ihana illallinen

design, koti & sisustus, lapset, me, resepti

Mainos / Blå Band

Moikka! Meillä oli viime viikolla ihana ilta, kun saimme pitkän päivän päätteeksi kaveripariskunnan kylään. Mietin pitkään mitä tekisin ruuaksi ja ajattelin käyttää hyödyksi Blå Bandin vege-uuttuutta Parsa Risottoa. Syötiin näitä kasvisaterioita kesällä muutamaan otteeseen ja muistin miten helppo valmistus on. Ajattelin, että ruoka taipuisi helposti myös vähän juhlallisemmaksi, kun sitä hieman tuunaisi.. Ja tosiaan valmistus on super helppo!

Valmistus: (1 pussi = 2-3henk)
1. Kaada pussin sisältö kattilaan.
2. Lisää 5 dl kylmää vettä ja sekoita.
3. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Anna kiehua miedolla lämmöllä samalla sekoittaen haluttuun koostumukseen, noin 20 min.

Täällä ilmoittautuu yksi risoton rakastaja! 🙂 Risotto on siitä mieletön ruoka, että se sopii yhtälailla arkeen ja juhlaan. Tärkeintä risotossa on mielestäni maku ja koostumus. Tykkään siitä, että risotto on aavistuksen verran al dente ja samalla hieman juoksevaa. Ei siis niin, että risottoa keittää liian pitkään. 🙂 Tarkkaa puuhaa ;). Olin kyllä yllättynyt miten valmisrisotto taipuu ihan samalla tavalla maistuvaksi kuin itse tehty. En lisännyt Blå Bandin Parsa Risottoon mitään mausteita. Sen sijaan keitin rinnalle parsatankoja ja jokainen sai itse ottaa mielensä mukaan parmesania sekä basilikaa. Kylkeen vielä leipää ja lasillinen valkkaria! Ihanaa! Yleensä tykkään tehdä ruuan niin, että jokainen saa itse ottaa annoksen ja tietty vielä lisää.. Mutta tällä kertaa olin mitoittanut ruuan tarkkaan per ruokailija (valmistin 2 Parsa Risotto pussia) ja siitä syystä tein valmiit annokset. Voisi kyllä useamminkin tehdä näin. 🙂 Meillä oli tulossa sen verran tuhti jälkkäri, että osasin olla varma siitä, ettei vieraat poistu nälän kera.

Meillä tykätään syödä entistä enemmän kasvispainotteista ruokaa, vaikka ollaan koko perhe sekasyöjiä. Silti on ihan parasta löytää uusia kasvisruokia jonon jatkoksi. 🙂

Kavereiden kanssa yhdessä syöminen ja illanvietto on kyllä ihan parasta ja tykkään kovasti järkätä dinnereitä sekä saada kutsuja sellaisille. Arki-ilta saa ihan uutta valoa ystävien myötä ja tulee pieni katko siihen normi  puurtamiseen. Näitä lisää!

Hei haluan vielä vinkata, että lokakuussa Annan sivuilla on äänestys menossa, jossa aivan ihana palkinto. Äänestä mielestäsi trendikkäintä risottotuunausta ja voit voittaa 150€ lahjakortin Finnish Design Shopiin. Pääset äänestykseen täältä. 🙂 Nyt aurinkoista ja ihanaa uutta viikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Piitu 08.10.2018

  Ootko vielä kokeillu sitä kikhernepastaa? Jos et niin ota testiin ja kehittäppä siihen joku ihana lihaton kastike tai sit joku tulinenkikhernepasta ja laita meille jakoon inspiraatioksi 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2018

   Joo oon koittanut monta kertaa 🙂 Hei joo pitääpä jakaa 🙂

   Vastaa
 2. Pauliina 10.10.2018

  Täällä kanssa yksi risoton rakastaja! Oon aina tosi skeptinen tuollaisiin valmisvaihtoehtoihin, mutta tämä menee kyllä testiin. Tuli ihan nälkä, vaikka juuri söin :D.

  Mun ihan lemppari risotto on itsetehty punajuuri-vuohenjuusto risotto. Siihen kylkeen vihersalaatti vielä lisäksi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.10.2018

   Toivotaan, että tykkäät 🙂 <3 Ooh nami, kuulostaa niin hyvältä!!!

   Vastaa
   • Eija Manninen 15.10.2018

    En ole viellä kokeilut täytyypä käydä ostamassa ja niinpä pääsee maistamaan parsa on kyllä tuttu ja on myös herkullista kiitos vinkistä

    Vastaa
 3. Pauliina 10.10.2018

  Täällä kanssa yksi risoton rakastaja! Oon aina tosi skeptinen tuollaisiin valmisvaihtoehtoihin, mutta tämä menee kyllä testiin. Tuli ihan nälkä, vaikka juuri söin :D.

  Mun ihan lemppari risotto on itsetehty punajuuri-vuohenjuusto risotto. Siihen kylkeen vihersalaatti vielä lisäksi.

  Vastaa
 4. Heli 23.10.2018

  Hmm.. Onko Blå Bandin valmispussista sekoitukset edes ruoanlaittoa. Ei minusta. Ja valtava määrä lisäaineita. Ei sovi ainakaan vieraille tarjottavaksi. Kokeilepa vaikka intialiaisilla mausteilla herkullista Palak Paneeria. Hyvät mausteet tekevät hyvän ruoan, mahdollisimman tuoreina. 🙂 https://anna.fi/reseptit/palak-paneer-eli-intialainen-pinaatti-juustocurry – Kunnon tuoksuva Basmati riisi oheen ja sitten se lasi valkkari niin wautsi. terv. Heli.

  Vastaa