parhaat kasvisreseptit hoi!

resepti, ruoka

Moikka! <3 Tykkään jakaa hyviksi todettuja reseptejä ja olen myös kokeillut tosi monia lukijoiden suosikkeja. Eniten tykkään just testata toisten suosittelemia reseptejä, kuin esim. lukea jostain lehdestä tai kirjasta.

Nyt tarvitsisin teiltä hieman apua. 🙂 Kuten tiedätte, niin tykkään kokkailla ja syödä kasvispainotteisesti. Silti tuntuu, että kasvisreseptit on aina sitä samaa ja uusia, helppoja on suht vaikea löytää. Olisi mahtavaa, jos jaksaisitte jossain välissä rustata tänne oman suosikin/suosikkeja kasvisresepteistä.

Lupaan testata ja postata teille omat suosikit reseptien kera.

Kiitos ihanat ja mukavaa tiistaita! Ihanaa, kun on vajaa viikko ;)! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

38 kommenttia

 1. Satu 23.04.2019

  Mun yks ehdoton lemppari:
  Puoli pussia pastaa (penneä), sipuli, purkki chili koskenlaskija ruokaa, puntti tuoretta basilikaa, rasiallinen kirsikkatomaatteja, purkki fetaa ja pussillinen silputtua pakastepinaattia (+vähän juustoraastetta).
  Keitä pasta. Silppua sipuli ja kuullota kypsäksi pannulla, lisää sekaan koskenlaskija ja pinaatti (+ripaus suolaa ja pippuria), lämmitä kunnes pinaatti on sulanut. Pilko feta, kirsikkatomaatit sekä basilika ja laita ne uunivuokaan. Sekoita sekaan kastike ja keitetty pasta, ripottele päälle halutessasi vähän juustoraastetta. Paista uunissa sen verran että juustoraaste saa vähän väriä. Niin hyvää!!
  Toinen mihin oon myös täysin hurahtanut on tämä: https://www.viimeistamuruamyoten.com/tikka-masala-kikherneilla-v-gf/ ,helpompi valmistaa, kuin miltä aluksi vaikuttais 😀 ihanaa kevättä teidän perheelle! <3

  Vastaa
 2. Aida 23.04.2019

  Mun pari lempparia tässä:
  Munakoisokastike esim riisin kanssa:
  1 munakoiso
  1 iso sipuli
  1-3 valkosipulin kynttä oman maun mukaan (itse laitan usein kaksi)
  puolikas/kokonainen medium chili
  1 tlk Mutti paseerattua tomaattia
  0,5tl sokeria
  pippuria
  suolaa

  1. Pilko munakoisot kuutioiksi, itketä niitä hetki suolalla(tämän voi jättää välistäkin) ja heitä sitten pannulle öljyn kanssa. Imee aika paljon rasvaa, joten siksi itketys jeesaa hyvin kun suola jo valmiiksi nostaa makua esille ja pehmentää niitä. Itse välillä sitten laitan tässä kohtaa myös vähän vettä joukkoon jos en halua käyttää niin paljoa rasvaa. Mutta jokatapauksessa kuullotetaan/paistetaan pannulla niin kauan että ovat suhteellisen lötköjä. Tämän jälkeen kaada vuokaan.
  2. Pilko myös sipulit ja chili ja heitä pannulle kuullottumaan, sipuleista myös suht lötköjä, jotta maku tulee esille. Valkosipulin kynsiä voi myös halutessaan kuullottaa vähän. Ja sitten nämäkin sinne vuokaan munakoisojen sekaan.
  3. Lisää Mutti tomaattipyree ja vettä n. 0,5-1,5dl niin että kastikkeesta tulee koostumukseltaan sopivan löysää muttei ihan lirua.
  4. Lisää sokeria 0,5tl, pippuria ja suolaa.
  5. Laita uuniin n. 175 asteeseen 25-40min ajaksi ja sekoittele välillä.

  Kylkeen sopii hyvin esim. tsatsiki.

  Muita kasvisruokia, joihin oon viimeaikoina tykästynyt on linssikeitto, siihen löytyykin useampia reseptejä netistä.

  Vastaa
  • Aida 23.04.2019

   Pakko lisätä vielä Dahl-kastike

   4dl punaisia linssejä
   1 sipuli silputtuna
   2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
   3cm inkivääriä raastettuna
   1tl kurkumaa
   2tl juustokuminaa
   0,5-1tl suolaa
   puolikas tai kokonainen medium chili
   öljyä

   Keitä linssit pehmeiksi, lisää erilliseen kattilaan muut ainekset öljyn joukkoon ja kuullota hetki kunnes mausteista alkaa tulla hyvä tuoksu ja heitä sitten linssit liemineen joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä 20-30min.

   Kastikkeista myös tikkamasala kastike on todella hyvää, vaikka kanan kanssa yleensä sitä tehdäänkin niin käyhän siihen vaikka mifu korvikkeeksi. Tästä kastikkeesta jätän usein korianterin pois, kun en siedä sen makua. 😀

   Vielä yksi, mun uusin tuttavuus eli munakoiso-feta (tai halloum) pizza. Löysin googlettamalla reseptin ja tää oli eka kasvispizza mitä oon tehnyt, kun tavallisesti aina tulee laitettua jotain jauhelihaa, kinkkua tms pizzaan niin tää kyllä yllätti ja oli tosi hyvä.

   Apua, lähti ihan käsistä, täytyy itekkin tehdä näillä resepteillä pitkästä aikaa… ihana lukea myös muidenkin reseptejä täältä ja saada ideoita kasvisruokiin.

   Vastaa
 3. Milla Martin 23.04.2019

  Riisinuudeliwokki!
  Tarvitset:
  Porkkanaa
  Parsakaalia
  Kesäkurpitsaa
  Herkkusieniä
  Riisinuudelia
  (Soijakastike)
  Mausteet
  Lohko kasvikset ja paista öljyssä. Lisää pilkotut helkkusienet ja anna paistua hetki ja ota levyltä pois. Keitä samalla ohjeen mukaan riisinuudelit. Kun nuudelit ovat valmiita, yhdistä kasvikset+sienet ja riisinuudeli. Mausta suolalla, pippurilla, miksei yrteillä ja jos tykkäät niin lisää soijakastiketta ja sekoittele.
  NAM! 🙂

  Vastaa
 4. Suvi 23.04.2019

  Halloumi-kvinoa-salaatti
  4 hengelle tarvitset
  2dl kvinoaa
  400g halloumia (2 pakettia)
  2 avocadoa
  75 g pinaattia
  1/2 punasipuli

  Kastike:
  75 g sinihomejuustoa
  2 dl kaurafraichea

  Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista pannulla tai grillaa. Leikkaa avokado paloiksi ja viipaloi sipuli.
  Sekoita kvina, avokado, sipuli ja pinaatti suurella lautasella. Aseta halloumi päälle .
  Raasta juusto ja sekoita se kaura fraicheen.

  Kastikkeeksi sopii myös esim. valkosipulikermaviilikastike, jos sinihomejuusto ei ole suosikkia 🙂

  Toinen suosikki on nyt sesonkiruokana parsarisotto 🙂 tähän löytyy googlesta niin hyviä ja helppoja ohjeita.

  Kolmantena heittäisin tähän porkkanaletut ja puolukkahillo, näitä en ole vielä tehnyt itse mutta ehdottomasti listalla 🙂

  Vastaa
 5. Inka 23.04.2019

  Paista Quorn pannulla ja laita sekaan maapähkinävoita+kookosmaitoo, tarjoile riisin/pastan ja kasvisten kanssa (parsakaali ja kukkakaali best) ? helppoo ja hyvää <3

  Vastaa
 6. Loralii 23.04.2019

  Mun lemppareita on mm.
  Aurinkokuivattu tomaatti pasta.. Keitetään puoli pkt/hieman reilu puoli pkt nauha pastaa.. Kastikkeeseen tulee aurinkokuivattua tomaattia 1tlk (1/2 nesteestä joskus laitan kaikki jos syöjiä on enemmän) 1tlk mutti tomaattimurskaa,tuoretta basilikaa,paprika jauhetta,suolaa,mustapippuria,sokeria 1rkl,muskottipähkinää ja juustokuminaa ripaus, ja aika usein laitan garam masala mausteseosta mikä sopii tosi hyvin ??. Pastat valutetaan ja nämä sit yhdistellään ja koristellaan basilikalla..
  Toinen on peruna-sipulisekoitusta 1kg laitetaan siis sulaneena uunivuokaan . Valmiiksi pilkottua pinaattia pakastealtaasta sulatettuna,aurinkokuivattua tomaattia,salaattijuuststoa/fetaa siis sellasta mitä pitää itse pilkkoa 400g,kermaa 4dl itse käytän kuohukermaa tai kaurakermaa ja siihen aika samoja mausteita ku tossa ekassa ohjeessa.. Uuniin kunnes kerma imeytynyt kokonaan ja folio päälle suojaksi..
  Ja yks on ihan the best,ei ehkä super terveellisin mut miehen ja lasten suosikki ja siis tottakai mun,mut mies ja lapset kyselee tätä tasaisin väliajoin..
  Itsetehdyt lohkoperunat..Teen aika usein ohuempia kun kaupan,et tulee nopeasti valmiiksi.. Eli perunat pilkotaan/lohkotaan kuorinen,muodolla ei väliä,mulla menee välillä lohkoja ja tikkuja sekasin..Sekaan halutessa porkkanaa ja bataattia.. jos laitan noita kaikkia niin laitan yleensä kolme isoa perunaa,1 bataatti ja pari isoa porkkanaa.. jos teen pelkkiä perunoita niin 5-6isoa perunaa. Päälle laitan ihan silmämääräisesti arviolta 2dl rapsiöljyä (mun mielestä ihana et meillä on oma Suomesta tuleva lähituote ,käytän myös oliiviöljyä ,mut tykkään täs enemmän rapsiöljystä) ja sit korppujauhoja et siitä tulee sellanen suht löysä valuva tahna. Siihen sit suolaa,hunajan makuista grillimaustetta ja perunamaustetta.. Kannattaa maistaa rohkeasti tuota seosta ja sit valutetaan ja pyöritellään sellasella leivonta lastalla siihen päälle.. Sit uuniin tehosta riippuen (200c)ja lohkojen koosta riippuen sanoisin 1-1 1/2 t . Joskus 2t jos palat on isoja..

  Vastaa
 7. Loralii 23.04.2019

  Niin ja tää on kans yks lemppari ja super helppo..
  https://www.arla.fi/reseptit/kasvismoussaka/
  Suolaa laitan kyl aina reippaammin ??. Ja joskus lisään sekaan paketin 200g salaattijuustoa/fetaa..

  Vastaa
 8. Marika 23.04.2019

  Jos nopeaa ja helppoa haluaa, niin yks mun ihan suosikkiruoka on pinaattipasta. En itse saa syödä sipuleita, mutta niitä voi toki lisätä kuullotuksessa sekaan. 🙂

  1.Laita pasta kiehumaan.
  2.Kuullota halutessasi pinjansiemeniä pannulla ja Laita sivuun odottamaan. Joskus kun laiskottaa, tämä jää tekemättä. 😀
  3.Heitä pannulle öljyä ja pari pussia tuoretta pinaattia. Anna paistua kasaan ja mausta sitruunalla, mustapippurilla ja suolalla.
  4.Jos haluaa vielä ruokaisamman, lisään tässä kohtaa toisinaan kikherneitä sekaan pannulle.
  5. Laita sekaan purkillinen kermaa, itse käytän 2,5 dl kaurakermaa.
  6. Mausta vielä makusi mukaan. Vahva sitruuna ja suola toimii hyvin pinaatin kanssa.
  7. Sekoita pastan kanssa ja ripottele lautaselle murusteltua fetaa päälle. Aivan ehdoton! 🙂

  Toivottavasti tästä muodostuu teillekin uusi arjenpelastaja. Meillä se on ainakin pelastanut niin monta nälkäistä päivää. 🙂

  Vastaa
 9. Helena 23.04.2019

  Emili Kumpuniemen instasta löytyy huigeen hyvä pinaattivohveli ohje jota voi soveltaa jos ei kaikkea löydy kotoa ja paistuu ihan lettuinakin. Sopii kermaviilipohjaisen salaatin kanssa ja meidän 3wee syö vaikka näitä joka aterialla eri muodossa salaatin, hillon kanssa.

  Vastaa
 10. Emmi 23.04.2019

  Soijarouhekastike:
  -2dl soijarouhetta
  -4dl vettä
  -sipuli
  -valkosipulia
  -400-500g paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa
  -2 raastettua porkkanaa
  -mustapippuri, suola, paprikajauhe, basilika, oregano… oman maun mukaan!
  Pannulle ensin sipulit, soija ja vesi. Sitten vaan perään kaikki ainekset ja antaa hautua noin 20min.

  Tofua kasvis-ja riisipedillä
  -Tofua yksi paketti (maustamaton tai valmiiksi maustettu) jos maustamaton, paistamisessa lisää soijakastiketta ja loraus hunajaa
  -pakastevihanneksia
  -purkki kookosmaitoa
  -riisiä
  -curry, garam masala, korianteri.. taas maun mukaan, mutta näistä tulee ainakin herkullinen intialaistyyppinen maku, jota kookosmaito tasoittaa!
  Kaada tofusta neste pois ja kuivaa talouspaperiin. Leikkaa palasiksi ja laita pannulle soijan ja hunajan kanssa. Anna kypsyä noin 5min että pinta rapea. Toiselle pannulle vihannekset sulamaan, kun ne vähän sulaneet, mukaan riisi,kookosmaito ja mausteet (tarkoituksena siis että riisi kiehuu kookosmaidon nesteessä kypsäksi, tarvittaessa voi lisätä pari desiä vettä tai vaihtoehtoisesti tehdä riisin kokonaan veteen jos ei välitä kookoksesta) kun riisi kypsää, kypsennetyt tofut sekaan.

  Pinaattinen linssikastike
  -sipulia
  -valkosipulia
  -2dl pakastepinaattia
  -2dl punaisia linssejä
  -vettä linssien pakkausohjeen mukaan (yleensä puolet enemmän vettä mitä linssejä)
  -pieni purkki tomaattipyreetä
  -4dl kaura/soija/normi kermaa
  – suolaa, basilikaa, tinjamia, mustapippuria
  -tarvittaessa lisää vettä
  Kuori sipulit ja kuullota hetki pannulla. Lisää pinaatti, linssit, vesi ja pyree. Keitä noin 15min tai kunnes linssit kypsät. Lisää kerma ja mausteet. Anna hautua vielä hetki. Pastan kanssa parasta!

  Kaikista tulee noin 4-6 annosta aikuiselle, eli teille varmaan useampi annos kun lapset syövät vielä vähän 😀 Voi siis sooloilla ainesmäärissä!

  Vastaa
 11. Viula 23.04.2019

  Yksi uusi tortillan kasvistäyte: paistinpannulle herkkusieniä, paprikaa ja kaalia ja ne paistaa öljyssä! Kuulin alunperin reseptin muualta ja päätin kokeilla. Niin hyvää!

  Vastaa
 12. Pinja 23.04.2019

  Mun ehdoton lemppariruoka on mifuwokki!
  -mifu suikaleet (ite käytän niitä missä on paprika maustetta tms.)
  – parsakaali
  -kesäkurpitsa
  -porkkana
  -paprika
  -sipuli
  -riisinuudeli
  -kaurakerma
  Kasvikset ja mifu paistetaan, nuudelit keitetään, lisätään kaurakerma ja sekoitetaan kaikki yhteen. Helppoo, nopeeta, hyvää ja passaa myös opiskelijan budjettiin(:
  Mukavaa kevättä!

  Vastaa
 13. Looris 23.04.2019

  Keitto ❤

  -5-6 porkkanaa
  -bataatti
  -sipuli
  -valkosipulinkynsi
  -punainen chili
  -2dl (160g) punaisia kuivia linssejä
  -200ml kookosmaitoa
  + mausteita esim. Kurkuma, cajunmauste, inkivääri…

  Porkkanat, bataatit ja sipulit kuoritaan. Porkkanat ja bataatti leikataan pieniksi lohkoiksi ja sipuli, valkosipuli ja chili kuutioidaan pieniksi paloiksi. Ainekset kattilaan ja vettä niin, että kaikki peittyvät. Mausteita oman maun mukaan ja annetaan kiehua n. 10min. Linssit huuhdellaan ja lisätään keittoon, kiehautetaan lisää 10min. Sitten lisätään kookosmaito ja soseutetaan haluamallaan tavalla. Päälle vaikka raejuustoa tai kurpitsansiemeniä 🙂 Instagramissa Ajatuksiahyvinvoinnista-tililtä löytyi resepti aikoinaan.

  Vastaa
 14. Looris 23.04.2019

  Lehtikaali-sitruunapasta halloumilla

  200 g lehtikaalia
  2 punasipulia
  3-5 valkosipulinkynttä
  3 rkl voita
  2 sitruunaa (luomu)
  ½ dl tuoretta salvia- tai timjamisilppua
  2 dl pippurilla maustettua ruokakermaa
  6 dl Täysjyvä Fusilli Makaronia
  200 g halloumijuustoa

  Päälle:
  tuoretta salviaa tai timjamia

  Valmistusohje

  Ota lehtikaalista paksuin ruoti pois ja leikkaa jäljelle jäänyt kaali ohuiksi suikaleiksi ja suikaloi sipulit.

  Paista sipulisuikaleet voissa pannulla, lisää lehtikaalisuikaleet. Raasta pestyistä sitruunoista kuoret karkealla terällä, lisää raaste pannulle.

  Lisää myös sitruunoiden mehu ja tuoretta salviaa tai timjamia. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää lopuksi pippurikerma, anna kiehahtaa nopeasti.

  Keitä yhtä aikaa pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista lopuksi halloumijuusto nopeasti kuivalla pannulla.

  Kokoa annokset pastasta, lehtikaali-sitruunahöystöstä ja paistetusta juustosta. Koristele halutessasi yrteillä.

  VINKKI: Pastaan tulee paljon sitruunankuorta. Käytä mieluiten luomusitruunoita.

  Vastaa
 15. Pinja 23.04.2019

  Unohin tohon aiempaan kommenttiin laittaa, mutta myös ihan tavan spaghettikastike kaurajauhiksesta on tosi jees!
  -kaurajauhista (sitä elovenan)
  -tomaatteja pilkottuina
  -tomaattimurskaa
  -kaurakermaa
  – ja tietty pastaa
  Myös kaikki ihan perus arkiruoat, kuten makaroonilaatikon ja lasagnen saa helposti tuunattua kasivsruoaks vaihtamallaa vaa jauhelihan kaurajauhikseen ja kerman kaurakermaan(:

  Vastaa
 16. Jade 23.04.2019

  Suosikkini jo ainakin 10 v. ajalta, ja kelpaa miehellenikin, jolla yleensä aina pitää olla jotain lihaa ruuassa:
  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pastaa-ja-fetavihanneksia
  Aikoinaan bongasin reseptin Pirkka-lehdestä, hukkasin sen mutta onneksi netistä löytyi! Pastana olen käyttänyt ihan kuivapastaa tuoreen sijaan, ja fenkoli tarkoittaa ihan sitä kasvista, ei siemeniä. ? Tää on todella herkullista! ?

  Vastaa
 17. Fanny 23.04.2019

  http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kasvis-makaronilaatikko-vegaani/
  Tää on meidän perheen lemppari ?

  Vastaa
 18. S 23.04.2019

  Itse syön pääasiassa pelkkää kasvisruokaa (toisinaan myös kalaa, mutta lihaa ja kanaa en juuri lainkaan), joten tämä postaus sekä etenkin tää kommenttikenttä on mulle kullanarvoinen! ?

  Mä oon metsästänyt kasvisruokareseptejä muun muassa @pyttipojat-Instagram-tililtä, sieltä kanaton karripiirakka ja pepe e pesto ovat mun ehdottomia suosikkeja ❤️ Toinen mainio reseptien lähde on ollut http://www.ruokaboksi.fi, jonka arkistosta löytyy Vegeboksi-ruokien reseptejä, esimerkiksi vege phad thai on aivan loistavaa ? Lempiruokiini kuuluu myös avokadopasta (yleensä pinaattitagliatellea), johon sekoitan kaurakermaa (ja vähän juustoa) sekä ruokapöydässä oman maun mukaan avokadomössön, johon olen sekoittanut hieman suolaa ja pippuria, ja niiden kanssa useimmiten myös kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa – nopeaa & herkullista ? (Reseptejä olen itse huono tekemään, kun meillä kotona ruuanlaitto on ollut aina enemmän sellaista ”oman maun mukaan” ja ”laita sen verran ku näyttää sun mielestä hyvältä” -tyylistä eikä reseptien seuraamista ja siksi aika montaa reseptiä sovellankin reippaalla kädellä ?)

  Monia Ruokaboksin reseptejä olen myös muuttanut kasvisversioksi vaihtamalla lihan johonkin lihankorvikkeeseen, joista Elovena-Muru ja pakastealtaan Quorn (bites) ovat mun suosikkeja! ❤️ Esimerkkinä Ruokaboksin nachovuoka, jossa käytän Elovena-Murua. Kerman olen vaihtanut pääasiassa Plantin kaurakermoihin, jotka ovat todella maistuvia ja niistä löytyy monta eri makua – suosittelen kokeilemaan ☺️

  Vastaa
 19. Katariina 23.04.2019

  Quorn kastike riisin/perunoiden kera on super helppo ja hyvä kasvisruoka, tosi saman tyylistä kuin kana. Quornia saa pakkasesta eikä oo sen kalliimpaa kuin joku broilerin fileesuikale paketti, sitä siis saa kuutioina, fileenä ja rouheena eli halutessaan voi tehdä vaikka uunissä kanan rintafileen tapaan tai kuutioista jonkun wokin tai curryn. Myös ihan perus kikherne curry on tosi hyvää (sinne sekaan myös esim bataattia, herneitä ja tuoreita yrttejä), vege makaroonilaatikko ja erilaiset linssipadat on kand helppoja tehdä :). Ps olen vegaani YouTube kanavalta löytyy kans super hyviä reseptejä.
  T. Semi vegaani

  Vastaa
 20. Susannaa 23.04.2019

  Sienipasta on iha parasta, salottisipuli, herkkusieniä tai kanttrreillei, soijaa, kermaa, pastan sopii vaik penne.. Rouhaus mustapippuria päälle ja parmesaani, persiljaa… Mun lemppari! Sientenystävä#

  Vastaa
 21. Saana 23.04.2019

  Mun yks kestolemppari on munakoisopasta♥️
  Munakoiso kuutioiksi, kuullotetaan pehmeiksi öljyssä sipulin, chilin ja valkosipulin kanssa (saa haudutetaan aika kauan, niin että munakoosokuutiot on oikeasti läpi kuultavia), sekaan tomaattimurska (mutti is the best), suolaa ja ripaus sokeria. Annetaan hautua about vartti jonka jälkeen kiva loraus balsamico viinietikkaa ja nippu (saa olla reilusti) basilikaa. Annetaan hautua ihan hetki, annostellaan pastan päälle ja sen päälle mozzarellaa (ja halutessaan parmesaania) ♥️ Tässä ihanaa se, et munakoisoa ei tarvi itkettää ja tulee ihanan täyteläinen annos! Olen saanut kommenttia ihmisiltä jotka ei yleensä syö kasvisruokaa, että ei edes huomaa sitä, et liha ”puuttuu”.

  Vastaa
 22. Katja 23.04.2019

  Kasvispasta: 1 pkt juusto&aurinkokuivattu tomaatti tortellineja keitetään ohjeen mukaan. Sitten pannulle tilkka öljyä, valutetut tortellinit, pilkottu avokado, puolitettuja kirsikkatomaatteja, silputtua sipulia ja mausteita ja pyöritellään niitä siinä hetki. Mukaan sopii hyvin tuoreet, pakastetut tai kuivatut yrtit. Lisäproteiinia tähän saa esim. paistetusta Mifusta.

  Fetapaistos: fetakuutioita (tai salaattijuustoa) , tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa tai muita kasviksia uunivuokaan. Vähän öljyä ja mausteita ja paistetaan niin, että juusto saa väriä.

  Tofukastike: paistettuja tofukuutioita ja tuoreita tai pakastevihanneksia haudutellaan hetki kookosmaidossa ja maustetaan oman maun mukaan. Hyvä esim. riisin kanssa.

  Kaurajauhiskastike: paistetaan kaurajauhelihaa pannulla ja lisätään joukkoon esim. Dolmio pastakastike tai tomaattimurskaa ja maustetaan oman maun mukaan.

  Halloumifajitas: tortillapohjan päälle paistettua ja oman maun mukaan maustettua kesäkurpitsaa, paprikaa ja punasipulia sekä paistettua halloumia ja kastikkeeksi turkkilaista jogurttia.

  Nämä kaikki on ainakin tosi helppoja ja nopeita tehdä eikä tarvitse paljon erilaisia aineksia. ? Sitten on tietty vielä nuudeliwokit, mihin voi heittää mitä tahansa kasviksia ja esim. tofua.

  Vastaa
 23. Ilona 23.04.2019

  Me tykätään paljon nyhtökaurasta tehdyistä ruuista ja nää kaks (helppoo ja super hyvää) ruokaa on viimeisimmät mitä ollaan tehty:
  Nyhtökaura-kookoscurry
  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nyhtokaura-kookoscurry

  ja Chili-Con-Nyhtökaura
  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/chili-con-nyhtokaura

  Vastaa
 24. Tiira 23.04.2019

  Meidän kasvisruokavalion ydin on tomaattikastike pastalle: Pilko ja kuullota 1 sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Pilko 5-8 tomaattia (riippuen ruokailijoiden määrästä ja tomaattien koosta) ja nakkaa pannulle sekaan. Huuhtele noin 1-1,5dl punaisia linssejä ja heitä pannulle sekaan. Jos tomaateista ei meinaa irrota nestettä niin lisää vähän vettä. Lisää mausteeksi suolaa, sokeria, mustapippuria. Hauduta sen aikaa että linssit kypsyy. Keitä pasta. Pilko yksi mozzarella lisättäväksi valmiin pasta-annoksen päälle. Voila! Ja tätä voi varioida monella tapaa, lisätä sekaan myös pilkottua kaalia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, mitä ikinä kaapista löytyy. Maustaa eri tavoin, lisätä chiliä tuomaan potkua, lisätä yrttejä…

  Toinen, ei niin nopeasti valmistuva mut erittäin hyvän makuinen on pinaattilasagne. Kuullota kattilassa pilkottu sipuli ja valkosipulia. Lisää joukkoon 450g pakastepinaattia, 1-2dl omenamehua, mausta kanelilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna hautua niin kauan että pinaatti on sulanut. Ota kattila/paistinpannu, jolla voit valmistaa valkokastikkeen. Sulata 50g voita ja lisää noin desi vehnäjauhoja. Lisää joukkoon 8dl maitoa/kaurajuomaa ensin puolet ja sitten loput niin että kastike sakenee tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla. Lisää joukkoon sulatejuustoa sen verran että kastikkeesta tulee lasagneen sopivan sakeaa (Valio Koskenlaskija voimakas ainakin toimii hyvin). Anna hautua niin että juusto sulaa kastikkeen joukkoon. Kasaa lasagne ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200°C uunissa n. 40 min. Jos tykkää niin kerrosten väliin voi ripotella pilkottua chiliä tuomaan potkua.

  Iidan matkassa blogissa oli joku aika sitten ohje nyhtistäyteohje pitaleipiin ja se oli kyllä hurjan simppeli valmistaa ja erittäin maukas. En nyhtiksestä ole juurikaan innostunut mutta maustettu nyhtökaura yhdistettynä sipuliin, pilkottuun tomaattiin (ilman siemenkotia), sitruunamehuun, creme fraicheen, mausteisiin (paprikajauhe, mustapippuri, yrtit, suola) teki siitä kyllä ihan mahdottoman hyvää.

  Onko muuten instassa satu_koivisto seurannassa? Julkaisee lähestulkoon päivittäin ihan älyttömän hyviä ohjeita ihan peruskotiruuanlaittoon ja tosi usein kasvisruokaohjeita.

  Vastaa
 25. P 23.04.2019

  Olgan vegekirja on hyvä 🙂 kivoja ohjeita ja kuvia!

  Vastaa
 26. Viivi 23.04.2019

  Fetaa (jonkuverra myös muussattuna)
  Kesäkurpitsaa (höyrytettynä)
  Makeaa suippo paprikaa (höyrytettynä)
  Vihreitä oliiveja
  Pari purkkii tomaattisosetta (ite käytän valkosipuli ja normi)
  Mausteeks aromisuolaa, oreganoo ja pizzamaustetta ja syyää makaroninkaa

  Määrät oikeestaan mite haluu mitäki laittaa, mut ite tykkään laittaa aika reilusti aromisuolaa ja fetaa 🙂

  Vastaa
 27. Jensku 24.04.2019

  Itse rakastan kasvisruokaa ja nimen omaan kasviksista ei mistöän nyhtökaurasta soijarouheesta yms.
  Ootko kokeillut sitä uunifeta pastaa mistä oli tässä yhessä vaiheessa kauheesti juttua, itsestäni se oli todella hyvöä, tykkään myös kasvis wokista tuorejuustolla ja pähkinöillä!
  Sit yks oma lemppari on kasvispasta
  Tarvitset
  Paprikan
  Purjoa
  Sipulin
  Vähän valkosipulia
  Kirsikka tomaatteja
  Paketti Fetaa
  Paketti Tuorejuustoa
  Puoli purkkia Kermaa tai creme fraichea
  Jotain pastaa makaroonia spagettia tai nuudelia.

  Laita pasta kiehumaan
  Pilko kasvikset paista hetki muita kasviksia paitsi kirsikkatomaatteja lisää viimeiseksi kirsikka tomaatit ja feta ja paista vielä noin 1-2min lisää puoli purkkia kermaa tai creme fraichea lisää vielä tuorejuusto paketti anna tuorejuuston sulaa ja sekoittele kun tuorejuusto on sulannut on valmis. Voi käyttää maustamatonta tai maustettuatuorejuustoa, itse käytän creme bonjourin ruohosipuli tuorejuustoa, maustettu on parempi eikä kaipaa mausteita muuta kun pastalle vähän suolaa tai aromisuolaa.

  Tykkään myös älyttömästi avokado kirsikkatomaatti pestopastasta.

  Avokadoa
  Sipuli
  Paprika
  Valkosipulia oman maun mukaan
  Kirsikkatomaatteja
  Pestoa
  Sitruunamehua tai itse puristettua sitruunaa (myös lime käy)
  Tuorejuustoa noin 1/4osa paketista
  Oliiviöljyä
  Pastaa

  Laita pasta kiehumaan
  Pilko kasvikset
  Kuullota sipulia, valkosipuli ja paprika, kun on valmis lisää kirsikkatomaatit ja tuorejuusto pannulle anna tuore juuston sulaa ja ota pois levyltä laita sekaan avokadot, loraus oliiviöljyä ja iso loraus sitruunamehua ja reilusti pestoa sekoita ainekset keskenään ja mausta aromisuolalla, valkopippurilla ja grillimausteella, maistele tarviiko lisää jotain, pestoa menee aika paljon samoin sitruunaa, jos tykkää ja pystyy köyttää niin chili on myös aika hyvä tähän. Kun maku on täydellinen on se valmis

  Vastaa
 28. Jensku 24.04.2019

  Ja uunipaprika kasvistäytteellä! Täytteitä voi laittaa oman mielen mukaan itse laitan laiskasti riisi hemapa sekoituksen ja fetaa +paljon juustoraastetta

  Välillä oon tehnyt risoton soijarouheesta ja laittanut seuraavana päivänä tehnyt siitä uunipaprikaa

  Vastaa
 29. Hanna 24.04.2019

  Täytetyt kesäkurpitsa veneet <3

  Pitkittäin halkaistu kesäkurpitsa, josta koverretaan lusikalla pehmeä sisus pois. Sisälle voi varioida oman mielen mukaan mitä vain: Paistinpannun kautta sipulia, valkosipulia, porkkanaraastetta, (napakaksi keitettyä) riisiä, paprikaa, maustetaan soijalla (tuorejuuston jämäkin käy hyvin sekaan). Täytetään, kuorrutetaan juustoraasteella ja uuniin. Monesti esikypsennän (pelkkiä) kesäkurpitsoja hetken mikrossa vesitilkan kanssa, jolloin uunissa oloaika lyhenee ja täyte ei pääse kuivahtamaan. Tulevat myös grillissä. 🙂

  Vastaa
 30. Johanna 24.04.2019

  Tuleeko seuraava papupata podgast ens viikon ti ? Tällä viikolla ei uutta papupata podgastia?

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.04.2019

   Joo ens tiistaina taas 🙂 Me vähän mogattiin kun puhuttiin sellaisia asioita mitä ei voinutkaan vielä paljastaa, joten oli pakko siirtää jaksoa 😀 Aurinkoa päivään!! <3

   Vastaa
 31. ida ihana 24.04.2019

  Meillä syödään enimmäkseen kasvisruokaa, ja tykkään juurikin kehitellä reseptejä, jotka ovat helppoja, arkeen sopivia ja maistuvat hyviltä 🙂

  Tässä linkki blogissa jakamiini resepteihin ja kasvisruokavinkkeihin:
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa/helppoa-kasvisruokaa
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa/kasvisruokaa-arkeen

  Jaan tähän liittyviä reseptejä varmasti jatkossakin blogissani, eli kannattaa kurkata kasvisruoka-tägin alta jos vain kiinnostaa 🙂

  Mukavaa loppuviikkoa!:)

  Vastaa
 32. Loralii 24.04.2019

  Nii unohtui mainita herkullinen ,mut niin yksinkertainen resepti .. Nauhapastaa keitettynä ja sit herkkusieni kastike . Tuoreita herkkusieniä suikaloituna ja valkosipulia murskattuna teille sopiva määrä,paistetaan pannulla kypsiksi.(Halutessa paista sipulia).2-4dl kuohukermaa kattilaan johon laitetaan: Viherpippuria murskattuna,mustapippuria,suolaa,kasvisliemi fondue ja halutessa jotain muuta .. Sit annetaan kiehahtaa ja herkkusienet sekaan.. sit vaan nauttimaan..

  Yks mitä käytän on Tummasoijarouhe.. Laitan pannulle reiluhjosti öljyä n. 1/2dl ja sit 2dl soijarouhetta paistan hetken ja lisään vettä 1dl-2dl ja imeytän sen siihen 1-2 kpl kasvis/lihafondueta. Sit käytän ”jauhelihan tapaan”.. Teen monesti jauhelihan ja lihan korvikkeena,halpaa ja riittoisa ja tosi proteiini pitoinen ja terveellinen..

  Tästä hauska juttu,kun meidän suvussa on vanhempi herrasmies joka on henkeen ja vereen ”lihamies” pitää olla aina lihaa ei mitään kasvispöperöä ja metsästänyt aikoinaan paljon. He tulivat meille kylään ruokailemaan ja olin tehnyt tästä soijarouheesta lasagnea.. Hän kehu tän lasagnen taivaalliseksi ja kehui,että onpas hyvää jauhelihaa.. Oltiin mieheni kanssa vaan ihan hiljaa ,enkä halunnut sanoa mitään,ettei käy tunteisiin ???…

  Monesti tykkään käyttää lasagnessa viimeisen kerroksen ”juustokastikeena” ranskankermaa purkin -kaks ??..

  Vastaa
 33. Eva 25.04.2019

  Hei,

  oletko jo bongannut tämän sivuston –> https://kasvisreseptit.fi/
  Täältä löytyy aivan mahtavia kasvisreseptejä, ja sinne voi myös jakaa omat suosikit muille kokeiltavaksi.

  Mukavaa kesän odotusta!

  Vastaa
 34. Emppu 27.04.2019

  Tässä yksi lemppareista Olgan vegekirjan resptien lisäksi: https://www.antonanton.fi/blogs/news/paprikakeitto-valkosipulissa-paistetuilla-voipavuilla

  Vastaa
 35. Heidi 28.04.2019

  https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis/leipajuustoa-tomaatti-kermakastikkeessa-paneer-koseli tämä kannattaa syödä heti eikä seuraavana päivänä.

  Vastaa
 36. Kuki 28.04.2019

  Moikka Sara! Tää on ihan meidän perheen lemppariresepti: https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis/feta-pinaattipasta
  Ohjeessa käytetään pakastepinaattia mut tuoreesta pinaatista tulee kyllä myös hyvää. 🙂
  Erilaiset kasvissosekeitot kuuluu myös vakkareihin, esim tomaatti-linssikeitto tai kaapista löytyvistä kasviksista koottu sosekeitto.
  Itsetehdyt falafel-pyörykät on tosi hyviä! https://www.viimeistamuruamyoten.com/maailman-parhaat-falafelit/ tuolta sivustolta löytyy myös hyviä vinkkejä niiden lisukkeiksi.
  Kasvispizza, täytteinä vaihdellen esim sipuli, feta, oliivi, paprika, tomaatti, herkkusienet, mozzarella ym.. kasvispizza on hyvää kun siinä on vähintään yksi suolainen juttu (esim feta) mukana ettei maku jää laimeaksi.
  Monien eri ruokien(myös liharuokien) lisukkeena syödään bataattia lohkoina/paloina (porkkana sopii tähän myös bataatin kaveriksi), oliiviöljyä, suolaa ja pippuria +muutama valkosipulinkynsi ja koko setti sekaisin ja uuniin, se on niin simppeliä ja hyvää 🙂 Kylkeen sopii vaikka pannulla paistettua halloumijuustoa ja vihersalaattia.
  Siinä ne yleisimmät. Itsellä myös kova halu lisätä kasvisruoan määrää entisestään eli uudet reseptit on tännekin tervetulleita! Ihanaa kevättä ja kesää! 🙂

  Vastaa