risteilyfaktaa

baby, lapset, loma, me

Heippa! Kerään tähän muutamat pointit meidän risteilyltä ja toivottavasti teille jotka miettivät risteilyä lasten kanssa on jotain apua näistä. Ihanaa iltaa <3Sara

-Risteily/Silja Symphony

-Yksi hytti, normaali kokoinen, koska iso olisi maksanut hunajaa. Otettiin A luokan hytti ja maksettiin hieman enemmän siitä, että ikkunan näkymä oli merelle. Ajattelin, että tyttöjen on jännä ihailla merta aamulla.

-Varauksen yhteydessä otettiin Mimosalle matkasänky, joka oli todella siisti ja odotti hytissä valmiina. Samalla tilattiin hyttiin 1kpl sängynlaitoja sekä potta. Kaikki nämä ”lisäpalvelut” oli maksuttomia. Joten ei tarvinnut miettiä sitä, että tarvitsisi raahata matkasänkyä mukaan.

-Laitettiin hytin alasängyt parisängyksi ja Matilda nukkui seinänpuolella samassa sängyssä meidän kanssa. Jos touhu olisi mennyt liian levottomaksi jompi kumpi meistä olisi mennyt yläsänkyyn. Eli se laita minkä tilasin huoneeseen jäikin käyttämättä. Mutta sinäänsä hytissä on aika monta tapaa nukkua ja voi sumplia tilanteen mukaan mikä toimii parhaiten.

-Itse nukkuminen meni paljon paremmin mitä ajateltiin. Tytöt oli niin väsyneitä iltaisin, että simahtivat yllättävän nopeasti. Vähän jännitettiin tätä, koska normaalisti ei nukuta samassa huoneessa. Toisena yönä Mimosa valvotti hetken (kiitos niiden öykkäreiden hyttikäytävällä) mutta sekin meni suht nopeasti ohi.

-Tietty laivalla on vähän hassu ristiriita siinä, että osa jengistä on lasten kanssa ja osa on tullut juhlimaan olan takaa. Kuitenkin itse voi aika hyvin vaikuttaa siihen miten ja missä laivalla liikkuu lasten kanssa.

-Laivalla oli mieletön lastenleikkipaikka ja kaikenlaista ohjelmaa lapsille. Oli diskoa, leikkejä joulupukin-, hylkeen-, muumien ja henkilökunnan kanssa. Niihin oli mielestäni todella satsattu ja lastentilat oli erittäin mieluiset. Todella isot pojot tästä!!

-Buffetissa tytöt söi mitä halusivat ja maistelivat eri makuja. Syötiin vuorotellen, lomittain ja sylikkäin 😀 Laivan henkilökunta toi Mummivihkon+kyniä heti kun huomasivat, että tyttöjen meno alkoi vaatimaan aktiviteettiä. Lapset oli otettu kyllä hyvin huomioon!

-Ehkä isoimpana vinkkinä reissuun lähtiessä pidän sitä että vanhemmat voi pitää hetken ”kasvatusvapaata”. Tietenkin me kielletään tyttöjä ja odotetaan hyvää käytöstä, mutta reissuilla mennään myös kirkkaasti sieltä mistä aita on matalin ja keskitytään nauttimiseen. Ihan turhaa lähteä laivalle vääntämään 2veen kanssa jostain epäolennaisesta. Huomaan myös, että tämä rentous tarttuu lapsiin ja oikeastaan molemmat tytöt käyttäytyi tosi hyvin. Ehkä mun pitäis kotonakin vähän höllentää ;D heh.

-Rattaista puhuinkin jo tässä aijemmassa postauksessa ja se kuvio toimi hyvin. Mentiin tosiaan Mall Of Scandinavian kauppakeskukseen, jotta vältyttiin pukemis/riisumis rumbalta. Se oli hyvä veto. 🙂 Matkaan ei tarttunut M I T Ä Ä N, paitsi tytöt sai muutamat lelut Mummalta. <3

img_6753

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 kommenttia

 1. Laura 05.12.2016

  Menittekö Tukholman keskustaan bussilla vai taksilla?Vai kävittekö maissa? Jos menittekö bussilla oliko helppoa mennä tai oliko bussit selvästi merkitty? 🙂 Onhan se vähän niin et voi sitä matkustaa lasten kanssa vaikka kauas ulkomaille,pitää vaan virikkeitä keksiä,laivassa helpottaa varmasti se et on oma hytti missä voi välillä käydä rauhottumassa ja riehumaan enemmän jos tarve.Lentokoneessa kun pitää istua aina paikallaan.. Ku jotku sanoo ettei voi matkustaa enää ku lapsia tulee.Mun mielestä lapset ei ole este,ehkä hidaste,muttei este..Meillä lapsi aloittanut matkustelun 7kk ikäisenä. Itse olen matkustanut 3kk ikäisenä vahhempieni mukana ”aikoinaan”.. Mun matkailu avartaa ja yritetään aina edes kerran vuodessa päästä edes jollekkin rantalomalle. Ne matkat on kuitenkin yhteisiä muistoja ?. Mielummin säästetään rahat matkusteluun ja eletään muuten aika tai tosi yksinkertaisesti.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.12.2016

   Mentiin itseasiassa metrolla ja piti välissä vaihtaa :/.. mutta tultiin pois junalla+metrolla.. eli ehkä lähtisin ennemmin sillä bussilla 😀 tai sitten metro+juna kombo. Mä oon ite super huono suunnistamaan joten meen aina muiden perässä 😀
   Joo kyllä muksujen kaa voi ehdottomasti matkustaa ja hyvä vaan jos tottuu 🙂 <3 Ihanalta kuulostaa teidän meininki! <3 Mukavaa loppuviikkoa!!

   Vastaa
 2. Jade 05.12.2016

  Voi että, taisi olla ihanan rentouttava matka! <3 Muistan kuinka itse olin pienempänä mukana risteilyllä, enkä olisi millään halunnut mennä nukkumaan… ?
  Kivaa loppuiltaa! <3

  Vastaa
 3. kaisu 05.12.2016

  Mä oon sitä mieltä, että lapset ei oo este millekkään. Moni asia on vaan asennekysymys, ja myös omasta viitseliäisyydestä kiinni. Vähän samaan kategoriaan mun mielestä menee se, ettei huono sää ole syy jäädä sisälle lasten kanssa jos vaan lapset itse nauttivat ulkoilusta. Lapset ovat osa elämää <3 Kivalta vaikutti teijän reissu ja minit oli varmasti innoissaan kaikesta <3

  Vastaa
 4. Tia A 05.12.2016

  Ihanalta reissulta kuulostaa!❤
  Mekin varattiin just viikko sitten Tallinnan laivareissu vuoden alkuun. Tosin vähän jännittää, että millasta porukkaa siel sillon on kun reissu tosiaan on 1.1.17, tosin onneks päivä reissu, mutta uuden vuoden jälkeinen päivä, Kääks ? Ja vielä lasten kanssa,nooh toivotaan parasta! 🙂
  Ihanaa joulun odotusta <3<3<3<3

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.12.2016

   OI ihanaaa 🙂 Menee varmasti just hyvin 🙂 Kiitos samoin <3<3

   Vastaa
 5. Annika 06.12.2016

  Moi!
  Me suunnataan kanssa vielä ennen joulua meidän vuosikkaan kanssa ekalle laivareissulle. Menittekö junallla vai millä tonne kauppakeskukseen, kuulostais meinaan hyvältä vaihtoehdolta? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.12.2016

   Ihanaa! <3
   Me mentiin metro+metro ja tultiin takas juna+metro.. eli suosittelen menoa ennemmin metro+juna tai bussilla pääsee myös 🙂
   Mutta sinne kun pääsee niin on kyllä tosi hyvä vaihtis! Ihanaa joulunaikaa koko perheelle <3

   Vastaa
   • Annika 07.12.2016

    Jes, kiitti tiedosta. Täytyy vähän tutustua etukäteen ☺️ Ihanaa Joulunaikaa <3

    Vastaa
    • Sara Parikka 08.12.2016

     <3 Jep kandee.. koska me ei tutustuttu ja siks kämmäiltiin :D
     Kiitos, samoin <3

     Vastaa
 6. Sanni Miettinen 06.12.2016

  Hei! Meillä on Club One kortti ja ollaan kultatasolla!:) Jouluisin tulee aina jäsenille etuseteli, jolla saa todella edullisesti Commodore-luokan hytin. Commodore luokkaan kuuluu erikoisaamiaiset sekä lounge ja sauna. Loungessa voi vapaasti nauttia juomia ja pikkupurtavaa. Ja hytit on ISOT! Niissä on jopa olohuoneet:D
  Olemme jälleen menossa helmikuun lopussa Tukholman risteilylle:) Lisäsin linkin ’Blogin osoite’ kohtaa, jos haluat käydä lukemassa mun viime matkasta kyseisessä hytissä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.12.2016

   OI VITSIT!!!!! <3 mäki haluuuuuun! Kuulostaa tosi kivalle 🙂 Täytyy käydä kurkkimassa 🙂

   Vastaa
 7. M 06.12.2016

  Ihana postaus taas kerran!
  Okei voi olla vähän hassu kysymys, mutta miten siis hytin alasängyt saa parisängyksi?! 🙂 Jos niissä on kuitenkin yläsängytkin, vai? 🙂
  Ja miten tuohon kauppakeskukseen mentäessä vältyitte pukemis/riisumis rumbalta? Miten siis menitte sinne? Enpä oo aiemmin käynyt, niin siksi kyselen! 🙂

  Vastaa
 8. Marina 08.12.2016

  Miten hoiditte Mimosan ruokailut ja juomiset laivalla? Ollaan lähdössä 1v1kk kanssa sunnuntaina Ruotsiin, ja mietin mm. maidon kuljetusta ilman jääkaappia ja pullojen/mukien pesua 😀

  Vastaa
  • Jeli 08.12.2016

   Me ollaan annettu yksivuotiaalle pillimaitoa (niitä 2dl maitoja missä on pilli) kun ollaan jossain liikenteessä. Kannattaa kotona testata pillillä juomista jos on taaperolle uusi kokemus :)jollain laivalla oli joskus leikkihuoneessa hoitohuone missä oli mikro.

   Vastaa
  • Sara Parikka 10.12.2016

   Mimosa vetäsee aina melkeinpä koko 200ml maitoa kerralla.. huuhdeltiin tuttipullo pullovedellä puhtaaksi. Muuten Mimosa söi buffettipöydästä kaikenlaista mitä sille pystyi antamaan. 🙂 Meni kyllä yllätävän hyvin vaikka tietty joutui luovimaan. Meillä oli muutamat valmispuurot mukana iltapalaksi 🙂 Ihanaa ruotsinmatkaa <3

   Vastaa
 9. 2x 09.12.2016

  Me oltiin viime uusi vuosi laivalla lasten kanssa, olivat sillon 1 ja 3,5v. Mietitytti etukäteen, et olikohan väärä ajankohta… Mut ei! Lapsilla oli tosi kivaa. Mekin saatiin ruokaillessa heti vihkoo ja kyniä nenän eteen 😉 Lapset tykkäs muumeista, lasten discosta, leikkipaikasta..pitkät käytävät jossa juosta! Ei me paljon aikuisia uuden vuoden juhlijoita nähty, he varmaan olivat liikkeellä sillon kun me nukuttiin ja toistepäin 😀 😀 Risteilyt on helppo matkapaikka, siellä on kaikki saman katon alla. Et en mä vielä näiden kanssa lähtis esimerkiks lentokoneeseen, tiiän sen jo etukäteen et hermot menis kaikilta! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.12.2016

   Kuulostaa tutulta 🙂 <3 hehe, mäkin oon niin kahdenvaiheilla ton ulkomaanreissun kanssa 😀

   Vastaa