raskaus Q & A

baby, raskaus

Kiitos kysymyksistä! Olisi ihanaa saada kommentteja, jos jotain tulee mieleen. Mahtavaa maanantaita <3 Ihania nämä pidennetyt viikonloput. Kuvat ovat eiliseltä metsäretkeltä. Veikkaanpa, että aikalailla viimeiset hetket kun toppatakin vetskari menee kiinni. 😀  <3Sara

Kiinnostaisi tietää mihin autoon ja minkälaisiin turvaistuimiin päädyitte?

Meille on tulossa Toyotan Prius Plus . Turvaistuinta ei olla vielä hankittu. Saa laittaa vinkkejä! 🙂 Mahdollisimman turvallinen on tietysti etsinnässä. Meidän uuteen autoon mahtuu kolme istuinta vierekkäin ja sitten takakonttiin saa vielä tarvittessa kaksi paikkaa. Se on ihan kätevää, kun siskon poika ja äiti on aina välillä meidän kyydissä. 🙂 Jatkossa ei tarvitse enää säätää!

Mitä odotat vauva-ajasta ja miksi?

Ihan vain sitä vauva-aikaa.. <3 Odotan pientä nyyttiä ja elämää viisihenkisenä perheenä. Odotan myös työtahdin hidastumista ja sitä, että saan nauttia vauvan kanssa elämästä uudessa kodissa. Mulla on tyttöjen vauva-ajasta niin ihania muistoja ja lämmin fiilis..

Jännittääkö oma jaksaminen yhtään?

Valehtelisin, jos sanoisin että ei jännitä yhtään.. 😀 Silti mulla on tosi luottavainen fiilis. Tiedän, että tulee varmasti väsymyksen hetkiä ja fiiliksiä, että en jaksa yhtään. Mutta tämä kuuluu elämään ja varsinkin uuteen elämäntilanteeseen. Uskon, että jaksetaan hyvin! Meillä on myös iso tukiverkko joka auttaa, jos ja kun haasteita tulee.

Mitkä asiat raskaudessa (fyysiset tai henkiset kokemukset) on yllättäneet sut? Sellasia asioita, joita ei ehkä osaa ajatella ennen kuin on itse raskaana.

Näitä on varmasti tosi paljon. Fyysisistä kokemuksista ehkä se, miten uskomaton fiilis on kantaa vauvaa ja seurata kropan muuttumista. Kaikenlaisia tuntemuksia tulee ja menee.. Nyt kolmannen kohdalla en enää säikähdä vihlasuja tms. Henkiset kokemukset menee varmaan sinne extra herkkyyden puolelle. 😀 Monetkohan itkut oon itkenyt ilosta, surusta, turhautumisesta jne jne..!? 😀

Olisi ihanaa kuulla sun pohdintoja tulevasta synnytyksestä ja siihen valmistautumisesta. Valmistauduitko edellisiin mitenkään, ja miten ne menivät? ?

Pyrin valmistautumaan mahdollisimman rennosti. Luotan ammattilaisiin ja menen tilanteen mukaan. Samalla haluan olla perillä kaikista vaihtoehdoista. Tyttöjen synnytykset meni kaikinpuolin hyvin ja nopeasti. Ehkä tuo nopeus on ainoa asia jota olen jännittänyt.

Kiinnostaisi tietää, mitä vauvan tarvikkeita kannattaa olla valmiina vauvaa varten ja mitkä tarvikkeet ovat ihan turhia?

Näitä on musta vaikea summata, koska ne mitkä toimii meillä ei välttämättä toimi muilla. Tässä postauksessa sivusin aihetta ja kommenteissa on läjäpäin hyviä vinkkejä. 🙂 Kirjoitan aiheesta oman postauksen pian ja kerron mitä mun hankintalistalta löytyy.

Miten teidän perheessä ajattelitte jakaa vauvan hoitoon liittyvät asiat ja miten isommat tytöt odottavat vauvaa ja olette heidän kanssaan valmistautuneet siihen?

Meillä menee vauvan hoito ensin niin, että mä olen enemmän kotona ja sitten puolestaan Mikko. Meidän työt mahdollistaa joustavat ajat ja sen, että pystytään molemmat olla kotona sekä tehdä töitä. Tyttöjen kanssa on ihan parasta fiilistellä vauvan saapumista. He ovat niin innoissaan ja on ollut mahtavaa ottaa heitä mukaan hankintoihin ja esim. huoneen suunnitteluun. Tytöt saivat valita pikkusiskolle myös pienen joululahjan ja he pohtivat aivan innoissaan mikä olisi hyvä. Ollaan ajateltu niin, että tytöt saavat osallistua niin paljon kun haluavat, mutta emme heitä erikseen siihen jatkuvasti innosta. Intoa tosin on riittänyt aikalailla.. 😀 Saapi nähdä muuttuuko tämä kun realismi astuu kehiin. 😉 <3

Mikä on ollut raskaudessa parasta/pahinta? Entä mikä on ollut erilaista kahteen ekaan raskauteen verrattuna? Onko sinulla ollut jotain ruokahimoja?

Pahinta oli alun pahoinvointi. Parasta on tämä kasvava maha, se että kaikki on hyvin ja olen päässyt nauttimaan tästä raskaudesta. Ehkä tuo raskaudesta nauttiminen on yksi suurimmista eroista aikaisempiin raskauksiin. Tein Matildan ja Mimosan odotusaikana kameran edessä töitä suht pitkälle ja olin enemmän stressaantunut. Ruokahimoja mulla oli alussa ihan päivittäin ja jopa monta kertaa päivässä.. 😀 Nyt meno on vähän hillitympää.. Välillä tekee jotain tiettyä mieli!

Missä vaiheessa vauvamaha alkoi näkyä, oliko eroa aikaisempiin raskauksiin verrattuna?

Musta tuntu, että tyylii heti :D. Muut huomasivat mahan selkeästi ehkä noin rv16-18. Nyt, kun makaan selälläni ei voi enää erehtyä siitä, että olenko raskaana vai en.. Eli maha on jo ihan kunnon kokoinen. Tuntuu, että maha on tullut suht samaan tapaan kuin aiemmissa.

Mitkä rattaat mietinnässä ja mikä kokemus teillä aiemmin olleista rattaista?

Stokke ja Bugaboo. Mua kiinnostaa myös yoyo:t, mutta ne hankin vasta sitten myöhemmin kun lähdetään reissuun. Stokken Trailz malli kiinnostaa eniten ja sitten Bugaboon Fox. Pitää vertailla ja pohtia. 🙂 Aiemmin olen tykännyt paljon Bugaboosta ja se olisi ainakin todella turvallinen valinta. Stokkea sen sijaan olen harkinnut jo Matildan kohdalla, joten nyt kiinnostaisi kokeilla.

Ootteko sormiruokailleet edellisten vauvojen kanssa? Ajatteletko sormiruokailevanne tämän uuden tulokkaan kanssa?

Joo kyllä ollaan! Varmasti uusi tulokas pääsee myös syömään itse ja maistelemaan makuja. 🙂

 

Löytyykö teiltä mitään vaatetta/tarviketta tyttöjen perintönä vai pitääkö kaikki hankkia?

Hmm.. me kyllä annettiin ja lahjoitettiin melkeinpä kaikki Mimosan vauvavuoden jälkeen. Ollaan aina asuttu aika optimaalisen kokoisessa kodissa, joten meillä ei ole ollut tilaa säilöä mitään ylimääräistä. Ei myöskään tiedetty, että kasvaako perhe jossain vaiheessa vai ei. 🙂 Tietty jotain tunnearvokkaita juttuja ollaan säästetty, mutta muuten ei. Onneksi meidän lähipiiri on täynnä pieniä, joten varmasti saadaan lainaan (ja ollaan jo saatu) jne tarvikkeita ja vaatteita.

Onko sulla toiveita/pelkoja synnytykseen liittyen?

Mun aiemmat synnytykset ovat molemmat alkaneet spontaanisti ja ne ovat olleet nopeita. Jännittää nopeus ja sitten jännittää se, että jos menee käynnistykseen.. Mutta mitään pelkoja ei ole. 🙂 Toivon, että kaikki menee hyvin.

Yleisesti mitä olet oppinut aiemmista vauvoista ja miten aiot nyt tehdä toisin vaatteisiin ja tarvikkeisiin nähden?

Olen oppinut VALTAVASTI. Ehkä eniten rentoutta ja varmuutta. Pyrin nauttia niin paljon kun vain osaan. Tarvikkeiden suhteen mulla on tietyt suosikit ja myös monta juttua jotka koen tarpeettomaksi meille. Kirjoitan tästä vaikka oman postauksen, kun monet näitä pohtii. 🙂

Joko oot raskausaikana täyttänyt vauvakirjaa? Täytitkö yhtä aktiivisesti Mimosan ja Matildan vauvakirjoja?

En oo täyttänyt kirjaa vielä.. Täytin tyttöjen kohdalla syntymästä alkaen ja täytyy myöntää, että Matildan kirjaa on täytetty enemmän. Vauvakirjat vähän jäivät, kun keksittiin tytöille semmoiset kirjat mihin kirjoitetaan ”kirje”, kun synttärit koittavat. Molemmat kirjoittavat omat tekstit, summaa kulunutta vuotta jne. Tämä on meille tärkeämpi kuin vauvakirja. <3

Sen lisäksi, että oot rennompi niin onko jokin ajatus toimintatavoista selkeästi muuttunut aikaisempiin raskauksiin tai vauva-aikaan liittyen? Esimerkkinä tähänkin, että itse toisen raskauden aikaan pidin ihan erilailla omasta kropasta huolta ja imetykseen halusin ”panostaa” toisen kohdalla oikeasti.

Oon pitänyt paljon parempaa huolta kropastani nyt kolmannen kohdalla. Käyn säännöllisesti kiropraktikolla, lepään enemmän ja en stressaa niin paljoa. Veikkaan, että myös raskauden jälkeen tulen panostamaan kehon palautumiseen ja siihen, että kaikki virheasennot lähtisi pois. Pyrin palaamaan myös crossfitin pariin heti kun se on turvallista. 🙂

 Mitä ajatuksia tulevasta synnytyksestä? Jännittääkö kolmannella kerralla vähemmän kuin edellisillä kerroilla vai toisinpäin? ?

Mulla on tosi luottavainen mieli ja luotan vahvasti ammattilaisiin. Uskon, että he osaavat arvioida tilanteen parhaiten ja auttaa mua sekä vauvaa sen mukaan. Jollain tapaa mua jännittää eniten ja jollain tapaa vähiten.. 😀

Ootteko vielä saanu päätettyä vauvan nimeä?

Ei tiedetä nimeä vielä. Meillä on muutamia vaihtoehtoa, mutta ehdotuksia otetaan vastaan. 😉 Toivoisin nimen alkavan myös M-kirjaimella, kuten kahden isosiskon. Sitten kun vauva syntyy niin veikkaan, että nimen valitseminen helpottuu. <3

Millasiin vaatteisiin tuutte pukemaan vauvaa?

Meillä ei ole juurikaan vauvan vaatteita jäljellä, kun olen kierrättänyt/lahjoittanut ne eteenpäin jo kauan sitten. Suosin kirppareita ja tykkään käydä erityisesti lastenvaatekirppiksillä. Olen tehnyt Matildan ja Mimosan vauva-aikana, niin hyviä löytöjä!! 🙂 Teen tämän vuoden myös yhteistyötä Polarn O. Pyretin kanssa ja tästä olen enemmän kuin iloinen. POPin vaatteet ovat omaa luokkaansa laadussa ja meillä ei ole ikinä revennyt tai rikkoutunut yksikään heidän vaate. Ne on myös erityisen ihana laittaa eteenpäin juuri siitä syystä, että yhden vaatteen käyttöikä on vähintään kolme lasta. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

100 kommenttia

 1. Sanna 06.01.2020

  Metti nimi joukon jatkoksi

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   🙂

   Vastaa
 2. nimifani 07.01.2020

  Nimiehdotuksia 😉 Melissa, Melina, Milena, Mariana, Marissa, Miriam, Meera, Mariela, Maura, Maya, Marlena, Melinda, Mei, Mea, Meriam, Mera, Magdelena, Morena, Margarita, Marleina, Menora, Maxena, Margrid, Meeri <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   Kiitos ehdotuksista <3

   Vastaa
 3. M 07.01.2020

  Vanhempien tyttöjen nimien kanssa yhteen sopisi ainakin Melissa, Milena, Monika, Melina.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   Totta 🙂 kiitos!

   Vastaa
 4. Jenna 07.01.2020

  Osaatko arvioida kuinka paljon sulle tulee instagramissa yksityisviestejä esim. päivässä? Olis mielenkiintosta tietää koska varmasti niitä tulee paljon etkä ehdi kaikkia edes katsoa, mikä on tietty täysin ymmärrettävää 😀 Ehdotin siellä joku aika sitten nimeksi Melina niinkuin töälläkin pari kommentoijaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   Heippa! Veikkaan että 10-100. Silloin kun kysyn jotain niin saan tuhansia vastauksia parhaimmillaan. En siis millään pysy perillä kaikista viesteistä 🙂 Täällä blogin puolella luen ja vastaan kaikkiin <3 Kiitos!!

   Vastaa
 5. Riikka 07.01.2020

  Minea, Moona/Mona, Miisa, Minttu, Mikaela ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   Kiitos :))

   Vastaa
 6. Anniina 07.01.2020

  Voisko tehdä postausen rattisa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   varmaan teen kun tiedän mitkä tulee 🙂

   Vastaa
 7. Mäini 07.01.2020

  Olipas kiva lukea sun vastauksia!
  Tuli mieleen nimiehdotuksia, jotka sopisi isosiskojen nimien kanssa: Melissa, Melina. Tai ehkäpä Milea tai Minea 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2020

   Kiitos paljon :)) <3

   Vastaa
 8. Maria 07.01.2020

  Muusa,Martta, My, Minni, Miina, Mai, Merituuli

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 9. N 07.01.2020

  Iso peukku Oran vaunuille 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   okei :))

   Vastaa
 10. H 07.01.2020

  Magdalena, Melissa, Miida, Miona, Mianna, Mai, Maj, Monika, Mona, Minnea. Siinä jotain kivoja nimiä! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 11. Milkkuna 07.01.2020

  Nimiehdotuksena: Milana ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 12. Tiia 07.01.2020

  Nimiehdotuksia ku pyysit, mulla on mielessä paljon kauniita M-kirjaimella alkavia? Omalle (joskus tulevalle) lapselleni annettavaa nimeä en ehdota, mutta muita kauniita nimiä ovat esim. Mianna, Minea, Milanna, Meea ym.
  Onnea paljon loppuodotukseen ja nimem valitsemiseen❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   kiitos paljon 🙂 Kaikkea hyvää myös sinne <3

   Vastaa
 13. bee 07.01.2020

  Melina sopisi joukkoon?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 14. Heidi 07.01.2020

  Olisi tosi kiva kuulla suosituksia lastenvaatekirppiksistä pk-seudulla 🙂 Odotan esikoistani ja toivon löytäväni mahdollisimman paljon tavaraa ja vaatetta kierrätettynä. Kaikki vinkit ovat siis tervetulleita. Ihanaa odotusta sinulle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   Heippa! 🙂 Mä oon löytänyt paljon Espoon Nella&Nuttu kirppikseltä 🙂 Ihanaa odotusta sinne myös <3

   Vastaa
 15. Jenna 07.01.2020

  Milana on aivan ihana nimi ja tuli heti mieleen kun kävin miettimään, että mikä sopisi Matildan ja Mimosan kaveriksi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 16. H 07.01.2020

  Ihana postaus❤️ nimiehdotuksia Maisa ja Maiju

  Aloin vähän aikaa sitte kuuntelemaan papupata podia ja oon jääny koukkuun! Olisi kiva jos tekisitte semmosen jakson missä etitte esim wikipediasta jotain random jänniä juttuja ja puhutte niistä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   hei jeee, huippua 🙂 ja kiitos vinkistä!! <3

   Vastaa
 17. Jenski 07.01.2020

  Miila on älyttömän kaunis nimi, mutta liekkö hieman liian lyhyt kun isosiskoilla on pidemmät nimet 🙂 onnea raskauteen ja vauvavuoteen ihania odotuksia ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   kiitos paljon. 🙂 <3

   Vastaa
 18. Laura 07.01.2020

  Nimeksi Mirella tai Melissa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 19. Nimiehdotus 07.01.2020

  Nimiehdotus vauvalle: Miranda. Siinä olisi jotain samaa teidän kaikkien nimistä 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 20. Susanna 07.01.2020

  MIRANDA
  Sopisi kivasti teidän kaikkien nimien kanssa. Jokaiselta jotakin 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 21. Niisku 07.01.2020

  Minä ehdotan nimeksi Mona/Moona 🙂 Teillä on kyllä ihana perhe <3 Onnea odotukseen

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 22. laurakoo 07.01.2020

  vauvan nimeksi Mantisa ❤️ tai Minea ❤️(itselläni minea myös)

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 23. Linda 07.01.2020

  Melina sopisi kolmanneksi teidän tulevaan tyttötrioon<3

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 24. Nea 07.01.2020

  Nimiehdotuksena Mandi! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 25. Nimiehdotus 08.01.2020

  Mianna 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 26. myssy 08.01.2020

  Kysyisin vielä raskausajan ruokarajoituksiin liittyen: stressaatko niistä vai oletko esimerkiksi nyt kolmannen kohdalla huolettomampi kuin aiemmissa raskauksissasi? Itse koin koko raskausaikana stressaavimmaksi jutuksi nää ruoka-asiat. En uskaltanut tyyliin syödä edes ravintolassa salaattia kun en luottanut siihen että salaattivihannekset on pesty riittävän hyvin jne. matkustelusta ja ulkomailla ruokailuista puhumattakaan. Lisäksi omat parhaimmat herkut löytyvät juurikin sieltä ”kiellettyjen” aineiden listalta.

  Ja toinenkin kysymys: millä viikoilla kerroitte raskaudesta lähipiirille? Kerroitteko tästä raskaudesta lähipiirille aikaisemmassa vaiheessa kuin aiemmista raskauksista? Kun monella kuulemma tuo raskauden paljastamisen kynnyskin laskee raskauksien myötä, mutta ehkäpä osasyynä on jollain myös se vatsan aikaisempi näkyminen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   Heippa!
   OOn ollut ruokien suhteen aina aika rento 🙂 kerrottiin nyt myöhemmin kuin kahdessa edellisessä. Koska haluttiin kertoa eka tytöille <3

   Vastaa
 27. Pinja 08.01.2020

  Hei! Turvakaukaloista suosittelen Maxi-cosi cabriofix-mallia, todella kevyt malli ja kätevän kokoinen eikä mikään möhkäle! Kaukalon valinnassa kannattaa myös ottaa huomioon onko kaukalossa ”keinu”-mahdollisuus, koska jos vauvan saattaa saada nukutettua keinuttamalla ennen autoon menoa ja tarvittaessa rauhoiteltua esim kaupassa keinuttamalla. Itselle tuli yllätyksenä ettei tätä mahdollisuutta kaikissa kaukaloissa edes ole. https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Turvakaukalot/-Maxi-Cosi-CabrioFix-0-.html tuossa vielä linkki suoraan 🙂

  Nimiehdotuksia; Minja, Minea, Melissa, Milena

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   hei just tota kaukaloa oon katsonut. ja tykkään erityisesti siitä, että ei paina paljoa. 🙂 Kiitos!

   Vastaa
 28. Tyttöjen äiti 08.01.2020

  Mun nimiehdotus on Mandi. Suomessa nimi on ollut eniten käytössä 1900-luvulla. Mandi tulee nimestä Amanda – mikä tarkoittaa rakastettua. Amandasta on myös lyhennetty Suomessa käytettävät nimet Manti ja Manta. Minusta siis kaunis ja vähän käytetty vanha suomalainen nimi ja sopisi ihanasti teidän lapsien nimien joukkoon.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   se on kyllä ihana nimi <3

   Vastaa
 29. Anna 08.01.2020

  Nimiehdotus: Matleena

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 30. Anna 08.01.2020

  Itse rv31 ja odotan ensimmäistäni. Meillä remontti meneillään uudessa tulevassa kodissamme, jonne pääsemme muuttamaan helmikuun lopulla. Kiva seurata kun ollaan näin samassa rytmissä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   Hei hauska kuulla 🙂 Hurjasti tsemppiä ja voimia sinne <33

   Vastaa
 31. Heidi 08.01.2020

  M nimellä ihania nimiä olisi Minea tai Mirella ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 32. Milja 08.01.2020

  Täällä yksi Milja Melissa, tuli vaan tuosta M-alkuisesta toiveestanne mieleen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 33. Satu 08.01.2020

  Molla, molly, menni, melma, melviina, malva, muusa

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 34. Laura 08.01.2020

  Hei! Kiitos ihanasta blogista?Kuulosti ihanalta tuo, että kirjoitatte lapsille kirjeitä enemmän kuin vauva-kirjaa?Itse en ole oikein kirjoittaja tyyppi, vauva-kirjaa kyllä olen tiiviisti täyttänyt kun vaan yksi lapsi. Nauttikaa loppuraskaudesta, ja mielenkiinnolla odottelen minkä nimen vauva saa, meillä M-alkava lapsi?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   Kiitos 🙂 hehehee, saapi nähdä <3

   Vastaa
 35. Mävain 08.01.2020

  Mikaela, Milaja, Malin

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3 Malin on ihana!

   Vastaa
 36. Sariskainen 08.01.2020

  Matleena -nimeä ei tainnut kukaan vielä vinkata

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 37. Olivia 09.01.2020

  Myy olis kans söpö nimi 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   Mun siskot tykkää kovasti kans Myy nimestä 🙂

   Vastaa
 38. Sara 09.01.2020

  Minea, Melisa ja Melina on ihanat nimet?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   kiitos <3

   Vastaa
 39. Hanna 09.01.2020

  Hei näitä oli tosi mukava lukea! Vaikkei vauva olekaan vielä toiveissa täällä, niin silti kaikki vauva-aiheiset postaukset on mielenkiintoisia täällä sun blogissa; saa vähän maistiaisia siitä millaista raskaus/vauva-aika onkaan, ja tietty vähän tulevaisuuttakin silmällä pitäen! 🙂

  Tämä kysymys ei nyt varsinaisesti liity tähän vauva-aiheeseen, mutta muistan papupataa kuunnellessani, että oot kertonut, ettei hormonaalinen ehkäisy sopinut sulle ollenkaan. Samaistun jotenkin tosi paljon sun kertomukseen, koska itselläkin on ollut samantyyppisiä vaikeuksia. Ootko sä löytänyt mitään hyvää hormoonitonta ratkaisua? 🙂

  Ja hei vielä, pari nimiehdotusta tuli mieleen:
  Millaroosa tai Melinda!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   Hei huippua 🙂 Kiva kuulla!!
   joo siis nuo on kyllä hankalia..Meinaan laittaa kuparikierukan synnytyksen jälkeen 🙂
   Kiitos paljon!!

   Vastaa
   • Nea 10.01.2020

    Näitten aiempien nimiehdotusten lisäksi tuli mieleen Mette. Nauti loppuraskaudesta ja tsemppiä kaikkeen tulevaan ❤️

    Vastaa
    • Sara Parikka 10.01.2020

     kiitos paljon <3

     Vastaa
 40. Maija 10.01.2020

  Vauvan nimeksi sopisi Madeleine ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.01.2020

   <3

   Vastaa
 41. Heppahullu äiti 10.01.2020

  Nimestä vielä 🙂

  Oma suositukseni kokemuksesta on että jos vain mahdollista, niin kannattaa antaa riittävän erilainen nimi kuin siskoilla, etteivät nimet arjessa sotku toistensa kanssa. Esimerkiksi omasta mielestäni Minea tai Matleena kävisivät hienosti teidän tyttöjen nimien jatkoksi, mutta voivat helposti mennä sekaisin Mimosan ja Matildan kanssa.

  Haluatteko ehdottomasti kolmetavuisen nimen? Jos ette niin oma lemppari olisi Moona, Mette tai Muusa (eivät alkaisi MA – tai MI). Jos taas nimen on ehdottomasti oltava kolmetavuinen niin ehdottaisin Monika tai Melissa (en keksi MU-alkavaa kolmitavuista nimeä tähän hätään 🙂 )

  Vielä sellainen ajatus että voisiko harkintaan ottaa nimiä Amanda tai Amalia? Ne eivät ala M-kirjaimella, mutta soinnillisesti kävisivät hienosti siskojen nimiin (se M-kirjain tulee kuitenkin heti A:n jälkeen ja lausuessa paino tulee juuri M-kirjaimelle) sekä teidän sukunimeen.

  Kaikkea hyvää odotukseen <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2020

   totta 🙂 Kiitos paljon pohdinnasta, oli kivaa luettavaa 🙂 Kaikkea parasta myös sinne <3

   Vastaa
 42. Jensku 11.01.2020

  Turvakaukalo suositus cybexille, on turvallinen, siinä sivutörmäys suoja ja on myös ergonominen vauvan selälle, helppokäyttöinen, saa telakan isofixillä ja myös ilman, voi kiinnittää myös ilman telakkaa, niihin saa myös adapterin rattaisiin, stokkesta en oo varma. itselläni oli myös kauheat vertailut turvakaukaloissa ja cypex vei ehdottomasti voiton, meillä aton 5 ja siihen päädyin ainoastaan painon takia, myös cybex aton m i sizea mietin, koska sama jalusta käy myös cypexin i size turva istuimeen, mutta, koska meiltä jää turvaistuin kolmoselta vauvalle kuitenkin niin en tuntenut tarvetta sille. Kannattaa ainakin katsoa nuo cybexit!

  Rattaista foxit on ihanat mutta on niissä yksi miinus foxien ratas osa on aika lyhyt, verrattuna esim donkeyihin.

  Itsellä pari kk ikänen vauva 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2020

   Hei huippua, kiitos paljon näistä 🙂
   Oi ihanaa, siellä ihan pieni <3 kivoja päiviä teille!

   Vastaa
 43. Maiju 11.01.2020

  Mullekin tuli heti mieleen että Melina sopisi hyvin Matildan ja Mimosan kanssa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2020

   🙂 <3

   Vastaa
 44. ER 12.01.2020

  M-kirjaimella alkavia kauniita nimiä on paljon! Keksitte varmasti juuri teille sopivan, vielä yhden M-kirjaimella alkavan kauniin tytön nimen.
  Minulla itselläni nousi lemppareiksi Maisa, Malva, Meeri ja Martta, jotka kaikki sopisivat minusta ihanasti isosiskojen hieman pidempien nimien seuraksi.

  Tsemppiä sinulle loppuraskauteen! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2020

   Kiitos todella paljon :))

   Vastaa
 45. ida ihana 12.01.2020

  Kiitos aidonkuuloisissta ja fiksuista ja mielenkiintoisista vastauksista, tätäkin postauta oli kiva lukea!:) Ihania myös nuo teidän metsäretkikuvat <3
  Mukavaa sunnuntaita koko perheelle,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2020

   Hei huippua kuulla 🙂 Kiitos samoin sinne <3

   Vastaa
 46. Vilma 19.01.2020

  Mun mielestä ihania nimiä:
  -Maiju, Milja, Minea, Miisa, Mia

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.01.2020

   niin on 🙂

   Vastaa
 47. Laura 21.01.2020

  Nimiehdotuksia ? Marie kaunis ja ajaton, Malvina vanha suomalainen, mutta kansainvälinen, Monika raikas, Minea kaunis, Melissa käy kolmen tavun tyyliin ? en malta odottaa minkä nimen valitsette ? onnea ja tsemppiä loppuodotukseen ja taloprojektiin ❤️??

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2020

   Kiitos paljon 🙂 hihii, jännää! 🙂 Kiitos todella paljon <3 kaikkea parasta sinne myös!

   Vastaa
 48. Tia 23.01.2020

  Miona 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.01.2020

   🙂

   Vastaa
 49. Miralda 21.02.2020

  Tällaisia nimiehdotuksia tuli mieleen: Monica, Melinda, Melissa, Minessa, Miranda, Miralda, Milana, Milena, Mariela/Mariella, Magdalena, Margarita, Marinka, Marissa, Marilla.

  Mukavaa loppuraskautta sinulle, Sara? Odotatte varmasti jo innolla uuden perheenjäsenen syntymää! Uusi kotinne on upea, ihanan valoisa, ja hirsiseinät ovat todella kauniita? Portaat ovat tyylikkäät lasikaiteineen?

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.02.2020

   kiiiiitos vinkeistä 🙂 Ja kiitos kauniista sanoista <3

   Vastaa