sairaalakassin pakkaus

baby, koti & sisustus, lapset, raskaus

Moi! Munhan piti pakata sairaalakassi viime viikon maanantaina.. 😀 Sain sen verran edistettyä asiaa, että tärkeimmät jutut ovat löytyneet vauvan huoneen lipaston päältä.. Niin, että ne on helppo napata mukaan. Nyt sain kuitenkin ihan itse kassin pakattua ja kirjoitin listan vielä niistä asioista joita pitää tuoda jälkikäteen. 🙂

Sairaalakassi: 

50 vaatteet x 2

sukat & pipo

lanoliinivoide

imetystee

puhelimen laturi

harsoja x 2 

viltti 

+ lista: 

turvaistuin

läppäri + laturi

kalenteri

airpodit

2 x toppi

löysä neule

kollarit

hygieniatuotteet: deodorantti, kasvovoide, vartalovoide, suihkusaippua, harja, shampoo&hoitoaine, ponnareita

tukivyö

Tuleeko teillä mieleen jotain mikä puuttuu? <3 On niin ihanaa ajatella, että pieni saapuu koska vain. Laitoin juuri siskolle viestiä aamulla, että voidaanko soitella tänään ja sumplia mitä tapahtuu jos vauva syntyy yöllä. 😀 Aloin viime yönä (tietty just silloin, kun pitäisi saada unta) miettimään, että onkohan mun siskon perheestä kellään puhelin äänellisellä, jos lähtö tulee. Heidän apu olisi kaikista helpoin ja luonnollisin. Tietty läheisiä on paljon muitakin, mutta koskaan ei tiedä kuinka kiireinen lähtö tulee. Toivon kovasti, että saan Mikon mukaan.. Nooh, tätä ei voi ennustaa tai suunnitella etukäteen, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luottaa siihen että kaikki menee hyvin. Jännittävä tilanne jokatapauksessa! 🙂

Noin muuten olen pyrkinyt valmistautumaan synnytykseen lepäämällä ja viettämällä perusarkea. Puuhastelen kotona niin paljon kuin tuntuu hyvältä, pyrin nukkumaan päikkäreitä (kun yöt on välillä mitä on) ja pidän ruokarytmistä kiinni. Iltaisin olen tehnyt kevyitä venyttelyjä, käynyt saunassa ja juonut imetysteetä. Eiköhän se kroppa heräile pian lähenevään synnytykseen. Miten te olette valmistautuneet synnytykseen?

Kivaa keskiviikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

62 kommenttia

 1. Sonja 11.03.2020

  Ihana postaus jälleen kerran. Olen seurannut blogiasi jo pidempään ja aina niin kiinnostavia aiheita 🙂 meillä myös kolmas lapsi tulossa, ja taitaa laskettuaika osua meillä samalle päivälle sun kanssa 😀 Täällä myös sisko saanu hoitovastuun isommista lapsista kun h-hetki lähestyy. Ihanaa loppuodotusta ja aurinkoista kevättä!! Täällä seuraillaan blogiasi tiuhaan tahtiin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   ihana kuulla, että tykkäät 🙂
   Voi vitsit miten jännää <3 aika ihanaa, että ihan sama tilanne 🙂 Kaikkea parasta sinne ja hurjasti onnea!

   Vastaa
 2. Oona 11.03.2020

  Hammasharja? ? Ja ite oon tykänny ottaa omat alusvaatteet ja omia siteitä ku ne sairaalan on mitä on ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   hehe, jep, todellakin mukaan!!
   mä taas tykkään niistä sairaalan alkkareista 😀

   Vastaa
   • Oona 12.03.2020

    ? Ihanaa loppu odotusta ?

    Vastaa
    • Sara Parikka 12.03.2020

     kiitos <3

     Vastaa
 3. A 11.03.2020

  Vitsi eletään jännittäviä aikoja! Täällä ruudun toisella puolella myös myötäeletään ihan täysin teidän tilannetta ja odotetaan milloin pieni saapuu maailmaan ? Teidän elämäntilanne on kyllä tällä hetkellä aivan ihana!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   awww, kiitos <3 on kyllä jännää! Kiitos myötäelämisestä <33

   Vastaa
 4. Maria 11.03.2020

  Itellä oli mukana myös vesipullo, suklaata ja salmiakkia ?
  Mä myös lepäilin ja siivoilin minkä jaksoin loppuvaiheessa. Kirppiksellä kävin samana aamuna kun synnytys käynnistyi. Äidille sanoinkin että supistelee välillä(rv 39+4) ja samana iltana syntyikin esikoinen ❤️ tsemppiä loppuun ja synnytykseen ?❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   hei mahtavaa :)) Kiitos paljon! TSempit tulee tarpeen <3

   Vastaa
 5. Tupu 11.03.2020

  Jotain pientä syötävää oli itsellä mukana, koska energiaa synnytyksessä tarvii ja sairaalaruoka ei aina ole hyvää, lisäksi supistuksilta ei ruoka maistunut muutenkaan. Mulla oli mukana myös luumuja, jotta vatsa toimisi mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Itse valmistauduin esikoisen synnytykseen vyöhyketerapiassa ensin rentouttavassa käsittelyssä ja pari päivää ennen syntymää ”kovemmassa” käsittelyssä, jonka tarkoitus onkin mahdollisesti jopa käynnistää synnytys. Itsellä toimi ja 2pv hoidosta esikoinen syntyi. Nyt toisen lapsen kohdalla toiveissa samanlainen setti. Ja tens-laite – ihan ehdoton kotona!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   hei noi luumut on muuten hyvä!!
   Kiitos huippuhyvistä vinkeistä <3

   Vastaa
   • Sini 11.03.2020

    Naistenklinikalla sai ainakin luumuja sieltä keittiöstä, ei tarvinnut omia raahata mukaan 😉

    Vastaa
    • Sara Parikka 11.03.2020

     hei vähän hyvä 🙂

     Vastaa
 6. Taru 11.03.2020

  Mun mielestä vauvalle voisi olla joku villahaalari ja paksumpi pipo kotiutumiseen vaikka teillä tuo kaukalopussi on. Vastasyntynyt kuitenkin vaatii paljon lämpöä. Ja sulle itelle ehkä jotkut rennot ja mukavat kotiin paluu vaatteet 🙂 Hammasharja + tahna sekä ponnarit, pinnit ja oma juomapullo voisi olla tarpeen. Itse myös tykkäsin omia alushousuja ja normaaleita terveyssiteitä käyttää.

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   joo hei totta!! Nappaan merinovillahaalarin vielä varuiksi mukaan 🙂
   Kiitos vinkeistä :)) juomapullo = BEST! Ja siis hammasharja menee listalle ;D

   Vastaa
 7. Amtsi 11.03.2020

  Esikoisen synnytys käynnistyi päivä lasketun ajan jälkeen ja tämän tuoreimman 2 vkoa lasketusta. Siinä ehti valmistautua ihan kymmeneen kertaan kun viikon verran supisteli kivuliaasti aina öisin. Lepäsin, treenasin, juoksin ylämäkeä, kyykin marjametsässä, sekosin, leivoin. Elämäni pisimmät 2 vkoa. Vauveli syntyi tuntia ennenkuin oli aika yliaikaiskontrolliin. Tsemppiä kovasti viimeisiin hetkiin ja nauti synnytyksestä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   saapi nähdä käykö mulla samoin 😀 Kiitos mielettömästi! <3

   Vastaa
 8. Emppu 11.03.2020

  Kannattaa ottaa herkkuja joita et raskaana ole syöny ja josta tykkäät sekä eväitä muutenkin. Kannattaa katsoa vau.fi sivuilta ”Mitä pakata sairaalakassiin?”, siellä on hyvin listattu kaikkea extraa mitä ei välttämättä tule mieleen. Paljon tsemppejä tulevaan synnytykseen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   Kiitos paljon <3 aiemmilla kerroilla läheiset ovat hemmotelleet mua herkuilla 🙂 ja pitää kurkkaa!

   Vastaa
 9. Mia 11.03.2020

  Heippa!Itse ainakin tarviin ehdottomasti liivinsuojuksia mukaan kun maito edelliselläkin kerralla nousi aika nopeaan?Hamamsharja puuttui listasta?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   heiiii totta! Hammasharja, se pitää lisätä 🙂 Kiitos!!

   Vastaa
 10. Jutta Lehtonen 11.03.2020

  Imetysliivit, liivinsuojat, omat sukat ja aluvaatteet, omia siteitä jne
  Terveisin kuuden äiti ❤️?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   hei sukat ja villasukat lisään listalle 🙂 kiitos vinkeistä 🙂 Vau mikä kokemus siellä!

   Vastaa
 11. Lotta 11.03.2020

  Huulirasva! 🙂 mulla ainakin oli huulet ihan kuivat kaiken sen puuskuttamisen ja ähkimisen jäljiltä 😀 Ihanaa loppuodotusta! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   hei joooo.. totta!! hyvä vinkki!

   Vastaa
 12. Hanna 11.03.2020

  Ehdottoman vesipullo oli tärkeä asia koko reissun ajan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   hei joo, totta 🙂

   Vastaa
 13. Nadja 11.03.2020

  Ihanaa lukea sun blogia. Itselläkin viimeiset viikot käsillä ja odottelen h-hetkeä. Sain sun blogista vinkkiä mitä itsekkin pakkaan sairaalakassiin?. Miten sulla on mennyt aiempien raskauksien kanssa?mulla mennyt molemmat yli?eli ehkä odotettavissa tänkin kanssa. Mitä muuten on imetys tee?tsemmpiä loppurutistukseen

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   oi ihanaa, että sielläkin ihan pian vauva kainalossa <3
   imetystee on yrttiteetä ja aktivoi maidontuotantoa 🙂 Kiitos samoin sinne hurjasti tsemppiä!!

   Vastaa
 14. Nina 11.03.2020

  Muista myös siteitä itsellesi!
  Tsemppiä kovasti tulevaan! ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.03.2020

   kiitos 🙂

   Vastaa
 15. Emilia 11.03.2020

  Kiva postaus!? Mistä tuo laukku on ostettu? Onko se hoitolaukku?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.03.2020

   se on ASK Scandinavian laukku 🙂 Ei ole erityisesti hoitolaukku, mutta siitä kyllä löytyy sisätaskuja mukava määrä 🙂

   Vastaa
 16. Piitu 11.03.2020

  Näin jälikäteen harmitti kun ei ollu mukana omaa kauratyynyä. Ne sairaalan lämpö pakkaukset oli surkeen pieniä verrattuna omaan tyynyyn. Kaipasin sitä tyynyn lämpöä alavatsalle ja selkään siinä kohti ku imetin ja tuli ihan jäätäviä jälkisuppareita. Kauratyynyn lämpö vaan on niin ihana.

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.03.2020

   hei kauratyyny pitää kyllä hankkia <3 en edes muistanut noita jälkisupistuksia.. ne oli Mimosan jälkeen aivan KAMALIA!

   Vastaa
 17. Minttu 11.03.2020

  Hei ! En ole laiskuuttani aikoihin kommentoinut yhtään mihinkään juttuun mutta lukenut olen kaikki ja seurannut elämäänne . Talo on juuri tuollaiselle nuorelle perheelle ihanan oloinen , valoisa ja avara ja varmasti juuri teidän makuunne täydellinen. Onnea Uuteen kotiin siis oikein roppakaupalla !!! Teillä on hieno maku. Innolla myös odotan kun saamme lukea kolmannen lapsenne syntymästä , voi vaan kuvitella miten innoissaan Matilda ja Mimosa ovat pikku sisaruksesta, ihanaa !!! Kaikkea hyvää nyt sinne teille koko perheelle ja pikku Lilalle.
  Ps, saisinko kysyä mistä tuo pyöreä, onko roosa / nude matto on ostettu tai minkä merkkinen on, voisin ostaa heti samanlaisen ? Rakastan tuota sävyä … Aurinkoa päiviin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2020

   Ihana kuulla, että olet lukenut 🙂 kiitos <3
   Toivotaan, että kaikki menee hyvin <3

   Hei joo, matto on roosa sävyltään ja ostettu aikoinaan K-Raudasta 🙂

   Kiitos samoin, aurinkoa!! <3

   Vastaa
 18. Minna 11.03.2020

  Ihana uusi koti , niin valoisa , avara ja kaunis kaikin puolin. Onnea Uuteen kotiin. Ja innolla myös odotamme kolmannen lapsenne syntymää ja juttuja miten Matilda ja Mimosa ja Lila- hauva hoitavat ja hoivaavat uutta pikku siskoa. Aivan ihanaa varmasti . Kaikkea hyvää ja ihanaa oloa teidän päiviinne . Ps , saisinko tietää mistä pyöreä matto ostettu, onko roosa /nude ? Ihana !

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2020

   kiitos paljon 🙂 On kyllä jännittävää <3
   Matto on ostettu aikoinaan K-Raudasta 🙂

   Vastaa
 19. kata 12.03.2020

  Oi vitsi miten jännittävää! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.03.2020

   <3

   Vastaa
 20. Niina 12.03.2020

  Ihanaa, että lapsi syntyy noin rakastavaan perheeseen. Onnea jo valmiiksi uudesta pienestä ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.03.2020

   kiitos kauniista sanoista <33

   Vastaa
 21. Sonja 12.03.2020

  Oi, niin jännittävät ajat siellä! ❤️ Toivottavasti saatte tytöt hoitoon ja Mikkokin pääsee mukaan. Mulle ainakin miehen läsnäolo oli ihan ehdoton, vaikka hän itse olikin sitä mieltä ettei osannut tehdä mitään. Huulirasva, juomapullo ja hammasharja vielä mukaan ? Eipä siellä ehdi mitään extraa kaivata kun vaan ihastelee vauvaa ja nuuhkii vauvatuoksua. Mulla jäi jopa herkut syömättä, mitä ei kyllä yleensä tapahdu! Tsemppiä odotukseen ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2020

   kiitos superpaljon <33 ja ehdottomasti nuo nappaan vielä mukaan 😉

   Vastaa
 22. mm 12.03.2020

  Hei , minkä merkkinen matto kuvissa , kaunis kuin mikä ? Todella ihana uusi koti teillä .

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2020

   kiitos 🙂 Matto on ostettu aikoinaan K-Raudasta 🙂

   Vastaa
 23. Emmi 13.03.2020

  Hammasharja ja tahna ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2020

   jep 😀

   Vastaa
 24. Elea 13.03.2020

  Mistä löytyy noin kaunis verhokangas, ja noi ihanat salkut tuolilla? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.03.2020

   Jotexin pellava verho 🙂 Salkut on Newbien mallistoa 🙂

   Vastaa
 25. M 14.03.2020

  Miten oot varautunut synnytyksen alkamiseen? 🙂 tai että mitä jos se alkaa just kun lasten kanssa touhuat jotain, mihin lapset menee, jne? Ja onko koronavirus tilanne huolettanut mitenkään tai mitä ajattelet siitä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.03.2020

   oon varautunut niin hyvin kun pystyn. Kaikki menee loppupeleissä omalla painollaan. <3

   Vastaa
 26. Kata 14.03.2020

  Kannattaa valmistaa myös kodin varastoja! Särkylääkettä ainakin kaappiin. Ja ite kaipasin kotona myös jäädytettyjä siteitä kun oli niin paha turvotus ja kivut vielä kotiutumisen jälkeen. Kannattaa siis laittaa pakkaseen ainakin muutama valmiiksi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.03.2020

   joo hei totta. 🙂

   Vastaa
 27. En muista enää, miten valmistauduin synnytykseen, mutta tuohon puhelimen äänettömyysasiaan auttaa Älä häiritse -toiminto, joka on ainakin Iphonessa. Sen voi laittaa yöksi päälle tai ajastuksella ja tärkeät numerot voi määritellä asetuksissa ”suosikeiksi”, jotka pääsee läpi vaikka Älä häiritse -toiminto on päällä. Käytän sitä itse öisin. Puhelimen ei tarvitse olla äänettömällä, mutta mitkään turhat tai häiriösoitot ja väärät numerot ei pääse läpi. En tiedä, onko sitä muissa puhelinmalleissa, kun olen aina käyttänyt ”omenanraatoa”.

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.03.2020

   hei huippu vinkki, kiitos <3

   Vastaa
 28. Maija 17.03.2020

  Tsemppiä näihin päiviin ? itsekin vähän pakkasin valmiiksi kassia viikolla 36+jotain, mutta viikolla 37+1 kun lähdettiin tarkastamaan kohonnutta verenpainetta ja vatsakipua, en sitten kumminkaan ottanut kassia edes autoon varulta, vaikka se mielessä kyllä kävi. En kai uskonut, että lapsi voisi sillä reissulla syntyä. Mies pääsi hakemaan kassin vasta kotiutumispäivänä, jolloin sain vihdoin ihanat imetysliivit ja liivinsuojat päälle ? lukikohan ne muuten tuossa listassasi…. Nyt täällä pojan 10kk kanssa kirjotellaan ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.03.2020

   oikeesti.. WAU!!! <3 ihanaa, onnea kovasti pienestä!

   Vastaa
 29. Tiia 18.03.2020

  Voi että, ihana postaus ja paljon tsemppiä tulevaan synnytykseen? Täällä eletään hengessä mukana ja jännitetään ☺️ Kaikki menee varmasti hyvin!❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.03.2020

   kiitos tosi paljon 🙂 <3

   Vastaa