joululahjavinkit -tee se itse-

me, ootd

Heippa! Sain kivan pyynnön lukijalta, että voisin koota joululahjavinkkejä ”tee se itse” henkeen. Olenkin nyt miettinyt pääni puhki kaikkia kivoja ideoita. Oon aika huono askartelemaan, joten vinkkejä otetaan vastaan mitä kaikkea kivaa itse voisikaan keksiä sekä näpertää! 🙂

Kertokaa ihmeessä teidän parhaat vinkit ja laitetaan kommenttiboksi laulamaan <3

Ruoka / Tykkään leipoa ja tehdä ruokaa lähimmäisille. Jouluna parhautta ovat esim: Saaristolaisleipä & piparkakkujäädyke & Daim

Askartelu / Mikko sai juuri ystävältään 30v lahjaksi lasipurkin, jonne on tehty 30 ”tehtäväpaperia”. Aivan ihana idea. Tehtävät on tyyliin ”tämän viikon aikana laita puhelin pois joka ilta kello kahdeksaan mennessä”. Joka viikko Mikko ottaa uuden paperin purkista ja toteuttaa kyseisen viikon tehtävän.

Kutominen / Tämä taito olisi ihanaa osata. <3 Ajatelkaa, jos osaisi itse kutoa villasukat perheelle ja ystäville. Itse ilahdun villasukista todella paljon ja anoppi hoitaakin homman joka vuosi. Olen ihastunut normi sukkien lisäksi nilkkamallisiin villasukkiin.

Aika / Anna läheiselle aikaa kanssasi. Kirjoita paperille, että se on ”lahjakortti” ja siinä on vaikka 20 kävelylenkin verran aikaa ladattuna. Muista myös itse olla aktiivinen, jotta yhteinen aika varmasti toteutuu.

Auttaminen / Siivousapu, lastenhoito tai vaikka autolla kuskaaminen kauppaan on ihana tapa ilahduttaa lähimmäistä.

Tavarat / Löytyykö nurkistasi jotain sellaista minkä voisi laittaa kiertoon?

Hei tästä tuli mieleen, että olette saattaeneet huomata kuinka olen tehnyt kuluneen vuoden aikana Ideal Of Swedenin kanssa yhteistyötä. <3 Aivan ihana brändi ja heidän kuoret ovat kyllä niin kauniita! Nyt kuitenkin minulla vaihtui puhelin (oli muuten aivan jäätävä säätö puhelimen vaihdon yhteydessä 😀 Se on niin tärkeä työväline mulle nykyään) ja täten kaikki tähän mennessä sopineet kuoret ovat minulla tyhjän panttina. —–Jos sinulta löytyy Iphone 8/7/6/6S ja haluat kuoret itsellesi, laita mulle direct viestiä IG:ssä tai mailia ([email protected]). Kerro väri/tyyli toive ja kirjoita nimesi sekä osoitteesi. Postittelen kuoret viimeistään ensi viikon alussa sen mukaan miten viestejä tulee. <3—– Kiitos paljon viesteistä, jokaiselle lähtee kuoret <3 Enempää ei löydy 🙂 hali!! Muutamat lompakkomallit löytyy myös, joten kerro jos tahtoisit mielummin sellaisen. Ihanaa päivää sinne! <3Sara

psst. mulla on tulossa ennen joulua kamppispostaus blogiin Martinexin kanssa ja siihen saan myös alekoodin mukaan. <3

kengät / Dr Martens

hame & paita & takki / Nakd / saatu

huivi / H&M 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

23 kommenttia

 1. Sofia 28.11.2018

  Me tehtiin isovanhemmille sukupuu, joka alkoi lapsenlapsesta ja päättyi isovanhempien vanhempiin. Oli jokaisen kohdalla pojan käsi, miehillä painettiin sininen kädenjälki ja naisille punainen. ? Saa nähdä mitä tykkäävät. Tämä tietenkin laitettiin kehyksiin ?

  Muuta mitä tulee mieleen niin esim itse tehtyjä konvehteja (tai mitä tahansa) itse koristellussa lasipurkissa ?

  Mukavaa joulun odotusta teille! ☃️

  Vastaa
  • Kati 29.11.2018

   Aivan ihana idea!! <3

   Vastaa
  • Sara Parikka 11.12.2018

   oi miten ihana idea <3 Kiitos! Samoin sinne 🙂

   Vastaa
 2. Sofia 28.11.2018

  Itse tehty taulu jostain tärkeästä maisemasta tai ihmisestä/ihmisistä on kiva joululahjaidea?
  Ihana asu?

  Vastaa
 3. Pia-päivi 29.11.2018

  Moi. Kivoja lahjavinkkejä. Niin ihana asu. Hyvää joulun odotusta. ???

  Vastaa
 4. Kati 29.11.2018

  Myö ollaan saatu itsetehty piparkakkutalo.
  Itse tein muuan joulu lasipurkkeja, oliko pari vuotta sitten vai viime vuonna hitti se suola-sokerikoristelu? Niitä tein ja laitoin sitten erilaisia suklaita purkkiin.
  Tuo ajan lahjoittaminen olisi kyllä aika bueno <3

  Vastaa
 5. mummu pohjoisesta 29.11.2018

  Ihana kun taas olit tehnyt postausta. Tuo Martinex taas kiinnostaa lapsenlapsille paketteja viime vuonnakin käytin sen sinun koodin.
  Rauhallista ja leppoisaa Joulun odotusta
  T.Mummu pohjoisesta

  Vastaa
 6. Sanni 29.11.2018

  Omatekemä pyykkietikka johonkin hienoon koristeltuun purkkiin! Tätä tulee paljon kerralla ja näin voi ilahduttaa montaa läheistä kerralla käytännöllisellä lahjalla 🙂

  Vastaa
 7. Sonja 29.11.2018

  Hei,
  Vinkkinä jos haluat opetella neulomaan, niin novitan youtube-kanavalla on super hyvä video, jonka avulla on helppo opetella 🙂 itsekin opettelin uudestaan sen avulla ja pikkuhiljaa on helpompaa kokeilla sitten erilaisia variaatioita ?
  Linkki videoon: https://m.youtube.com/watch?v=QF6vlz6vRMw

  Yksi lahjavinkki on myös itse tehty mysli, johonkin kauniiseen lasipurkkiin! (Voi laitta erilaisia kookoshiutaleita, kuivattuja marjoja/hedelmiä ja siemeniä)

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.12.2018

   Hei kiiiiitos, pitääpä tsekata tuo 🙂
   Ja mysli, aah ihana idis sekin <3

   Vastaa
 8. kata 29.11.2018

  Oi kuinka ihania ideoita! Täytyy itsekin yllättää ystävät tänä vuonna vähän erilaisilla, tee se itse -tyyliin, lahjoilla! <3

  Vastaa
 9. Loralii 29.11.2018

  Kiitos ideoista ??!!Daimia aion ehdottomasti kokeilla.. Itse ajattelin oon joskus lahjaksi tehny niitä jotain ”ns.valmiita keksi sekoitus purkkeja ”. Ja yks mitä vois kokeilla Lasipurkkiin : 1/3 lasipurkista tummaa kaakaojauhetta , 1/3 tummasuklaa rouhetta ja 1/3 esim.pätkis rouhetta ..Ja korttiin ohje kaakaojuoman tekoon tyyliin Lusikoi kuppiin, kaada päälle kuumaa maitoa, sekoita ja nauti. Yks on palasaippuoita kääriä esim.vanhan kirjan ’sivuun’ ja koristella hamppunarulla . Tulitikkurasioita päällystää tapetilla/lahjaperilla/kiiltokuvilla tai millä vaan. (Lapset voi auttaa vaikka liimaileen tarroja)..
  Pyykki etikkaa olis kans kiva kokeilla 🙂 .. Monesti oon tehny paholaisenhilloa .. Noista saa ihan kivasti tavaraa lahakoriin ja joukkoon vaikka sitä Daimia ?..Jos riittäis aikaa ja inspiraatiota olis kiva kokeilla sinappia tehdä ite ..

  Vastaa
 10. Hanna 30.11.2018

  Ihania ideoita ❤️

  Vastaa
 11. Pinja 30.11.2018

  Me otettiin jo syksyllä ihan valokuvaajan kera kuvia lapsesta ja nyt on ainakin kummeille ja isovanhemmille kuvalahjat menossa 🙂 Valkkasin kehyksiä kuville vähän sen mukaan, minkälaista väriä esim. sisustuksessa suosii (katsotaan miten paljon metsään menee:D) -Pinja

  Vastaa