L I L A

yleinen

Moi! Ajattelin kirjoitella teille pitkästä aikaa meidän koiruudesta. Lila on ollut meillä pian kuusi vuotta ja on kyllä varsin eloisa tapaus. Otettiin Lila yhdessä ja harkittiin tarkkaan mikä rotu olisi meille sopiva. Asuimme tuolloin Helsingin keskustassa joten isot rodut karsiutui pois ihan jo neliöiden ja asfalttimaastojen vuoksi. Pienistä koirista ihastuimme muutamiin rotuihin ja luettuani muutaman kirjan chihuahua rodusta oli aika selvää millainen koira meille tulisi. Chihuista on paljon ikävää ja tietyllä tavalla vääränlaista kuvaa ihmisillä. Uskon, että usein ihmiset ovat isossa roolissa siinä millainen koirasta tulee ja usein pienet koirat saattavat päästä vähemmällä koulutuksella. Kuitenkin chihuahua rotuna on niin viisas, nokkela ja vallanhaluinen, että se nimenomaan tarvitsee kunnon koulutusta ja auktoriteettiä. Näimme kovasti vaivaa, että Lilasta ei tulisi pelokasta yksilöä ja kävimme koirakouluissa jne. Toisaaltaan taas Lilan suhteen tilanne meni vähän toiseen ääripäähän, koska hän on edelleen erittäin sosiaalinen ja käyttäytyy ajoittain kuin pentukoira.

Lilan kanssa käydään aamuin illoin ulkona ja välillä hän pääsee pidemmille lenkeille vaunujen kanssa. Enemmän Lila kuitenkin nauttii leikkimisestä ja aktivoinnista. Tyttöjä hän pussailisi vaikka kuinka ja alistuu muutenkin lapsille vuolaasti. Meidän täytyy olla todella valppaina, ettei Lilalle vaan pääse sattumaan mitään pienten käsien käsittelyssä. Toivotaan, että Lila on meidän kanssa vielä pitkään. Monesti Chihuahuat saattaa elää jopa 18-vuotiaiksi. 🙂

Eniten Lila rakastaa köllötellä ulkona auringossa, iltaisin sohvalla ja tietysti Mummilassa. Lila on välillä pitkiäkin aikoja ”lomalla” Mummin ja Vaarin luona, missä hän saa extra annoksen huomiota ja hoivaa. Ollaan kyllä super kiitollisia siitä, että on niin hyvä hoitopaikka olemassa. Ihanaa ettei tarvitse stressata koiranhoidosta, kun kuitenkin lasten kanssa sitä mietittävää on jo ihan tarpeeksi.

Lila vihaa sadetta ja kylmyyttä. Hienohelma kyseessä! Imuri on aika pelottava ja aidalla keikkuvat oravat ärsyttäviä. Lila kyllä pitää tarkasti linnut, oravat ja muut pikku eläimet pois pihaltamme. Varsinainen vahtikoira. 😀

Onko teillä lemmikkejä, jos on niin olisi kiva kuulla millaisia? 🙂

Leppoisaa sunnuntaita! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

//

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

40 kommenttia

 1. Tiina 24.07.2016

  Meiltä löytyy kääpiöluppa Sulo! 🙂 Se on pihalla häkissä ja sitä on käyny nyt parina yönä kettu kiusaamassa ja sen seurauksena siitä tuli tosi säikky :/ säikähtää aina kun joku menee lähelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   voih… ikävää jos kettu kiusaa.. :/ Toivottavasti menee ohi tuo säikkyminen <3

   Vastaa
 2. Tiia 24.07.2016

  Täältä löytyy ihana maatiaiskissa Luna. Luna on tyttö ja sisäkissa. 4vuotias ja tosi ihana tapaus 🙂 Kerrostalossa kun asun niin pääsee välillä lasitetulle parvekkeelle ja nauttii varsinkin aurinkoisia päivinä siellä olla 🙂

  Vastaa
 3. kr 24.07.2016

  Miten koiranne suhtautuu vieraisiin? Entä muiden lapsiin? Jotkut chihut ovat tosi epäluuloisia vieraita kohtaan, mutta kyllä se on tosiaan koulutuksesta kiinni, millainen koirasta tulee.

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   Tosi iloisesti ja innokkaasti, tykkää kaikista lapsista ja ihmisistä 🙂

   Vastaa
 4. Sarkkukai 24.07.2016

  Täältä löytyy 4v pieni sileäkarvainen portugalinpodengo uros. Vahti- ja metsästysviettiä löytyy, mutta ei liikaa. Orava on tuttu sana ja aina sen kuullessaan koiruus alkaakin tähyillä missä kyseinen otus liikkuu. Koiramme on aika hellyydenkipeä vaikka omat rajat on ollut jo pennusta asti esim meidän makuuhuone on kiellettyä aluetta. Vauvan syntymä oli aika kova paikka kun suuri osa huomiosta oli koiraltamme pois, mutta meilläkin on niin ihana tilanne, että hän pääsee mummoni luo toisinaan ”lomailemaan”. Lapsi ja nopeat pikku kädet on koirasta melko pelottava juttu, mutta eiköhän heistä vielä hyvät kaverukset muodostu kun lapsukainen oppii heittämään palloa ja leikkimään vetoköydellä 😀 Ihaninta koirasta on olla ja köllötellä sohvalla, kun koko lauma on paikalla 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   Kuulostaapas kivalta koiralta 🙂 hellyttävää tuo ”orava” sana 😀
   Joo meilläkin taisi tyttöjen syntymät ottaa vähän koville, mutta onneksi kaverukset ovat <3
   kovasti rapsutuksia sinne 🙂

   Vastaa
 5. ester 24.07.2016

  Sara on tuo teidän koira tosi söpö mulla on Itämainen rotukissa väriltään koko musta voit jos haluat käydä katsomassa netin kautta kuvia tämä on tyylikäs upea kissa mitä tiedän. Meidän kissa pelkää imuria. ❤️ 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   🙂 varmasti kaunis kissa Sinulla! heh, meidänkin Lila pelkää imuria 😀

   Vastaa
 6. Nora 24.07.2016

  Moi Sara! Olen jo pidemmän aikaa seurannut blogiasi, ja pidän kovasti siitä, miten aito ja lämmin ihminen tunnut olevan. Äidilläni on 11.v Sulo-chihuahua ja siskollani on 2.v chihu. Aivan ihana rotu, mutta nimenomaan varovainen saa olla niin pienen koiran kanssa. Minulla itselläni on kaksi kissaa, helpompi näin yksin asuessa. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   K i i t o s sanoistasi <3 Voih, Sulo <3 aivan ihana nimi!
   Kiva että sulla on kissoja 🙂

   Vastaa
 7. Mandariini 24.07.2016

  Heippa Sara! <3 ?
  Ompas teillä niin ihana koira ♡ Mitä ruokaa syötätte Lilalle?:)
  Mein äitillä oli lapsuudessa chihuahua ja eli tosi vanhaksi en ees muista minkä ikäiseksi eikä sillä koskaan ollut mitää sairautta elämänsä aikaa eli terve rotu taitaapi olla mutta riippuu tietysti yksilöstä.Oletteko käyneet Lilan kanssa helsingissä siellä rajasaarenkoira rannalla? siellä kerran kävimme kun olimme helsingissä niin mielettömästi oli porukkaa ja on kyl upee paikka suosittelen käydä!
  Meillä on eläimiä kaks kissaa,kani,kaloja ja koira (roduista ei oo tietoa kun on löytökoira mutta epäillään rotua kun itäeuroopanpaimenkoira se mei koira on musta värinen)

  Hyvää Alkavaa viikkoa teidän koko poppoolle!!♡ Lilalle rapsutukset,pusut,halit ja terkut :* ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   Kiitos <3
   Lila syö pääosin kuivaruokaa 🙂
   Joo, käytiin siellä silloin kun asuttiin Helsingissä.. on kyllä kiva paikka!
   Voi miten ihana poppoo eläimiä teillä, mahtavaa!
   Paljon terkkuja täältä <3

   Vastaa
 8. :) 24.07.2016

  Moi!
  On hyvä että teillä on noin hyvä luonteinen koira olette oikein hyvät omistajat kun olette noin hyvän luonteisen koiran saanut! Se on totta että pienten koirien kanssa pitää olla varovaisia ja kaikkia pieniä koiria ei välttämättä uskalla päästää edes lapsien tai muiden eläinten luokse koska ne ovat niin ärhäköitä ja aggressiivisia.. Eikä kaikki omistaajatt vältämätä osaa kouluttaa/ei panosta yhtään koiransa koulutukseen kun ne aattelee että pentu on aina samanlainen myös aikuisena. Mutta te olette Lilalle parhaat omistajat!:) Miten Lila tulee muiden koirien ja eläinten kanssa toimeen? miten Lila reagoi uutena vuotena ilotulituksiin? Ootko miettinyt Lilan lisäksi koskaan ottaa toista lemmikkiä jos olet niin mitä lemmikkiä?:)
  Tämä postaus oli kyllä hyvä ja aiheellinen kiitos <3!
  Kaikkea hyvää teille! :**

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   hei, kiitos kovasti sanoistasi <3
   Lila tulee hyvin toimeen tuttujen korien kanssa ja erityisesti saman rotusten.. muista hän ei välttämättä niin välitä. Ilotulituksia hän ei pelkää 🙂

   Kaikkea hyvää myös sinne <3 mukavaa jos tykkäsit postauksesta 🙂

   Vastaa
 9. Huisku 24.07.2016

  Ciao! Meillä on Kultainennoutaja. Ihanan rauhallinen tyyppi joka rakastaa vettä; juomakupissa, järvessä, joessa, ojassa ja suihkun lattialla. Tänään jo yksi uintireissu takana. Mielettömän lempeä koira ja luotettavakin. Kultsillamme on hieman enemmän kiharainen turkki ja sillä kasvaakin ihanasti laineikas takatukka 😀 Kiva tyyppi.
  Viime kesänä meille tuli/ tunkeutui sisään epämääräinen kaupustelija joka oli ilmiselvästi selvittämässä tulevaa ryöstökohdetta ja minä olin yksin kotona. Tää mies otti kahvasta kiinni ja tuli sisälle. Meidän lempeä koiramme alkoi murista ja haukkua hermostuneesti ja mies lähti matkoihin. Koira sai ekstra ison halin<3

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.07.2016

   Kuulostaa aivan ihanalle <3 haluaisin päästä rapsuttamaan!!!
   hyi hemmetti mikä tilanne… :/ onneksi oli koira paikalla ja apuna. taitaa olla oikea kultakimpale <3

   Vastaa
 10. 2 24.07.2016

  Meiltä löytyy kohta 11vuotias kissa, söpö, söpön sain joskus 10-vuotiaana synttäri lahjaksi, söpö suhtautuu hyvin lapsiin ja muihin ihmisiin, tosista kissoista ei tykkää, mutta koiria rakastaa 😀 Meillä on myös suunnitteilla ottaa saksanpaimenkoira, kun pääsemme muuttamaan, meillä siis muutto rivitaloon parin kk sisällä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   Kuulostaapas aivan ihanalta tapaukselta 🙂
   Wau, varmasti ihanaa päästä muuttamaan uuteen kotiin 🙂

   Vastaa
 11. Jamina 24.07.2016

  Meillä on 3 koiraa (Tamu, Juniori ja Donna), 2 kissaa (Mörri ja Hugo) ja 2 kania (Miku ja Luppa)! Eli eläin rakkaita ollaan. <3 Meillä on aina ollut eläimiä enkä osaisi elää ilman niitä.

  Vastaa
 12. Jennn_ 24.07.2016

  Täältä löytyy kohta vuoden ikäinen englanninspringerspanieli neiti 🙂 Pääasiassa seurakoiraksi hankittu. Yhessä näyttelyssä käytiin ja sen jälkeen tais näyttelykipinä iskeä 😀 koon ja luonteen puolesta aivan mahtava koira!

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   Oi, mahtavaa! ja ihanaa jos vielä harrastatte yhdessä 🙂

   Vastaa
 13. Taru 24.07.2016

  Täällä puolen asustelee 9kk vanha saksanpaimenkoira – poika, aina valmiina leikkiin ja touhuun! Meillä imuria jahdataan pitäen sitä leikkikaverina 🙂 hellyydenkipeys kun iskee kaivaudutaan mamin kainaloon halittavaksi vaikka väkisin ja yksin ei sen anneta kulkea mihinkään. Suihkuunkin olis mukaan päästävä.. on ne vaan ihania!

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   kuulostaa niin hellyyttävältä ja ihanalta koiralta 🙂 tekisi mieli päästä halimaan!!

   Vastaa
 14. Satususanna 24.07.2016

  Meiltä löytyy 9vuotias maatiaiskissa Paavo. Tykkää ulkoilla paljon kesällä koska se ei mene pakkasella ulos :). Pelkää imuria ja kova-äänisiä asioista kuten busseja ja moottoripyöriä. On seurallinen ja seuraa mua kaikkialle.

  Vastaa
 15. Kaisu 24.07.2016

  Moi☺ Aivan ihana koiruus teidän Lila ? Meillä tällä hetkellä aika iso lauma kotona, kaksi espanjanvesikoiraa ja kolme rescue kissaa. Kaikki luonteeltaan vähän ”erikoisia” ja kissoilla rankan taustansa takia erityistarpeita. Mulla on aiemmin ollu kolme isokokoista rescue koiraa (ei yhtäaikaa), kaksi Virosta ja yksi Venäjältä. Niiden kanssa oli haastavaa, mutta myös aivan ihanaa ja kaikki jättivät tassunjälkensä mun sydämeen. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   Vitsit miten hienoa <3 arvostan todella paljon Sinun elänrakkautta.. voi miten onnellisia koirat ja kissat ovat varmasti luonasi!

   Vastaa
 16. Katrianna 24.07.2016

  Meiltä löytyy 3-vuotias kultainennoutaja Roope ja 6-vuotias pitkäkarvainen maatiaiskissa. Roope on aika villi tapaus, mutta ei se tahallaan yleensä mitään pahaa teekkään vaikka onkin välillä aika pelottava.. Roope ei onneksi pelkää oikeastaan mitään paitsi imuria (ja ihmisiä/autoja ennen kuin pääsee haistelemaan ja tutustumaan niihin). Kissamme onkin laiskempi tapaus. Ei metsästä muuta kuin oravia (vaikka maalla asutaankin) joten on tosi kiva kun siitä löytyy kirppuja välillä.. Mutta tärkeitä ovat kummatkin enemmän tai vähemmän. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   Kuulostaa niin ihanille <3 🙂 kiitos kun kerroit millaiset tapaukset teiltä löytyy 🙂

   Vastaa
 17. Jenniina 24.07.2016

  Moikka <3 Täällä kirjoittelen minä joka tapasin sinut Nightmare 2 ensi-iltanäytöstä ennen Turun Kinopalatsissa kun odotitte "Karin", "Sergein" ja "Ainon" kanssa siinä aulassa. Otettiin kuva ja halasin sua <3 en tiiä muistatko mutta, heh 😀 oon siitä lähtien seurannut sun blogia päivittäin ja tykkään kamalasti! Saat jaettua positiivisuuttasi muille, ihailen sinua <3

  Mulla on 7 vuotias Perhoskoira Tipsu joka on luonteeltaan äärimmäisen kiltti, tottelevainen ja hellyydenkipeä 😀 Hän ei pidä kovin paljon lapsista sillä pelkää niitä mutta muuten äärimmäisen sosiaalinen! Ihana pakkaus kuten myös Lila <3

  Toivotan teille oikein hyvää kesän jatkoa ja halauksia <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   MUISTAN!! 🙂 ihana kuulla!

   Tipsu kuulostaa aivan mahtavalta 🙂 Kaikkea hyvää, haleja ja aurinkoa <3

   Vastaa
 18. Annika 25.07.2016

  Mulla on 1v. leijonanharjaskani Väinö, joka on ollu mulla nyt 3kk. Aivan ihana tapaus ja tuonu paljon iloa mun elämään 🙂 Tarkotus on tässä lähiaikoina ottaa Väinölle kaveriksi toinen kani, varmaankin kääpiöluppatyttö. Meidän perheellä on ollut lemmikkejä siitä asti, kun olen ollut lapsi. Sen jälkeen olikin outoa, kun muutti omilleen, ettei niitä eläimiä ollut enää kotona. Nyt olen asunut jo useemman vuoden eri paikkakunnalla kuin perheeni, joten on ollut ikävä kun niitä eläimiä ei enää ole niin usein nähnyt. Perheelläni on siis nykyisin kissoja ja koiria, jotka on mulle tosi tärkeitä. Pitkään mietin oman lemmikin ottamista, mutta se vähän aina epäilytti, kunnes nyt keväällä sitten päätin sen kanin ottaa ja oon siitä päätöksestä kyllä tosi iloinen. Nyt ei oo koskaan yksinäistä kotona 🙂 Kani on tosi kiltti ja seurallinen, viihtyy sylissä ja tykkää nuolla mua paljon. Sen kanssa on myös kiva ulkoilla näin kesäsin 🙂 Joskus tulevaisuudessa haluan myös koiran/koiria ottaa vielä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2016

   Kiitos viestistäsi <3 vaikutat todella eläinrakkaalta ihmiseltä 🙂 Mitä parhainta kesää teille kaikille 🙂

   Vastaa
 19. Emund 26.07.2016

  Täältä löytyy kaksi kääpiöpinseriä, viisivuotias uros ja kolmevuotias narttu.

  Uudet sivut näyttävät hyvälle, mutta ovat puhelimella selatessa hieman turhan raskaat. Näin lomaillessa ei ehdi joka päivä blogia lueskella ja siksi odottaakin useampi postaus lukijaansa, mistä syystä myös ”seuraava-/edellinen” nappi olisi kiva lisä, erityisesti kun sivu on tosiaan hieman raskas puhelimelle niin ottaa aikansa siirtyä postauksesta toiseen.

  Olet ihanan positiivinen ja hyvänä esimerkkinä monille nuorille, elämä sujuu paljon paremmin hymy huulessa ja ystävällisyyttä levittäen!

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.07.2016

   oi ihana kuulla 🙂
   joo siis edellinen ja seuraava on saatava paikoilleen, ne on ihan must 🙂 toivotaan että saataisiin pian 🙂

   kiitos sanoistasi ja ihanaa lomaa 🙂 <3

   Vastaa
 20. S 31.07.2016

  Vitsit miten ihanasti osasit kirjoittaa koirastasi <3 lämmitti mieltä tämä juttu, omaa koiraa ei vielä olekaan mutta kuumetta on 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.08.2016

   <3 kiitti! koirat on kyllä ihania 🙂 onnea koiran hankintaan!

   Vastaa