Makumuistoja

koti & sisustus, lapset, pohdintaa

Mainos / Valio

Huomenta! Tai no päivän puolella kohta jo ollaan. 🙂 Tänään katettiin pöytä koreasti ja herkuteltiin toista tuntia aamupalapöydän ääressä. Rakastan aamupaloja ja tämä rakkaus on syntynyt pikkutyttönä. Muistan, kun äitini teki herkkuaamiaiset aina viikonloppuisin jolloin kaikilla oli aikaa istua yhdessä. Mieleeni on jäänyt erityisesti se kiireetön fiilis, hyvä energia ja iloinen tunnelma. 

Aamuissa on mahtavinta juuri se, että koko päivä on edessä. Usein mietitään mitä päivä tulee sisältämään ja monesti keksitään jotain extempore tekemistä. Parhaita vapaapäiviä on sellaiset, kun ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia ja voi mennä fiiliksen mukaan. 

Minulle on ollut super tärkeää siirtää nämä ihanat aamupalahetket myös omaan kotiini ja lähestulkoon aina kun meillä on kiireetön aamu istutaan yhdessä alas ja syödään aamupalaa pitkän kaavan mukaan. Lapset ovat tottuneet myös tähän ja he jaksavat yllättävän kauan istua kanssamme. Tietty jossain vaiheessa pienet lähtevät omiin leikkeihin ja me jäädään Mikon kanssa vielä juomaan toista ja kolmatta kahvikuppia sekä höpöttelemään milloin mistäkin. 

Mietittiin tyttöjen kanssa kesälomaa viime viikolla ja Matilda kertoi, että hänellä olisi yksi toive: ”Voidaanko tehdä joka aamu sellainen yhteinen iso aamupala”. Nielaisin tyhjää ja kyyneleet kohosivat silmiini. Tajusin, että tästä tavasta on tullut myös hänelle superrakas. On mieletöntä kuinka makumuisto voi kulkea läpi sukupolvien. Tässä on parasta myös se, että pöydän antimet eivät ole se suurin pointti, vaan se yhdessä olo. Toki hyvä ruoka on iso plussa, mutta uskon että myös pienelle rauhallinen hetki yhdessä on se parhain asia. <3 

Oivariini täyttää tänä vuonna 40 v. ja se on löytynyt pöydältämme koko elämäni ajan. Meillä ei oikeastaan ole ollut muita levitteitä lapsuudenkodissa eikä nykyisessäkään. Oivariinin juhlavuoden kunniaksi Valio on järjestänyt upean kilpailun, jossa kerätään tarinoita ystävyydestä. 

”Jakamalla tarinasi osallistut ystäväsi kanssa kilpailuun, jonka palkintona on unohtumaton illallinen voittajien kesken – 40 ystävää yhdessä pöydässä! Juhlaillallista vietetään torstaina 13. kesäkuuta Helsingin Valkosaaren telakalla. Huippukokkien laatimassa kesäisessä menussa maistuu ne rakkaimmat muistot ja ilta on täynnä yllätyksellistä ohjelmaa.”

Pääset osallistumaan täältä.

Saan onnekseni osallistua ystäväni kanssa tähän taianomaiseen iltaan ja toivottavasti tapaan siellä myös Sinut ja ystäväsi. <3 Millainen makumuisto on tärkeä Sinulle? Syödäänkö muuten teillä viikonloppuisin aamupalaa ”pitkän kaavan” mukaan? Leppoisaa sunnuntaita! <3Sara


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. ida ihana 07.04.2019

  Mäkin muistan, kuinka viikonloppuisin oli välillä spesiaalimpi aamupala, johon puristettiin itse appelsiinimehua ja paistettiin croissantteja 🙂
  Tästä myös huomaa, että usein ne pienet, arkisiltakin tuntuvat asiat jäävät lasten ja aikuisten mieleen. Yhdessä jaetut hetket ovat tärkeimpiä.

  ida
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.04.2019

   oi miten ihana kuulla, että siellä on samanlaisia muistoja. Vitsit tajusin viestistäsi, että meillä ei olla pitkään aikaa tehty croissantteja.. Pitääkin korjata tämä <3 ihanaa sunnuntaita sinne 🙂

   Vastaa
 2. Mimmi 07.04.2019

  Omasta lapsuudesta myös periytynyt nämä yhteiset viikonlopun aamupalahetket ja tykkään niitä omien lapsien kanssa nyt vaalia ❤️ rakastan pitkiä aamuja ja runsaita aamiaisia! Ja niin tuntuu rakastavan meidän lapsetkin ? arkisin harvoin ehditään saman ruokapöydän ääreen koko porukka, joten viikonlopun yhteiset ruokailut on harvinaista herkkua. Päiväruuan suhteen mennään usein aika perus meiningillä, mutta jompana kumpana aamuna viikonloppuisin on ihana syödä vähän erikoisemmin ? omasta lapsuudesta tulee paljon muitakin ruokamuistoja mm.mummuuni liittyen. Oltiin mummuni kanssa todella läheisiä ja rakastin mummulassa vierailua lapsena ja vielä nuorena aikuisena. Mummulla oli aina itse tehtyjä sämpylöitä ja itse tehtyjä suolakurkkuja, jotka oli maailman parhaita. Edes meidän äiti ei osannut ikinä tehdä niin hyviä sämpylöitä. Mummu myös keitti jokaikinen aamu riisipuuroa yökylässä ollessani, koska sitä niin kovin halusin. Mummu kuoli 8v sitten melko äkillisesti keuhkosyöpään ja tänä päivänä joka kerta lapsille riisipuuroa tehdessäni, ihana puuron ja kanelin tuoksu leijailee muistoista ja lämmittää sydäntä, vaikkakin kaipaus ja haikeus hiipii myös sitä myötä ❤️ silti oon niin onnellinen niistä muistoista ja 21 vuodesta, jotka sain mummun kanssa viettää ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.04.2019

   Kiitos Mimmi viestistäsi.. meni ihan kylmät väreet muistoistasi. Kiitos kun jaoit <3 On niin merkityksellistä, kun voi kantaa muistoja mukana. <3 ihanaa keskiviikkoa teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 3. Laura 07.04.2019

  Voi kun aamuisin maistuisi jotain niin voisi noin syödä 😀 ikinä ei ole aamupala oikein uponnut, tarvitsee hetki herätä että jotain maistuisi.

  Vastaa
 4. Noora 08.04.2019

  Meillä panostetaan iltapalaan!
  Aamuisin toinen vanhemmista saa nukkua halutessaan pidempään. Lapsetkaan eivät herää samoihin aikoihin aina, joten toisen kanssa syödään aamupala jo aiemmin. Neidit 1v ja 4 v.
  Mutta sitten on ihanaa suunnitella iltapalaa ja syödä silloin rauhassa. Joskus saattaa tulla vaikka vieraitakin iltapalalle, yleensä miehen kaveri naapurista.
  Tuo 4 vuotias on pari kertaa sanonut, että hän haluaa tehdä iltapalan. Hän on siis saanut päättää mitä tehdään. Hän laittaa leikkeleet ja juustot nätisti rullalle. Samalle lautaselle tulee myös kurkkuviipaleet, salaattia ja pieniä tomaatteja. Jsokus on lisänä rypäleitä, ananasta, appelsiiniä, melonia, pieniä salami makkaroita jne. Spessuiltoina leivon itse sämpylöitä, on ilmakuivattua kinkkua jne.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.04.2019

   aika ihanaa <3 pitäisi itsekkin panostaa iltapalaan lasten kanssa enemmän. 🙂

   Vastaa
 5. Sofia 08.04.2019

  Nuo pitkät aamupala hetket perheen kanssa on kyllä ihan parhautta❤️ Saa nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta, höpötellä milloin mistäkin.

  Vastaa
 6. Maarit 08.04.2019

  Perheen yhteinen aamiainen on niin parasta.
  Jokainen voi esittää toiveen mitä katetaan pöytään viikonlopun aamiaiselle.
  Kivat nuo teidän valkoiset moni kulmaiset ruokalautaset, mitä sarjaa ne on?
  Hyvää kevään jatkoa teille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.04.2019

   Siis niin parasta :)<3 saan usein näistä astioista viestiä, mutta en tiedä kunnolla mitä nämä ovat, kun ovat perintönä tulleet. :/ Hei ihanaa kevättä sinne kanssa <3

   Vastaa