raskautta

yleinen

Heippa! Kävin eilen neuvolassa pitkän tauon jälkeen ja oli kyllä kiva höpöttää maha-asioista ajan kanssa. Olin tällä kertaa vastaanotolla yksin, joten keskittymiskyky oli paljon parempi ja sain kysyttyä kaikki mietinnässä olleet asiat. Kaikki oli neuvolan tarkastusten perusteella oikein mainiosti ja nyt vain odotellaan, että vauva kasvaa vielä vähän aikaa vatsassa. Kirjoittaessa postausta tajusin, että mulla on päässä vain erilaisia pointteja ja olotiloja ajatellessani raskautta. Välttääkseni totaalisen sillisalaatti postauksen päätin erotella alle ajatuksiani ja tämän hetkisiä fiiliksiä.

Matildan odotus meni reippaasti yli lasketun ajan ja olen asennoitunut että sama homma toistuu. En siis odottele pientä maailmaan ennen vuoden vaihdetta. Saas nähdä kuinka käy!

Magnesium on auttanut jalkavaivoihini todella paljon ja nyt nukahtaminen+yöt sujuu ilman levottomuutta.

Ystävien raskaudet kulkee omani rinnalla ja ihanan paljon pienokaisia suodaan lähipiiriimme.

Äidiksi tuleminen toista kertaa ja arjen pyörittäminen kahden lapsen kanssa ei jännitä lainkaan. Uskon, että kaikki lutviintuu ja asiat menee omalla painollaan.

Olemme ensimmäiset kuukaudet kotona lasten kanssa ja sitten alkaa töiden+koulun yhdistäminen arkeen. Molemmat meistä työskentelee ja opiskelee epäsäännöllisiin aikoihin, joten kaikki on sumplittavissa.

Matildan touhuja seuratessa tulee niin onnellinen olo siitä, että hänelle syntyy pian pikkusisko.

Tällä viikolla olen alkanut hahmottaa miten päin vauva on mahassani. Liikkeitä tulee sellaiseen tahtiin, että en ole kertaakaan huolestunut vauvan rauhallisuudesta.

Mahani on samankokoinen, kuin Matildan kanssa tässä vaiheessa. Monesti toiset vauvat ovat kuitenkin 300-500g isompia kuin esikoiset. Matilda oli aika pieni syntyessään, joten lisäpaino ei tosiaan haittaisi.

Painoa mulle on kertynyt aika paljon.. suurin syy siihen on varmasti paha olo, joka pakottaa syömään hyvinkin säännöllisesti.

Nesteitä on alkanut kertyä, mutta vielä ei niin paljoa, että joutuisin ottamaan sormuksen pois tms.

Nimi, Nimi, Nimi…. ääääk! Pohdintaa ei ehdi suorittamaan samanlailla kuin esikoisen kanssa. Kivoja nimiä on todella paljon, mutta odottelen vielä sitä THE fiilistä.

Miten menee kanssa odottajat? Kivaa viikonloppua <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

 1. Jensku 31.10.2015

  Kiva kuulla sun ajatuksia raskaudesta tällaisten postauksien muodossa:)!

  Vastaa
 2. Janna 01.11.2015

  Mulla tää odotus on käyny jo ihan piinaavaan pitkäksi, en enää yhtään jaksais odottaa! 😀 mutta jee, tänään on marraskuu eli ens kuussa se tapahtuu!<3 Enää 3 opiskelupäivää ja yks tentti jäljellä ennen mammalomaa. Mä oon kanssa aika varma, että luomuna olis menny yli vuodenvaihteen, mutta nyt on sektio tulossa ja toivon, että se tehtäis jo 38+, että päästäis just jouluksi kotiin! Olis kyllä niin täydellistä. Mulla on kiloja kertyny myös (neuvolan mukaan ei ollenkaan pahasti) mutta kyllä se ahistaa kun yhtäkkiä rasvakerros paksuuntuu. Oon tainnu syödä nyt koko kesän edestä ku ei pysy mikään sisällä. 😀 Nimiasia on meilläki vähän auki. On ykkösnimi, mutta siitä on tullu niin suosittu parina viime vuotena, että mua ärsyttää. Ja jos ei se näytäkään siltä… Muista vaihtoehdoista ei päästä yhteisymmärrykseen. Saas nähdä miten käy 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2015

   Siellä taitaa olla samat pohdinnat käynnissä 🙂 Toivotaan, että saatte pienen jo jouluksi kotiin. Eihän se haittaa vaikka nimi on suosittu, silloinhan vain moni muukin pitää nimeä kauniina. 🙂 Tsemppiä hurjasti sinne!

   Vastaa
 3. Viivii 01.11.2015

  Serafia?

  Vastaa
 4. Tiia 02.11.2015

  Me odotellaan täällä malttamattomana ensimmäistä, laskettu aika oli eilen! Vauveli on perätilassa, joten näillä näkymin menee sektioon.. Tai jos ei ihmeitä ennen loppuviikkoa tapahdu 😀 Tuntuu kyllä siltä että ei tää mihkään täältä oo tulossa! kiva lukea tämmösiä sillisalaatteja 🙂

  Vastaa
 5. Annika 08.11.2015

  Meillä laskettuaika tammikuun puolessavälissä. Toista lasta odotetaan myöskin. Meidän esikoinen on jo 3-vuotias reipas nuori tyttö. Mulla olis vielä töitä jäljellä reilu 4 viikkoa ja viimeviikon olin sairaslomalla selän takia. Olen kokkina ostoskeskuksen ravintolassa, siellä töitä riittää. Ei oikein pääse lepuuttamaan selkää. Vähän jännittää miten toi mun selkä kestää loppuun asti. Ensimmäinen raskaus meni kuin siivillä ilman suurempia ongelmia. Tämän pojan kanssa on ollut ongelmaa jo alkuraskauden pahoinvoinnista lähtien. Ruoan kanssa pitää olla tarkkana ettei tuu huono olo ja heikotus.
  Nimen kanssa tuntuu jotenkin olevan myös vaikeeta. Tytön nimi putkahti päästäni noin vain ja se tuntui heti juuri oikealta! Viimeyönä heräsin vessakäynnille, niin rupesin niitä nimiä sitten pyörittelemään päässä ja siinä vierähtikin jokunen tovi ja aamulla sitten väsytti!
  Ihanan piristävää on lukea blogiasi, siitä tulee aina hyvälle mielelle, kiitos Sara 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.11.2015

   Hehee, kuulostaa nimipohdinnat tutulta 🙂
   Tsemppiä älyttömästi sinne, enää 4vk sulla jäljellä! Toivotaan ettei selän tilanne pahene 🙂
   Ihana kuulla, että blogini miellyttää <3

   Vastaa