RUOKAKIRJA

decoration, design, DIY, koti & sisustus, kuulumiset, me, resepti, ruoka

Heiiii! Nyt vihdoin saan sen paljastaa… Mä teen RUOKAKIRJAA! Jos oot seurannut mua pidempään, niin ehkä tiedätkin että tää on ollut jo pidempään mun haave. Se, että saan arjen ja viikonlopun parhaat reseptit yksien kansien väliin. Oon jakanut vuosien varrella maistuvia ja mutkattomia reseptejä blogiin, ig:seen, tiktokiin ja läjä aivan ihania reseptejä löytyy monesta vihkosta lapsuudessa tallennettuina. Nyt oon viimeiset puoli vuotta kasannut näitä reseptejä kokoon, kuvannut ihanimman Carlan kanssa ja koonnut mun mielestä aivan p a r a s t a ruokakirjaa. Mun kirjasta tulee semmonen arjen ja juhlan paraskaveri johon voi aina luottaa! Matalan kynnyksen kokkaamista ja leivontaa, jossa voi vaan onnistua! 

Tämä on ollut unelmien projekti, jossa riittää kyllä vielä hommaa. Nyt mä tarvitsisin hitusesti teidän apua! Jos sulla tulee mieleen joku mun resepti (tai miksei joku erityisen kiva vinkki) niin kerro mitä kirjasta tulisi sun mielestä löytyä? 

Kirjan julkaisee WSOY joiden kanssa olen työstänyt myös kaksi aiempaa kirjaa. Olen niin kiitollinen heille, että he uskovat mun visioon ja tekemiseen. Ei ollut nimittäin ihan helppoa esitellä idea isolle kustantajalle ja luottaa itse siihen, että se kantaa. Ensimmäinen palaveri asiasta taisi olla 2022 elokuussa ja siitä homma lähti etenemään. Oon ollut niin onnellinen ja ylpeä siitä, että pääsen tekemään tämän kirjan. Se tulee olemaan mulle poikkeuksellisen rakas ja varmasti jatkuvassa käytössä myös meillä kotona. Vihdoin kaikki meidän aidosti käytetyimmät reseptit, tarjottavat, vinkit jne on muistissa. <3 Se, että kirja säilyy ja kulkee lapsilleni on myös herkistävää.. Sieltä tulee löytymään meidän vanhempien ja isovanhempien lempparit sekä suvussa kulkeneet reseptit ja samalla somessa trendanneet lempparit/nopeat herkut tuunattuna omalla tyylillä.

Mun podin uusimmassa jaksossa on aiheena myöskin RUOKA ja etenkin kesän kokkailut. Vieraana on superinspiroiva ja niin idearikas Anni Paakkunainen. @anninuunissa on varmasti monelle jo tuttu, mutta jos ei niin kannattaa ehdottomasti napata seurantaan hänet. <3

Jatkan kirjan parissa vielä tämän vuoden ja julkaisu tapahtuu näillä näkymin tammikuussa 2024. Sain kuitenkin luvan jo paljastaa tämän, koska haluan teidät mukaan <3 Nyt jos tulee mieleen joku resepti jonka toivot kirjaan vinkkaa ihmeessä..??? Olisi parasta kuulla! KIITOS tuhannesti kun olette siellä! <3Sara

ps. kuvat on behind the scenes matskua.. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

41 kommenttia

  1. Noora 21.06.2023

    Miä niin arvasin tän! Kun olet just näitä kuvia laittanut ig:seen aikasemmin ja kertonu et kuvaajakin kävi.
    Kait kirjassa on teidän kaikkien lemppariherkut/ruuat, ne ainakin!
    Joku köyhienritareiden juttu ois aika ihana…

    Vastaa
    • Sara Parikka 21.06.2023

      Kiitos ihana <3 hei pitääpä miettiä tuo köyhät ritarit 🙂

      Vastaa
  2. Jensusa 21.06.2023

    VAU onnea!! Tätä oon salaa toivonutkin ja varmaan jossain kommentissa siitä mainnutkin 😀 En ikinä osta ruokakirjoja tai -lehtiä mutta tämä on kyllä hankittava. Oon aina tykänny sinun resepteistä ja kaikista arjen ruokavinkeistä ym. Itse kaipaan juurikin helppoja ja nopeita reseptejä joissa ei voi epäonnistua!
    Toivon kirjaan sinun resepteistä ainakin eri pastoja, kaalilaatikon ja texmex-ruokia 😛 Lisäksi valkosipulileivät, vinkit pizzakivellä paistamiseen ja eri aamupala- ja välipalareseptejä. Myös vinkkejä retkieväisiin tai esim nuotiolla tehtäviin pikkusyötäviin olisi hauska lisä.
    Jee en malta odottaa kirjaa! Siitä tulee varmasti aivan mieletön <3

    Vastaa
    • Sara Parikka 21.06.2023

      Jeeeee i h a n a a 🙂 <3 kiitos aivan ihanasta viestistä! Parasta myös, että kirjaan on tulossa just noita asioita mitä luettelit. Retkieväät tosin pitää vielä tsekata 🙂 haleja sinne ja ihanaa kesää!!

      Vastaa
  3. Roosa 21.06.2023

    Aivan ihanaa!! Aion ehdottomasti ostaa kirjan :)) haluisin ehdottomasti just arjen nopeita ruokia mitä helppo tehä! Ja sun reseptit on niin inspiroivia ja hyviä, kokeiltu on. Ihanaa kesää teidän perheelle!<3

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.06.2023

      p a r a s t a <3 just niitä arkiruokia ja helppoja sellaisia on tulossa! Ihana kuulla, kiitos <3
      Samoin sinne, mitä parhainta keskikesää!!! 🙂 <3

      Vastaa
  4. Titta 21.06.2023

    Loistavaa Sara ja isot Onnittelut sinulle tulevasta ruokakirjasta 🙂 Olen ihaillut ja ”kuolannut” sinun kokkaamisia kuvista.
    Muutamista ohjeitasi olen myös valmistanut ja aina yhtä hyvää ja helppoa, kiitos niistä.
    Uuden Vuoden 2024 jälkeen kirjaostoksille.

    Ihanaa kesänviettoa teille <3

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.06.2023

      KIITOS <3 onpa ihana kuulla 🙂 paras palaute!!!! Kaikkea parasta sinne teille ja ihanaa keskikesää 🙂 <3

      Vastaa
  5. M 21.06.2023

    Ihana juttu että tämmönen tulee, menee kyllä hankintaan. Eniten odotan helppoja ja nopeita arki ruokia lapsi perheelle, joissa vähän kömpelömpikin kokki onnistus kun monesti on ideat hukassa, sekä myös leivonnaisia. 🙂 Terveisiä täältä Kuusamosta!

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.06.2023

      IHANAA parasta kuulla 🙂 Siis todellakin kirjan resepteillä onnistuu jokainen <3 Terkkuja sinne kans ja ihanaa keskikesää!

      Vastaa
  6. Piritta 21.06.2023

    Jee! Tätä on odotettu. 🙂 Helpot arkiruokavinkit kiinnostaa erityisesti.

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.06.2023

      Kiitos 😭❤️ parasta!!!

      Vastaa
  7. Evelyn 21.06.2023

    Ruokaisat salaatit, arkiruoat, keitot, smoothiet, välipalat / iltapalat yms…olisi kivoja. Toivon että löytyisi ruokia jotka eivät kaikki vaadi liian monia raaka-aineita ja ylipäätänsä raaka-aineet olisi yleisesti tunnettuja. Kalaruoat oli myös kiva lisä ja marinadit joita voisi käyttää esim. Kanan tai lihan maustamiseen.

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.06.2023

      Hei ihana kuulla 🙂 <3 mulla on just sama ajatus raaka-aineiden suhteen niin parasta kuulla, että siellä kans!! Hei pitääpä pohtia tuota marinadia.. se ei ole mulle niin tuttu entuudesta 🙂

      Vastaa
  8. Kira 22.06.2023

    Onnea! Teen todella usein reseptilläsi katkarapupastaa ja se on lapsen suosikki 😋 se kannattaa laittaa kirjaan!

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      eikä miten ihana kuulla, kiitos <3 🙂 Nappaan sen ehdottomasti messiin!!

      Vastaa
  9. Kira 22.06.2023

    Helppoja ja iisejä välipaloja/iltapaloja, jotka voisi opettaa koululaisille ja voisivat tehdä itsekseen esim. koulun jälkeen. Nämä olisi huippuja!

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      Hei hyvä pointti! koululaisten kanssa välipalat on yllättävän isossa roolissa meillä 🙂

      Vastaa
  10. Ninni 22.06.2023

    Eikä jeee, miten ihanaa, että teet tän!! Ostan ehdottomasti kirjan, sun reseptit on ihan parhaita, kun ei tarvi osata mitään kummempaa tai ymmärtää mitään hienoja ruokatermejä 😄 Helppoa ja silti hyvää. Arkiruuat lapsiperheessä kiinnostaa aina ja helpot herkut. Vaikka ei tarvi mitään reseptiä edes niin esim. perus hedelmäsalaatti on jäänyt meillä ihan vakkariksi, sulta bongattu joskus. Sun kautta myös jäänyt käyttöön esim. Mifu, oli matala kynnys kokeilla, kun sulla oli sen käyttöön simppeli resepti.

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      P A R A S T A <3 kiitos paljon!! Juuri tuo pointti kirjassa tulee olemaan. 🙂 <3
      Kiitos ihanista vinkeistä!

      Vastaa
  11. Anna 22.06.2023

    Ihanaa oon toivonutkin että saisin joskus lukea sun tekemää reseptikirjaa! Onnittelut jo nyt! 🙂 Aion ehdottomasti ostaa sun kirjan, vaikka yleensä en ruokakirjoja ostele. Tykkään sun tavasta tehdä ruokaa/leipoa.

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      voi miten parasta 🙂 <3 kiitos ihan mielettömän paljon!! <3

      Vastaa
  12. Hanna85 23.06.2023

    Kokkaillut olen vuosien varrella monet ruoat sun resepteillä enkä kertaakaan oo vielä pettynyt❤ Innoissani siis odotan kirjasi julkaisua, aivan mahtava juttu! Kaikkea parasta ja aurinkoista kesänjatkoa sinulle ja perheellesi❤

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      voi miten ihanaa <3 kiitos <3333 merkitsee paljon! Kaikkea parasta myös teidän kesään! 🙂

      Vastaa
  13. Aino 24.06.2023

    Upeaa, onnea kirjaprojektista!
    Itse tykkään sun napostelu&herkuttelu -vinkeistä, joissa on aina pienellä tvistillä jotain simppeliä mutta kiinnostavaa. Esim dipit, salaatit ja nopeet iltapalaleivonnaiset. Kaikkee, mitä tekee mieli kerätä sohvalle mukaan leffan äärelle, kun haluu illasta vähän spessumman.

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      hei ihanaa, kiitos ihan superpaljon <3 🙂 Kaikkea parasta teidän kesään!

      Vastaa
  14. Lisa 26.06.2023

    Tulisipa kirjasi jouluksi, niin voisi hankkia joululahjaksi.

    Vastaa
    • Sara Parikka 28.06.2023

      🙂 tämä menee ensi vuoden puolelle, mutta toivottavasti löytyy myös silloin käyttöön <3

      Vastaa
  15. Laura 26.06.2023

    Ihanaa! Menee kyllä. hankintaan tämä kirja 🙂
    Muiden jo lueteltujen lisäksi kiinnostaisi myös helpot ja nopeat juhlatarjoilut tai et miten tehdä kivoja esillepanoja näistä pienistä tarjottavista.

    Vastaa
    • Sara Parikka 28.06.2023

      IHANAA <3 kiitos paljon! Parasta kuulla ja kiitos vinkeistä 🙂

      Vastaa
      • pia 30.06.2023

        Britakakku on vielä tekemättä. Eli se siis kirjaan. Tää on mahtava projekti, Onnea.

        Vastaa
        • Sara Parikka 01.07.2023

          brita on kyllä aivan parasta 🙂

          Vastaa
  16. Minttua 01.07.2023

    Se reseptisi jossa on tomaattimurskaa, ruokakermaa ja kanaa on ollut tosi hyvä 🤭 siihen kun viel lisää fetaa 😋 onnea kirjaprojektin johdosta!

    Vastaa
    • Sara Parikka 03.07.2023

      kiitos paljon <3 🙂

      Vastaa
  17. Anni 04.07.2023

    Niin mahtava juttu, kun kokoat reseptit kirjaan! Toivoisin kirjaan mukaan sun blogista muistiin kirjaamani ohjeet lohikeitosta, johon tulee sitruunaa, purjoa, kylmäsavulohta ja normaalia lohta. Ja toinen sun herkkuresepti meillä on tomaattikeitto 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 08.07.2023

      ihanaa 🙂 hei jee, se kalakeitto on tulossa <3 kiitos paljon!!

      Vastaa
  18. Tiina Räsänen 16.07.2023

    Wow. Jos kaipaat Taittajaa ruokakirjallesi, niin olen käytettävissä. Tutustu töihini https://www.designertiina.fi/

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.07.2023

      Kiitos Tiina <3

      Vastaa
  19. Sofia 23.07.2023

    Ihanaa, että teet sun resepteistä kirjan!❤️Piparkakkujäädyke on yks meijän joka jouluisista herkuista! Se on kaikkien mieleen❤️Kirja menee heti ostoon, kun se ilmestyy!

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.07.2023

      PARASTA!!! <3 kiitos ihana 🙂 <3

      Vastaa
  20. Riikka Torvinen 31.07.2023

    Moi! Onko teillä mökki Savossa päin? 🙂

    Vastaa