kuinka muistaa lasten opettajia/kasvattajia

decoration, design, DIY, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, pohdintaa

Moi! Tovottavasti teille kuuluu hyvää <3

Mä täällä pohdin samaa asiaa kuin joka ikinen vuosi. Miten muistaa lasten tärkeitä aikuisia. Päiväkodin henkilökuntaa, opettajia ja harrastusten vetäjiä. Nämä aikuiset on tietysti meidän lapsille tärkeitä, mutta sanomattakin selvää että he ovat sitä myös meille. Mutkaton ja avoin fiilis tekee niin paljon ja takaa sen, että lapsi pystyy kasvamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen kohdataan samat ihmiset, vaihdetaan kuulumiset, jutellaan lasten asioista, kannustetaan, tuetaan ja ollaan läsnä.

Mun omasta lähipiiristä löytyy aika paljon ihmisiä varhaiskasvatuksesta sekä kouluista. Nyt valjastin nämä alan asiantuntijat ja kysyin, että mitä olisi ihanin saada vuoden päätteeksi. KAIKKI vastasi samoin, että lahja ei ole missään nimessä oletus tai edes tarpeen, vaan sana: kiitos olisi kaikkein hienointa kuulla. Kortti oli myös kaikkein toivotuin. <3 Tulee niin lämmin fiilis siitä millaisia ihmisiä meidän lasten kanssa on päivisin ja kuinka suurella sydämellä työtä tehdään. Muistetaan sanoa kiitos. <3 Alla kasattuna vinkkejä miten voisi muistaa tärkeitä aikuisia.

KORTTI / Henkilökohtaisesti kirjoitettu kortti, josta löytyy kiitokset ja joku asia mikä tekee juuri hänestä tärkeän/hyvän työssään. Tämä meillä tehdään joka vuosi. <3 On myös ihana kysellä lapsilta tarkemmin mistä hän tykkää ja mikä hänelle on jäänyt mieleen.

KYSY LAPSELTA / Tämä toki riippuu vähän lapsen iästä, mutta lapsilla on usein aika kivoja ideoita siitä miten opea voisi muistaa. Lapset saattaa myös tietää mikä on kasvattajan lempiväri. Meidän esikoinen juuri kertoi, että haluaa muistaa tanssiopea kynttilöillä, koska hän kuulemma rakastaa niitä. 🙂

SYÖTÄVÄ & JUOTAVA / Kaikki ”kuluva” on aika helppoa ja siinä mielessä toimivaa, että sitä voi halutessaan kierrättää eteenpäin. Perus glögi ja suklaa toimii aina, vaikkain niitä kasvattajat saattaa saada paljon. Tähän vaihtoehtona voisi myös napata kaupasta/tehdä itse esim: mysliä, hilloa, leipää, mehua, kahvia/teetä jne.

Tietty myös kynttilät toimii tosi kivasti! Me ollaan tänä vuonna tehty mehiläisvahasta itse kynttilöitä ja lapset on ihan innoissaan väsännyt lahjoja ja valinneet värjejä.

KÄSIRASVA / Melkein kaikilla kuivuu kädet talvella ja etenkin jos työssä täytyy usein pestä käsiä. Niinpä kotimainen ja laadukas käsirasva on aika kiva lahja. <3 Yksi ystäväni kirjoitti, että ”Kuivan ilman pelastus: Käsirasva, huulirasva ja käsisaippua. Päiväkodin käsisaippua on yleensä tosi kuivattavaa ja käsiä tulee pestyä päivän aikana yli 10 kertaa, joten tämä olisi aika ihana” <3

LAHJAKORTTI / Monet taitaa kerätä vaikka koko luokan voimin lahjakortin opettajalle, mutta myös pienemmän summan lahjakortit toimii. Me ollaan usein hankittu 10-20€ lahjakortti esim paikalliseen kahvilaan, smoothiebaariin, karkkikauppaan tms. Koko luokan lahjakortit voisi osoittaa vaikkapa: kirjakauppaan, partioaittaan tai hierojalle. Lapset usein tietää mistä ope tykkää! 🙂

KLASSIKKO ESINEET / Jos haluat ostaa jotain tavaraa, niin kannattaa edetä klassikoilla, kuten Muumi-muki, Iittalan tuikkukuppi tms. Sain ihania viestejä siitä, että monen vuoden takaa Muumi-mukia käyttäessä tulee mieleen tietty lapsi. Aika ihanaa <3 Klassikko esineet on myös helppo kierrättää eteenpäin lahjaksi, jos kotoa jo vaikkapa löytyy kyseinen esine tai sille ei ole tarvetta.

HYVÄNTEKEVÄISYYS / Open nimissä ostettu hyväntekeväisyys olisi myös ihana muistaminen ja aidosti hyvän mielen juttu. <3 Esimerkiksi Unicefilta, Lasten klinikoiden kummeilta ja John Nurmisen säätiöltä löytyy hyviä vaihtoehtoja.

Tuleeko teille vielä mieleen jotain hyviä vinkkejä tai miten te muistatte lasten tärkeitä aikuisia? <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

  1. Satu 09.12.2023

    Ihania ideoita olette jo keränneet ja näin ryhmäperhepäivähoitajan näkökulmasta juurikin yllämainittu KIITOS on jo se mikä ilahduttaa aina. ❤️ Myös lasten itsetekemät kortit lämmittävät mieltä. 🥰 Käsirasvaa kuluu itselläkin ihan hurjasti etenkin talvella, joten komppaan kolleegaa ja kynttilät ❤️ on niin ihania minunkin mielestä ja tykkään niistä valtavasti. 🕯 Myös lasten piirrustukset ovat lämmöllä otettu vastaan ja eräs lapsi tiesi tässä toissa jouluna että keräilen tonttuja niin sitten paketista ilmaantui sellainen, joten lapsiltakin saa kivoja vinkkejä lahjoihin. 🥰🙂❄️

    Vastaa
    • Sara Parikka 09.12.2023

      Kiitos ❤️

      Vastaa
  2. Catalina 09.12.2023

    Hei

    Meillä on lasten luokka muistanut yhteisesti aina lukuvuoden päätteeksi ja jouluna. Yleensä esim jouluna kukka, suklaa ja lasten tekemä kortti. Tää on mielestäni kiva, ja opettajalle myös.

    Vastaa
    • Sara Parikka 10.12.2023

      kuulostaa ihanalta <3

      Vastaa
  3. Titta Valli 10.12.2023

    Hei Sara
    Teillä on tosi kattava lahjavalikoima jo valmiina. Kaikki tosi hyviä. Mä ihastuin teidän itsetehtyihin kauniisiin ja värikkäisiin kynttilöihin <3
    Pakko kysyä, mikä toi herkullinen peltipiirakka on? Vesi tuli kielelle jo kuvasta 🙂
    Ihanaa Joulun aikaa teidän perheelle ja voikaa hyvin. Hellät rapsutukset suloiselle karvapallolle <3

    Vastaa
  4. tiina 13.12.2023

    Mistä ja mikö on tää teidän ruokapöydän alla oleva matto?

    Vastaa
    • Sara Parikka 13.12.2023

      se on ikeasta, en muista yhtään mikä malli 😀

      Vastaa