kaupallisuus

podcast, pohdintaa

Heippaaa! Tänään julkaistiin taas uusi jakso meidän Papupata podiin (ohjeet kuunteluun alla) ja aiheena tänään meillä on some. Kaupallisuus on osa someani ja iso osa työtäni, jota sivutaan myös tämän päiväisessä podissa. Mielestäni blogissani on pysynyt tämän asian tiimoilta aina tosi kiva henki ja olisi ihanaa jos se pysyisi sellaisena. <3 Kuitenkin luulen, että tämä asia kiinnostaa monia ja tykkään itsekin lukea/kuulla toisten bloggareiden ja vaikuttajien ajatuksia aiheesta. Olen myös itse kärppänä tunnistamassa piilomainontaa jos huomaan sellaista jossain tapahtuvan. 😀

Olen pyrkinyt olemaan todella suora ja varovainen sen suhteen, että merkkaan aina kaiken rehdisti. Otavamedian eli Anna.fi puolesta tulee jo todella tiukat raamit sen suhteen miten kirjoitukset ja postaukset tulee merkitä. Tämän olette varmasti huomanneet keltaisesta palkista jossa lukee ”mainos”. Lukija pystyy huomaamaan merkinnän jo ennen kuin klikkaa postauksen auki. Myös instagramin puolella noudatan IG:n omia merkintäsuosituksia ja napsin ne päälle aina kun kyseessä on yhteistyö.

Mainos (ja ig:ssä ”maksettu mainos”) on selkeä merkintä, mutta toivon että lukijat näkevät sanan taakse. Olen aina valinnut ja jatkossakin valitsen k a i k k i kamppikset todella tarkoin. Lähestulkoon kaikkien kaupallisten postausten takana on monen monta sähköpostiviestiä, mahdollisesti tapaamisia, tuotteen testaus ja kamppiksen suunnittelu, kuvaaminen, editoiminen, kirjoittaminen jne jne. En koskaan voisi kuvitella, että tuottaisin sisältöä seuraajilleni valheellisesti.. Se tie olisi tuskin kovinkaan pitkä. Ei mulla ole päivätyöni lisäksi aikaa sellaiseen väkisin väännettyyn sisältöön. Se, että henkilöityy itse johonkin tuotteeseen ja esiintyy sen kanssa sisältää mielestäni suuren vastuun. Haluankin uskoa, että suurin osa vaikuttajista kantaa tämän vastuun ja valitsee ne yhteistyöt joiden rinnalla voi seisoa.

Jos klikkaatte mun mainoksia auki, tai tykkäätte kaupallisista kuvista ig:ssäni, niin voin taata että ne ovat itse tuotettua sisältöä ja vastaan niiden tuottamisesta täysin itse. Tänä syksynä olen saanut hurjan määrän ihania yhteistöitä joihin olen halunnut tarttua. Samalla pyrin pitämään tiukkaa rajaa sen suhteen kuinka paljon kaupallista ehdin toteuttamaan. Kyse ei ole siitä ettenkö haluaisi tehdä enemmän, vaan siitä että aikani ei riitä. Haluan myös tuottaa sitä rentoa, hetken mieleenjohteesta tulevaa sisältöä. Läheskään jokainen postaus täällä tai ig:ssä ei ole suunniteltu.. Hahahah, ehkä sen voi uskoa helpolla. :D:D Valikoin mukaan vain ne parhaiten minulle sopivat ja välillä myös itse kysyn yhteistyötä jos jokin tietty kiinnostaa.

Mitä ajatuksia kaupallisuus teissä herättää..? Ajatteletteko niin, että se on aina ”huonompaa” tai ”ei niin aitoa” sisältöä? Tässä ohjeet kuinka löydät meidän laajemmat höpöttelyt aiheesta.

Papupata-podin löytää helposti. Lataa puhelimeen Acast-sovellus, (voit myös kuunnella I phonella – Applen oman Podcast sovelluksen kautta) etsi Papupata.

 1. Laita meidän ohjelma ihmeessä seurantaan, niin saat jatkossa aina tiedon kun uusi jakso ilmestyy. 🙂
 2. Seuraa meitä Instagramissa @papupatapodi sinne päivitetään rentoa sisältöä, välillä vähän kieliposkella.. Pysyt myös hyvin kärryillä siitä mitä milloinkin Papupata meinaa. 😉 JA siellä luetaan aktiivisesti Direct viestejä, joten jos on risuja tai ruusuja podiin liittyen, aihetoiveita tai muuta mielenpäällä, niin sinne saapi rustailla.. <3
 3. Voit kuunnella jakson myös tästä.

Ihanaa päivää! Mä pyörin stadissa tänään paikasta toiseen ja illalla treffataan Johannan kanssa uusien podi-nauhotusten merkeissä. <3Sara

kuvat / Sam Jamsen / Asennemedia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Abc 25.09.2018

  Ihania kuvia sinusta <3

  Vastaa
 2. Suvi 25.09.2018

  Mielestäni kaupalliset postaukset blogeissa, Ig:ssä ja YouTubessa ym, muissa someissa ovat ok lisä siihen asti, kun niitä tulee silloin tällöin (muutama kerta kk) ja henkilö on rehellinen yhteistyöstä. Epäaitouden esim mielipiteistä huomaa helposti. Se taas on inhottavaa jos yhteistöitä on tosi paljon, sillä silloin seuraajalle tulee olo, että tekee sisältöä vain yhteistöiden takia. Toki ymmärrän myös sen, että välillä yhteistyöt sattuvat hyvin samaan aikaan tarkoituksettomasti. Arvonnat ja alegoodit ovat kivoja. Silloin seuraajat hyötyvät niistä myös.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.09.2018

   Heippa! Joo musta tuntuu, että yhteistyöt tulevat lähestulkoon aina yhdessä sumassa, mutta en ota siitä stressiä, koska se ei vaikuta siihen että tekisinkö yhteistyön vai en. Onneksi jokainen voi itse valita ketä seuraa ja boikotoida halutessaan kaupallisuutta 🙂 Kaikkea hyvää sinne lauantai-iltaan <3

   Vastaa
 3. Sarppa 25.09.2018

  Minusta kaupalliset postaukset ei ole ollenkaan huono asia. Ja ihana kun kerroit ettet suunnittele aina kaikkea ja valitset yhteistyö kumppanit tarkoin sekä seisot niiden takana. Ja sehän on rehellistä toimintaa nimenomaan, jatka samaan malliin! 🙂

  Vastaa
 4. Johanna 26.09.2018

  Kaupalliset postaukset on hyvä juttu! Se on yksi syy vaikkei siis ainoa, miksi luen erilaisia blogeja. Bloggaaja on aikansa testannut esim. ihonhoitotuotteita ym. ja näin tavallaan säästänyt minun aikaani ja rahaani jottei tule hutiostoksia. Ja usein blogeissa alekoodeja! Ihan parasta mainontaa.!? Tietysti bloggaajia ja mainontaa on joka lähtöön niinkuin kaikessa muussakin tässä elämässä. Aika äkkiä sitä huomaa mikä on aitoa ja Mikä ei! Ja jokaisella oma maku☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.09.2018

   Kiitos mielettömästi ajatuksistasi <3 Merkitsee paljon. 🙂 Oon samoilla linjoilla tuossa että toki mainontaa on montaa erilaista 😀 mutta se on parasta että kukin voi itse valita ketä seuraa 🙂 halaus sinne <3

   Vastaa
 5. Hämmentynyt 26.09.2018

  Hei Sara, olen kuunnellut kaikki podcastinne. Kivoja kuunneltavia pyykkien laiton lomassa?? Jäin pohtimaan viimeistä podcastia, jossa kerroit miten urasi alkoi. Puhuit urastasi aiemmin myös koulutuskriiseilyä podcast-jakosssa. Kerroit aloittaneesi blogin pitämisen yksin. Hämmennyin hieman, koska muistan lukeneeni sinun ja Venla Savikujan pitämää blogia ennen kuin perustit omasi. Jotenkin tästä jäi hassu olo, miksi et tuonut tätä esille? Mutta mahtavia aiheita, jatkakaa samaan malliin❤️❤️ Ps. Olet ihana!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.09.2018

   Helouuu! Meillä oli hetken Venlan kanssa yhteinen blogi, mutta sen jälkeen bloggasin yhden lehden alla ja sitten pidin 2.vuotta taukaoa jonka aikana kävin koulun sisustussuunnittelijaksi. 🙂 Joten en ajattele aiempia blogejani kun puhutaan tämän nykyisen blogin ”synnystä”. Koko prosessi meni ihan eritavalla, kun omaa blogiani varten perustin omat nettisivut ja suunnittelin jne jne 🙂 Tämä ”Sara Parikka / a lifestyle blog” on nyt neljä vuotta vanha 🙂
   ps. kiiitos ihan super paljon, <3 halaus ihanalle siellä!

   Vastaa
 6. kaisu 26.09.2018

  Mun mielestä sillä on iso merkitys, että miten ne kaupalliset yhteistyöt toteutetaan. Eli aidot ja hyvin tehdyt sisällöt kiinnostaa ja niitä tulee luettua. Ja semmosia sulla on mun mielestä ollut 🙂 Ja mä oon ainaki muutamia kertoja hyödyntäny alekoodeja, tai muuten vaan kiinnostunu kokeilemaan jotain tuotetta 🙂 Sulla on hyvä tasapaino kaupallisten yhteistöiden ja muun sisällön välillä, ja ite ajattelen että ne yhteistyöt on nykyään osa sekä blogeja että instaa. Niin ja teijän podcast on muuten ihan loistavaa ”taustahöpötystä” mun siivoushetkiin 🙂

  Vastaa