marjarahka

design, koti & sisustus, me, resepti

Huomenta! <3 Heti ensimmäisenä mitä parhainta naistenpäivää! Halaus! Sain eilen houkuteltua tytöt kiltisti päikkäreille, kun lupasin että unien jälkeen kokataan yhdessä marjarahkaa. Houkuttelu toimi ja neidit nukahti sekä nukkui reippaat kaksi tuntia. Välillä tuntuu, että kotona on hankala malttaa mennä päikkäreille, mutta toisaalta ilta on ihan liian pitkä ilman unia. Molemmat tytöt pysyy niin paljon paremmalla tuulella ja jaksaa leikkiä jos on päiväunet alla.
Meillä syödään aika harvoin rahkaa siihen nähden miten paljon siitä tykkään. Ehkä oon mieltänyt tällaisen perinteisen rahkan enemmän jälkiruuaksi ja sen takia sitä tulee harvemmin tehtyä väli- tai iltapalaksi.

Marjarahka: 

4 dl kuohukermaa

2 purkkia maitorahkaa / jokin makurahka sopii myös ja silloin sokerin määrää voi pienentää

4 rkl kookossokeria / kokeilin kookossokeria pitkästä aikaa ja se toi todella kivan maun, suosittelen kokeilemaan 😉

2 tl vaniljasokeria

6 dl marjoja / käytin pakaste mansikoita sekä mustikoita

..Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää muut ainekset. Sokerin kanssa kannattaa olla varovainen ja lisätä sitä oman maun mukaan. 🙂 Tämä mun tekemä annos oli aika iso, joten koon voi hyvin puolittaa. Meille tämä riittää muutamaksi päiväksi. 

Tänään olen lähinnä töissä ja huomenna samaten. Viikonlopuksi on luvassa kaikkea kivaa, kirjoittelen siitä vaikka huomenissa lisää. Nyt kiiruhdan maskiin! Ihanaa päivää! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Mie 08.03.2018

  Moikka! Millä keinoilla olet saanut tyttöjä houkuteltua päikkäreille? Meillä päiväuniajasta on tullut viime aikoina yhtä sirkusta. Tytöstä kyllä näkee että pienet unet päivällä olisi vielä tarpeelliset mutta välillä meinaa usko loppua kun ei se haluis jäädä sänkyyn. Meidän neiti on siis 3 v.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.03.2018

   Heippa! Joo Matildaa nimenomaan saa välillä houkutella ja aina sekään ei toimi. Päiväkodissakaan hän ei aina nuku päikkäreitä. Meillä Matilda menee tunniksi lepäämään anyway ja nukahtaa jos nukahtaa.. Tunnin jälkeen hän saa tulla pois sängystä. 🙂 Välillä neiti lueskelee tai puuhaa omiaan sen tunnin ajan. 🙂 En sitten tiedä jäävätkö ne päikkärit niin yksilöllisesti pois.. <3 Ihanaa kevättä!!!

   Vastaa
 2. kata 08.03.2018

  Nam, marjarahka on niiiin hyvää<3 Ihanaa naistenpäivää Sara!

  Vastaa
 3. NNiina 08.03.2018

  Super ihanaa naistenpäivä sinulle Sara! ? teidän marjarahka näyttää aivan hyvältä

  Vastaa
 4. Emilia 08.03.2018

  Toi on kyllä selvästi niin yksilöllistä milloin lapset jättää päikkärit pois. Mun 2v1kk tyttö ei oo nyt pariin kuukauteen enää oikeastaan nukkunut päikkäreitä, vaan sillon jos mennään autolla päikkäriaikaan jonnekkin niin hyvällä tuurilla nukahtaa:D illat kyllä joskus tuntuu pitkiltä ja neiti nukahtaa yleensä samantien 7-8välillä. Jos on nukkunut ees sen puoli tuntia päivällä niin sen kyllä huomaa että illalla ei meinaa uni tulla normaaliin aikaan. Vaikuttaako teillä päikkärit yöuniin tai lähinnä yöunille nukahtamiseen? Monelta teillä tytöt menee nukkumaan? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.03.2018

   Heippa! 🙂 Joo toi on kyllä totta! Meillä tytöt menee 8 aikaa nukkumaan ja ilta sujuu hyvin vaikka olis 2h päikkärit päivällä. Matilda simahtaa seiskan jälkeen jos ei ole nukkunut päikkäreitä. 😀 Tosin meidän molemmat neidit on aika aamuvirkkuja ja usein pystyssä jo kuuden jälkeen, eli ei ihme että lounasaikaan tulee sävy 😀
   Ihanaa uutta viikkoa! <3

   Vastaa
 5. Tiiu Kasak 08.03.2018

  Ihanaa naistenpäivä! Rahkaa nam..nam….
  Kokeilee joskus sokerin tilalle lisää hunaja…. ?namm namm.

  Vastaa
 6. Laura 08.03.2018

  Täälläkin viikonlopuksi kivaa tiedossa, kahden keskistä aikaa mieheni kanssa. Käydään hyvin syömässä ja leffassa, välillä tekee hyvää pieni hemmottelu arjen keskellä.

  Vastaa