siskoni postaa

loma, pohdintaa

*postauksen kysymykset kerätty lukijoilta

Mooooiiiii, isosisko täällä. Sain kunnian kirjoittaa postauksen, superkivaa. Olen kahdeksan vuotta Saraa vanhempi, eli 35-vuotias. Melkeinpä kaikki luonteenpiirteet, joilla kuvailisin itseäni pätevät myös Saraan. Me ollaan tosi samanlaisia, eli herkkiä, kilttejä, positiivisia, empaattisia ja intohimoisia. Saraa varmasti välillä ärsyttää, kun hän kertoilee omasta elämästään ja kokemuksistaan ja mä kommentoin aina et just noin mullekin kävi tai noin ajattelin kymmenen vuotta sitten. Musta vaan usein tuntuu siltä, että koetaan paljon samoja asioita samalla tavalla. Ihanaa on myös se, että Sara perheineen asuu aivan mun perheen vieressä ja me nähdään arjessa tosi usein. Se on mulle tosi tärkeää ja arvokas asia.

Vastailen joko tai -kysymyksiin seuraavasti.

JOKO TAI

Karkki vai suklaa (molemmat)
Brunssi vai illallinen (brunssi)
Kaupunkiloma vai rantaloma (molemmat)
Imurointi vai tiskaus (tiskaus)
Viherkasvit vai leikkokukat (molemmat)
Manikyyri vai pedikyyri (manikyyri)
Poskipuna vai aurinkopuuteria (poskipuna)
Turku vai Tampere (molemmat)

Tosi moneen oli pakko vastata molemmat. Eihän noista vaan voi valita pelkästään toista. Mutta siirrytäänpä seuraavaksi paljastamaan totuus Sarasta, hahaaa.

Mitä samankaltaisuuksia löydät Sarasta ja Matildasta ja Mimosasta?

Rohkeus, positiivisuus, pirteys. Tytöt tykkäävät esiintyä, ihan kuten Sara pienenä. On hassua, kun muistan millainen Sara oli taaperona ja nyt näen tuon kaiken uudelleen.

Onko Saran julkisessa ammatissa mitään varjopuolia, jotka näyttäytyy sinulle?
No joskus olen huolissani joistakin liian innokkaista faneista tai stalkkereista, jotka eivät esim. ymmärrä eroa siviiliminän ja roolihahmon välillä.

Millä tavoin koet, että Saran julkinen työnkuva on vaikuttanut Saran yksityiselämään?
Saran on mietittävä mitkä asiat hän haluaa pitää yksityisinä. Sara on kuitenkin mielestäni onnistunut hyvin vetämään rajat sille mitkä asiat ovat hänen omiaan ja mistä hän kertoo kaikille.

Mistä olet Sarassa ylpeä?
Paljosta. Sara on pienestä asti ollut tosi reipas ja ahkera. Jos hän haluaa jotain, hän tekee töitä sen eteen. Sara on rakentanut yrityksensä itse ja opetellut kaikki yrityksen pyörittämiseen liittyvät asiat. Sara tekee tosi paljon töitä, mutta samaan aikaan antaa aikaa perheelleen. Sara on mahtava äiti, sellainen äiti, jollainen haluaisin itse olla.

Onko äitiys muuttanut Saraa?
Musta tuntuu, että ei. Tietysti siten, että lapset ovat ykkösasia Saran elämässä, mutta koen, että Saran luonne tai tekemiset eivät ole muuttuneet. Lapset ovat tulleet osaksi Saran ja Mikon elämää.

Sara vaikuttaa aina niin positiiviselta, onko hän koskaan ärtynyt/huonolla tuulella? Mitkä on asioita joista hän hermostuu?
Kaikkihan me ollaan joskus ärtyneitä ja huonolla tuulella. Sara on huonolla tuulella jos hänen verensokerinsa laskee, mutta lähipiiri tunnistaa vaaran merkit. Hahaaa.

Millainen Sara on siskona?
Auttavainen, lämmin, kiltti ja positiivinen. Hyvä kuuntelija!

Mistä Sara innostuu helposti?
Aika monestakin asiasta. Työstä, leikkimisestä, ruoan laitosta, leipomisesta, muodista. Mun mielestä kuvaavaa on se, että Sara voi innostua melkeinpä mistä vain ja innokas on yksi piirre, joka kuvaa hyvin hänen luonnettaan.

Onko Sara enemmän kuuntelija, vai ”aina äänessä”?
Ehdottomasti enemmän kuuntelija. Hän kuuntelee aina muiden ilot ja surut. Yritän omalta osaltani kuunnella myös häntä.

Kerro joku hauska muisto Saran lapsuusajalta?
Niitä on paljon. Erityisen paljon muistoja liittyy Saran esiintymisiin. Sara lauloi tai tanssi kaikille, jotka istuivat hetken paikoillaan. Sara oli ja on tosi hyvä. Muistan, että olin jo lapsena itsekin sitä mieltä, että Sarasta tulee esiintyjä.
Kerron pari Saran ja mun yhteistä muistoa. Tai lähinnä nää on mun muistoja meistä kahdesta, koska Sara on ollut pikkuinen ja minä teini.

Sara on tekijä. Hän ei jää mietiskelemään, että pitäisiköhän joku asia hoitaa, vaan hän hoitaa sen heti. Mulla oli kerran (tai useasti) kirjaston kirjat myöhässä. Sara oli asiasta huolissaan. Hän oli tapahtumahetkellä ehkä kuusi tai seitsemän. Sara soitti kirjastoon ja pahoitteli, että hänen siskonsa on jättänyt kirjat palauttamatta ylitsepääsemättömän esteen vuoksi, mutta että kirjat palautetaan välittömästi. Ja niin tehtiin.

Vielä yksi. Sara on tosi tarkka ja hän ei halua olla myöhässä. Jostain syystä Sara oli kerran myöhässä eskarista tai ekalta luokalta koulussa. Tai ei siis vielä myöhässä, mutta aikataulu oli tiukka, kun herätin hänet. Sara itki kuin vesiputous. Mä lupasin auttaa. Laitoin kumpparit jalkaan, muu asuni koostui yöpaidasta. Nostin Saran reppuselkään ja hölköttelin koululle. Hoin koko matkan, että me ehditään. Ja me ehdittiin. Tiimityötä.

Kiitos, kun sain kirjoitella. Jatkan lukijana teidän kaikkien ihanien lukijoiden kanssa. Aurinkoista kesää.

– Saran isosisko

Sisko

mekko / Mango

laukku / Benetton

kengät / h&m

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Johanna 02.08.2018

  Ihania kuvia ja mahtavaa kun ootte noin läheisiä! Monet sisarukset kun ovat etääntyneet iän myötä. Itselläni ei sisaruksia ole, useasti olen kaivannut sisaruksia, varsinkin kun omat lapset pieniä. Hyvää kesää sinulle☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.08.2018

   Joo se on kyllä huikeaa ja meillä on tosiaan kahdeksan vuotta ikäeroa, eikä tunnu missään 🙂 Ainakaan mun puolelta! 😀 Kiva jos tykkäsit postauksesta <3

   Vastaa
 2. Minna K 02.08.2018

  Hauska postausidea! Ja ihanaa luettavaa. Teidän lämmin suhde välittyy myös meille lukijoille. ❤️ Ihanaa kesän jatkoa teidän molempien perheille. ☀️

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.08.2018

   Voi ihana kuulla, KIITOS <3 Kaikkea hyvää sinne myös :)! <3 Sara

   Vastaa
 3. Larre 02.08.2018

  Juuri tuollainen kuva Sarasta meille lukijoillekin välittyy <3 Ja en kestä tuota kirjastotarinaa, niin liikkis! Itselläni on kans paha tapa ollut aina unohtaa kirjaston kirjojen palautus. Tähän mieheni kerran "eikö sulle oo esikoulussa opetettu, miten kirjastoa käytetään", johon itkunauraen vastasin, etten ole käynyt esikoulua. Se on siis syy tälle ominaisuudelle, onko sulla sama? 😀

  Vastaa
 4. Viveka 02.08.2018

  Heippa!
  Tää oli aivan huippuhauska postaus, tuli heti ikävä omaa siskoa! Olisipa hauskaa saada joskus muulloinkin sun perhettä vieraileviksi tähdiksi. Haluaisin vielä kiittää siitä, että oot ihan huippu Kioski Foodissa, varmasti menee reseptit kokeiluun. Kiva kerrankin katsoa sellaista kokkiohjelmaa, jossa yhdessä opetellaan perusruokia 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.08.2018

   Kiitos <3
   ääääääk ihanaa jos tykkäät Kioski FOODista <3 Kiitos, sitä tehdään niin ihanasta lähtökohdasta ja aidosta fiiliksestä! 🙂

   Vastaa
 5. NNiina 02.08.2018

  Hei,
  Olipa super kiva postaus taas kertan! sitä oli mukava lukea (:

  Vastaa
 6. Laura 02.08.2018

  Olipas kiva postaus,vaihtelua ?.. Oon tykänny lukea sun blogia jo tosi pitkään.. Ehkä se johtuu näköjään sit siitä, että mulla samoja luonteen piirteitä ja ne tulee jollain tavalla aina blogin läpi lukijalle.Koska oon huomannu, et joka pitää ns.mielenkiintoista blogia, mut hetken luettua sitä,sillä tyypillä on ihan eri arvomaailma, luonne ja se ei kirjota aidosti sitä blogia,vaan siitä puuttuu sielu…Niin oon sit jättäny blogin lukemisen.. Jotku ”aihe”blogit on sit asia erikseen..
  Iso kiitos sulle Sara aitoudesta ja” sielukkuudesta”.Instassa on kiva seurata sun omaa ja Ylekioskifoodia,koska sä et oo teennäinen, vaan aito.Susta oikeasti näkee, et sä tykkäät siinä kokata ja oot aidosti innoissas (etkä tyyliin, et no teen tän vaan koska saan rahaa).Sun kuvista ja blogista tulee läpi aitous, se on aika harvinaista nykyään.. Kiitos ?.. Näitä sun ig stooreja ja blogia on kiva seurata, kotiäidin arjen henkireikä, ku juo sitä jo jäähtynyttä kahvia ?☺..

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.08.2018

   Voi apua <3<3<3 tää kommentti on ihan liikaa!! Kiitos tuhannesti! <3 Halaus sinne ja kaikkea hyvää koko teidän perheelle!
   ps. tuo jäähtynyt kahvi on kyllä niin klassikko 😀 Muistan kun meillä oli vielä mikro, niin saatoin lämmittää saman kahvin kolmeen kertaan, haha 😀 <3

   Vastaa
 7. Laura 02.08.2018

  Voin samaistua sinuun, minullakin on isosisko ja ollaan hyvin läheisiä 🙂 hänelle on lapsi kuten minullakin. Muistan että pienempinä ei tultu kovin juttuun kun sotkin aina hänen leikit 😀 nykyään sitten ollaan kuin paita ja peppu

  Vastaa