ihan varma, että eläimet kävisi syömässä ne, mutta meidän lapset ovat olleet toistaiseksi nopeampia. 😀

Onko piha nyt valmis? 

Melkein. 🙂 Syksyllä tulee lasitus parvekkeelle ja sen alapuolelle. Eli noin 15 neliötä takaterassista saadaan säältä suojaan ja näin ollen tilat saa käyttöön ympäri vuoden ja pääsen sisustamaan. Jihuu! Odotan myös yläparvekkeen sisustamista ja tunnelmaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Kata 28.07.2021

  Kyllä tuolla kelpaakin viettää aikaa! Sekä lasten että aikuisten! Aivan ihanan näköstä ? olen itse viettänyt paljon aikaa vanhempieni luona, koska heillä on oma piha! Haaveena kyllä vielä jossain vaiheessa sellainen ihan ikioma koti, jossa myös vähän omaa pihaa! ❤ on se ihan eri fiilis kun voi vaan tepastella varpaillaan omalle pihalle aamukahville ???

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2021

   kiitos kauniista sanoista <3
   hei ihanaa, että voit hengailla vanhempien luona 🙂 ihan varmasti haaveesi käy toteen. Aurinkoa ja mukavaa kesän jatkoa! :)<3

   Vastaa
 2. Roosa 28.07.2021

  Mitä tuijia teillä on tuossa terrassin vieressä? Kaunis piha! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2021

   Meillä on timanttituijia 🙂 Kiitos paljon!!

   Vastaa
 3. Milja Sofia 28.07.2021

  Mistä teidän kaunis terassipurje on ostettu? Pihalle on ihana!

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.07.2021

   se on verholine merkkinen 🙂 Ollaan oltu siihen todella tyytyväisiä!

   Vastaa
 4. Johanna 28.07.2021

  Heippa! Minkä värinen tuo teidän terassi on joka on öljytty mielestäsi? Onko enemmän valkoinen vai harmahtava? 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.07.2021

   mun mielestä taittaa harmaaseen 🙂

   Vastaa
 5. Kiitos postauksesta ja kivoista pihakuvista! Meillä hoidetaan kastelu laiskan puutarhurin tyylillä, eli pistetään puutarhaletku keskenään lorottamaan kasvien juurille ja vaihdetaan sen paikkaa silloin tällöin. Ei sitä tarvitse erikseen pidellä ilmassa ja suihkuttaa. Pulmana on vaan se, että koira haluaisi olla koko ajan näykkimässä sitä vettä letkun päästä. Sitten on lopun iltaa jatkuva pissahätä. Eikä se tolkuton veden juominen ole muutenkaan terveellistä. Se liuottaa suolat koirankin kropasta. Kerran se joi vettä niin paljon, että alkoi vapisemaan. Eikä se johtunut siitä, että vesi olisi ollut liian kylmää. Annettiin sille grillimakkaran pätkä, niin vapina loppui siihen. Letkun pää täytyy siis aina piilottaa koiralta ja pitää sille tiukka komento, ettei se mene tonkimaan sitä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.08.2021

   SIis hei me tehdään ihan samalla tavalla 😀 Käydään välillä siirtelemässä 😀 Meillä pulmana Melina, joka menee kastelemaan ja siitä syntyy vaan sotku, haha.
   Voi koiruli <3 kiitos samoin sinne!!!

   Vastaa