päivä mun kanssa + tuorekset

yleinen

06.00 Matilda heräsi ja samalla heräsi myös Mimosa. Yleensä meillä aina jompi kumpi tytöistä herää ja herättää samalla toisen. Ehkä aamulla uni on niin herkkää.. Mikko heräsi tyttöjen kanssa ja mä jäin vielä nukkumaan.

07.30-09.00 Kuulin, että tytöt alkavat aloittelemaan aamupalatoimia ja päätin raahautua ylös. Yllättävän nopeasti virkosin, kun sain kupposen kahvia eteeni. Syötiin aamupalaa pöydän ääressä, höpöteltiin ja tehtiin Matildan kanssa sellaista nuppipeliä. Mimosa meni ottamaan nopsat torkut.

img_4965

img_4981

09.00-11.00 Mikko lähti tyttöjen kanssa puistoon ja mä jäin kotiin siivoomaan, pyykkäämään sekä tekemään muutaman työjutun. Sain siivottua tosi hyvin ja intouduin pesemään lattiatkin. Tekee välillä niin hyvää! Varsinkin kun Mimosa pyörii lattialla ja kuolaa valuu+kuivuu ympäriinsä. 🙂

img_4984

img_4987

img_4990

11.00-13.00 Tarkoituksena oli lähteä lounaalle ja viedä samalla Mikko töihin. Kun päästiin lounaspaikkaan huomasin että Matilda näyttää ihan kummalliselta ja hän oli muutenkin oudon kipeän oloinen. Syötiin nopeasti ja päätettiin, että Mikko jatkaa bussilla ja mä lähden tyttöjen kanssa kotiin. Osoittautui, että neidillä oli noussut äkisti tosi kova kuume (39,6). Samaan syssyyn siskoni poika soitti ja hän oli unohtanut avaimet kotiin. Muistan miten olin pienenä harmissaan jos koulupäivän jälkeen en päässyt kotiin puuttuvien avainten takia. Onneksi poitsun tilanne korjaantui kun isovanhemmat riensi apuun. 🙂

13.00-16.00 Seurailin kuumetta, soitin lääkäriin ja lopulta burana+panadol yhdistelmä sai kuumeen laskuun. Tässä vaiheessa tyttöjen päivärytmit oli jo ihan sekaisin, syömiset ja nukkumiset olivat menneet ihan miten sattuu. Onneksi näitä päiviä on aika harvoin ja kipeän lapsen kanssa en edes yritä kikkailla aikataulujen kanssa.

img_4979

16.00-17.00 Olin näykkinyt nopeasti lounaan ja nälkä pääsi yllättämään. Onneksi muistin ihan parhaan vinkin ystävältäni jonka pikaruoka on munakas. Miten en ole tajunnut aikasemmin! Tämän häslinkipäivän keskellä valmistin munakkaan tuoreksien kanssa. NAMI! Ootteko muuten jo koklanneet näitä tuoreksia? Oon monessa kaupassa nähnyt tuoreksia alessa 1-2e ja niissähän on muuten 1+6 käyttöpäivää. Tuoksusta kyllä huomaa onko tuote vielä käyttökelpoinen. Itse oon käyttänyt 4pv yli mennyttä ja en huomannut mitään eroa. Jokaisessa tuorekset pakkauksessa on pienen pieniä reikiä, jotta ilma vaihtuu juuri kyseisten kasvisten mukaan. Perfect! Muutenkin kasvikset ovat valikoituja yksilöitä ja en ole kertaakaan jotunut pettymään laatuun. Postauksen lopussa resepti!

img_4992

img_5001

17.00-19.00 Kotona oleilua, Mimosan viihdyttämistä, paljon piirrettyjä. Jouduttiin jättää kyläreissu mummille&vaarille väliin ja se jos mikä harmitti tyttöä.. Kuume lähti uudesti jyrkkään nousuun ja suuntasimme lopulta lääkäriin.

img_4998

19.00-21.00 Lähdin lääkäriin kaksin Matildan kanssa. Kaikki oli hyvin, tytön täytyy vaan lepäillä. Matilda sai köllötellä sohvalla extrapitkään ja juoda iltapalalla kaakaota. Hän vain totesi että ”äiti, Matilda ei ole kipeä vaan toooosi väsynyt”. Voi pientä. <3

img_5020

img_4963

21.00-23.00 Päivän läpikäymistä Mikon kanssa. Oon kyllä niin semmonen että kaikki pitää aina puhua. 😀 Tai tiedättekö kun tulee se fiilis että on pakko päästä jakamaan joku juttu, niin mulla ne jutut on about k a i k k i.. Tehtiin myös yhdet iltapalahodarit kun kaapista löytyi viikonlopun jäljiltä ainekset!

Munakas + Tuorekset / Tarvitset

2kpl munia

loraus maitoa

suola+pippuri

juusto ja kinkkua mielen mukaan

Tuoreksia / käytin pannu

Sekoita munat, maito, suola & pippuri keskenään, kaada pannulle ja anna hyytyä pikkuhiljaa. Valmista tuorekset paisto-ohjeen mukaan. Tästä tuli aika iso annos ja olin toiveikas sen suhteen, että Matilda kiinnostuisi siitä, koska hän ei ollut juurikaan syönyt.. Yleensä kaikki mitä joku toinen syö on niin paljon kiinnostavampaa kuin oma ruoka (ja siis vaikka olis samaa ruokaa, niin äitin lautanen on houkuttelevampi :D), nooh näin ei kuitenkaan ollut ja popsin koko annoksen itse. Oli hyvää ja piti muuten nälkää iltaan saakka.

Tämän päivän 50kpl tuotenäytteinä toimii Sienestäjän Grillikasvikset. En harmikseni löytänyt kaupasta grilli tuoreksia, joten päädyin näihin postauksessa käytettyihin Pannu-vihannes tuoreksiin.. Mutta varmasti nappaan mukaan nuo grillit, jos vain sattuu silmiin. Niitä on myytävänä vielä lokakuun alkuun saakka, joten hyvin kerkee grillailla kesän päättäreiden kunniaksi. Jos haluat tuotenäytteen niin klikkaa tästä ja nappaa ilmainen näyte (käyttämällä fb-tunnuksia)! 🙂

Tuotenäytteitä on vielä reippaasti jäljellä ja kasaan teille tähän klikkailtavaa 🙂

Thai wok

Aasia wok

Sienestäjän Pannuvihannes

Mukavaa torstaita! To on mun viikon lempipäivä! <3Sara

*apetit osuus kuuluu yhteistyöhön

img_4993

img_4994

img_4999

img_5002

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Jenna 22.09.2016

  Ihana postaus!näistä mä tykkään ihan hirveesti<3 Meilläkin oltiin flunssassa koko perhe, onneks meni nopeesti ohi. Ihanaa tulevaa viikonloppua teille, me parannuttiin just hyvää aikaa kun huomenna lähdemme tyttöä viemään ikaaliseen katsomaan titi nalleja ja vietetään viikonloppu samalla kylpylässä 😀 mä oon niin innoissaan enkä malta odottaa sitä iloa mitä maryam saa kun pääsee viettämään koko päivän nallejen seurassa 😀 lapsen ilo on parasta <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.09.2016

   Voih, ihanaa että teillä meni nopeasti ohi 🙂
   Vitsit miten ihana viikonloppu tulossa <33 Nauttikaa!!!

   Vastaa
 2. Johanna 22.09.2016

  Tässä taannoin kiireen keskellä (kaikki nälkäisenä) mieleen tuli juurikin tuo munakkaan teko ja mietin silloin, että miks ihmeessä munakkaan mieltää jotenkin vaan viikonlopun aamupalalle! Toinen on munakasrulla, mihin saa tosi paljon eri variaatioita, muttei muista juuri koskaan valmistaa…
  Ja hei todellakin tiedän mitä meinaat tuolla, kun kaikki asiat pitää saada jakaa jonkun kanssa 😀 Usein soittelen montakin kertaa päivässä äidille/siskolle/miehelle, kun tulee joku juttu mikä on ihan pakko jakaa jonkun kanssa! Se on välillä vähän huvittavaa, kun sitten mies saattaa kertoilla jotain useamman päivän takaisia asioita ja oon ihan että täääh miten kerrot tuon vasta nyt 😀
  Voih pieni urhea potilas, pikaista paranemista Matildalle ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.09.2016

   Hei totta!! Toi munakasrulla on semmonen mitä mun on pitänyt pitkään testata 🙂 Kiitos muistutuksesta 🙂
   Haha, kuulostaa ihan multa toi jakamis homma, tuttu tunne toi ”miten sä et oo kertonu tätä” 😀
   Kiitos <3

   Vastaa
 3. kaisu 22.09.2016

  Moi 🙂 Aikamoinen päivä teillä, toivottavasti pieni potilas paranee pian <3 Munakas on kyllä ihan ehdoton lemppari täälläkin, tulee vaan tehtyä tosi harvoin, en tiiä miks.. Mulla on tapana laittaa munakkaan joukkoon herkkusieniä, juustoraastetta, paprikaa ja ihan hitunen sitruunapippuria, nam! 🙂 Kasvisten suurkuluttajana saatan joku päivä kokeilla noita tuoreksia jossain muodossa, vaikuttaa helpolta ja freshiltä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.09.2016

   Jep, huhhei 😀
   Oi miten namilta kuulostaa sun tapa tehdä munaksta, pitää laittaa testaukseen ehdottomasti 🙂
   Kannattaa ehdottomasti kokeilla, itse ainakin yllätyin positiivisesti ja ollaan käytetty tuoreksia nyt tosi paljon 🙂

   Vastaa
 4. Annu 23.09.2016

  Täällä pohjoisessa on tosi paljon liikkeellä korkeaa parin päivän kuumetta ja siitä sitten alkaa flunssanoireet.
  Pikaista paranemista pienelle!

  Meillä on myös pienin, eli kuukauden ikäinen flunssassa ja aivan kamala kuunnella kun toisella ääni ihan poissa 🙁 kuumetta ei ole, joten kotosalla sairastetaan. ..

  Vastaa
 5. Frida 25.09.2016

  Kiva listaus! ? Onkohan Lilalla vähän pitkät kynnet vai näyttääkö ne vaan kuvassa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.09.2016

   Joo mäki katsoin Lilan kynsiä näissä kuvissa. 😀 itseasiassa ennenkin kuvista oon kauhistellu samaa sitten kun tarkistan asian luonnossa, niin ei ole onneksi yhtään pahat. 🙂 Se on kyllä tärkeä pointti muistaa leikkuttaa minin kynnet. Mikko hoitaa homman kerran 1-2 viikossa. 🙂

   Vastaa
   • Frida 30.09.2016

    Hyvä juttu ☺

    Vastaa