ulkonäkö & kynnet

kauneus, koti & sisustus, me, muoti

Olen pääosin tyytyväinen ulkonäkööni ja musta on tullut sata kertaa armollisempi itseäni kohtaan sen jälkeen kun tytöt ovat syntyneet. Voisi luulla, että se myllerrys mitä kroppa kävi raskauksissa läpi olisi päinvastoin vienyt itsetuntoa alas, mutta ei. Olen enemmänkin ylpeä kehostani ja siitä mitä kaikkea se on saanut aikaan. Suhteeni ulkonäköön on enemmän rakastava ja salliva kuin ankara ja täydellisyys hakuinen. En ole koskaan omistanut sikspäkkiä tai ollut todella rasvattomassa kunnossa. Olen mielestäni ollut läpi elämän normaali kokoinen ja käyttänyt niitä keski vaatekokoja. Toki on ollut aikoja jolloin olen ollut hoikempi, mutta suht samat vaatteet menevät päälle vuodesta toiseen.
Olotilasta ja siitä miltä tuntuu on tullut myös tärkeämpää kuin esimerkiksi vaaka lukemista. Meillä ei edes ole vaakaa ja aina satunnaisesti mittailen painoa jos jossain satun vaan näkemään. Fiilikseen sen sijaan haen apua lenkkeilystä, pilateksesta, vedenjuonnista ja terveellisestä puhtaasta ruuasta. Varmaan kaikki mun blogin lukijat tietävät että olen kova herkuttelemaan, mutta pääosin syön kuitenkin perus terveellisesti sekä säännöllisesti.
Tykkään lämpimistä suihkuista ja kynsien lakkailusta. Nyt lasten jälkeen on ollut välillä vaikeaa löytää sopivaa rakoa lakkailuun, mutta automatkat toimivat siinä hommassa parhaiten. Pidän kynnet lyhyinä ja näin niitä on myös helppo huoltaa jatkuvasti. Varpaisiin teen kynsihuoltoja paljon harvemmin, koska niissä lakka pysyy hyvin kolmisenkin viikkoa. Nyt ennen kesää tein Footner:in hoidon (ostin apteekista) jalkoihin ja se kyllä kuori + auttoi ensi hätään, mutta en saanut niin hienoja tuloksia kuin olisin toivonut. Viilaus/raspaus hommia en jaksa juuri ikinä tehdä, mutta kai mulla sitten luontaisesti pysyy suht siistinä kynnet ja käsien&jalkojen iho. Olen myös maailman laiskin rasvaaja, vaikka sitä talvella kyllä tarvitsisi, etenkin kun lasten kanssa saa jatkuvasti olla pesemässä käsiä.
Tällä hetkellä nude & valkoinen ovat lemppareita kynsilakoissa ja nude on näistä se varmin valinta. Mistä väreistä te tykkäätte kynsissä? 🙂 Välillä leikittelen ajatusta geelikynsistä, mutta toisaalta koen vaivalloiseksi käydä huollattamassa kynsiä ja tiedän, että mulla venyisi huollot liian pitkälle. Kynsien, hiusten, ihon ja kropan hoito on mulle luksusta arjen keskellä. Pitkät hiushauteet, kauniit kynnet & sauna tekee niin paljon omalle ololle. Onneksi kotona ja lasten kanssa ollessa voi nauttia kaikista pienistä jutuista!
Miten te suhtaudutte ulkonäköön tai kauneudenhoitoon ylipäätään? Kuulisin mielelläni! <3Sara
*meikit /LUMENE/saatu Polhem, huulivoide/Herbina/saatuVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Jessica 16.06.2017

  Moikka oliko sulla joskus salkkareissa geelikynnet semmoiset perus valkoiset kun olit peppinä oppisopimuksella kosmetologiksi ?:)

  Vastaa
 2. Martta 16.06.2017

  Moi!
  Itse en jaksa laittaa aamuisin kuin ripsivärin, ja sillä mennään koko päivä. Kulmat käyn värjäämässä,että pysyvät kuosissa?. Nyt otin ensimmäistä kertaa maanantaina geelikynnet, on näiden kanssa paljon opettelua? tällä viikolla on saanut hemmotella itseään luvan kanssa, nimittäin sunnuntaina juhlitaan minun rippijuhlia n. 70 tuttavan kanssa??
  Mukavaa ja rentouttavaa kesää!

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   Oi ONNEA todella paljon ripille pääsyn johdosta <3333 Geelikynnet on kyllä niin kauniit.. 🙂 WAU! IHanaa kesää 🙂 <3

   Vastaa
 3. Saara Jykylä 16.06.2017

  Kirjoitit hyvin siitä miten pienistä asioista voi saada hyvän fiilinsen ja mielen. Sekä ettet tuijota vaakaa vaan fiilistä. Siihen pyrin itsekkin ja teen niitä pieniä juttuja itselleni jos arjessa vaan on aikaa. Ja pienten lasten kanssa sitä, no on rajallisesti ?
  En ole koskaan ollut mikään hoikka ja pieni kokoinen. Päinvastoin, olen pitkä, harteikas ja luontaisia naisellisia muotoja en omista. Kun tulin äidiksi ( lapset 3 v ja 7 kk) tunsin että raskaus aikana olin kauneimmillani koskaan, ja raskauksien jälkeen olen hyväksynyt itseni helpommin sellaisena kuin olen. Olen saanut ihanat lapset, joista elän aina vain onnellisempana. Kehoni on hetken heidän ja se jättää jälkiä. En mirehdi niistä. Osan niistä saa hyvillä elämäntavoilla katoamaan ja osan ei.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   Voi miten ihanasti kirjoitit omasta vartalostasi ja suhteestasi siihen <33 Voi vaan ottaa mallia. 🙂 Kaikkea hyvää teidän perheen Juhannukseen :)<3

   Vastaa
 4. Sofia 16.06.2017

  Ihana postaus ? iteki yrittää mahdollisimman rennosti suhtautua omaan ulkonäköön. Usein arki menee pelkällä ripsarilla ja usein oon kokonaan ilman meikkiä, mut juhliin tietty sit panostaa vähän enemmän. 🙂 kasvonaamiot yms on sitä arjen luksusta ?
  Oot laittanu kuvia lumenen tuotteista, niin teetkö niillä itselles meikin, esim nyt kun olit menossa työpaikan juhliin? Vai käytätkö muunkin merkkisiä tuotteia? Oli tosi kivannäköinen meikki instassa sulla ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   Kuulostaa ihanalta <3 Joo käytin juurikin niitä tuotteita ja lisäksi muitakin 🙂 Pitäisi tehdä joku meikkivideo tms joku päivä 🙂 Kiitos <3
   Ihanaa juhannusta!

   Vastaa
 5. Laura 17.06.2017

  Itse olin nuorempana liian laiha, onneksi sekin asia korjaantui 🙂 nykyään ihan normaalin mitoissa. Lapsen saamisen jälkeen sitä arvostaa kroppaa enemmän, siitä näkee että arvokas työ tehty. Meikkiä käytän harvoin, juhlissa ja jossain paremmassa menossa. Kynsiä en juuri lakkaa mutta jos laitan niin nude tai joku räikeä väri vaikka sininen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   Se on kyllä niin hienoa miten alkaa vaan arvostaa kroppaa enemmän lasten jälkeen.. Jotenkin voisi luulla että muutokset/merkit haittaa mutta päinvastoin 🙂
   IHanaa juhannusta teidän perheelle <33

   Vastaa
 6. Suvi 17.06.2017

  Tosi ihana postus ❤
  Itse tykkään luonnollisesn tyylisestä kauneudesta, ite käytän pelkkää ripsiväriä ja värillistä huulirasvaa. Rennosti koitan suhtautua omaan ulkonäkööni. Hymy kaunistaa paljon 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   kuulostaa juuri täydelliseltä <3 ja HYMY! 🙂
   Ihanaa juhannusta! <3

   Vastaa
 7. A 17.06.2017

  Ite oon ihan hurahtanut nyt parin vikan kuukauden aikana korallin punaisiin kynsiin! Se onkin ainut väri mitä oon nyt parin kuukauden ajan käyttänyt enkä oo vielä kyllästynyt ? Tosin nyt viikot kun oon kesätöissä en pietä kynsilakkaa mutta aina perjantaisin lakkaan ja siitä tulee ihana fiilis ja aina kun katsahtaa sormiin tulee kesäinen olo, kutsunki näitä kesäkynsiksi ?
  Oon aatellu kans geelikynsiä ja samaa miettiny huollosta et varmaa itellä venyis käynnit, mut se geelilakkaus omiin kynsiin houkuttais kun työt loppuu ja koulu taas alkaa! Mulla on muuten ihan vuoden aikana muuttunu mielipide kynsistä, aina ennen rakastin pitkiä mutta yhtäkkiä mieli muuttuki niistä ja haluan pitää omat siistinä ja ”lyhyinä” enkä osaa enää kuvitella et antasin niiden vaa kasvaa, haha. Tuntuu et lakkauskin näyttää paremmalta lyhyissä ?
  Ripsien pidennyksiä en raaski ottaa myöskään niiden huoltamisen vuoksi, mutta näin kesällä houkuttaisi ripsipermanentti ja värjäys mitä varmaankin tässä kokeilen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   Koralli on kyllä superkaunis sävy 🙂 <3
   Ja hei itellä ihan sama, että nykyään suosin kyllä lyhyitä kynsiä ja tykkään niistä vaikka ennen fanitin pitkiä 😀
   Ja tuo ripsihomma myös ihan sama 😀
   Ihanaa Juhannusta <33

   Vastaa
 8. Minna 18.06.2017

  Nyt kun olen äitiyslomalla niin harvemmin jaksan meikkailla eli aikas luomuna menen yleensä. Jos on johonkin ”ihmisten ilmoille” lähtö niin laitan pikaisesti jotain kasvoihin peittämään pahimmat paikat ja sipaisen ripsaria. Jos taas ollaan menossa juhliin tai treffeille mieheni kanssa tykkään panostaa enemmän ja laittaa itseäni huolellisemmin valmiiksi meikkiä ja kampausta myöten.
  Kynsilakkaa käytän lähinnä varpaissa ja jalkahoitoja YRITÄN tehdä säännöllisesti, mutta aina vaan välit venyy ja loppuvaiheessa ei kehtaa enää olla julkisesti ilman sukkia ? mulla oli käsissä geelikynnet pitkään pari vuotta sitten, mutta luovuin niistä kun huoltoihin meni niin paljon rahaa ja aina jos kynsi lohkesi tms. niin joutui juoksemaan huollossa koko ajan. Kynnet oli myös tosi ”ruman” näköiset jos huoltoväli venyi liian pitkäksi.
  Kropan suhteen mun pitäisi olla armollisempi, mulla on 7kk ikäinen tytär ja hän on parasta mitä mulle on koskaan sattunut. Raskausaika oli ihanaa, koska sai näyttää pyöreältä luvan kanssa. Nyt lantiolla kummittelee 10 ylimääräistä kiloa, jotka välillä ahdistaa ja välillä ei. Tyttö kuitenkin herättelee minua useamman kerran yössä niin vaunulenkkejä suurempia urheilusuorituksia en jaksa toistaiseksi tehdä, mutta eiköhän tämä tästä jossakin vaiheessa ja pääsen taas oikeisiin mittoihini ? (pahoittelut pienestä avautumisesta ?)

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   kuulostaa tutulta sun meikkailut 😉
   ja hei just tota mä mietin niiden geelikynsien kanssa.. ehkä joskus sitten!
   Ole armollinen, pienokainen on vasta 7kk ja nyt vaan keskity jaksamiseen ja pieneen. Älä turhaan murehdi tai stressaannu kiloista, koska kun uni palaa elämään, tulee enrgiaa ja pikku hiljaa kroppa palautuu.. Ainakin itse uskon että stressaaminen ei tässä kohtaa auta 😀 Mulla on vielä 4kg jäljellä alkuperäisistä mitoista ja Mimosa on 1,5v mutta toisaaltaan oon alkanut ajattelemaan että kilot saa jäädä 🙂 Kroppa muuttuu ja muovaantuu sen mukaan millaista elämää elää <3
   Ihanaa kun kirjoitit, kiitos <3 Kaikkea hyvää ja ihan parasta juhannusta teidän perheelle <33

   Vastaa
 9. Se 28v Jessika Vantaalta 18.06.2017

  Heips! Vähän taas jääny tää kommentoiminen,kun vaan pikaseen ehtinyt lukee näitä ja harvoin,mutta jos nyt sit taas kiris kaikki postaukset ym.. Selätettiin 5v,3v ja 1v lasten kanssa kuume ja kuumeen jälkeinen flunssa, johan siinä meni kolmisen viikkoa sängyssä maatessa kaikki neljä,mies onneks välttyi tältä sairastelulta 🙂
  Ennen lapsia,eli reilu viitisen vuotta viimeks käytin kolmisen vuotta putkeen geelikynsiä ja ajoittain volume ripsiä,mutta 5v sitten kun Jemina synty niin jäi kaiken mailman turhuuden hommaaminen ja alko panostaa ja ostelee kaikkee mahdollista lapselle,tiedät varmaan mistä puhun (alku huumaa;)) Nyt kun omistan kolme ihanaa tyttöä,niin aika on aika hilkulla meikkaamiseen ja muuhun laittautumiseen x) Aamulla laitan vaan nopeesti ripset ja kulmat ja jos on aikaa ja rauhaa ennen kun lapset herää nii joskus nopeesti meikkivoiteet ja puuterit naamaan thats it! Tietenkin jos meen ihmisten ilmoille pidemmäkskin aikaa tai muuten on jotain juhlia tai jotain niin sit tietty panostan ja laittelen kaikki rajaukset ym,mitä.ei äipääloman arkipäivinä ehdi/jaksa laitella päivittäin, ne on niitä äitiysloman spesiaali henkilökohtaisia juttuja 😛 Eli,mitä nyt nopeesti uskallan heittää karkeen arvion vuoden meikki ostoihin,niin viime vuoden heinakuusta tähän kuuhun asti menny joku 80e vaan,eli sinänsä aika vähän, mitä meni sillon kun meikkas jokapäivä töihin x) Kynnet, asia johon hankin elämäni ensimmäisen koulutuksen,ennen sosionomiksi hakua x) Kynsiä mä hoidan kerran kahdessa viikossa vähintään,jos vaan ehtii niin kerran viikossa.. Päätettiin miehen, Samin kanssa sillon kun odotin Jeminaa,että kun Jemina (ja muut lapset) syntyy niin eletään ihan normi perhe arkea, lapsilla tietyt nukkumaan menoajat ym. Että sitten illat Samin kanssa ”pyhitetään” kahdenkeskeiselle ajalle, poistetaan kaikki häiriötekijät (some) läheisyydestä muutamaks tunniks ja tehään jotain rauhallista ja spessuu ilman kiirettä ja lapsia.. Esim just joku saunailta pizzan ja herkkujen kera kerran parissa viikossa ja muuten jotain leffaa, kynttilät päälle ja valot pois:) Niin tietty ja pari tuntii viikossa muutamista illasta otan aikaa itelleni ja teen kotosalla jotain pientä, just esim hoidan kynnet kuntoon 🙂
  Liikuntaa sen sijaan harrastetaan Samin kanssa päivittäin, lasten kanssa ulkoillen.. Aamut ja iltapäivät (klo 10-15) mä ulkoilen ja leikin lasten kanssa pihalla ja puistoissa, joskus Samin äiti tulee vahtii nuorempia niin otan Jeminan autoon ja lähetään Espooseen ja millon mihinkin metsään (Nuuksio,Matinkylä ym) kävelee ja retkeilee pariks tunniks..Alkuillasta kun Sami on tullut töistä ja syöty rauhassa kotosalla niin Sami ottaa vanhimmat lapset ja lähtee pihalle tai lähi puistoon leikkii tyttöjen kanssa ja mä otan nuorimmaisen rattaisiin ja lähen kävellen kauppaan ruokaostoksille (joskus tietty autolla jos kauhee määrä ostoksia)! Eli aika ajan,jaksamisen ja ehtimisen mukaan täälläkin mennään tyttöjen kanssa 😀
  Alussa kun mainitsit,että teillä mumma on suosittu,niin sama meno täälläkin Mamma ja Mummi aina leikeissä mukana kun vaan on käymässä. Mutta onneks tosiaan on niitäki hetkiä vielä kun saa äipän kanssa puuhastella ja jutskailla tyttöjen juttuja kahestaan ilman tyttöjä ja joskus viinilasin kera ? Ja sama juttu on myös mun parhaan ystävän, lasten toisen kummitädin kanssa, tytöt aina jotain uutta hommaamassa kun kummi kylässä ?❤ Sekuntiakaan en kyllä mistään hetkestä vaihtais pois mistään hinnasta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.06.2017

   Kiitos viestistä <3 Teidän elämä kuulostaa aivan ihanalta.. Jotenkin niin balanssi ja tekstistäsi huokuu onnellisuus ja rauha 🙂
   Kaikkea hyvää ja mitä parhainta juhannusta :)<3

   Vastaa