pihalla

design, koti & sisustus, lapset, me

Moikka! Tämän postauksen teko hieman venyi, kun perjantaina tuli mutkia matkaan. Olin hakemassa tuijia ja löysinkin juuri täydelliset kappaleet, mutta kassalle mentäessä sormeni jäi oven väliin (tai oikeastaan semmoisten rautanuppien väliin :D).. :/ Nooh, tuijat jäi kauppaan ja mä läksin suorintatietä kotiin. Nyt mun oikean käden etusormen pää on turvonnut ja liilan sinertävä. 😀 Jesh! Täällä nyt näpyttelen tyylikkäästi keskisormea hyödyntäen.
Eilen oli päivä uus ja sormenpää lähi nopeasti paranemaan. Sain haettua menestyksekkäästi tuijat (KIITOS Siskolle) kotiin sekä terassipurjeen varjoksi. Mikko rakensi eilen aidan sekä istutti tuijat. Ollaan saatu pihaa monen monta askelta eteenpäin ja nyt alkaa jo tuntumaan siltä, että ollaan voiton puolella. Aika paljon on vielä juttuja odottamassa, mutta ne ”kiireelliset” ollaan saatu alta pois. Listaan teille alle:
Tehtynä
Aidan rakennus niin, että piha on kauttaaltaan aidattu + kanaverkko, ettei Lila pääse karkaamaan pienistä väleistä
Tuijapenkkien perkaus ja siistiminen.
Tuijien istutus 6kpl, meillä oli siis keskellä pihaa välikkö missä ei ollut tuijia ja haluttiin aidasta yhtenäinen. Istutin tuijat ohjeiden mukaisesti 70cm päähän toisistaan. Laaduksi valikoitui Kartiotuija, ihan siitä syystä, että aita pysyisi yhdennäköisenä.
Terassipurjeen laitto
Odottaa vuoroaan
Kukkien istutus
Laatoituksen rakentaminen autakatoksen sekä sisääntulo alueen kohdalle.. Tällä hetkellä soraa ja paljon kiviä/hiekkaa kulkeutuu sisälle
Trampoliini
Mini ulkovaraston rakennus
Kattoterassin sisustus ja kalustaminen, siellä ei ole juurikaan mitään
Terassin pinnan vaihto.. Terassilla on kyllästetty puulaudoitus ja se tuntuu aika karhealta jalalle.. oon jo pitkään haaveillut komposiitti terassista. Mikko juuri tsekkasi, että terassin runko on tosi hyvä (onneksi).. Menee ehkä ens vuodelle päällysten vaihto.. Tai saapa nähdä vaihtuuko koskaan.. 😀
Vaikka on vielä paljon hommaa pihalla, niin suurin helpotus tulee siitä, että Lila ja tytöt pysyy nyt aidatulla alueella ja voin touhuta myös sisällä samalla kun tytöt ovat terdellä jne. Huomaa kyllä niin hyvin miten raikas ulkoilma ja leikkiminen väsyttää. Meidän neidit nukkui 13h yöunet viikonloppuna, vaikka ollaan oltu lähinnä vain omalla pihalla. Ihanaa, että pikkusille vielä oman pihan tarjoamat puuhat riittää. Itsellekkin tämä ulkona oleminen ja pihahommat on parasta vastapainoa arjen kiireille ja töille. Ihanaa yhdessä oloa ja samalla pääsee näkemään kättensä jäljet. Laitan alle perjantain kuvia ja tänään otettuja..
Ootteko te nauttineet lämmöstä ja mitenkäs on pihan/parvekkeen laita? 🙂 <3Sara

Perjantaina:Sunnuntaina: Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Helena 21.05.2017

  Ihanan näköistä! Jotenkin inspiroit mua hirveesti, haaveilen, että meilläkin olisi joskus pari lasta, ihana koti ja oma piha ❤ Näinä kesäiltoina olisi niin ihanaa istuskella omalla terassilla ja vaikka grillailla! Ehkä sitten joskus ? Ollaan muuten sormisamiksia, itselläkin etusormi mustana ja turvonneena (rullaluistelulenkin tulosta tosin) ? Mukavaa alkavaa viikkoa teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   ihan varmasti sulla tulee se aika <3 🙂 Eikä!!! toivottavasti sun sormi voi jo paremmin 🙂

   Vastaa
 2. Tuire 22.05.2017

  Moi Sara!
  Niitä tuijia kannattaa ehdottomasti leikata säännöllisesti ja pitää tuo aidanne siten kapeana ja korkeutta voi ottaa kans pois niin että saat koko linjan samankorkuiseksi. Tuija tuuhenee kun sitä leikkaa ja se tekee aina uuden latvan. Moni kun ei tiedä leikkaamisesta niin on lirissä koska noista kasvaa todella suuria jos niiden kasvua ei yhtään jarruta! Fiskarsin pensassaksilla onnistuu sivujen siistiminen helposti. ei niistä tarvii suuria määriä leikata! sillai vaan että pihaanpäin oleva kylki on yhtenäisen näköinen. tätä kun tekee niin se tuija-aidanne kasvaa tasaiseksi aidanteeksi!
  T: puutarhuri

  Vastaa
 3. Sofia 22.05.2017

  Ihanalta tuo teidän piha näyttää! 🙂 meilläkin terassia ja pihaa laitettu. Nyt näyttää siltä että löydettiin vihdoin hyvät kukat kiven juurelle, missä ei viime vuonna mikään kasvanut kun niin paljon juurakkoa maassa.. ? tuijat on kyllä ihania! Itse istuttaisin niitä joka paikkaan jos voisin ? on niin kiva kun ne on vihreinä ympäri vuoden ? mukavaa ja lämmintä kevättä (vai alkukesää?) sinne teille ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   Kiitos paljon 🙂 Ihanaa että löysitte, kuulostaa kivalta 🙂
   Voi samoin sinne, aurinkoa & lämpöä <3

   Vastaa
 4. Huisku 22.05.2017

  Moikka – jälleen höpinää mukavasta ja ajankohtaisesta asiasta, kesän kynnyksellä 🙂
  Viime vuonna tein jo ison urakan kun hankin erilaisia pensaita ja perennoja meidän pihalle. Nyt vain odottaa että ne kesä toisensa jälkeen tuuheentuvat ja ottavat paikkansa puutarhassa.
  Meilläkin on noita kartiotuijia ja ovat kyllä mukavan näköisiä myös talvella. Ollut nyt pari vuotta maassa ja näyttävät että ovat kasvaneet jo runsaasti. Ajattelin tänä kesänä tehdä niiden läheisyyteen sellaisen ”puistomaisen ja itämaisen” istutuksen! Joku vesiaihe olisi mukava saada siihen pulputtamaan ja alppiruusuja myös… Joku punainenlanka on tuosta mielessä mutta monesti ne hahmottuu vasta kun kädet on mullassa 🙂
  Tsemppiä pihahommiin ja alkaneeseen kesään!! Kiitos mukavasta blogista!
  t. Johanna

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   Ihanaa, kuulostaa niin kauniilta 🙂 Mikäs siinä ollessa ja pihasta nauttiessa 🙂
   voi mitä suunnitelmia sulla on, lähetä mulle tuota intoa ja osaamista vähäsen 😀 😀
   Kiitos ja kaikkea hyvää & lämpöä kesään! <33

   Vastaa
 5. Laura 22.05.2017

  Kiva piha teillä ja aitakin hieno :), ja hyvä lista suunnitelmia.. Meillä on iso piha,ja tarkoitan isolla isoa ??. Nurmikon saa ajaa 1-2viikon välein, et pysyy siistinä,ja sen ajamiseen yksin menee 2-3tuntia?. Ens vuonna ehkä päältä ajettava leikkuri.. Just mietin josko saisin jotain keksittyä et nurmikko ala pienenis.. Kukkia viimevuonna istutin mm. Pioneita ja ? tulppaaneja. Nyt tänään kävin hakemassa yhden pionin lisää ?. Mut oma piha,terassi ja se et näkee oman käden jäljen on ihan mahtavaa. Ihanaa kun kesä tulee, ihanaa viikkoa teille?.

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   Oi miten iso!! 🙂 siinä on tilaa temmeltää!
   Pioni on kyllä maailman ihanin! Ihanaa, lämpöistä ja aurinkoista viikonloppua <3

   Vastaa
 6. katakuronenn 22.05.2017

  Oi kun kivalta näyttää ja kuulostaaa. Ainahan sitä tekevälle sattuu, mutta ainakin tietää jotain tehneensä 😉 On kyllä ollu aivan ihanat säät, rakastan tätä Suomen kevättä 🙂
  En ole oikein löytänyt itsestä sellaista viherpeukaloa, ainakaan vielä :D, mutta ulkoilusta olen nauttinut senkin edestä. pyöräillyt ja kävellyt ihanissa puistoissa sekä nauttinut välipalaa ulkona. <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   haha, no nimenomaan 😀
   juu, sama homma 🙂 Aurinkoa kesään <3

   Vastaa
 7. Jonsbe 22.05.2017

  Jos terassille porottaa oikein kunnolla nii komposiitti kuumenee äärettömän kuumaksi, saattaa olla hankala pienten varpaiden ja isojenkin herkkien jalkojen kanssa

  Vastaa