kätevät tarrat

lapset, me

Mainos / Ikioma

Moikka! Meillä tytöt palaavat tarhaan pikku hiljaa tällä viikolla, ja olen alkanut kasaamaan syksyn vaatteita ja tarvikkeita kasaan. Yllättävän paljon on asioita, mitkä pitää katsoa päiväkotia varten kuntoon ja hankinnoilta ei ole vältytty. 🙂 Sen verran vauhdikkaasti nämä minit kasvaa, että lähestulkoon kaksi kertaa vuodessa pitää päivittää mm. ulkovaatteet.
Päiväkodissa on tärkeää merkata vaatteet, tarvikkeet ja oikeastaan kaikki lasten omat tavarat nimellä. Ollaan käytetty tähän syksyyn saakka kynää/tussia, mutta nyt olen ihan rakastunut näihin käteviin tarroihin. Muistan kuinka yritin etsiä vastaavaa tuotetta silloin, kun Matilda meni ensimmäistä kertaa tarhaan, koska olisin kokenut juuri tällaiset tarrat käteviksi. Nyt olemme löytäneet toisemme! 🙂

Nimilaput voi tilata kätevästi Ikioma:n sivuilta ja sieltä löytyy vaikka minkälaisia vaihtoehtoja. Valintaan voi napata oman lapsen mukaan, jos tahtoo, että laput miellyttää pientä. Mä päädyin valitsemaan tyttöjen puolesta, koska ajattelin, että heille iskisi valinnan vaikeus.. Oli nimittäin sen verran paljon ihania kuoseja ja tuttuja hahmoja mukana tarroissa. 🙂 Matilda ja Mimosa ihastuivat tarroihin ja Matilda luki omaa nimeään innoissaan. 🙂 Eilen ja tänään olen urakoinut ja kiinnittänyt tarrat kaikkiin käyttöön meneviin vaatteisiin sekä kamppeisiin. Jätin jäljelle jääneet tarrat eteisen lokeroon, joten voi sieltä helposti lisätä tarran sitä mukaan kun uusia tarvikkeita tulee. 🙂

Ikioman nimikoidut tarrat sopivat oikeastaan ihan kaiken merkitsemiseen. Vaatteet, kengät, pehmolelut, juomapullot jne. Nimitarra tulee vaatteessa kiinnittää tuote- tai pesumerkintälappuun. Tarrat kestävät 60 asteessa pesukoneessa, kuivausrummussa, astianpesukoneessa ja lisäksi ne kestävät hyvin kylmää sekä lämpötilanvaihteluja. Tarroja saa tilattua eri kokoisia, joten voi valita normaalikokoisia tarroja ja minitarroja pieniin tarvikkeisiin. Meille tuli molempia! 🙂

Kaikki tällaiset käytännöliset helpotukset auttaa arjessa ihan älyttömästi. Tuntuu, että tussilla kirjoittaminen usein leviää, sotkee tai kiireessä on hankalaa. Meilläkin on vain yksi kankaalle soveltuva tussi, joten arvatkaa vaan onko se koskaan oikeassa paikassa.. 😀 Aina hukassa! Yllätyin myös siitä, kuinka kovasti tarra nappasi heti kiinni ja uskon, että nämä todellakin kestää kulutusta sekä käyttöä. Mielestäni tarrat tulevat kätevässä pakkauksessa ja iso plussa takakannen selkeistä ohjeista. On kiva kun voi kätevästi kurkata, miten tarra käyttäytyy ja millainen se on, eikä tarvitse alkaa erikseen etsimään ohjeita. Käykää täältä tsekkaamassa tämä kätevä tuote. Meidän arkeen ainakin juuri sopivia! 🙂

Aurinkoista viikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Jermu 06.08.2018

  Hei! Nyt oli kyllä ihan pakko kommentoida päiväkodissa työskentelevänä että tämä kuulostaa tosi hyvälle keksinnölle!! Voi kun kaikki vanhemmat keksisivät tämän tai edes jonkun muun merkaus tavan koska itse en ainakaan muista että kenellä olikaan tänää se frozen-paita vai oliko se sittenkin se ruudullinen mekko. Ja niitähän on ainakin miljoona samaa frozen-paitaa yhdessä ryhmässä.! Että huippua että jaksat ja viitsit merkkailla tavarat koska se helpottaa arkea ainakin päiväkodissa! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.08.2018

   Hei ihana kuulla 🙂 Kiitos paljon näkökulmasta! Voin vaan kuvitella miten mahdotonta on pysyä vaatteiden perillä ja eihän se ole edes mahdollista 😀 Tänään merkkailin sormikkaista lähtien kaikki ja jäljelle tarroja jäi yli puolet.. jätin ne eteiseen jotta pitkin syksyä voi jatkaa merkkailua. 🙂 Hei ihanaa syksyä sinne <3<3

   Vastaa
 2. Jutta 06.08.2018

  Täällä myös yksi päikkytäti ja meillä jollain lapsilla samankaltaisia tarroja käytössä ja ovat kyllä käteviä ja selkeitä! Merkitseminen on todella tärkeää, että aikuiset osaavat laittaa vaatteet ja tarvikkeet oikean lapsen lokeroon. Onhan se vanhemmillekin varmasti kiva, ettei kalliit vaatteet ja varusteet huku päiväkodissa 🙂
  Pikkuvinkkinä myös, että tarroja voi viedä päiväkodillekin muutaman jos aamulla huomaa lapsia viedessä, että merkintä on unohtunut 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2018

   No totta 🙂 hei kiitos viestistä <3 ja huippuvinkki, pitää ehdottomasti napata niitä myös päiväkodille mukaan. 🙂

   Vastaa
 3. Katja 06.08.2018

  Kiitos tästä vinkistä, tämä napataan heti käyttöön! Iloa arkeen ja kiitos pirteästä blogista.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2018

   Mä oon ihan fiilareissa näistä 🙂
   Hei kiitos, sitä samaa <3<3 ihana kuulla, kiiiiitos!!!

   Vastaa
 4. S 06.08.2018

  Hei, ja kiitos ajankohtaisesta vinkistä. 🙂 meidän tytär, samanikäinen kuin Mimosa, aloittaa tänä syksynä päivähoidossa ja kaikki siihen liittyvä on siis hyvin ajankohtaista meillä. Olenkin miettinyt tulisinko nimikoimaan tussilla vai tarroilla, ja nämä tarrat näyttävät ainakin älyttömän suloisilta. Lisäksi tästä saisi myös mukavaa yhteistä valmistautumista päivähoidon aloitukseen, kun voisi yhdessä käydä tavaroita läpi ja merkkailla niitä. Sitä vaan mietin että miten se yleensä menee, riittääköhän pelkkä etunimi? Vielä jos saa toivoa, niin mielelläni lukisin sinulta muitakin vinkkejä päivähoidon aloitukseen liittyen.. esim miten itse voisi vanhempana valmistautua, minua ainakin jännittää aivan älyttömästi!! Mukavaa loppukesää 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2018

   Heippa! <3 vitsit teillä on jännät ajat edessä. 🙂 Siis mä oon just se vanhempi joka kans aina jännää ja itkee ekana päivänä jne jne 😀 Voisin miettiä josko kasaisin aiheesta postauksen!
   niin ja hei vielä noista tarroista, niin oon aatellut, että etunimi riittää, mutta toki jos ryhmässä olisi useampi saman niminen, niin ehkä sukunimen eka kirjain voisi olla avuksi.. 🙂
   Ihanaa loppukesää ja kaikkea hyvää sekä tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen <3<3

   Vastaa
 5. Susanna 07.08.2018

  Meillä on ollut jo useamman vuoden käytössä tarrat ja on tosi käteviä. Tyttö tosin ihmettelee miksi me käytetään tarroja, kun muilla on tussilla kirjoitetut nimet 🙂 Ompelen itse jonkun verran vaatteita, niin niihin käytän silitettäviä nimilappuja. Ne ei kyllä todellakaan lähde pesussa minnekään 😉 Meillä on nimitarroissa etu- ja sukunimi, koska päiväkodissa on toinenkin saman etunimen omaava kuin meidän poika.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2018

   Kuulostaa kyllä kätevältä 🙂 🙂 ja hei joo, varmasti kätsy tuo sukunimi jos samanniminen pikku kaveri löytyy ryhmästä <3

   Vastaa
 6. Mie 08.08.2018

  Täällä myös yksi tarrojen liimailija! Olen todennut nuo ERITTÄIN käteviksi. Käytössä on eri firman tarrat mutta idea on sama. Huomasin että meillä jäi ne isommat tarrat täysin käyttämättä niin toisella kerralla olin viisaampi ja tilasin pelkkiä pienempiä.
  Ja koululaisten vanhemmathan voi laittaa tarroihin lapsen nimen ja luokan niin on heti selvää kenelle vaate kuuluu jos on useita saman nimisiä. Meillä käytössä etu- ja sukunimi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2018

   Heii mieletön tuo vinkki koululaiselle 🙂 ja huomasin itse myös, että mini tarrat oli yllättävän käteviä 😉 Vaikka molempia on tainnut kulua lähestulkoon tasaisesti 🙂
   Ihanaa syksyä koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 7. Anni 15.08.2018

  Hei!
  Vähän ohi aiheen, mutta saisinko udella mistä tuo kuvassa näkyvä matto on ostettu? Olen etsinyt vastaavaa ja tuo näyttää ihanalta! 🙂
  Olen ihaillut sitä jo aiemmissa kuvissa.

  Vastaa
 8. Sirkka 17.08.2018

  Tyttäreni nimilapuissa on myös äidin puhelinnumero, kun niitä lapasia ja pipoja hukkuu usein, löytäjä voi soittaa jos haluaa. Ja tuntuu turvalliselta jos vaikka lapsi eksyy tavaratalossa niin on äidin puhelinnumero tiedossa.

  Vastaa
 9. Kerholaisen äiti 23.08.2018

  Kiitos ajankohtaisesta aiheesta. Entä sitten kun tarra pitää poistaa vaatteiden pesu/merkkilapusta, jääkö(hän) siihen tahmea jälki, mikä jää keräämään rumasti kaikki liat/nukat..?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.08.2018

   hmm.. en ole tullut miettineeksi tuota.. Luulisin, että suht siististi lähtee.. Ainakin vaikuttaa siltä, mutta voihan tosin olla, että joku nahkea kohta siihen jää.. 😀

   Vastaa
 10. Lastentarhanopettaja 28.08.2018

  Kiva kirjoitus, mutta enää ei puhuta tarhasta. Päiväkodit on päiväkoteja, tarhat olivat aikoja aikoja sitten. Nykyään ei puhuta edes päivähoidosta vaan varhaiskasvatuksesta, kun puhutaan esim. päiväkodin kasvatuksesta, opetuksesta tai perushoidosta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.08.2018

   Heippa! Okei, hyvä tarkennus.. 🙂 Itse käytän puhekielessä näitä termejä ja siksi kirjoitukseenkin päätyi, kun blogia kirjoittelen nimenomaan puhekielellä ja sellaista tajunnanvirtaa. Itse en myöskään liitä sanoihin mitään negatiivisuutta, vaan ne ovat ihan tuttuja sanoja. Mutta kiitos huomiosta ja mukavaa syksyä. 🙂

   Vastaa
 11. Pinja Korhonen 07.09.2018

  Nimitarrat helpottaa kyllä arkea huomattavasti! Käytin itsekin ennen tussia, mutta enää en suostu siihen 😀 Oon erityisesti tykästynyt nimitarroihin, joihin saa lisättyä lasten kuvia. Niitä olen ostanut Ikast Etiketti nimisestä firmasta: https://www.ikastetiketti.fi/nimitarrat
  On ollut tosi nopea toimitus ja hyvä palvelu!
  Ihanaa syksyä 🙂

  Vastaa