kännykkä, puhelin, iphone.. insta, face, snappi..

yleinenTags:

Moikka! Kuten oon viime päivinä kertonut, niin tältä vuodelta toivon lähinnä läsnäoloa lasteni kanssa. Aijon panostaa myös omaan hyvinvointiin ja samalla se heijastaa toki lapsiini. Puhelimen käyttö, selailu ja viestittely saa jäädä vähemmälle vaikkakin se on jo vähentynyt Matildan kasvaessa. En siedä sitä jos Matilda joutuu sanomaan monta kertaa ”äiti, äiti, äiti” ja itse havahdun katsomasta jotain turhan päiväistä kuvaa/viestiä. Tietysti on asioita jotka täytyy hoitaa ja viestit joihin reagoin välittömästi. Kuitenkin 90% kaikesta puhelimella olevasta on sellaista mikä voi hyvin odottaa. Tästä syystä olen todella yrittänyt kiinnittää asiaan huomiota.

Rakastan selailla instagramia ja selaan sen usein läpi iltasella nukkumaan mennessä. Osa minusta haluaisi valita instan sijaan kirjan, mutta ainakin toistaiseksi insta tuntuu helpommalta ja kivemmalta vaihtoehdolta. Voisin tosin ottaa haasteeksi vaihtaa iltaselailun kirjaan edes joinain iltoina. Monesti sitä nimittäin jää selaamaan puhelinta aivan liian pitkäksi aikaa.

Päivittelen instagramia pitkin viikkoa, riippuen siitä millaisia kuvia tulee napattua. Pidän puhelinta mukana ja kuvaan paljon kuvia+videoita lapsistamme. Se on kyllä ihan parasta, kun saa niin monet hetket ikuistettua. Mikko suosii enemmän läsnäoloa, eikä useinkaan kuvaile mitään. Siinäkin on kyllä oma pointtinsa, että elää ne hetket ja ottaa ”muistiin kuvia”.

On siis syy siihen miksi snapchat ja periscope on osaltani jäänyt paitsioon. En myöskään löydy Facebookista ja hyvä niin, sillä aikaa ei olisi pitää kaikkia kanavia auki. Blogi+insta näillä mennään! Mikä on Sinun lempi somekanava? <3Sara

ps. kuvituksena kirpparilta löydetty ballerina mekko. Matilda tykkää tällä hetkellä todella paljon Anniina Ballerina ohjelmasta, joten mekkokin oli hänen mieleen. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. taskuapinat 07.01.2016

  Moikka!
  Täällä mennää aika pitkälti facebook ja instagram somella 😀
  Ite en lue uutisia ollunkaan, paitsi ohimennen joita kaverit ovat linkittäneet faceen. Eli siihenkään ei kulu nettiaikaa 🙂
  Käytän myös paljon puhelinta, otan valokuvia ja videoita lapsista varsinkin jos mieheni on töissä niin näytän illalla lapsien päivän touhuja hänelle.

  Ja tietenkin käys kurkkaassa onko sulla tullut uusikirjotus tänne 😀
  Mutta en niinkään laske sun blogia some surffailuksi. Kurkkaan blogisi aamula kun herään ja illalla kun nukutan Jannikaa tai kun molemmat lapset nukkuu. Ei siis pois lapsi ajasta. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2016

   Niinpä.. 🙂 Mäkään en lue uutisia.. hyvä pointti.. koska nehän taitaa aika monella viedä paljon aikaa.
   Ihanaa että mun blogi mahtuu sun päivään 🙂

   Vastaa
 2. mmndi 08.01.2016

  Hyvä postaus, olen täysin samaa mieltä. Itse myös olen ihan tietoisesti vähentänyt puhelimen selailua lapsen seurassa. Ja varsinkin työ-/hoitopäivien jälkeen yleensä puhelinta katselen vasta lapsen mentyä nukkumaan. Silloin on se instan ja blogien luku, ym selailu hetki.. Toki puheluihin vastaa aina kun voi, ja hyvä lapsen onkin nähdä se normaali puhelimen käyttö.. Mut sitten sen muun joutaa myöhemmin, ja vaikka näin kahvitunnilla töissä :).. Mut en halua itse ruokkia sitä että pienestä pitäen puhelin on oltava joka hetki kädessä.. Siihen kun tämä suunta kuintekin joka paikassa on kasvava. Se yhdessä olo <3

  Vastaa
 3. 2 08.01.2016

  Moikka, mulla ei ole mitään somea, luen sinun blogisi, sähköpostit ja välillä iltalehden puhelimella iltasin kun esikoinen on nukkumassa ja samalla syötän/nukutan vauvaa, joskus käytin mm. Facea, mutta lopetin jo ennen esikoisen plussamista, kun tuntui että muu elämä jäi somen varjoon, kertaakaan en ole edes harkinnut palaavani someen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.01.2016

   Joo, sama homma täällä.. en kyllä kaipaa yhtään facea.. Sama kävisi varmaan instankin suhteen jos siitä luopuisin. Toistaiseksi oon siitä tykännyt sen verran, että pysyn siellä 🙂

   Vastaa
 4. 2 08.01.2016

  Ps en siis laske iltallehden ja sähköpostin selaamista some surffiksi, kun neki nopeasti vilkasen onko mitään kiinnostavaa + horoskoopin noin 2kertaa viikossa, ellen odota tärkeää sähköpostia

  Vastaa
 5. Henna 06.02.2016

  Samaa mieltä kanssasi! Mulla itellä on oikeestaan (enään) käytös insta, aiemmin oli tosiaanki noi kaikki snäpit ja facet ym.. Mutta kun toinen tytöistäni, Jaanika synty nyt joulun alla.. Nii on jääny vähemmälle nuo some hommat.. Iltasin kun Jaanika ja Minea (2v) nukkuu nii sit käyn kattomas instan ja sun blogisi :)..Jotkut äidit (ja isät) käyttävät ihan liikaa some aikaa samalla, kun voisi viettää lastensa kanssa aikaa ja ulkoilla 🙁

  Mukavaa kevään alkua perheellesi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.02.2016

   Totta! Ihana kuulla, että blogini mahtuu sun some käyttöön 🙂 Kaikkea hyvää sinne <3

   Vastaa
  • Sara Parikka 09.02.2016

   Niin ja onnea tuoreesta tyttövauvasta <3

   Vastaa
 6. Sella 29.02.2016

  Hei mie käytän instaa facee snappii

  Vastaa