granaattiomena herkku 16.

yleinenTags:

Heippa! Me ollaan nautittu nyt useana päivänä graniittiomenoita. Matilda rakastaa kyseistä hedelmää todella paljon. Usein teen hänelle oman annoksen, minkä hän kauhoo vikkelään suuhunsa. Granaattiomena on uskomattoman kaunis ja ihmeellinen hedelmä. Mielenkiinnosta googlailin granaattiomenan terveysvaikutuksia ja lista oli huikean pitkä. Tätä herkkua voi siis vedellä jatkossakin hyvillä mielin.

Tykkäättekö kyseisestä hedelmästä? Mä oon käyttänyt tätä viime aikoina myös hedelmäsalaatissa ja hedelmärahkassa.. Sopii niin hyvin! Muutenkin joulunalla on ollut hyvä keksiä taaperolle terveellisiä herkkuvaihtoehtoja. Maissi, viinirypäleet ja granaattiomena on tämän hetken ykköset ja niitä neiti nauttii muiden syödessä karkkia, konvehteja tms. Piparia ja keksejä Matilda on saanut maistella.. myös kakkuja ja jäätelöä. Limut, karkit ja suklaat ovat pannassa toistaiseksi vielä pitkään. Miten teillä mennään herkkujen suhteen?

<3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Inka 16.12.2015

  Meillä tuo 2v on karkkia saanut maistaa mutta ei niin välitä. Suklaasta tykkää ihan älyttömästi mut koitetaan pitää niin ettei kovin usein saa. Ite syödään sit illalla Theon mentyä nukkumaa. Suklaan makuun Theo tosiaan pääs viime jouluna 1vuotiaana kun oltiin illalla unohdettu konvehtirasia olkkarin sohvapöydän alatasolle nii jäbä sitte sieltä kävi salaa niitä syömässä! ? keksiä, kakkua ja jädeä on sitte saanu mutta kakusta ja jädestä ei niin tykkää myöskää! Jossai vaiheessa otetaan varmaan niin että on se yks herkku päivä viikossa. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.12.2015

   ihana herkku suu 🙂 Sama homma täällä, että kaikki herkut ei edes uppoa super hyvin, mutta eiköhän sekin aika oo vielä edessä 😀 Ihanaa joulua teille <3

   Vastaa
 2. mmndi 16.12.2015

  Näyttää kyllä juuri sopivalta herkulta jouluun :). Itse pidän kans myös kovasti granaattiomenasta ja monesti laitankin maustamattoman jogurtin sekaan!
  Meillä myös reilu 2v poika saa muuten kyllä maistella pullaa yms vaikea enää kieltää sitä mitä muutkin syö. Mut karkkien ja suklaan kanssa olen ehdoton! Ei sitä vielä tarvitse :). Piparit, glögi, pullat yms voi kahvi/ herkkupöydässä kyllä maistella :). Viinirypäleet on tosi hyvä naposteltava pienille, meillä myös kovasti tykätään kirsikkatomaateista..
  Ihanaa joulua teille <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.12.2015

   Samoilla herkuilla mennään myös meillä 🙂 Ihanaa joulua sinne myös <33

   Vastaa
 3. Mimmi 17.12.2015

  Meillä mentiin esikoisen kanssa parin vuoden ikään saakka rusinoilla ym. mitä sai sillon kun itse syötiin karkkia. Koitettiin kuitenkin aina itse ajottaa herkuttelu iltaan kun lapsi jo nukkumassa. Sitten se alkoi pikkuhiljaa lipsumaan jossain kohtaa ja nyt meillä on kaikilla karkkipäivä kerran viikossa 🙂 toisen kohdalla ei sitten pystynytkään rajottamaan herkkuja niin kauaa. Tietenkin kun isovelikin saa niin pienempikin on kitisemässä veljen vieressä 😀 meillä siis nyt kuopus on 1v 1kk ja saa pullaa, piparia, keksejä, mutta ei mehua (pari kertaa saanut kyllä veljeltä pillimehua maistaa :D), limua eikä karkkia, suklaata on nyt vähän saanut maistella kun sitä tässä joulun alla tulee kaikkien vähän normaalia enemmän syötyä, mutta joulun jälkeen saa sekin vähä jäädä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.12.2015

   Monet on just sanoneet tota, että toisen kanssa se onkin haastavampaa ja voin vaan kuvitella. 🙂 Mutta mun mielestä turha tehdä siitä mitään ongelmaa.. Kaikessa kohtuus ja voihan herkut kuulua osaksi myös lapsen elämää. Huomaan kans, että meillä helposti lomilla lipsutaan herkkujen suhteen..
   Hei ihanaa joulua sinne <33

   Vastaa
 4. 2x 17.12.2015

  Meidän isompi oli suunnilleen 2v 9kk kun sai eka kerran karkkia päiväkodissa kaverin synttäripäivänä 😀 Siitä on nyt vuoden verran, tykkää suklaasta ja lakuista ja saa ottaa muutaman pienen herkun vaikka juhlissa. On jo sen ikänen että ymmärtää miksei hän saa kun muut syö. Ei välitä kauheesti makeista herkuista eikä juo mehuja tai limuja. Kermakakut on yäk, kekseistä syö lähinnä suklaakuorrutteet.. Kahvipöydässä valitsee ennemmin suolasta syömistä.

  Aiemmin sai aika paljon vääntää sukulaisten ja tuttujen kanssa, että ei saa antaa karkkia tai mehua. Uskomatonta että piti selittää miksei 1-2 vuotiaalle anneta karkkia tai limuja! Nykyään törmää siihen että ”eikö vieläkään ota kokista” … Ei tykkää! Meillä ei oo karkkipäiviä ja pääsiäisenä virvotut suklaamunat kesti syksyyn asti 😀 Tykkää jäätelöstä ja sipseistä, mutta ei niitäkään syödä jatkuvasti tai suuria määriä.

  Tunnen omien lasten ikäsiä lapsia jotka syö aamupalaksi megapussin karkkia, napsitaan pöydiltä keksejä, janoon juodaan mehua.. en ihmettele yhtään ettei kunnon lämmin ruoka maistu missään vaiheessa päivää. Mun mielestä jo tämänkin takia pienet ihmiset ei tarvii herkkuja tai ainakaan suuria määriä, koska ne on aina pois ruokailuista. Meillä onkin sääntö, että ensin ruoka ja sitten herkku 😀 Herkku jää saamatta jos ruoka jää syömättä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.12.2015

   Totta! 🙂 Oon kyllä samoilla linjoilla! Oon kuullut, että joillain lasten synttäreillä ei ole tarjolla muuta juotavaa kuin limua.. aika käsittämätöntä. Hienosti ootte kyllä onnistuneet välttymään herkuilta ja sokeri övereiltä, mitä lapsi ei kyllä tosiaan tarvitse. Mäkin pyrin siihen, että maha olisi aina täynnä ennen kuin siirrytään makeaan.. ja hauskaa on ollut huomata, että neidille käy näkkäri tai suolakeksi siinä missä suklaakeksi. 😀

   Vastaa
 5. Sari 17.12.2015

  Meillä on 2v tyttö ja kahvipöydässä on saanut maistella keksiä/kakkua ja näin joulun alla jälkiruoaksi saattaa saada vähän piparia 🙂 Ja meillä on miehen kanssa karkkipäivä kerran viikossa niin silloin on annettu myös tytölle namia mutta vain pieni määrä. Miä ajattelen niin et mukavampi opettaa pienestä pitäen yhteen namipäivään viikossa kuin kieltää kokonaan. Toivon että näin ei ehkä tulis semmosta kamalaa karkin mässyttämistä kun oppii kohtuuteen jo pienenä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2015

   Voi miten hyvältä kuulostaa 🙂 ja wau tuo, että myös itse pysyttäydytte yhdessä herkkupäivässä! Voisin hyvin pyrkiä tuohon samaan! Mukavaa joulun odotusta <3

   Vastaa
 6. Jaana 17.12.2015

  Granaattiomenat on niin hyviä. Itse laitan niitä myös ruokaisiin salaatteihin antamaan raikkautta. Esim kanasalaattiin. Lisäksi valkosuklaajuustokakun päälle ne sopivat todella hyvin. Helppo ja kaunis koriste.

  Vastaa
 7. p 18.12.2015

  Kiitos hyvästä blogista!mukavaa joulun odotusta! 🙂

  Vastaa
 8. Miisa 18.12.2015

  Meillä on kolme lasta poika 6, tyttö 5 ja poika 2. Näin joulukuussa on tuo kalenteri mistä saa puuron jälkeen suklaat ja aina ruoan jälkeen syödään xylitol pastilli. Meillä syödään 3 tunnin välein ja janojuomana toimii vesi. En välitä limsasta ja onneksi mieskin vain herkkumielessä sitä juo. Mehua saa jos tulee vieraita tai joskus välipalalla.
  Olen itse joutunut opettelemaan säännöllisen ruokailun, koska lapsuuden perheessäni sitä ei ollut ja opin itsekin sen vasta 3 raskaudessa.
  Syömme itsetehtyä ruokaa emme eineksiä, mutta sokerivastainen en ole. Meillä on tuttuja jotka ovat niin ”sokerinatseja” omien sanojensa mukaan, että eivät anna missään muodossa sokeria lapselleen ja tuovat sen julki sillä tavalla, joka saa tuntemaan itsensä huonoksi vanhemmaksi. Mielestäni kaikki saavat kasvattaa lapsensa miten haluavat, mutta ei niin, että toinen lyödään maan rakoon ja annetaan kuva, että olisi huono vanhempi.
  Sinun tapasi kuulostaa tosi hyvältä. Terveellinen, mutta rento eli et sekoa, jos vähän lipsutaan.
  Olin lastenhoitajana ennen omia lapsiani ja siellä nuorimman pojan hampaat olivat lopettaneet kasvun ja olivat aivan ruskeat. Kiitos napostelun, mehun ja limsan. Ja kuulemma hampaat pestiin aamuin illoin , mutta ei se todellakaan pelasta kaikkia päivän herkkuhetkiä. Onneksi kyseessä oli maitohampaat.
  Nyt on tullut haastavaksi esikoinen, joka käy napsimassa taikinaa, jos esimerkiksi Leivon, mutta hengitän syvään ja sanon ”Kysy lupa aina ensin” xD

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2015

   Heippa, kiitos viestistä 🙂 Oon kyllä hyvin samoilla linjoilla kanssasi. Ikävää, jos toiset vanhemmat kuuluttavat omaa näkemystään tavalla joka arvostelee muita.. En tykkää!
   Tuo säännöllinen ruokailu on kyllä todella hyvä pointti. Itse syön nyt raskausaikana paljon paremmin, kun pahaolo alkaa muuten muistuttaa itsestään. Pitää nyt skarpata ja ottaa tämä ”mukaani” raskaudesta!

   Kaikkea hyvää teidän perheelle ja ihanaa joulua <3

   Vastaa
 9. Miisa 18.12.2015

  Niin ja normaalisti, kun ei ole joulu, karkit karkkipäivänä lounaan jälkeen. Ei montaa kertaa ja pitkin päivää ja se pastilli , kun lopetetaan;)

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2015

   Pastilli on meillä kans ihan ykkönen! Matilda rakastaa pastilleja 🙂 Sen houkutuksella ruokakin usein syödään loppuun!

   Vastaa