arjen startti

decoration, design, koti & sisustus, kuulumiset, me, ootd, pohdintaa

Moikka! Mun piti kirjoittaa tämä postaus viime viikolla, kun meidän perheessä alkoi arki. Lasten oli tarkoitus suunnata kouluun ja päiväkotiin kolmen viikon loman päätteeksi. Nooo, eiköhän meillä, kuten monilla muilla alkanut vuosi sairastelulla ja näinpä eka arkiviikko oli säätöä täynnä oleva sillisalaatti. 😀 Toivon, että vastustuskykyä olisi nyt taas himpun verran enemmän ja muutama viikko saataisi porskuttaa ihan terveenä. Syksy meni meidän osalta yllättävän hyvin ja vältyttiin melkein kaikilta taudeilta, joten toivotaan että se jatkuu.

Mietin loman aikana paljon tulevaa vuotta (eli 2023) ja pohdin mihin asioihin haluaisin keskittyä. Viime vuodet ovat olleet monella tapaa kiireisiä ja täynnä pientä sälää. Kaipaan selkeyttä, enemmän vapaa-aikaa ja läsnäoloa lasten kanssa. Töiden osalta mulla on tänä vuonna muutama isompi työprojekti, joihin keskityn ja muun ajan pidän vapaana. En tukota kalenteria täyteen, vaan pidän siellä liikkumavaraa. Oon myös buukannut pieniä lomia keväälle ja kesälle. Mökkireissuja ja muutama hemmottelupäiviä läheisten kanssa. Arjessa pidän perjantait pienimmän kanssa vapaana ja tuntuu, että tämä on meille molemmille tosi tärkeä yhteinen juttu. 🙂 Meinataan käydä uimassa, näkemässä kavereita ja vain viettää aikaa yhdessä.

Mua auttaa ja helpottaa paljon ajatus siitä, että ”tässä on kaikki”. Oon aika kunnianhimoinen ja se saattaa välillä saada mut tavoittelemaan asioita nopeasti tai niin että tietynlainen vire on kokoajan päällä. Loma teki hyvää ja nyt oon paljon rennommalla otteella lähdössä tähän vuoteen.

Blogia meinaan pitää matkassa mukana läpi vuoden ja hei olisi ihana kuulla tarkemmin millaista sisältöä tänne toivotte? <3 Hahmottelen ensi viikolla tarkemmin tulevia postauksia, joten toiveet kehiin. 🙂 Tykkään itse lukea blogeja tosi paljon ja koen ne ihanaksi vastapainoksi kaiken nopean somen ja uutisten keskelle. Etenkin iltaisin käyn usein kurkkaamassa lemppari blogit läpi. Toivonkin, että tänä vuonna bloggaajat aktivoituisivat enemmän ja saisimme enemmän sisältöä. 🙂

Oli pakko myös käydä lukemassa mun ajatuksia vuoden takaa tästä postauksesta 2022 ja sinänsä arvokasta, että pääsee kurkkimaan tunnelmia vuoden takaa. Hyvä muistutus myös siitä, että aikalailla sama tahtotila ollut myös vuosi sitten ja yllättävän täyteen se vuosi sitten kuitenkin tuli. Eli entistä tarkemmin pitää vain priorisoida mitä tekee milloinkin. 🙂 Ja hei siivouspalvelu on edelleen asia joka auttaa arjessa todella paljon ja josta emme ole luopumassa.

Napsasin tasan viikko sitten tuon alla olevan kuvan. Käytiin metsässä kävelyllä ja maisema oli ihanan luminen. <3 Nyt sade piiskaa ikkunoita ja meidän piha on täynnä loskaa. Ilmeisesti koko tuleva viikko on sateinen. :/ Ilma ei inspiroi ulkoilemaan, mutta pulahtamaan meinaan tästä pian lähteä. Avantouinnista onkin tullut paljon kysymyksiä ja teen seuraavan postauksen siitä aiheesta. 🙂 Ihanaa sunnuntaita ja paljon tsemppiä sekä terveyttä alkavaan viikkoon! <3Sara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

37 kommenttia

 1. Anne 15.01.2023

  Kiva lukea kaikkia blogi-juttuja! Arkiset asiat on parhaita, esim ”päivä mun kanssa.” Olisi myös kiva kuulla ajatuksia, kokemuksia ja ideoita, mitä tehdä lasten kanssa. Kiinnostaa myös miten teillä kierrätetään, kerroit joskus että haluat kierrätykselle tilaa, kun suunnittelitte uutta kotia. Hyvää alkanutta vuotta, kiva että edelleen kirjoitat tänne😊

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2023

   Ihana kuulla 🙂 Kiitos vinkeistä! ”päivä mun kanssa” voisin toteuttaa heti ensi viikolla! 🙂
   Meillä on tällä hetkellä sekajäte, biojäte, pahvi ja muovit.. Lasia tulee myös vietyä erikseen, kun usein kerralla viedään purnukoita. 🙂
   Kiitos samoin ihanaa 2023 vuotta 🙂 Kaikkea parasta sinne <3

   Vastaa
 2. Ellen 15.01.2023

  Kiitos kun kirjoitit, olen ahkerasti käynyt kurkkimassa joulun jälkeen olisiko uutta postausta 🙂 Luen ainoastaan blogeja ja sanomalehteä, joten instagrammittomana ihmisenä blogisi on tärkeä osa arkea ja ihan lemppari. Postaustoiveita olisi liikuntarutiinisi tällä hetkellä, arkiruokia, asujutut ja luottovaatteesi joista et luovu. 🙂 Piristystä uuteen viikkoon!

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2023

   Voi miten ihana kuulla 🙂 <3 Kiitos kun olet siellä! Blogi aktivoituu nyt taas enemmän :))
   Ihanaa vuotta 2023 🙂

   Vastaa
 3. Mummu pohjoisesta 15.01.2023

  Voi ihana kun olet taas postannut. Pelkäsin että siirryt sinne Instaan kokonaan. Mummeli täältä Lapista kurkkaa sinun sivuja ja odotan todella paljon niitä. Upea kuva sinusta.
  Hyvää alkanutta uutta Vuotta Teidän koko perheelle

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2023

   Hei aivan ihana kuulla <3 Kiitos kun olet siellä! Blogi jatkuu nyt sairasteluiden jälkeen taas ahkerammin!
   Kaikkea parasta sinne ja mukavaa vuotta 2023 🙂

   Vastaa
 4. Nanna 15.01.2023

  Mua kiinnostaa kaikki kotijutut, sisustus, reseptit ja ruokajutut (ne yksinkertaisimmankin tuntoiset kannattaa jakaa, jos haluaa, ovat yleensä parhaita poimintoja omaan arkeen :)), pukeutuminen sekä tavallinen arkihöpöttely. Kodista mua kiinnostais erityisesti kasvivalinnat, mitä teillä on ja miten hoidat jne. Tai omakotitaloon liittyvät ylläpito ym. puuhat, jos sellaisia on, terassi kesäkuntoon tms. Ja vaikkapa omat treenivinkit/sarjavinkit/leffavinkit. Tällaisia ajatuksia sisällöstä 🙂 Kaikesta olen tykännyt täällä, sun blogisisältö on ihanaa arjen vastapainoa, sopivan kepeää ja inspiroivaakin usein. Itsellä sama tapa käydä blogit iltaisin läpi, ja jaankin toiveesi siitä, että bloggarit jaksavat olla aktiivisia, ja saadaan kivaa sisältöä jatkossakin. Aina ilahdun, kun tänne on ilmestynyt uusi juttu luettavaksi 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2023

   Hei aivan ihana kuulla 🙂 Kiitos superpaljon kun listasit toiveita <3 just mun oloisia ideoita 🙂 ihana lähteä toteuttamaan näitä! Kaikkea parasta sinne ja ihanaa vuotta 2023!! <3

   Vastaa
 5. Anniina 15.01.2023

  Koti. Juttuja

  Vastaa
 6. Niisku 15.01.2023

  Olipas kiva ylläri, kun pitkästä aikaa kävin kurkkaamassa oisko uusi blogikirjoitus tullut 🤗
  Mielelläni lukisin sisustusjuttuja, reseptejä, listausta tv-sarjoista/elokuvista/blogeista/podcastit joista itse tykkäät.

  Mustakin on kivaa lueskella blogeja vastapainona esimerkiksi instagramille. Monestikin illalla lasten mentyä nukkumaan on ihanaa lukea rauhassa blogeja, ellei sitten jokin kirja vie mennessään 😅

  Ihanaa alkanutta vuotta teidän perheelle 🤍. Toivotaan, että tämä vuosi olisi terveempi (meidän perheessä viime vuosi oli yhtä sairastelua 😔, niinku monessa muussakin) ja toisi mukavia muistoja ja onnen hetkiä 🙏😊💫

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2023

   Ihana kuulla, kiitos vinkeistä <3 menee toteutukseen!

   Mulla on ihana sama homma <3

   Kiitos samoin sinne 🙂 <3 Nyt tosiaan terveyttä ja energiaa koko vuodelle!!

   Vastaa
 7. Mari 16.01.2023

  Moi!
  Postaus sun päivän/viikon suunnittelusta & mitä kalenteria käytät olisi kiva! 🤗

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2023

   hei joo!! Toteutukseen :)) kiitos <3

   Vastaa
 8. Susanna- 16.01.2023

  Flunssa ja kaikenmaailman viruksia tuntuu odottavan joka nurkan takana. Päiväkoti-ikäiset lapset tuo niitä kahta kauhemmin.. Toivotaan kaikille terveitä päiviä ja nuhattomia neniä :).Täälläkin odoteltiin sun postausta. Ihana lukea tätä blogia, ja inspiroitua sun pirteistä jutuista. Mä kerkesin jo ajatella, että olet tehnyt uuden vuoden lupauksen siitä että lopetat blogin kirjoittamisen. Reseptit on hyödyllisiä juttuja. Liikunta jutut kanss kiinnosta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2023

   Kiitos <3 tätä toivomme 🙂 hei ihana kuulla, että ajattelet noin <3 täällä kirjoitellaan edelleen! Kiitos kun luet <3

   Vastaa
 9. Ninni 16.01.2023

  Ihanaa tätä vuotta! Ihan arkiset postaukset on ainakin mun mieleen, ei tarvi olla liikaa mietitty teemaa välttämättä 🙂 Tää on ainut blogi, mitä luen, joten blogisuosituksia sulta olis kiva saada.
  Reseptit kiinnostaa, sulta saa niin ihanan simppeleitä vinkkejä aina.

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2023

   voi miten ihana kuulla <3 Kiitos paljon!! Ihanaa vuotta 2023 sinne 🙂 kiitos kun luet <3

   Vastaa
 10. Piitu 16.01.2023

  Samaa mieltä,että toivottavasti bloggarit aktivoituu! Blogit on niin kivoja ja meitäkin on jotka ei ole somessa eikä bloggareiden somepäivitykset näin ollen ns piä kärryillä.

  Ei niin väliä postausaiheilla. Kaikki käy 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2023

   hei huippua kuulla 🙂 Kiitos viestistä <3

   Vastaa
 11. Sanna 17.01.2023

  Moikka!

  Yleensä luen ahkerasti ja innolla sinun(kin) postauksia, mutta en kommentoi. Nyt kommentoin, koska kiitos siitä että kirjoitat! Itse en käytä instaa tai muita vastaavia somealustoja, joten blogit on mulle yks arjen ilon aiheista. Itse pidän hurjasti sisällöstä jota tänne tuotat, mutta pari toivotta olisi:

  ~ ystävät on tärkeä osa elämää ja näin lapsiperhearkea eläessä aikaa ystäville pitää oikeasti kalenterin kanssa järjestää. Olisi kiva kuulla miten löydät aikaa, siis vain ystäväaikaa ilman lapsia, ja miten käytätte sen ajan. Ystävyys on voimavara, joten ajatuksia ystävyydestä ylipäänsä!

  ~ raha! Ah, mikä aihe ja mahtava että puhuminen on siitä jo avoimempaa. Yhden viikon ostokset euroina olisi hauska postausaihe.

  ~ sanotaan, että henkinen pääoma on tärkeintä. Miten kehität itseäsi? Luku-/podivinkkejä? Ja tähän samaan aiheeseen liittyen, minkälaisen ”henkisen perinnön” haluaisit jättää lapsillesi? Mitkä on niitä arvoja, joita haluat (te) opettaa esimerkin heidän eläessä lapsuuttaan?

  ~ parisuhde! Se kaiken perusta ❤️ Miten pidätte huolta teidän parisuhteesta? Mikä toisessa on parasta? Mikä viehättää edelleen? Miten pidätte kipinää yllä?

  Siinä muutamia toiveita! 🙂

  Sanna

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2023

   Onpa ihana kuulla, kiitos todella paljon <33 Kiitos kun luet ja kiitos kun laitoit viestiä 🙂 Merkitsee paljon!
   Kiitos paljon mahtavista ideoista, laitoin ne itselleni muistiin. 🙂 Kaikkea parasta sinne ja ihanaa vuotta 2023 <3

   Vastaa
 12. Jenna 17.01.2023

  Täältä postaustoiveet on päivä kanssani, reseptit ja mitä syön päivässä! 🙂 Jotkut ei tykkää somessa ruokakuvista mutta mä jotenkin saan itellenikin ideoita ihan vaan siitä jos joku näyttää jonkun perus aamu/välipalan 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2023

   Hei ihana kuulla 🙂 Mä kans tykkään ruokakuvista ja niistä just usein saa inspistä! <3

   Vastaa
 13. Jenni 17.01.2023

  Mua kiinnostaisi esim käytännön vinkit miten saatte lapsiperhearjen toimimaan vaikka teillä vaihtelwvat työt jne 🙂 meillä aina kauheaa säätöä kaikki vaikka vaan yksi lapsi… 😀 ja en oo varma ootko joskus puhunut herkkyydestä, olisi kiva kuulla siitä aiheesta miten piirrettä voi hyödyntää vahvuutena. Kiitos todella paljon blogista, itselläni ei ole ig tms somea ollenkaan joten on tosi kiva lukea pidempiä juttuja blogistasi:) tämä on lähes ainoa blogi jota seuraan,joten blogivinkit olisi myös kivoja!

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2023

   Hei ihan superhyvä vinkki tuo herkkyys ja postaus aiheeseen liittyen. Kiitos <3 menee ehdottomasti toteutukseen 🙂
   Kiitos kun luet <3 Kaikkea parasta sinne ja ihanaa alkuvuotta! Tsemppiä myös lapsiperhe hulinaan! 😀 <3

   Vastaa
 14. Johanna 17.01.2023

  Blogisi on ihana! Tykkään positiivisesta asenteestasi, jokaista postausta on mukava lukea. Kahden pienen lapsen äitinä lapsiin liittyvät kirjoitukset kiinnostavat, samoin ruoka- ja leivontajutut. En ole instassa tai facebookissa, siksi on mukava että jaksat kirjoittaa vielä blogiakin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2023

   voi miten ihana kuulla <3 Kiitos paljon 🙂 Hei joo ehdottomasti jatkan täällä blogin puolella! Ihania päiviä sinne teille, koko perheelle 🙂 <3

   Vastaa
 15. Annis 18.01.2023

  Ensinnäkin pakko kiittää ihanasta blogista. Paras puoli tässä on sellainen tietty keveys, tekstit on sopivan mittaisia ja aiheet kivoja. Sinun kirjoittamaa tekstiä on myöskin helppoa lukea.

  Tykkään kaikesta arkisesta sisällöstä, jatka samalla linjalla kuin aikaisemmin. En tiedä olisiko haaveet/toiveet tulevaisuudelle syvemmällä tasolla liian henkilökohtainen aihe? Eli esim. spesifimmin että millaisia töitä haluaisit tehdä, millaista toivoisit sinun/teidän elämän olevan vaikkapa 10v päästä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2023

   Kiitos <3 ihana kuulla 🙂 Kiitos kun luet!
   Hei joo toi voisi olla kyllä kiva toteuttaa! Pistin itselleni ylös 🙂 Ihania päiviä sinne ja kaikkea parasta!

   Vastaa
 16. Suski 18.01.2023

  Heippa Sara!
  Pidän kovasti tyylistäsi kirjoittaa.
  Tuntuu, että annat positiivista virtaa sanoillsi ja trksteilläsi. Elämäsi on hyvin erilaista ulkoisimta puitteilta kuin omani, mutta en silti tunne eriarvoisuutta ja kanssasi.
  Tykkään lukea MyDay – tekstejäsi, resepti postaukset on kivoja. Erilaiset postaukset juhlapyhien suunnittelustasi on hauskoja, koska olet niin innoissasi. Kierrätys teidän perheen näkökulmasta olisi mielenkiintoinen aihe. Kirjoitustyylisi on niin kiva, että luen melkeinpä mitä vain tekstiäsi.
  Kiitos blogistasi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2023

   ihana kuulla, että tykkäät luke <3 KIITOS!! Tuo on kyllä tärkeää kuulla.. en ajattele, että ulkoiset puitteet kertoo meistä ihmisinä. <3 samanarvoisuus on tärkeä arvo mulle!
   Kaikkea parasta vuoteen 2023 ja kiitos kun luet 🙂

   Vastaa
 17. Amy 19.01.2023

  Moikka! Itseäni kiinnostaa lapsista ja arjesta lasten kanssa kertovat jutut, koti ja sisustus sekä yleinen äidin hyvinvointi ruuhkavuosien keskellä 🙂 Ja esim. rakentamisesta, onko tullut nyt olo, että suunnittelis tai tekis asiat eri tavalla?

  Ehkä myös urajutut tietyllä lailla, miten helppoa sun on esim. hinnotella itseäs ja markkinoida. Onko ollut tunnetta, ettei aina oteta tosissaan ja sen tyyppistä pohdintaa.

  Ja ohimennen, kiitos mukavasta blogista! Piristävää lukea tätä aina 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2023

   IHanaa, kiitos paljon huipuista vinkeistä 🙂 <3 Nappasin ne ylös!! Kiitos kun luet!

   Vastaa
 18. Hemulix 19.01.2023

  Voisit tehdä my day tyyppisen postauksen. Eli kertoisit siitä yhdestä päivästä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2023

   hei joo, teen pian 🙂

   Vastaa
 19. Laura 20.01.2023

  Kiitos Sara edelleen vuosien jälkeen lemppariblogista! 🙂 Sisältö on ihanan aitoa ja arkista, jatka samaan malliin. Tavallinen arki kiinnostaa. Ehdotuksena ”oman meikkipussin sisältö”, mitä meikkejä ja ihonhoitotuotteita tulee päivittäin käytettyä ja mitkä on pitkäaikaisia suosikkeja. Samoin ”oma vaatekaappini”, lemppari vaatteet kotona ja arjessa. Postaus mistä sinun sisustusideat tulevat, millaisia tulevaisuuden sisustushaaveita sinulla on? Arkiruokareseptit on myös ihan parhaita, moni sinun resepti löytyy meidän arkiruokien valikoimasta jo usean vuosien ajan! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2023

   KIITOS <33 aivan ihana kuulla! 🙂
   Tosi hyvä vinkki! Laitan tämän heti ylös ja toteutukseen 🙂 Ruokajutut on myös mun lemppareita! Parasta kuulla, että oot tykännyt resepteistä 🙂 <3

   Vastaa