arjen luksus

koti & sisustus, me, pohdintaa

*lakanat saatu Luin Spalta, kuulun heidän lähettiläisiin. 

Heippa! <3 Me nauretaan Mikon kanssa aina ihan sikana ”arjen luksusta” lauseelle. Se on meistä jotenkin korni, hauska ja yllättävän usein tosi sopiva. Tämä lause tuli mieleen näitä kuvia lajitellessa ja ajattelin, että aiheesta on pakko kirjoittaa. 😀 Alle listailin asioita jotka tekevät arjestani luksusta.. haha!

Puhtaat lakanat / Olen kirjoittanut moneen kertaan siitä kuinka kaikki lakanamme ovat nykyään percale puuvillaa. Tykkään älyttömästi siitä viileästä fiiliksestä mikä lakanassa on. Kannattaa kokeilla 🙂 Olikin älytön sattuma, että Luin Span lakanat ovat juuri sitä materiaalia mistä tykkään. Unet maistuu entistä paremmin. <3 Vaihdan lakanat parin viikon välein ja aina samalla käännän meidän futonpatjan ympäri. Illalla on ihan parasta päästä puhtaisiin lakanoihin.

Lasillinen viiniä / Juon alkoholia vähän ja olen ehdottomasti enemmän sellainen nautiskelija. En juo mitään mistä en tykkää, eli esim kaikki väkevät ovat nou nou. Viiniä tykkään juoda lasin – pari ja nyt kun kesä on startannut pitää kyllä joku päivä nauttia roseeviiniä jääpalojen kera.

Sauna / Tykätään saunoa koko perheen voimin, mutta myös kahdestaan. Saunaan laitan usein turvenaamion, hiusnaamion tai kuorin vartalon ihoa. Joskus myös innostun sytyttämään pieniä tuikkuja saunaan, jolloin tunnelma on taattu.
Noutoruoka / Teen ruokaa joka päivä ja lähestulkoon aina tykkään kokata. Ongelma on enemmänkin kaupassakäynti ja se että kotoa ei löydy tarpeeksi tarvikkeita, on kiire ja on NÄLKÄ. Tällöin on niin ihanaa napata ruoka kotiin ja nauttia toisen kokkailusta. Tänä keväänä noutoruoka on ollut Nepalilaista tai sushia. 🙂

Kukkia kotiin / Mä rakastan kukkia ja ostan niitä itselleni viikottain. Mulle tulee niin hyvä mieli kauniista kukista ja samalla sisustus saa piristyksen. Joskus aiemmin en raaskinut koskaan ostaa kukkia, mutta nykyään koen että se on menoreikänä erittäin ilahduttava ja toimiva. Monesti ostan ruokakaupasta neilikoita jotka säilyy pitkään hyvänä ja ovat hintalaatusuhteeltaan loistavia. 🙂 Nyt tietty voi helposti hyödyntää myös luonnonkukkia.

Pitkät aamut / En osaa enää nukkua pitkään ja tykkään aamuista. Lasten tulon jälkeen olen erityisesti nauttinut pitkistä aamuista, kun ei ole kiire minnekään. Teen muutaman päivän viikosta töitä kotona, joten tällöin nämä pitkät aamut myös toteutuvat.

Millaiset asiat piristävät teidän arkea tai ovat niitä parhaimpia juttuja..? Olisi ihana kuulla 🙂 Aurinkoista päivää! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Kati 05.06.2018

  Oi, siis ehdottomasti arjen luksusta täälläkin ne puhtaat lakanat<3
  Toinen voisi olla kun likapyykkikorit ovat tyhjänä, kaikki pestynä ja viikattuna kaappeihin.
  Pitkät aamut voin myös allekirjoittaa -työaamuina herään aikaseen ja juon nopeasti kupin kahvia ja eikun tien päälle. Vapaa-aamut ja esikoisen kesäloma on aivan mahtavaa kun voi heräillä ilman herätyskelloa ja juoda kahvia niin hitaasti että se ehtii jopa viilentyä 🙂
  Hmmm..nämä taitaa olla näitä pikkulapsiarjen luksusjuttuja tosiaan..
  Täytyy kyllä siis lisätä kuitenkin et luksusta on kun saa raivattua arjen keskellä aikaa ystävän kanssa lenkkeilyyn tai jumpassa käyntiin 🙂 sitä nimittäin en säännöllisesti saa tehtyä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.06.2018

   Heippa 🙂 Kiitos näistä! Kaikki nuo sun sopisi täydellisesti myös oman listani jatkeeksi. <3 mitenhän unohdinkaan tuon lenkkeilyn/jumpan, koska se kyllä on parhautta jos saa järkättyä arjen keskelle.. Ihanaa kesää koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 2. Eve 05.06.2018

  Puhdas, järjestelmällinen koti. Hyväntuoksuiset, puhtaat petivaatteet. Saunominen ja siellä rentouttavat hoidot itselle. Aamut kun saa rauhassa meikata ja valmistautua päivään. Ihanat hajuvedet. Illat kun on hetki ennen nukkumaan menoa aikaa selailla itseä kiinnostavia blogeja, kosmetiikkajuttuja yms… Raittiissa ilmassa lenkkeily luonnon keskellä. Autolla ajaessa hyvän musiikkin kuuntelu. Ajoittaiset pyrähdykset ostoksille ihan rauhassa hypistellen. Kodin sisustaminen. Työpaikka huumori. Nukkuminen?

  Vastaa
 3. Laura 06.06.2018

  Puhdas koti ja lakanat myös, aamut kun ei ole kiire minnekään ja saa juoda kahvin rauhassa, urheilu ja ystävien näkeminen, välillä kun lapsi on mummon luona niin se hetki on luksusta meille vanhemmille 🙂 saa vain nauttia toisen seurasta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.06.2018

   kuulostaa aivan ihanalta <3 tuo kahden keskinen aika on kyllä hyvä pointti. 🙂
   Ihanaa viikkoa sinne!

   Vastaa
 4. Eva 07.06.2018

  Sun listan voin kyllä allekirjoittaa lähes täysin, mutta mulle kyllä uni maistuisi aamuisin jos ei tarvis töihin herätä 🙂 Mulle arjen luksusta on ilman aikatauluja eläminen esim. viikonloppuna, rauhallinen ja pitkä aamupala vaikkapa Kardashianeita katsellen, pyörälenkki metsätietä pitkin, uimahallissa käynti ja saunominen, ja lehtien lukeminen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.06.2018

   joo hei toi nukkuminen aamulla, LUKSUS!!!! <3 ja Kardashianit 😉 ou jee!
   Ihanaa viikkoa sinne <3

   Vastaa