arki kelloon kääntäminen

design, koti & sisustus, me

Moikka! Huomenna meillä strattaa totisesti arki, kun alkaa Salkkareiden kuvaukset ja näin ollen ollaan molemmat kiinni töissä. Mikolla alkaa lisäksi koulu ja mulla on kasa erilaisia projekteja, jotka vaatii ajoittain paljon keskittymistä ja aikaa. Silti mulla on super hyvä fiilis tulevasta ja uskon, että selvitään tästä rutistuksesta hyvin. Tuntuu, että meidän alalla ja varmaan aika monella alalla työt menee aalloissa ja välillä kaikki vain pääsee kasaantumaan samoille kuukausille.

Mietin juuri eilen (kun kokosin -to do- listaa), että mitkä kaikki asiat helpottavat arkea ja sitä, että kaikki lähtee rullaamaan hyvin. Tuntuu, että tämä kesälomasta päiväkotiin ja töihin siirtyminen vaatii koko perheeltä hieman aikaa ja kärsivällisyyttä.. 🙂 Kasaan tähän alle tärkeitä pointteja joiden avulla arki lähtee taatusti rullaamaan!

Uni / En tiedä voiko nukkumista korostaa liikaa. Itselle uni on melkeinpä se tärkein asia, kun ajattelen hyvinvointiani ja se on myös asia josta todella harvoin joustan. Nyt kesällä unirytmi on mennyt aika sekaisin ja ollaan valvottu ihan liian myöhään. Aamupala on venynyt usein kello 10 ja rentoilua on voinut jatkaa pitkin päivää. Näin ollen nyt olen yrittänyt päästä uneen viimeistään 23 ja siirtynyt sänkyyn kympin maissa. Tämä toimii aika kivasti ja välillä uni tulee silmään jo heti kympin jälkeen. 🙂 Mulla paras määrä unta on 9h, mutta pärjään 8h. Välillä tekee niin hyvää nukku 10-12h. Aah! Onneksi on puoliso jonka kanssa voidaan vaihdella aamuheräämisiä esim viikonloppuisin tai silloin jos on töistä vapaata.

Ruoka / Aina kesäloman jälkeen tykkään erityisesti suunnitella uusia hyviä arkiruokia ja on ihana palata syömään astetta säännöllisemmin sekä terveellisemmin. Uunivihannekset ja lohi ovat tällä hetkellä erityisesti mielen päällä sekä aamu-smoothiet. Yhteiset ruokahetket ovat mulle todella tärkeitä ja silloin laitetaan aina telkkari kiinni. Kysellään tyttöjen päiväkotipäivistä ja istutaan hetki yhdessä. Huomaan myös että säännöllinen & terveellinen ruokailu saa jaksamaan paremmin.

Aamujen helpottaminen / Kiireisinä ja aikaisina aamuina auttaa, jos vaatteet on katsottu valmiiksi edellisenä iltana. Laitan usein lapsille sekä itselleni omat vaatepinkat, joten aamulla voi vain vetäistä valmiiksi mietityt kokonaisuudet päälle. Lisäksi saatan pakata valmiiksi tavarat mitkä tarvitsen mukaan ja ladata kahvinkeittimen jo illalla valmiiksi. Tämä nopeuttaa ja helpottaa aamuja. Se on nimittäin hirveää etsiä sukkia tms kiireessä ja samalla todeta, että kahvi jää muuten juomatta.

Urheilu / Tästä kuulee toitotettavan aina joka paikasta, mutta liikunta on kyllä ihan parasta hommaa arjen tiimellyksessä. Kuulin jostain, että olisi hyvä harrastaa jotain sellaista minkä aikana ei ajattele mitään muuta.. Näin pääse nollaamaan ja keskittymään hetkeksi vain itseen. Olen suosinut aina pitkiä kävelylenkkejä, juoksemista, joogaaa ja pilatesta. Nykyään myös crossfit kiinnostaa, sillä haluan kohottaa kuntoa ja saada kroppani voimaan paremmin. Tämän syksyn aikana olen sitoutunut ottamaan liikunnan kerrankin tosissaan ja satsaamaan siihen aikaa…

Millaiset konstit auttaa teitä arjen aloituksessa ja sen kiireissä? <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Noora 12.08.2018

  Pahin virhe mitä voi tehdä on ladata se kahvinkeitin illalla valmiiksi. Se kahvi kerkiää siinä hävittämään PALJON makua!!
  Itse en kahvia juo, mutta kahvilassa olen ollut töissä. Sen huomaa jo hajusta

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.08.2018

   aaa okeiii, vitsit 😀 en oo kyllä koskaan huomannut eroa.. hehe, ehkä en oo niin hifistelijä sen suhteen 🙂 mutta varmasti totta tuo <3

   Vastaa
 2. Sandra 12.08.2018

  Täällä myös, mitä aikaisempi aamu, sitä enemmän laitan asioita etukäteen valmiiksi. Just vaatteet ja työkassi ehdottomasti. Myös välillä ne kahvit ? Ihanaa on ollut huomata, että muukin perhe on pikku hiljaa alkanut suosia tätä ennakointia aamuissa. Mukavaa syksyä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.08.2018

   Siis ihan parasta on ennakoida, sit mulla ei iske aamulla mitään kiire kiukkua 😀 hehe.
   Ihanaa syksyä sinne myös <3

   Vastaa
 3. Pinja 12.08.2018

  Meilläkin on kahvi aamuksi valmiiksi ladattuna, kanin aamuruoka valmiina ja sekä oman että lapsen laukun/repun pakkaan aina illalla valmiiksi. Lapselle mulla on vaatekaapissa oma hylly ”viikon asuille” eli laitan sunnuntaina ma-pe asukokonaisuudet kaappiin valmiiksi (tää on aika överi) 😀 Lisäksi ennakoin aamun kiirettä käymällä suihkussa aina iltaisin. Näillä ”esivalmisteluilla” saan aamuihin puoli tuntia aikaa istua kahvikupin ääressä sohvalla, ennen kuin aloitan meikkaamaan ym. ja lapsi herää 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.08.2018

   Hei vitsit miten SUPER!!! <3 mä haluun kans 🙂 kiitos viestistä!!!!

   Vastaa
 4. Jensku 12.08.2018

  Mä en tykkää ladata kahvia valmiiksi, juuri niin kuin Noora jo sanokin, niin menettää makunsa ja mä en voi kahvia juoda edes jos on liian seissyttä (oon tarkka kahvista :D) mutta ymmärrän kyllä kun muut niin tekee.
  Itse kans laitan lasten tarha reput ja vaatteet valmiiksi ja suunnittelen aamupalan valmiiksi (ja riippuen aamupalasta myös teen sen valmiiksi tai valmistelen), mä kyllä herään aamusin yleensä 30min ennen herätyskelloa että kiiretta mulla ei sinäänsä pitäis tulla 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.08.2018

   Joo hei ymmärrän <3 mä jotenkin en maista eroa, kun maitoa on niin iso osa jne, mutta salee nyt ens kerralla maistan ;D
   Kiva kuulla, että sielläkin valmistaudutaan <3 hei ihanaa loppukesää ja syksyä koko perheelle 🙂 <3

   Vastaa
 5. maikki 13.08.2018

  Jos crossfit tyyppinen treenaus kiinnostaa,niin vinkkaan tutustumaan TFW 🙂
  Vähän samantyyppistä, mutta helpompaa 🙂

  Vastaa
 6. iitu 13.08.2018

  Moikka! Muistelin että kokeilit Petra Korven detox kuuria talvella, mutta en löytänyt postausta loppufiiliksistä. Veditkö sen loppuun/ kerroitko kokemuksia siitä? Itse aattelin alottaa sen niin kaipasin vähän kokemuksia 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.08.2018

   Heippa 🙂 joo vedin loppuun ja oli kyllä tosi hyvä.. yllättävän raskas varsinkin 3-4 päivän kohdalla, mutta hyvää teki 🙂 voin suositella 🙂

   Vastaa
 7. Nea Pääkkönen 14.08.2018

  Hei!
  On mukavaa päästä arkeen kiini ja teillä on aikamoinen kiire kun molemmat on salkkareissa. Onkos Matilda ja Mimosa tarhassa vai onko niillä hoitaja töitten ajan.

  Vastaa
 8. Tarja 14.08.2018

  Heips! Mä niin myös oon haaveillut tosta siivouspalvelusta. Ei vaan aika meinaa riittää kaikkeen.
  Suosittelen lämpimästi crossfittiä jos laji kiinnostaa! Mä oon ihan hurahtanut siihen ja voin vinkkaa paikan jos kiinnostaa? Siinä jos jossain saa kaikki muut ajatukset täysin pois mielestä. Mikä parasta jos aikataulut ei natsaa niin myös lapset kulkee mukana??

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.08.2018

   no just näin <3
   Hei joo, oon itseasiassa nyt alottanut sen perusleirin, APUA! En voi uskoa tätä :D:D Mutta joo siis voin niin kuvitella kuinka hurahtaa 🙂 Ihana kuulla, että säkin tykkäät <3 Mukavaa loppukesää sinnä ja hurjasti terkkuja prinsessalle <3

   Vastaa
   • Tarja 15.08.2018

    Kiitos ja samoin sinne? Ja tsemppiä alkuun?????

    Vastaa