kuudennella kuulla

baby, raskaus

Moikka! <3

Huhhei, täällä on siivottu ja puuhattu koko viikonloppu. Sinänsä aika hassua, koska ympärillä ei todellakaan ole siistiä. 😀 Vielä pitää hetken jaksaa tätä kaaosta.

Tänään pyörähti kuudes raskauskuukausi (rv22+0) käyntiin ja tuntuu, että aika menee nopeasti. Oon voinut viime kuukaudet hyvin ja mitään suurempaa pahoinvointia ei ole ollut. Uutena ”vaivana” edellisiin raskauksiin verrattuna olen välillä kärsinyt matalasta verenpaineesta. Mulla kesti hetki tajuta, että heikko olo johtuu siitä, koska aiemmin ei ole ongelmia verenpaineen kanssa. Sain anoppilasta verenpainemittarin kotiin ja siitä olen pystynyt seurailemaan tilannetta. Olen myös kokenut ensimmäiset vaimeat harjoitussupuistukset (tai lähinnä siis vatsa kovettuu ihan pinkeäksi), joita minulla oli Mimosan kohdalla ollut jo paljon tässä vaiheessa. Juuri ehdin miettiä, että eipäs ole vielä supistellut.. 😀 Koen kuitenkin, että osaan aika hyvin tunnistaa milloin on tarve levätä ja milloin ei ole kyse mistään sen kummemmasta. Yllättävän paljon kaikki olotiloja raskausaikana tulee.

Tänään meidän oli tarkoituksena mennä koko porukalla neuvolaan kuuntelemaan vauvan sydänääniä ja tsekkaamaan, että kaikki on kunnossa. Ensimmäistä kertaa ikinä mä olin katsonut neuvola-ajan väärin ja me myöhästyttiin. Hitsit mua harmitti paljon, kun tytöt olivat niin odottaneet vauvan neuvolaa ja heillä oli tätä varten tsekattuna vapaa-päivä. Täytyy myöntää, että harmitus iski vähän liian kovasti päälle :D. Sainpahan ainakin käytyä lasten vaatekaapit läpi.

Viikon + ja –

+ Mukavan vilkas viikko ja suht energinen olo

+ Hei baby -podcast. Ihanaa kuunneltavaa ja tämän päivän jakso on vieläpä samassa rytmissä oman raskauden kanssa. Iso suositus! Muuten huomenna meidän Papupata keskittyy myös raskaus- ja vauva-aiheeseen! 🙂

 Matala verenpaine ja yksi täysin väsynyt päivä (olisi pitänyt tehdä vaikka mitä, mutta mä en voinut muuta kuin maata sohvalla)

Iso kiitos ”hankinnat vauvalle” postauksen kommenteista. En ole ehtinyt vielä vastata kaikkiin, mutta olen napannut puhelimen muistioon monta hyvää vinkkiä. <3 Huomaa kyllä miten jotkut tavarat toimii toisilla ja jotkut taas ei.. Eli pitää vaan yrittää pohtia mitkä olisi juuri meidän perheelle sopivat tarvikkeet. Mutta hei ihanaa uutta viikkoa! Huomenna tulossa herkullinen arkiresepti!

<3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

  1. Maria 18.11.2019

    Ihana masu ? tuli ihan omaa mahaa ikävä, vaikka tuolla tuhiseekin 9 kk ikäinen minimies rattaissa ?
    Ihan pakkoa sanoa, kun olin raskaana niin kuuntelin teijän podia usein ja myös katoin sun/teidän ig stooryja usein ja aina kun bebe kuuli sun äänen ni alko potkia. Nykyään kun katon/kuuntelen sun stooreja/podia niin vauva kääntyy myös kuuntelemaan sua ??
    Ihanaa odotusaikaa sulle/teille.

    Vastaa
    • Sara Parikka 18.11.2019

      älä viitti… EN KESTÄ!!! kuinka liikuttavaa <3333 ihan liikaa tämmöselle hormonipäälle. Ihana pieni hurmuri siellä 🙂 Paljon iloa teidän arkeen!

      Vastaa
  2. Jonna 18.11.2019

    Nää raskauskuulumis -postaukset on ihan parhaita, oon nimittäin vaan pari viikkoa sua edellä, joten ihanaa kuulla kuulumisia kun edetään niin samaan tahtiin. 🙂 Onnea odotukseen!

    Vastaa
    • Sara Parikka 18.11.2019

      hei ihana kuulla 🙂 Laita viestiä, jos tulee jotain tiettyä mieleen mistä toivot että kirjoittaisin 🙂 Tsemppiä sinne kovasti <3

      Vastaa
  3. Sarppa 19.11.2019

    Ihana masu jo!❤ Voi että miten suloista että tytöt on niin innoisaan odotuksessa mukana! Ja parasta että teillä on taas podissa vauva ja raskaus aiheinen jakso, ne on vaan niin hyviä kun itsekkin elää sitä ja samaistua voi niiiin moneen! Tsemppiä teille kovasti muuttoon, lepää kun tarvis 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 19.11.2019

      Kiitos <3 ihana kuulla 🙂 Ja kiitos hei tsempeistä 😉 Sitä tullaan tarvitsemaan täällä härdellissä 😀

      Vastaa
  4. Tiitta 19.11.2019

    Itse tulen kaksi viikkoa raskaudessa perässä ja kyseessä ensimmäinen raskaus. Hauska lukea mitä on tiedossa vaikka kaikki on tietysti tosi yksilöllistä 🙂 kiitos paljon kun kirjoitat kokemuksistasi <3

    Vastaa
    • Sara Parikka 19.11.2019

      hei ihana kuulla 🙂 <3 Tsemppiä hurjasti sinne ja hei vinkkaile jos tulee jotain tiettyä mieleen mistä toivot, että kirjoitan. 🙂 Hyviä vointeja! <3

      Vastaa
  5. Anne 19.11.2019

    Miten muuten matala verenpaine oireilee sulla kuin väsymyksenä ?

    Vastaa
    • Sara Parikka 19.11.2019

      välillä saattaa hieman huipata myös. Onneksi ei ole mennyt tosi pahaksi. 🙂

      Vastaa
  6. Taskuapinat 20.11.2019

    Moikka! Mulla oli matala verenpaine myös molemmissa raskauksissa. Neuvolassa käskivät syömään suolasta ja lakua. Ja ihmetteli kuinka olin pysynyt pystyssä niillä lukemilla ?
    Varmasti harmitti se neuvola aika, mutta jos tytöt pääsis joku toinen kerta mukaan? ?

    Vastaa
    • Sara Parikka 21.11.2019

      okei.. pitää jutella tuota neuvolassa 🙂 Joo pitää sopia uusi aika sitten ensi vuoden puolelle! 🙂

      Vastaa